mandag 31. august 2009

Salgsinnspurt .....

Da var en ny uke i gang, og i Albertines verden holder vi på med siste delen av salget. Nå kommer snart mer av høstens varer, og vi har ryddet plass. Nå gleder jeg meg til å få litt forandring i butikken igjen, høsten er i gang og klesbutikkene har en stund nå vært fulle av flotte høstklær. Som jeg nevnte en gang tidligere, så fikk jeg plutselig en inderlig trang til å male.
Nedenfor kommer resultatet, ikke helt klare - må jobbe litt til med skyggene. Har blitt ett slags collage, med ett forstørret gammel bilde. Synes de er så vakre, disse gamle bildene - moro å prøve en annen bruk av dem. Merker at det er mange år siden sist jeg svingte penselen, det tar litt tid å komme inn igjen. Prinsessa satt litt modell, sittende på gulvet i lang kjole og ballerinasko. Ille vanskelig å tegne føtter uten å ha noe å se etter, ble ikke helt anatomisk riktig nå heller, men det hjalp allikevel.

Liten prinsesse i rosa ballerinakjole

Liten prinsesse i hvit ballkjole.
Dette tror jeg var alt for denne gang. Ønsker dere alle en riktig flott uke! Klem fra de indre skoger!


mandag 24. august 2009

Litt nytt .......

Mens jeg var på messa torsdag, dumpet det inn en pall med nye tekstiler. Så først i dag har jeg kunnet ta det nærmere i øyesyn. Den hvite serien med liftgardiner mm med monogram kommer nå også i linfarge med cremefarget monogram.


Dette er liftgardina, den finnes som de andre i 80 - 100 - 120 - 140 bredde. Knytelengdene har en kremfarget blonde under monogrammet i tillegg. De er 110x220. Vakkert med den lune linfargen nå som det mørkner og går mot høst.Stolputetrekk med volang 42x42 og putetrekk 40x40.

Nytt mønster for høsten er dette. Aplikert monogram med korsstingsbroderi rundt. Det finnes gardinlengder med knyting 85x220 og putetrekk 40x40. Her cremefarget med linfarget broderi.


Linfarget med cremefarget broderi
Grått med lysgrått broderi.

Det kommer en serie til med liftgardiner og gardinlengder senere utover høsten også - med blomsterranker.
Den hvite serien finnes selvsagt fortsatt, og nå har det kommet runde puter med monogram til.

Har fått en del forespørsler etter brikker og løpere til gardinene, det finnes ikke nå. Men har gitt beskjed videre til selgeren, så han skulle ta det opp med leverandøren. Så da får vi se om det skjer noe på den fronten etterhvert.

Som dere sikkert har merket, så har aktiviteten på bloggen vært veldig lav den siste tiden. Jeg har rett og slett ikke tid til å sette meg ned om dagen. Holder på å pusse opp noen gamle møbler, som har stått på vent lenge, mannen i mitt liv har bygd nytt kontor og lager til sitt firma - holder på med innredning der nå. Har blitt noen turer til IKEA, med påfølgende montering. I tillegg skal jeg ta kontorarbeidet 1 dag i uka for ham. Og det aldri fraværende husarbeidet, samt den aldri tomme skittentøyskurven. Blid og tilstedeværende mamma - elskelig og opplagt hustru. Må bare si at jeg er veldig glad for at skolen begynte igjen, slik at det er noen rutiner å følge. Tidligere i sommer kom en kunde innom, som kunne fortelle meg at "Søstrene Grene" har åpnet butikk på Nordby kjøpesenter på Svinesund. Hurra! Så i går dro prinsessa og jeg på svensketur. Jeg har plutselig fått slik en lyst til å male bilder (prøver ikke å tenke på alle de tusen andre tingene jeg må gjøre), og lerretene deres er ganske så rimelige, og helt greie for en amatør.
Fikk plutselig en dag her slik en god idè til motiver, og da er det jo viktig å følge den. Vel hjemme var det fram med staffeliet (det måtte visst tørkes støv av - 10 år siden sist jeg følte trangen!) Og fram med kofferten med tuber og pensler! Ai-ai. Hva skjer med åpnede tuber som ikke har vært i bruk på noen år? Jada, de tørker selvsagt ut. Så der stod jeg med glødende arbeidslyst, hvite lerret og kom ikke lenger. Typisk, så nå må jeg få kjøpt meg maling før prosjektet kommer seg videre. Fortsatt fin uke til dere alle!

søndag 23. august 2009

Allerede utsolgt ......

Er kort innom for å si at boka nedenfor allerede er utsolgt, ikke bare hos Albertine men hos forlaget også. Ny utgave er i trykken nå, og er lovet i butikken i begynnelsen av oktober.
Så rakk du ikke å komme innom før det ble tomt, så kan du ringe eller send en mail - så holder vi den av. Det er jo veldig hyggelig for forfatterene av boka, at responsen har vært så bra.

Ha en fin uke, må stikke!

mandag 10. august 2009

Endelig på plass i hylla ........

I dag kom endelig interiørboken "Romantiska hem & Inspirastion i vitt". Har ventet på den i hele sommer, den har vært forsinket.


Boka er skrevet av to svenske jenter som heter Ingela Broling og Petra Eriksson. De er som mange av oss andre innehavere av blogger, og i denne boka har de samlet over 500 bilder fra blogger og vakre hjem.

Det er masse inspirasjon og gode ideer for hvordan skape ett spennende og personlig preg på våre hjem. Den er stor og vakker, så den må ligge fremme, den er med tykke, matte ark.

Bruken av bilder, forskjellige skrifttyper og layout gjør boka litt ekstra morsom å lese i. Den koster 479,00, og fortjener hedersplassen ved godstolen. Det er utrolig mange vakre bilder i boka, og det er litt deilig synes jeg, at ikke alle bildene er tatt av proffe fotografer - men av husenes eiere o.l. Her er det bare å nyte, kan tittes og tittes i - stadig noe nytt å se.

Ellers nærmer det seg skolestart, og alt som da har oppstart igjen av fritidsaktiviteter. Jeg har desverre ikke hatt tid til å blogge noe den siste tiden, og det bærer jo bloggen preg av. Har ørten maleprosjekter på gang, litt i stua og litt i garasjen. Kommer tilbake til dette når det er ferdig, for nå er det bare kaos. Planlegging av høstens innkjøp holder jeg også på med. Greit å være forberedt før messa, slik at den røde tråden mellom de forskjellige leverandørene kan samkjøres.

Ønsker en fortsatt fin uke, håper snart at dette voldsomme regnværet kan gi seg. Alle mine stakkars sommerblomster svupper i vann om dagen - kunne jo like gjerne plantet vannliljer i alle krukker. Brune og gule stilker, råtne blader og null blomstring, er ingen hyggelig velkomst foran inngangsdøra. Ha smugtittet litt på noen vakre og store krysantemum, men føler at det så fort blir høst når de er kommet i gården.

Noen av de mest populære innleggene mine...