torsdag 10. juli 2008

God sommer .........

starter min ferie, så dette blir siste innlegget på en stund. Det har blitt så som så meg bloggingen i det siste. Tiden strekker ikke til, av en eller annen grunn. Jeg prøver å lese kommentarene deres jevnlig, men det har blitt dårlig med svar. Lørdag hadde vi sommerfest her hjemme, og i alt kaoset som oppstod da uværet og tordenet plutselig satte i gang - en halv time før gjestene skulle komme - glemte jeg selvsagt å ta bilder av bordene. Har derfor laget ett lite collage av det, slik at dere kan få et glimt av hva jeg brukte av ting og tang. Det stod selvsagt ikke sånn på lørdag.

Menyen bestod av reker - gryte til de som ikke spiser det.

Ubleket lin som underduk med blondeduken fra IKEA på toppen. Ønsket litt franske følelser som tema. Lavendel i sinkpotter (tilbud på Plantasjen), kandelaberene kom igjen til nytte og hvite trelykter hengende fra taket i teltet.


Denne gangen gikk jeg for papptallerkner og plastbestikk/glass. Du verden så mye lettere ryddingen dagen derpå gikk. Men man kan jo gjøre litt flid med det også.
For en liten stund siden dekket jeg nye bord i butikken, deilig med litt forandring for både kunder og vi som står oppi det hver dag. Har helt glemt å dele det med dere. Så her kommer d

Bordet er dekket klart for ett sommerbryllup eller en romantisk hagefest.

En detalj av kuveret, alt er i hvitt, sølv og glass.

Andre siden av bordet. Er litt usikker på menyen, men knekkebrødet ligger klart. Kanskje det er sodd eller lapskaus som kommer?

Midt på bordet står krona - rustfarget. Lekkert mot det hvite og sarte.

Dette bordet har vel ett snev av Frankrike over seg. Her går det i linfarger, blått og sink. Oliventrær og olivenkranser. Tekstiler, stoler i sink og olivenstæsj fra SIA. Bokstaver fra House Doctor.

Servise i creme fra Nomi Import. Vakker lykt i sink og vinglass fra Villa Collection.

Her kan vi vel servere en løksuppe og en Quiche (pai)? Og kanskje en god vin til?

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en kjempefin ferie, kos dere masse. Og så får vi håpe at solen er med oss. Stor klem fra de indre skoger!

It`s time for my summervacation, so I won`t be here for a while. Saturday I once again had a summerparty, this time for my husbands firm. I totally forgot the camera, because the weather turned wild with rain og tunder. So I made a little collage of the things from the table.
A small makeover of the tables in my store are in the other pictures. One white and tender setting for weddings or a romantic gardenparty. The other have a french touch with linnen i natural and blue, zink and olivetrees. A beautyfull and warm summer too you all! Big hug!

tirsdag 1. juli 2008

Liten endring gir stor forandring .......

For to år siden hadde vi ti-års bryllupsdag, og den feiret vi i Praha. Var innom Alphons Muchas museum, og kom hjem med disse to plakatene. I ett års tid har de nå stått ferdig innrammet på gulvet på gjesterommet, og en dag her fikk jeg plutselig en idè om at de kanskje kunne passe i stua. Og det synes jeg at de gjorde, angrer bare på at jeg ikke kjøpte tre forskjellige motiver. Jeg har også for en liten stund siden kjøpt meg ny stol. Den har stått i butikken og ropt til meg, siden jeg åpnet i november. Og nå da den skal ut av sortimentet til leverandøren, følte jeg at jeg ikke hadde noe valg. Den måtte bli med hjem, og det angrer jeg ikke på, akkurat.
Slik så det altså ut før jeg byttet ut bildene, og flyttet stolen bort til salongbordet.
Alltid moro med før og nå bilder.
Jeg er like fasinert hver gang man gjør en liten endring, og hele rommet forandrer karakter.
Salongbordet er i kirsebær, og for øyeblikket er jeg fristet til å male det hvitt. Men det er for pent, så jeg skal ikke det. Tror ikke mannen i mitt liv ville gi tillatelse heller.
Må bare få takke for alle de utrolig flotte kommentarene dere har lagt igjen på de siste innleggene. Det gjør meg veldig glad, og inspirert. Egentlig er jeg vel helt miljøskadd etter 13 år med tv og og scenografi. Har nok alltid vært opptatt av detaljer, helt siden jeg var liten. Men etter alle disse årene i NRK, hvor jeg kan ha jobbet 80 timer på en vakker kjole fra 1800-tallet, med mange, mange detaljer som skal vises i to minutter på skjermen. Sydd noe med flid og omsorg, som deretter har blitt lagt i fargebad, raspet med fil og gjort gammelt og slitent. Da blir man herdet, og må la yrkesstoltheten ligge for en staket stund. Så jeg og mine arrangement blir nok som små kulisser, og effekten det gir er viktigere enn jobben som ligger bak. En dag skal jeg lose dere gjennom bryllupsplanleggingen min, det kan jeg vel si er mitt største prosjekt hittill.
Ellers ønskes dere alle en fortsatt fin uke. Sola skinner og sommeren stikker jammen innom igjen. Jeg holder på med å planlegge sommerfest for firmaet til mannen i mitt liv. Så lørdag har vi teltfest i hagen igjen. Nå må jeg løpe! Klem fra de indre skoger.

Noen av de mest populære innleggene mine...