onsdag 24. juni 2009

Smugtitt på høsten hos Green Gate .....

Sommeren har jo ikke mer enn så vidt begynt, men i mitt hode forberedes nå høst og jul i butikken. Eventuelle ommøbleringer og hvordan vinduene skal utformes til jul. Selve rammen rindt, for innholdet vet jeg jo ikke noe om ennå. Har nettopp fått høst/vinterkatalogen fra Green Gate, og vil bare dele litt inspirasjon med dere.

Nytt servise med blomster "Chloè off white" med farger som passer flott til Naomi Beige


Søt, nostalgisk vekkerklokket med det nye småmønstrete "Tilly off white", det finnes også på Latte krus, boller og eggeglass. Det er knall til "Chloè" og "Naomi"


Nyheter i rødt; "Paisely red", tekstiler, Lattekrus, asjetter og boller. Det samme finnes i grønt og lyseblått.

Lilla var ei ett sommerlig blaff. Her er det quilt "Chloè purple" og det utrolig vakre heklede teppet som passer til.
Håper det var noe som falt i smak hos dere også, og det er selvsagt mye mer. Men noe kan jo være en overraskelse til høsten. Har fri i dag, og har tenkt til å ta meg en tur ut. Må jo passe på å tørke klesvasken ute når det er så deilig vær. Ha en fortsatt fin onsdag!

mandag 22. juni 2009

sommer og sol ........


SJARMERENDE GJENBRUK av Hanna Kristinsdóttir og Ellen Dyrop har nå endelig kommet i butikken. Masse flotte bilder og gode ideèr, og den koster 349,00.

Endelig føles det som sommer, og i følge værmeldingen på radio`n i morges så ligger det ett høytrykk over de sørlige delene av Norge. Derfor er det skinnende sol og over 20 varmegrader ute. Dette øker selvsagt også temperaturen betraktelig i butikken, men de nymonterte markisene tar av ganske mye. I tillegg surrer og går det en gulvvifte, slik at luften er litt i bevegelse. Siden sist har jeg kommet meg i gjennom maratondagene, og rimelig oppegående er jeg også.
Med første klasse har jeg da besøkt Vigelandsparken. Her kunne de løpe litt rundt, se, kjenne på og klatre i disse vakre granittskulpturene til Gustav Vigeland. Det var ikke lett å sitte i ro med matpakka, når det er så mye spennenede å utforske.


Neste stopp var Munch Museet, ganske nervepirrende for både guiden og oss voksne med ivrige barn som kom nærmere og nærmere bildene på veggen. For jeg regner med at ved berøring så hadde vel beskyttelsesveggene lukket bildene inne, alamen gått og alle sikkerhetsvaktene omringet oss. Men det gikk så fint, og ungene fulgte interessert med.

Senere den uka var jeg med 4. klasse til Skjeberg. Vi var på to helleristingsfelt; Solberg og Bjørnstad.Her er deler av de på Solberg.
Skipet som er hogd inn på Bjørnstad er nordeuropas største enkeltstående helleristning, hvis jeg forstod det riktig. Etterpå var vi på Kongsten utebad i Gamle Fredrikstad, en heller kjølig opplevelse i 14 grader og tilløp til regn. Men med 22 grader i det oppvarmede vannet, badet ungene allikevel. Vi voksne stod med kaffekoppen ene hånda og kjeksen i den andre. Det er koselig å være med på skoletur, så man får passe på så lenge ungene synes det er greit at man er med. Alle skoleavslutninger er gjennomført og over for dette skoleåret, og fra onsdag er det skoleferie.


Marit i butikken har satt wallstickeren "Velkommen til oss" kr 225,00 på ett gammelt melkespann, og har plassert det ved innkjøringen til gårdsplassen.

Det synes jeg ble veldig koselig. Hun delte den i to siden den var litt lang, og fikk ordene på to linjer i stedet.

Lørdag pyntet Marit og jeg bryllupsbord for en tidligere kollega. Hun er blomsterdekoratør og holdt på med oppsatser til bordene, til kirken og brudebuketten. Så vi fikk frie tøyler på bordene, og det er jo moro. Selskapet ble holdt på Einarbu, det er klubblokalet til Orienteringsgruppa, og ligger vakkert og landlig til inne i skogen før Trømborgfjella. Nå er jo ikke jeg så ille begeistret for furu, og det er selvsagt det på alle vegger og tak.. Men det passer jo forsåvidt på ei hytte i skogen. De rødrutete gardinene synes vi forstyrret, og vi hadde litt lyst til å ta de ned, men fant ut at de fikk henge.

Jeg er for gjenbruk, og hadde med de hvite lakenene og blondegardinene jeg brukte til 40-årslaget i fjor sommer. Også de hvitelakkerte kandelabrene ble brukt.

Bruden stod selv for blomstene, som tidligere nevnt.

Til jul hadde jeg slike stålhjerter fra Walther & Co i butikken, og på min hadde jeg nå surret remser med hvitt linstoff. Planen var å ha det i stuevinduet mitt hjemme, men først synes jeg det passet så fint hengende bak brudeparet. En blondegardin ble til overs, så den draperte vi bak hjertet. Så neste stopp for hjertet er stuevinduet.

Mens Marit festet på bordkortene, brettet jeg serviettene. Bra teamwork mellom oss damene.
Bordkortene var plisserte sommerfugler som hang på glasset med navnet på. De hadde bruden ordnet.

Ønsker dere alle en riktig deilig St. Hans feiring, og en fortsatt solfyllt uke! Klem fra Indre Østfold

tirsdag 9. juni 2009

Uterom .....

Ja, da ble det nye utemøbler. Og vi ble vel forsåvidt ;0) enige om at slike hvite tremøbler passer best til huset. Og praktisk var det jo også, ettersom vi fortsatt har sitteputene fra den forrige. Tid til å reise rundt å sjekke hadde vi ei heller, så vi endte på nærmeste Plantasjen. Etter monteringen, så skulle jo mor utfolde seg med litt puter og stæsj. Og til min store fortvilelse så var disse benkene 12 cm kortere enn de forrige vi hadde. Så putene passet da selvsagt ikke. Så irriterende. Foreløpig så sitter vi på teppene fra Green Gate, men det blir ikke fullt så komfortabelt. Selv min godt polstrede bakende kjenner treverket etter å ha sittet en stund.
Bak søppelstativet har en en lilla syrinbusk som nå begynner å bli ganske stor, så nå kan jeg ta meg råd til å klippe av noen kvister. De står jo desverre ikke så lenge, men man får glede seg over det den stunden de står. Søt voksduk fra Green Gate.

Også rododendroen er i full blomstring om dagen. Denne heter Nova Zembla og kan bli opp til 2,5 m høy. På ene busken har det kommet noe grums, for den visner hen.

Foran innganspartiet har jeg plantet i sink-krukker. Hvite, oppstammede potetblomster, hvite margeritter, hvite sufina og hvite Baccopa eller noe sånt. I trekassene på krakkene står mine overvintrede "Dronning Ingrid" pellargoniar. Trengte litt ny pynt på døra, og ville ha noe annet enn en krans. Så en kveld her bråsydde jeg et digert stoffhjerte. Deilig med litt forandring. I den minste sinkkrukka har jeg plantet ampeljordbær, den har blomstret og det har kommet en del jordbærkart allerede.

Ser noen lurer på hvordan jeg gjennomfører bursdagsbingo. Vi har ett bingospill, og det er kjekt å bruke. Tar litt tid å fordele tallene på kortene, slik at de blir forskjellige. Denne gangen klarte jeg å bomme på ett kort, som fikk 13 to ganger. Men man kan jo evt. se etter de medfølgende kortene. Jeg lager 3 rekker av 5 tall, så vi spiller med 5 rett kun vannrett. Alle får premie, etterhvert som de vinner, og jeg får være bingovertinne. De lurte litt på hvorfor jeg snakket så rart; tallet er 43 - 4 - 3. Men det er klart man må ha bingostemme når man er bingovertinne.


Pionene i hagen har bare små knopper ennå, så foreløpig må man glede seg over de man finner i butikken. Men de duger da ganske så bra de også.
Fortsatt fin uke til dere alle. Her er jeg inne i en ny maratonuke; skoletur til Munch-museet og Vigelandsparken med 1. klasse i går, sommeravslutning for 4. klasse og besøk hjemme hos en koselig kunde i dag, sommeravslutning for 1. klasse i morgen, skoletur til helleristningene i Skjeberg og friluftsbadet Kongstenhallen i Fredrikstad med 4. klasse på fredag, 40-årslag til en god venn på lørdag. Kanskje søndag på sofaen? Klem fra de indre skoger, inkl. regntunge skyer.

søndag 7. juni 2009

Bursdag to dager til ende ..........

var søndagen her, og jeg har invilget meg en liten pause. Prinsessa fyller 10 år i morgen, og vi har feiret to dager i strekk. Fredag etter skolen var det klart for Hannah Montana-bursdag, og 11 frøkner var samlet. Ja, forresten så liker hun ikke at jeg kaller henne prinsessa her på bloggen. For store jenter er jo ikke prinsesser, men mammas prinsesser er man da for alltid, sier jeg da. Og så har jeg måttet gå med på at hun fikk ett bilde av seg selv på bloggen, hun har jo tross alt bursdag.
Så la meg få presentere mammas ganske store prinsesse! 10 år og greier.


På bordet la vi rosa laken, og med blondegardin over gjorde det susen. Jubilanten har selv stått for pyntinga denne gang, og dette synes hun var skikkelig moro. Så jeg kunne bare si i fra når jeg trengte hjelp til bordpyntinga i butikken. ;0)Tallerkner og kopper fra Nille, pappboksen kjøpte vi i Orlando. De ble fyllt med potetskruer/ringer, og det var populært. Non Stop og seigmenn rett på duken. Bordkortene lagde hun selv på data`n. Jeg har tydeligvis veldig formelle barn, for de må begge ha bordkort til sine selskaper.
Som i fjor lagde jeg bingokort, denne gangen med Hannah Montana bilder. Premiene var blyantspissere med Hannah Montana på. De fant vi også i Orlando.


Muffins i Hannah Montanas ånd. Sjekk lyset på toppen, også det fra Orlando. Fine partybutikker der med alt mulig.Pisket melis med eggehvitter og sitronsaft. Blandet i rød og blå konditorfarge, slik at de ble lys rosalilla. Lavendelsukker og lillarosa M fra partybutikken i Orlando.


Og selvsagt Hannah Montana gitar i lysekrona!Lørdag var det klart for familiebursdag, og bordet er dekket. Linduker med volang er fra butikken, synes de passet veldig fint til de gustaviansk blå veggene. Og lekkert med det sarte rosa til.


Sart rosa Cameo servietter med mønstrete inni.

Jeg er så glad i brettene mine, her kan man jo variere i det uendelige. Denne gangen la jeg en hvit brikke med blondekant på. Da ble uttrykket litt lysere. En av de messingstakene jeg sprayet til sommerfesten i fjor passer inn, og bare noen vakre pioner til.

Ikke plass til alle i spisestua, så noen må sitte i salongen. Hadde ldekket gutte- og jentebord til ungene også, men glemte av en eller annen grunn å ta bilde av dem.

Pionene er bare helt skjønne nå, kan nesten ikke få nok.


På kakebordet stod denne bærterta, den er vakker å se på, og smaker veldig godt. Har du lyst til å prøve, så står oppskrifta på høyre siden nedover her. Ikke vanskelig. Denne gangen brukte jeg jordbær, bringebær, blåbær og kiwi. Men det meste kan egentlig brukes.
Har vasket over huset på morran, vasket to maskiner med duker og fått ryddet det meste av kopper og kar inn i skapene. Det er turnstevne i Fredrikstad i dag, prinessa reiste på morran, jeg og lillebror skal reise nedover nå. Ha en fortsatt fin søndag. Klem fra de indre skoger.

Noen av de mest populære innleggene mine...