tirsdag 27. januar 2009

Bordet er dekket .....

Torsdag var jeg på messa på Lillestrøm, og handlet så jeg er søvnløs til langt ut i april. ;0) Neida, sovner sikker i midten av februar. Rart det der, at jeg blir litt urolig etter å svidd av en del tusinger, men prøver å ta det som ett godt tegn. Hadde sikkert ikke vært så lurt hvis jeg uten sperrer handlet og handlet uten å tenke på det. Nå gleder jeg meg veldig til å få inn våren i butikken. Det har blitt fire nye leverandører som jeg gleder meg til å vise dere utover.

Har ikke før parkert bilen og kommet meg inn på første stand; Green Gate, så dro jeg kjensel på ett fjes jeg hadde sett i bloggverdenen. Christina fra Låvebutikken, så jeg nappet henne i armen og presenterte meg. Det var veldig hyggelig å få hilse på henne, moro å treffes "live". Må innrømme at jeg kikket litt ekstra på navneskiltene etterhvert som jeg vandret rundt. Det virket sikkert uhøflig, og ettersom disse navnelappene gjerne festes i brysthøyde, så var jeg nesten redd for at noen skulle tro at jeg snoket rundt og tittet på damenes bryster.
I helgen har mine 39 blitt stille og rolig feiret, og med åtte til bords tok jeg vekk to lemmer. Da blir de to bordene til sammen helt kvadratiske, og det synes jeg er ganske kuult. Jeg hadde tenkt å bruke bare hvite primulaer, men på Mester Grønn har de bare 3-pakninger med flere farger. Så jeg endte opp med en form for Campanula, doble hvite. Søte de også.
Menyen bestod av langtidsstekt kalvestek med fløtegratinerte poteter (Bent Stiansens fortreffelige oppskrift), sukkererter, gulrøtter, stekt sopp og fløtesaus. Creme Bruleè og sukrede jordbær, bringebær og blåbær. Det ble om jeg kan få si det selv, knallgodt.

Det var gjort klart for kaffe og kaker i stua, men middagen ble så mektig, så ingen orket.

Ellers holder jeg på å planlegge årets utenlandstur, for i vinterferien setter vi oss på flyet Florida. Vi skal tilbringe 15 dager der, og da er det greit å ha litt planer klare. Sikkert mye gode shoppingmuligheter der. Har noen der ute noen gode tips, så mottas de med takk. Bare det å kunne surre rundt på Wall Mart, sikkert masse morsom kakepynt feks. Det synes jeg er så moro å lete etter i det store utland.
Ha en fortsatt fin uke! Stor klem fra de indre, nå snøkledde skoger!

mandag 19. januar 2009

Mandag igjen .......

Da var jammen denne mandagen over, også. Skulle gjerne bremset tiden innimellom, men det funker dårlig. Ungene har lagt seg, og kveldsroen har senket seg over det Albertinske hjem. Etter en hard helg i Stockholm, er det godt ta det litt mer med ro. Mona og jeg ankom den svenske hovedstaden fredag formiddag, via fly og expresstog fra Arlanda. Hotellet Clarion Sign åpnet i februar 2008, og var lekkert og fullt av flott design.

Det er brukt kjente designere som: Arne Jacobsen, Bruno Mathsson, Jensen og Ernst, Norway says, Alvar Alto med flere.

Vi hadde ett lekkert rom, enkelt og hvitt. Det eneste fargeinnslaget var dette grønne, som gikk igjen på teppet på sengen, og ett par stoler.

Badet var lyst og lekkert, med en vegg med mosaicfliser i grønntoner. Uansett hvilken vinkel jeg stod i, så var det ikke til å unngå at jeg ble med på bildet. ivrig som jeg var, rakk jeg ikke en gang å ta av kåpa før jeg fant frem kameraet.

Dette ble litt mørkt, med håper dere ser noe.


Frokosten må jeg bare nevne, for den var i en klasse for seg. Både når det gjelder utvalg og bruk av friske råvarer. Da er det liksom bare å kose seg, gjøre kroppen klar for en lang dag traskende.
Fredagen tilbrakte vi gående i Stockholms gater, var innom Ambiance, Årstiden (dit må jeg alltid innom når jeg er i byen) og Kungens lilla Piga - den var ny for meg. Hadde selvsagt vært inne på hjemmesiden flere ganger før. Man får nesten mer inspirasjon og gode ideer av å besøke andre butikker, enn det man ser på messa.
Fant noen godbiter på messa også, og det gleder jeg meg til å få i hus. Må nok vente tålmodig til nærmere mars før det kommer. Tenkte vise dere noe av det som vil dukke opp i Albertines verden etterhvert.

Skjønn pute med masse volanger. Her i hvit.

Kommer også i sort. Lekre lampeskjermer som passer til putene.
De søteste små byster man kan tenke seg
Og til slutt i denne omgangen får dere se denne vakre damen.
Det ble mye gåing både fredag og lørdag, og det skal jeg si vi kjente på kroppen etterhvert. Vi var så stive og støle, og det var vel nesten ikke ett sted på kroppen som ikke verket. Burde vel egentlig benyttet oss av Spa-avdelingen i 10. etasje, men der var prisene ille stive. Vi lå rett ut på senga, med den bærbare pc`n på magen, kikket på leverandører, diskuterte og hadde faktisk både NRK og TV2 på tv`n. Det er ikke noen høy partyføring på damene på tur skal jeg si. Sjansene for at jeg hadde klart å skifte til noe glitrende partyantrekk var ikke store, hadde mer enn nok med å få på nattkjolen. Lenge siden jeg har vært så mørbanket. Noe av grunnen er nok at vi blir som overivrige Duracellkaniner, når vi med ville og lettere roterende blikk vandrer fra stand til stand. Vi glemmer da alt som heter pause og påfyll av mat og drikke. Vi endte med å gå 7,5 timer fra frokost til vi endelig skjønte hvorfor vi hadde slik hodepine. Ah! Mat og hvile er nok lurt, ja. Da var klokka 16, og det meste av spisestedene på messa var begynt å lukke. Jeg endte med ett tørt rekesmørbrød til 84 kroner, det ble spist med andakt, og det meste av pynten ble også fortært.


Litt shopping ble det også tid til, og hos Kungens lilla piga fant jeg gardinene jeg har lett etter siden i sommer. HURRA!

Monogrammet i linfarge passer perfekt sammen med liftgardina i lin, som jeg sydde til det andre kjøkkenvinduet tidligere.
Lampeskjerm i organza med brodert monogram fra White Sense fant jeg hos Ambiance.

søndag 11. januar 2009


Mens vi venter på vårens nyheter ....

Det mest positive med vareopptellinga er at man får ryddet litt i samme slengen, er jo selvsagt også positivt å få kartlagt hva som finnes i hyller, kriker og kroker også da. Har knipset litt i de ryddige hyllene, er ihvertfall noe igjen mens vi venter på vårvarene.


Vakkert servise fra Bastion i rosa, med serviett fra Green Gate


Det finnes også i gråbrunt "taupe". Venter på de hvite koppene.

Green Gate
Pale blue dots og Heidi eggeglass

Claire multi tallerkner, Heidi latte krus og eggeglass, Pale blue dots bestikk

Ingrid Beige asjetter og Naomi Beige asjetter, liten mugge og salatbestikk

Red dots French bowl og salatbestikk, Claire white kopp, skål og asjett


Rett før jul fikk jeg varer fra en ny leverandør "Gerbera", en svensk keramiker som lage vakre bruksgjenstander til kjøkkenet.

Paiformer og ildfaste former i vakre farger, som tåler både stekeovn, micro og oppvaskmaskin.

Stilleben i ett trefat.

Lekkert og varmt pelspledd i tibetansk lam

Vakre tekstiler fra Green Gate

Fant en gammel og slitt koffert på loftet hos mamma og pappa, kjekt å låne litt.


Har surret litt ubleket lin rundt kjettingen på den franske lysekrona.

Tekstiler fra Nyblom o Kollèn


I lokalavisa vår så har vi noen sider som heter UNG20, hvor det er ungdommen selv som skriver. De vant faktisk en pris for sitt arbeid rett før jul. De har faste innlegg en gang i uka, og jeg pleier å lese det, moro å følge med på hva de skriver. Og hver uke har de en fast spalte med hva som er HOT og NOT, en tidlig morgen i desember satt jeg og leste avisa til frokosten, og da får jeg jammen se at Albertines Verden står på tredje plass på HOT-lista - Kuuult, ikke sant?Tusen takk for alle hyggelige hilsner, og i vanlig stil så har jeg ikke klart å komme meg på noen bloggrunde i uka som gikk. Men ønsker dere alle en riktig fin, ny uke! Klem.

mandag 5. januar 2009

Nytt år igjen .........

Godt nytt år til dere alle. Har fått så mange koselige nyttårshilsner, men har desverre ikke hatt tid til å kommentere tilbake. Jeg er selvsagt på beina igjen, for det eneste positive jeg kan tenke meg med omgangssyken er jo at den sjelden varer lenge. De siste dagene har jeg vært travelt opptatt med å forberede varetellingen, og for å slippe så mye rot og kaos etterpå så prøver jeg å ha listene med varenummer og annen info klart på forhånd. Det har da tatt mange timer å få skrevet dette inn i EXCEL, slik at utregningen skjer automatisk. I fjor hadde jeg bestemt meg for å legge inn varelinjene, etterhvert som jeg mottok fakturaene fra leverandørene. Dette ble aldri fulgt opp, og her sitter jeg da med krampe i fingrene. I går, på søndag var vi 4 stykker i fullt driv i 6,5 timer, og jammen kom vi ikke i mål. Nå har jeg da bare igjen å legge inn antallene, samt noen varer som jeg ikke hadde fått med på listene. Du verden så mange ting det er å telle, selv når man syntes butikken nesten er tom. Man får jo også ryddet litt i samme slengen, og vi fikk jammen fyllt ett par bord med tilbud også.


Det er ikke noe snø her i indre Østfold, men -10 grader og rimfrosten ligger vakkert over alt ute. Man får jo litt vinterstemning av det også.

Fredag 16. januar (på selveste bursdagen min) reiser jeg til Stockholm på Formex-messa sammen med svigerinna mi, Mona. Gleder meg til å se vårens nyheter, få litt inspirasjon og noen timers shoppingmuligheter på toppen.

Det er ryddig på bordet i glassverandaen i 5 minutter en dag her, og da passet jeg på å knipse. Farlig å ha tomme flater i det første rommet man kommer inn i. Her legges votter, luer, aviser, nøkler, og det meste egentlig. Har prøvd å forklare at det kan være hyggelig for de som kommer innom at det er sånn tålig ryddig. Det er jo tross alt første inntrykket man får der, men det prates for døve ører. Hyggelig så lenge det varer, ihvertfall. Ønsker dere en fin uke i det nye året. Jeg skal tilbringe kvelden på bygdekinoen sammen med mannen i mitt liv - vi skal se Max Manus. Kuult, og jeg som aldri har vært på bygdekino før. Kommer tross alt fra Askim, og der har vi da kino hele tiden. ;0)

Noen av de mest populære innleggene mine...