fredag 26. desember 2008

Fortsatt god jul ......

Ganske typisk så kom omgangsyken som kastet på meg på julaften. Hadde ikke før fått på meg julekjolen, og nesten klar til å dra - så endte jeg med hodet i toalettskåla. Snakk om max uflaks. Det var bare å finne frem pysj, og krype under dyna mens resten av gjengen reiste avgårde for å nyte julemiddag, hyggelig samvær og masse spennende pakker. Prinsessa haddeogså uflaks, hun ble kjørt hjem i løpet av kvelden. Også hun hadde måttet stikke hodet ned i toalettskåla. Julemiddagen på 1. dag måtte avlyses, slapp og trøtt som jeg var.

Her kan dere se mine nye fliser over komfyren. Har kommet frem til at det enkleste ofte kan passe best. Så nå er det jul på kjøkkenet.

I år har jeg faktisk ikke byttet til de røde sofatrekkene, og ei heller hengt opp de fine vintergardinene. Er så glad i de enkle lingardinene og de hvite trekkene, så jeg hadde ikke hjerte til å fjerne dem. Fant ett rød/hvit rutete vattert teppe på KID, som jeg delte på langs, og la over sitteputene i sofaen. Da ble det rødt og julete allikevel.

Toppen på julestjerna treffer akkurat taket i år, og det er så fint. Det er 270 cm i takhøyde her, så treet er stort og vakkert.

Ble litt inspirert av LandlifsAnette og hennes kranser på vitrineskapene. Synes den doble verandadøren var så naken, så jeg hengte en grankrans der med remser av hvit lin på. Bildet ble litt mørkt, så det ikke så godt å se det.

Spisestuen har stått ferdig dekket siden lille julaften, bare ventet på at gjestene skulle komme. Bordet er dekket med hvite laken, fulgt av en rimelig blonde fra IKEA, og på midten har jeg lagt en lengde med ubleket lin, med råkanter. Har brukt en av mine malte kandelabre fra i sommer, og med to avlange lysfat i sink, fyllt med glassengler, glasstrær, lysglass og blomster fra Den hemmelige Hage. Og som alltid mine glassnisser fra Hadeland, de er mitt røde alibi.


Nå håper jeg dere har hatt en deilig start på julefeiringa, og jeg ønsker dere en fortsatt fin julehøytid. Juleklem fra Ann-Helen

søndag 21. desember 2008

Rock`n roll Wolf .....

Husker dere denne? Mandag 22.12, altså i morgen går den på NRK 3 kl 19:30.
Den går også ifølge NRK på NRK Super rett på nyåret. Synes den er så fin, gleder meg til å høre "mom is home". Nå har far og barna tatt seg en tur på kino, de skal se Madagaskar 2. De synes det var mye bedre enn å hjelpe meg med husarbeidet. Så nå er det Mamma Mia-musikken på full guff, og klart for å svinge moppen. Lurer på om jeg har brukket en tå i morges, spente til terskelen så det knaste. Det gjør skikkelig vondt, og jeg klarer ikke ha på meg sko. :0( Ha en fortsatt fin søndag! Førjulsklem fra meg.

torsdag 18. desember 2008

6 dager igjen.......

Jeg har ikke gått i dvale, ei heller rømt landet. Er bare så innmari travel i disse førjulstider, og det regner jeg forsåvidt med at jeg ikke er alene om. Det har vært umulig for meg å sette meg ned foran pc`n, med untak av de gangene jeg har måttet kjøre ut en ny bunke etiketter til kaffe og te-posene. Det har vært juleverksted, julefrokost og juleavslutning på skolen, travelt i butikken og alt annet jeg ikke husker i farten. Sitter egentlig å skriver julekortene, men da jeg nå var inne og sjekket noen adresser på nettet var ikke veien så lang til bloggen. Jul i huset er det dårlig med ennå, tenkte ta ett lite raid på søndag, for da har jeg endelig en fridag. Fikk egentlig ettlite sjokk på mandag, av en eller annen grunn har jeg klart å innbille meg selv at det var enda en uke igjen før jul. Ha! Skal si jeg fort datt ned på jorda, og jeg som nesten ikke hadde kjøpt en julegave ennå. Onsdag hadde jeg fri, og da klarte jeg faktisk å få kjøpt de gavene jeg trengte dette året.
(Bilde fra i fjor)
Ungene kom hjem ett par timer før oss etter Islandsturen, og jeg tenker forskrekkelsen var stor da luftballong-julekalenderen lå på gulvet, med knuste pepperkaker over hele. Den hadde falt ned, kroken i taket hadde løsnet! Er redd den blir litt vrien å reparere, da festene i selve ballongen også løsnet. Er ikke så mye hold i papmache, men skal høre om ikke pappa`n min har en lur løsning på det. I mellomtiden henger sinkballerinaen fra Walther & Co i taket med pepperkakebjørner og pakkene. I bakgrunnen kan dere skimte de nye flisene som har kommet opp denne uke, mangler nå bare fugemasse. En titt på pepperkakehuset får dere også

Lokalavisa har de siste årene arrangert "Småby", hvor man kan lage og levere inn ett pepperkakehus som de lager en pepperkakeby av. Dette er ungenes bidrag i år, og som takk for innsatsen fikk de hver sin gratisbillett til Østfoldbadet, og det er stas. Nå venter de spent på om det ble bilde i avisa i morgen. Har lest deres kommentarer, men har ikke fått svart alle ennå. Tusen takk for to awarder også, de føles ikke mye fortjent om dagen - men hyggelig allikevel!

Ha en fortsatt fin førjulsuke! Klem.

lørdag 6. desember 2008

Still live from Reykjavik ....

er snart dag 3 over her på Island, og i morgen reiser vi hjem.
Gårsdagen ble tilbrakt på utflykter i denne Super-trucken, en ombygdt Ford Explorer (faktisk 2 biler satt sammen) Vi startet dagen med en omvisning på Hellisheidarvirkjun, som er det kraftverket som forsyner Reykjavik med strøm. De henter damp fra vulkanen Hengill (2000m under vulkanen), og de foredler og lager strøm av. Det var en flott og moderne bygning, og den løftet seg nesten 1 m under det siste store jordskjelvet i mai 2008.

Etterpå kjørte vi med disse store bilene ut i terrenget. Vi var innom den gylne triangel, Gullfoss, Geysir og Thingvellir. Lunsjen ble inntatt på Gullfoss kafè, og vi spiste deres berømte islandske kjøttsuppe. Skal si det smakte godt med varm suppe og ferske rundstykker, etter å ha vært mye ute. Det er ikke mange kuldegradene på Island, men vinden er isende kald.
Etter å ha prøvd å dusje seg varm igjen, var det tid for middag, og da prøvde vi Fiskmarkadurinn, den ble åpnet i september 2007, og er visst meget populær. Vi spiste en 9 retters middag, og det smakte bare så deilig. Så fort første gang i mitt liv har jeg smakt sushi, og det ga skikkelig mersmak.


I dag er vi vært med på offroad-kjøring oppe på fjelltopper med bil, og har for første gang kjørt 4-hjuling (ATV). Det ble en utfordrende start, med en to-timers tur gjennom ulendte landskap, over is, og ut i elver. Jeg var livredd, men måtte bare følge etter de andre. Da jeg sa ja til denne turen, trodde jeg at jeg skulle få sitte på - men neida, jeg måtte pent kjøre selv. Så jeg har funnet ut at kroppen min ikke er laget for fart og spenning, men jeg klarte å gjennomføre det.

Har desverre ikke så mange bilder, for selvsagt ble batteriet tomt i går.

Nå skal jeg snart hoppe i dusjen, for vi skal spise middag på Perlan i kveld, den offisielle julebordskvelden. Restauranten roterer mens vi spiser deres berømte julebordsbuffeè.
I morgen er det avreise og en tur innom den blå lagune, på vei til flyplassen.

Ønsker dere alle en riktig fin helg!
Albertine still alive from Reykjavik

torsdag 4. desember 2008

Broadcasting live from Reykjavik ......

sitter jeg her på designhotellet Thingholt i Reykjavik, har nettopp ankommet. Tenkte vise dere litt av det lekre rommet vårt. Vi er på julebordstur med firma til mannen i mitt liv, og skal være borte fra torsdag til søndag.

SengVaskWCDusj

Glassvegg mellom seng og dusj

Nå skal vi snart ut å spise middag på "Einar Ben", stedet er visst kjent for god mat - og det finner vi jo snart ut!

Den siste tiden har jeg ikke hatt tid til å skrive noe, kun legge ut Albertines julekalender. Ser det er noen som lurer på litt mer info om varene. Ettersom jeg ikke driver noen internettbutikk, så vil det ikke ligge noen bilder av de enkelte varene ute. Man må altså fysisk kunne besøke Albertines verden, den dagen den gjelder.

I butikken henger min hjemmelagde kalender, med ett kremmerhus for hver dag.

Det er fyllt med julete, og dagen kremmerhus blir gitt til en kunde i løpet av dagen.

Jeg har også fått gaven fra min hemmelige venn denne uka.

Endelig har jeg min egen termos, det har jeg ikke hatt siden barneskolen. Kuult!Tusen takk til min hemmelige venn! :0)

Ellers har jeg fått sydd meg nye gardiner på kjøkkenet til jul. De ble klare til 1. desember. Har ønsket å bytte ut mine nissegardiner de siste årene, og nå er det gjort.

Enkel "rulle"-gardin i ubleket lin, jeg har håndskrevet Carpe Diem med permanent sort tusj, og det blir spennende å se om det holder i vask.

I andre enden av kjøkkenet har jeg en dør ut til en uteplass på baksiden av huset. Der har jeg kun rette lengder og en ballerina fra Walther & Co i sink.

Jeg har også hatt en utplasseringselev fra Designlinja på Mysen videregående skole; ei kjempekoselig jente som heter Elin.

Skal se om jeg kan få skrevet en lite reisebrev senere denne uka. Ha en fortsatt fin uke, nå må jeg sjekke sminken og haste videre. Holder på å sulte i hjel, har ikke spist siden frokost! Albertine, live from Reykjavik.

Noen av de mest populære innleggene mine...