lørdag 21. juni 2008

Årets lengste dag ...........

Eller korteste natt. Stryk det som ikke passer. I dag kom også gaven fra min hemmelige venn, like spennende hver gang. Pent pakket inn med vakkert gammelrosa fløyelsbånd. Det ender rett oppi båndesken min, det kan jo brukes til noe senere. Jeg er nå den lykkelige eier av en gradestokk med nostalgisk motiv, servietter som passer perfekt il veggfargen i spisestua, samt en søt telysholder i fattigmannsølv til å henge. Tusen takk til min hemmelige venn, som jeg ei heller denne gangen klarer å gjette hvem er.

I dag tenkte jeg vise dere litt mer av huset, har vel vist en liten snutt tidligere. Opp gjennom årene så har jeg fått en del kommentarer på dørfargen, mange lurer på hvorfor i all verden jeg har malt den sånn. Først tenkte jeg på blå eller grønn, men de fleste med gulorange hus har jo det. Nå er denne turkise komplimentærfargen til gulorange, det vil si at de ligger tvers over hverandre i fargesirkelen. De fremhever hverandre og skaper litt mer spenning. Jeg elsker den fargen , og blir ikke lei den.

Så nå har jeg også malt døra på lekestua i samme fargen, den var nemlig lys grå og litt tam før.
Kommer til å vise innebilder av lekestua senere en gang.

Nå begynner det å "gro" seg til i hagen, selv med den tørken som var tidligere. Peonene står i full blomst, jeg vet faktisk nesten ikke om noe vakrere, dufter deilig gjør noen av dem også.

Dette er en av de tingene jeg absolutt ikke angrer på at vi tegnet inn da vi bygde huset. Den overbygde terrassen er gull verdt. Jeg hadde ikke lyst på en kjempediger terrasse, men flere små plasser rundt huset slik at vi kan flytte med eller fra sola i løpet av dagen.

Akkurat for øyeblikket er det så og si umulig å oppholde seg der, for her i indre Østfold er vi så "heldig" å få ødelagt noen uker av juni/juli med ett besøk av en overivrig knottart som heter "Tuneflua". Den er bitteliten og fryktelig irriterende for mennesker og dyr. Stikker ikke, men tar ett lite jafs av huden slik at blodet renner. De sirkler rundt ører, øyner og i hårfestet - i store svermer. Prinsessa kom inn en kveld her med 12 blodige stikk, det klør og hovner opp. Vi smører oss inn med Sitronella olje, slik at vi kan være litt ute. Må bare holde oss unna gresset. Lysekrona som pleier å henge over bordet her, henger fortsatt i garasjen. Skal arrangere sommerfest for de ansatte til mannen min 5 juli, og da tar vi i bruk garasjen og telt igjen. Så jeg planlegger atter en sommerfest, ikke hvitt tema denne gangen.

Været har vært skikkelig ustadig de siste ukene, og ved å følge nøye med på værmeldingene utnytter jeg enhver mulighet til å få hengt klesvasken ut. Har fått bestefaren min til å snekre ett gammeldags tørkestativ til meg.

Ved inngangsdøra blomster "dronning Ingrid" ivrig, ser at jeg må knipe av noen stygge blader.
Vanning, gjødsel og kjærlig omsorg gjør susen.

Jeg fikk forresten denne vakre buketten, da jeg hadde hagefesten. Det er flere enn meg som har oppdaget Den hemmelige hagen.
Har jobbet i dag, klippet plen og ryddet og laget middag etterpå. Deilig å koble av litt foran pc`n før jeg kaster meg ned på sofaen. Sikkert ikke noe å se på tv`n, aldri det på lørdager. High School Musical 2 dundrer på DVD i loftstua. Prinsessa ser på for ørt`ne gang, mens prinsen smugtitter under håndkle. Han er nydusjet og skal egentlig i seng, men regner vel med at liggende musestille og nesten usynlig, vil han ikke bli oppdaget. Ønsker dere alle en fortreffelig lørdagskveld, og en avslappende søndag.

Today i`ve got the gift from my secret friend in the "gavealong". You can also see some pictures of my house, and the childrens playhouse. The peonys are so beautyfull now. My daugther are seeing HSM 2 for the hundred time. A lovelig sunday to you all!

søndag 15. juni 2008

Dagen derpå ......

Forberedelser, oppe til morgengry og lite søvn gjør noe med dagsformen. Det gjør selvsagt også noen frozen strawberry margaritas. Det meste av dagen i dag har jeg tilbrakt ryddende, utrolig hvor mye som må ryddes bort og hvor lang tid det egentlig tar, spesielt når kroppen går i en roligere modus. Føler vel at gårsdagen ble vellykket, både med scenografien, maten og gjestene. Vi hadde det moro, spiste og drakk det vi kunne orke. De siste dagene har været vært lettere ustabilt, og tidligere på dagen sprutregnet det. Men da klokken var 18 skinte faktisk sola, og temperaturen steg betraktelig. Det blåste kraftig vel og merke, og det gjorde det umulig å få lagt ut den røde løperen jeg hadde skaffet til veie.

Så var bordet dekket - klart for innrykk! Krakkene er dekket med pledd og noen puter for de som lett får tresmak!
Kurvstolene som tidligere stod i glassverandaen har jeg beiset slik at de skal se litt grå og gamle ut. Fargen heter Jernvitrol. De står nå egentlig på terrassen, men var kjekke å ha på endene. La i en "Ludde"-fell fra IKEA og en hvit pute. Dukene er hvite laken fra IKEA - rimligste sort og blondegardin over. Denne også fra IKEA - 79,00 for to stk.
Blomstene ble holdt enkelt med hvite pioner, faktisk ikke lett å få tak i. Overalt var det rosa og rosa og rosa. De duftet faktisk skikkelig også. Det blåste såpass at jeg ikke la på servietter, men lor de ligge på buffèt-bordet.

Inne i garasjen dekket jeg reolveggen i bakkant og gulvet med ubleket lerret fra IKEA. Kun 15,00 pr. m. Tak og vegger var hvitmalte, så det ble lyst og fint. Vi tok ned prismekrona som pleier å henge over bordet på den overbygde terrassen, og hang den i opphenget til garasjeporten. Og med elektrikker i huset var det faktisk raskt lys, og det ble mye kosligere enn å bruke de dagslysarmaturene som lyser til vanlig. Bordet som står klart til maten, er faktisk bordtennisbordet vårt. (Jeg glemte helt å ta bilde da maten kom på bordet)

Veggene i en garasje pleier ikke akkurat å være så dekorative, så jeg laget to plakater.
En med bilde av Harleyen hans og med påskriften: ADVARSEL - 40-års krise pågår!
En med en oversikt over fotobokser på Østlandet - oppdatert 2007. Kan være kjekt når det går ned fra 8 prikker til 6 prikker. Jubilanten har ikke så mange fler å ta av. Jeg leide tappekran og fatøl, kjekt å slippe alle tomflasker som må plukkes opp. Kjølig og forfriskende hele kvelden også. Det var meget populært.

Vinduene så ganske så tomme ut, så jeg hang opp liftgardiner. Det hjalp betraktelig på romfølelsen. Og utgiften ble ikke stor - 49,00 pr stk på IKEA. Hva skulle man gjort uten dem.

Vi var også så heldige å få besøk av Elvis, han ankom festen i Cadillac med sjåfør. Antrekket var jo satt til hvitt, ingen restriksjoner utover dette. Dette er svogeren min, og han ofret faktisk sitt 20 cm lange skjegg for å få looken riktig. Håret stod mer og mer opp etterhvert som festen skred frem. Lo så jeg hadde vondt!
Kveldens meny bestod av:
Hvitløksdampede blåskjell, chillimarinerte scampi, kreps og hummer, noen tapasretter, krydrede kjøttboller, spekemat, roastbeef, tomatiserte kyllingklubber, biff Stroganof, chilligryte med nachochips.
Tror alle ble mette og var fornøyde med utvalget. Smaalenene hotell stod for cateringen, og maten var kjempegod. Nå skal jeg sette inn en ny runde med skitne glass i oppvaskmaskinen og legge meg skikkelig tidlig! En super uke til dere alle!

This weekend I`ve arranged a gardenparty for the man in my life. He turned 40. We used our garage and two partytent. As you can see, the garage got an extreme makeover before the guests arrived. We also got Elvis in the building. The theme for the party was white. A beautyful new week to you all!

tirsdag 10. juni 2008

Askim for full musikk ...........


Festivalen Askim for full musikk foregår fra 11-14 juni i Askim. Det blir masse musikkarrangement rundt omkring i hele Askim sentrum.
Vi stemmer i, og gir 20% på alle varer torsdag til lørdag denne uka! Velkommen inn!

Se ytterligere info og program for festivalen på Albertines verden

søndag 8. juni 2008

Når aftensolen senker seg ......

var det søndags kveld, og roen har senket seg over det Albertinske hjem. Etter en maratonhelg med innbakt hetebølge, skulle jeg ønske meg et par fridager ekstra. I uka som gikk har vi vært innom sommerfest i barnehagen, overnatting for førskolebarna i barnehagen, barnebursdag på fredag, familiebursdag på lørdag og turnstevne i Sarpsborg i dag. Jeg har i løpet av uka bakt og pyntet rundt 83 muffins, tror det blir en stund til neste gang. Nå skal jeg ikke klage, for jeg liker å ha mye å gjøre, og å ordne selskaper er jo noe av det morsomste jeg vet. Men når gradestokker kryper over 30 grader og man svetter oppover mens man helt rolig står og legger på rosa melisglasur på muffins nr. ørten - da føles det en smule i overkant. Forståelsen for at det på de sydlige breddegrader praktiseres siesta blir større og større. Hvem kan vel yte sitt ytterste i en sådan hete?Som de 8 forrige bursdager, så opprant også denne i strålende solskinn. Langbordet er dekket og klart for 11 frøkner, klare for fart og moro. De kom gående fra skolen med mørkerøde kinn og slappe skritt. En halvtimes trasking i fullt solskinn tar på, så jeg hadde satt klart mugger med saft og isbiter rett innenfor døra. Menyen med minipizza ble en suksess, ikke en smule igjen, ei heller en rosa muffins. Vi kom oss igjennom High school musical-bingo og alle vant en premie. De hadde danselek og Singstar med HMS. Hvor vakkert det lød, kan diskuteres - men sanggleden kan ingen ta fra dem.

For en liten stund siden fikk jeg forresten papirposene jeg hadde bestilt i januar på messa.

Jeg syr litt innimellom på oppdrag, og her har jeg laget en gave til ett brudepar.Og på baksiden har jeg laget ett felt hvor bryllupsgjestene kan skrive en liten hilsen.

Far i huset har anskaffet båt, og som vanlig uten å meddele resten av familien på forhånd. Så forrige lørdag måtte vi teste det nye vidundret, ja hva skal jeg si - en noe påkostet jolle på 19 fot. Spør meg ikke hva den heter, jeg intereserer meg svært lite for slike vannbaserte farkoster, ikke er jeg glad i vann heller. Men hva gjør man ikke for mann og barn. Vi tok vannveien under Svinesundbrua, og det var en del perler langs vannkanten. Denne knipset jeg på svenske siden, er nok bebodd av nordmenn for norsk vimpel svaiet i stanga. Her innbiller jeg meg at jeg fint kunne trives, selv båt kunne jeg tenkt meg å kjøre da.


Dette fant vi ut måtte være den gamle tollstasjonen fra forrige århundre. Vakkert hus på den norske siden, rett under brua. Hm. Der kunne jeg nok også ha trivdes ganske godt.

Ellers holder jeg på med siste innspurt til lørdagens hagefest, føler meg merkverdig i rute, så hva er det jeg helt har glemt nå, mon tro? Guffen følelse i grunn. Jeg tror jammen dette var alt for denne gang, håper jeg rekker å titte innom dere i løpet av uka. Men kan ingen ting love. Uansett ønsker jeg dere alle en ny strålende uke!

tirsdag 3. juni 2008

Hvor ble tiden av ..........

Jeg må bare innrømme at etter at sommeren slo inn her, har jeg ikke hatt tid til å sitte foran pc`n. Da jeg som snarest var innom bloggen en tur i går kveld, så har jeg blitt utfordret av Eli. Så jeg fant ut at jeg ihvertfall fikk svare på den. Så deilig at det ikke bare er jeg som lider av bokstavdysleksi. Skjønner problemet med spam, men hvor stort er det egentlig? Nå har jeg hatt blogg i snart 1 år, og har bare vært utsatt for dette 2 ganger.

Så tilbake til utfordringen:
Hver spiller svarer på spørsmålene om seg selv. I slutten av innlegget gir du den vidre til 6 andre personer og fører opp navnet deres.
Så legger du igjen en beskjed hos dem om at de er tagget og ber dem lese din blogg.
La personen som tagget deg vite det når du har lagt inn svar.

1.Hva gjorde du for 10 år siden?
- Jobbet som driftsleder på systua på NRK,
og dro på MC-tur til historiske hoteller i Norge.

2.Hva er fem ting står på "gjøre lista" di i dag?
- Bake muffins til sommerfest i barnehagen. (bakte på morgenen og skal pynte etterpå)
- Kjøpe gave til prinsessa som har bursdag til helgen
- Støvsuge
- Vaske terrassene og gjøre klart for bursdagsrace fredag og lørdag
- Hjelpe mannen i mitt liv med litt papirarbeide på kontoret i kveld3.Snacks jeg liker
- Jelly Beans
- Crisp cheese doodles
4.Ting jeg gjerne vil gjøre dersom jeg var milliardær
- Spandert ferietur på hele slekta
- Nye biler til søstra og broder`n
- Gitt penger til aktiviteter for de unge i bygda
- Hytte ved sjøen

5.Steder jeg har bodd
- Askim
- Fredrikstad
- Skiptvet


6.Disse folka vil jeg vite mer om
- Gøy på landet
- Tyras hus på landet
- Vitt hus med vita knutar
- Hagen på landet
- My little footprints
- Heidi

Ha en fortsatt fin uke, og måtte det bli vakkert vær hos dere alle.
See you all soon!

Noen av de mest populære innleggene mine...