torsdag 26. mars 2009

Konkurranse .......

Har du lyst til å vinne dette vakre fjærfatet og ett lite fjærhjerte fra Albertines verden med mitt egenproduserte påske-egg, samt ett lite i sølv fra Lisbeth Dahl? Legg igjen en kommentar og fortell meg hva du liker best med våren. Avsluttes og trekkes på onsdag 1. april - og det er ikke aprilsnarr! ;0) Pakken har en verdi på ca. 350,00 kroner. Trekker også 2 gavepakker med påskekaffe og påskete....

som det går mot vår, går det også mot konfirmasjoner i distriktet. Her i Askim og omegn er det i førsten av mai, og andre har i juni. Har i den anledningen pyntet litt bord, og laget litt forslag til bordkort mm. Forresten gikk det egentlig ganske fint med stoltrekkene, måtte vaske kun to med tydelige ketchup-fingeravtrykk! ;0)

Hvitt, sort og sølv - klassiskt og tidløst til både barnedåp, konfirmasjon og bryllup.

Søte gelehjerter kan brukers til mye.

Litt mer romantisk og uvøren stil, her kan jo det meste brukes av både gammelt og nytt.

Sarte rosatoner og gjerne litt lin mot det hvite. En søt muffins med rosa "royal iceing" og blondeserviett med jutegarn. På den kan man også henge på en tags, så blir det ett vakkert bordkort.
Turkise toner mot det beige er også lekkert

Turkis muffins med tag til bordkort. Naomi beige fra Green Gate i asjett og bestikk. Avlang tallerken fra Bastion.


En annen av muffinsbordkortet, her har jeg festet navnetagen i glasuren før den tørket.


Sangforsider trenger jo ikke være hele A4 ark, for det tar jo ganske stor plass. Så her har jeg brettet arket på langs. Det skal ikke mer til enn en morsom sløyfe for å skape litt liv.

Sangforside med bordkorttag festet på. Plassbesparende og ganske fint også.

Nærbilde av muffinsen. "Royal iceing": 1 eggehvite, 4 dl melis og ca. 1 ts sitronsaft. Piskes til det blir stivt i foodprossessor. Kan gjerne ha i litt konditorfarge i.
Jeg har også tatt inn litt metervare fra Green Gate

og nydelig lin med A - B - C - D, både hvit på hvit og hvit med linfarget broderi.

Har også voksduker fra Green Gate og de linfargede med roser fra en annen leverandør.

Dette var alt for i dag, håper det har gitt litt inpirasjon og gode ideèr. Ønsker dere en fin avslutning på uke, er jo litt tidlig å ønske god helg. Klem.

søndag 22. mars 2009

Bursdagsfeiring ......

Søndags kveld igjen. Uansett hvor mye jeg prøve å bremse tiden, er er det en umulig oppgave å få utført. Mellom utpakking av varer, lekser, konsert med barnegospel (prinsessa er med), foreldresamtaler, firtidsaktiviteter og hus og klær har vi hatt to bursdagsfeiringer to lørdager til ende. Nå er ikke jeg akkurat den som er lei å ha besøk, pynte og lage mat. Men det tar tid, og mulig det er alderen som tynger. Første pulje var den nå 7-årige prinsens klassekamerater, og av 9 energifyllte guttepjokker ble det jammen mye støy og fart.

Jubilanten selv var med og dekket bordet, og han lagde bordkort. For det var visst veldig viktig hvor de forskjellige satt i forhold til bursdagsbarnet.
Temaet for bursdagen var Star Wars, derfor orange og sort i fargene, og tallerkner, servietter mm ble kjøpt inn da vi var i Orlando.
Det er mulig jeg nevnte det i fjor, men hos oss er det ikke utdeling av godteposer. Synes at man heller kan spise så mye man vil i bursdagen. Legger Non-stop og seigmenn utover bordet, og istedet for popkorn som jeg pleier å bruke så fikk de potetringer/skruer i ett orange plastglass ved siden av. Greit at det ikke bare blir sukker også. Etter maten rømte far huset, da orket ikke han mer. He-he. Ikke at de var slemme eller noe, men løping runde på runde gjennom huset, mens de hylende skrek og slo ballonger i hode på hverandre. Prøvde å avlede med flasketuten peker på til pakkeåpningen, slik at de kunne fokusere på noe annet en staket stund, etterfulgt av litt mat og drikke. Men jammen husket de ikke at det var løping og ballongslåssing som var gøy før maten, så de fortsatte en stund til. Nå er det 1 år til neste gang, og greit er vel det også. ;0)
Bordpynten i år ble da lego-romskipene som vi hadde fra før. Og Star Wars sverdet som han selv fikk bygge da vi var i en Disney-butikk i Downtown Disney.


Det ble orange muffins med sorte M&M på, kunne kjøpes i løsvekt "over there". Der fant vi også Darth Vader som holder bursdagslyset, eller det var jo feil - "det er faktisk sverdet hans, mamma!"
Jeg har for flere år siden sluttet med to måltider i barnebursdagene, blir bare stress. De får istedet leke en times tid først, for det tar tid å utforske rommet, sjekke alle leker mm. Setter alt på bordet, både kaker og maten. Så kan de selv velge, ikke akkurat krise hva de får i seg i løpet av en to - tre timer. Det morsomme er at stort sett alle er "fornuftige" og velger maten først.

Nå i helga var det familiebursdag, og dere skal få slippe å se hele bordet igjen. Er så glad i fatene mine, spesielt dette store i irret kobber - fargen er bare helt utrolig. Og så rommer det så mye.
Kunne ikke dy meg, og måtte ta med den store fjæreskåla og ett par hjerter hjem. Er bare så forelsket i de, og så synes jeg at de fint kan brukes hele året - ikke bare til påske.

Her er årets påskeegg, holder på å lage noen flere til butikken. Men har så liten tid om dagen til sånt småpusleri.

Ellers var bordet enkelt dekket med det hvite penserviset fra Rosenthal, glassene fra Steninge Slott (kopi fra 1700-tallet), samt servietter i lyseblå og hvit rute.

Menyen bestod av bacon-pai med salat og loff, karbonader og potetsalat, samt taco. Lettvindt og kan ordnes i litt god tid.


Er veldig glad i å bake; suksessterte står alltid bordet. På vinterstid (om sommerene baker jeg bærterte istedet) baker jeg som regel denne rullekaka. Ser ikke spesielt god ut, men smaker knallgodt. Bunn av hasselnøtter og sjokolade, fylt med krem, banan og sjokoladebiter og krem og reven sjokolade på toppen. Samt Snickerskake (som ungene mine bare elsker) muffins og is.


Og så har jeg fått gaven fra min hemmelige venn, det er faktisk noen dager siden jeg hentet den på posten. Men jeg har hatt det så travelt at jeg ikke har hatt tid til å åpne den før i dag. Jeg har fått ett kjempesøtt sett med kopp, skål og tekanne i ett. Passer jo veldig bra til meg som både er veldig glad i te,og som selger den. Skal testes ut ved første anledning. Så tusen takk til deg, min hemmelige venn! :0)

Ønsker alle en riktig fin uke, og jeg ser at våren har kommet godt i gang hos flere av dere. Her er det fortsatt en del snø, og med en del minusgrader på nettene til uka ligger det nok en stund til. Tusen takk for alle koselige kommentarer, beklager at jeg er noe treg tilbake! Klem fra de indre skoger!

fredag 13. mars 2009

Fortsatt liv her ......

Hei og lenge siden sist. Har ikke hatt tid til å blogge noe den siste tiden. Ble veldig liten tid til å legge ut noe underveis fra det store utland, og etter hjemkomsten har brått hverdagen hentet meg inn igjen. Mens jeg var borte har det ankommet pallevis med nye varer, og første dag på jobb etter ferien, kom det to til. Det meste av min ledige tid har gått med til å få litt skikk på butikken, få ting på plass. Nå mangler det bare bordene, skal gjøre klar bord til konfirmasjon og andre festligheter. Men da er det liksom fint om butikken er ryddig, og alt er på plass.


Har gjort klart utstillingsvinduene

Ikke så lett å se igjennom glasset, akkurat.

En titt inn fra siden.


Lekre lysroser i rustent metall.
For påsken og det friskt vårlige.

Vakre påskeegg i metall fra Lisbeth Dahl.


Og de skjønneste hjertene i fjær - kan nesten ikke se meg mett på dem.

Det finnes også vinger formet som en skål, i samme serien. De finnes i to størrelser, er de ikke vakre?
Vakker evighetskalender og de skjønneste selskapsvesker

Søte sinkbokser med nostalgisk motiv på lokket. Søt handleliste i emaljert metall. Sjøgrønn pute med sydde biser, har også heklet pledd som passer til.

Fuglebur til å ha stearinlys i.

Kommode på høye bein i gråmalt treverk med beiset bordplate. Vakkert slitt på de rette stedene.


"Donatella" byste i gips - vakker dame. Er ikke de små prøvebystene søte? Bilder av dameklær fra 1910-1920-tallet.
Serviset og porselenet er fra House Doctor. Oppvask kluter fra Bloomingville, finnes også som glasshåndklær.
Ettersom jeg ikke har hatt tid til å skrive så mye fra ferieturen vår i Orlando, så tenkte jeg invitere dere inn på reisebloggen til ungene. De har fått ned en del bilder og litt om opplevelsene sine. De lagden den for å holde sine klasser, venner og familie oppdatert på deres eventyr. Så har dere lyst til å lese mer, sjekk: http://syvsovere.blogspot.com/

USA er liksom alt du har sett på film, lest om og trodd fra før - synes jeg. Alt er stort: fra biler, veier, hus, porsjoner, butikker og forpakninger. Synes det var ett veldig hyggelig og hjelpsomt folk. Masse deilig mat, nydelig tilberedt, ikke bare det fete og usunne man tror de spiser. Hadde av en eller annen grunn trodd at jeg bare kom til å se digre mennesker, men de var faktisk i fåtall. Det mest skremmende er egentlig hvor strippet for personvern man faktisk blir, som besøkende til drømmenes land. Skjemaer som må fylles ut på forhånd, med avkryssing for alt mulig, samt at du signerer på at de uten grunn kan nekte deg adgang til landet. Du blir fotografert og tatt fingeravtrykk av, så fort du kommer av flyet. Det er egentlig ganske grusomt å nesten føle seg som en kjeltring uten grunn. Selv i noen av fornøyelsesparkene måtte vi avgi fingeravtrykk for å komme inn. Dette synes jeg var veldig provoserende, og ganske ufattelig. Jeg forstår godt redslen for terror, men terror og stygge overgrep skjer også ellers i verden. Uten slike konsekvenser. Respekten for mennesket og vernet av det, føler rimelig fraværende. I tillegg så vi utalle "gunshops", mulig det egentlig er farligere mennesker innen for landegrensene enn utnefor! Ønsker noen å gjøre skade, er jeg redd de klarer dette uansett hvor mye som kontrolleres. Milde himmel, nå kommer vel noen og tar meg - etter å ha ytret meg om dette :0S

Men på tross av dette, var turen absolutt verdt det. Jeg drar gjerne igjen, så det er bare å spare. Det er jo masse mer jeg gjerne vil oppleve. Vi var en tur i Miami, deilig og varmt, og vanvittig stort. Der hadde vi trengt flere dager. Prøvde å lete etter Horatio Caine, og gjengen hans, men de var vel opptatt med en viktig sak ett eller annet sted. ;0)
Har dekket bord sammen med prinsen i går kveld, han fyllt syv år på onsdag. Og i morgen braker det løs med Star Wars bursdag, sammen med gutta i klassen. I en partybutikk i Olrlando fant vi tallerkner med Darth Vader, servietter med Yoda, orange kakestrøssel og sorte nonstop. Kommer tilbake med bilder senere.
Ønsker dere alle en riktig fin helg, trå forsiktig i dag - fredag 13! Stor klem fra de indre skoger.

Noen av de mest populære innleggene mine...