fredag 25. september 2009

Litt nye varer på plass .........

Da går det mot helg, og høstferie her på østlandet.  Det har ramlet inn noen paller, en del er påfyll av allerede eksisterende vareutvalg, og selvsagt også noe nytt.

Bokstaver i metall med ramme fra Jeanne d`Arc Living


Vi har fått inn igjen vindusfrisene i metall fra Jeanne d`Arc Living, etter å ha vært tomme en stund.


Nye lykter i sort.  Deilig med litt annerledes former.


Lekre lysestaker til kubbelys i sink. 60 cm høye.  Bolle og kubbelysholdere i "Fil du fer"


Puter med trykk i lin fra Jeanne d`Arc Living.  Har også gardinlengde i samme.


Gardinkappe og pute i lin med motiv fra Jeanne d`Arc Living.


Nye speil i patinert grå/brun.  Finnes også i helfigur.


Igjen på lager: "Franske stemninger - på nordisk vis" fra Jeanne d`Arc Living.


Har også fått inn "Franske fornemmelser - i nordiske hager"

Har også fått inn noen nye wallstickers.

"Le jardin du roses" - rosehagen.  Finnes i liten og stor - i grå og hvit.
ca. 5x40 cm og ca. 14x100 cm
kr 99,00 og 329,00

"Drøm søtt ...." finnes i grå og hvit
ca. 10x55 cm
kr 279,00

"De vakreste ting ......" i grå. 
ca. 27x48 cm
kr 449,00
Liker best norske tekster, så prøver å ha mest av de dem.  Men selvsagt også franske og engelske.


"Hver dag rommer evigheten" i grå og hvit.
ca. 12x87 cm
kr 299,00

 Endelig har vi fått inn noen prismekroner, har vært så tomt i taket de siste ukene.  Venter på flere.

Lysekrone med dråpeformede prismer fra House Doctor.  Har selv hatt den hengende i stua i over 3 år, nå. Veldig glad i den, vakker og annerledes.


Prismekrone fra House Doctor med en pære.  Vakker form på lysekrona.
Ja, det skulle være alt for denne gang.  God helg til dere alle!

tirsdag 22. september 2009

Interiørmagasinet Jeanne d`Arc Living no 5 er her .....


Da var den siste utgave av interiørmagasinet i butikken.  Vet jeg skrev ny pris i forrige innlegg, for det så slik ut på deres hjemmeside.  Men det var feil - så det er fortsatt 79,00!
Har desverre ikke hatt tid til å svare på kommentarene deres ennå, skal prøve snarest!  Ha en superfin høstuke!

mandag 14. september 2009

Green Gate på vei inn i hyllene ....

OK, damer! Da var første sending med Green Gate endelig ankommet.  Det er fortsatt noe i rest, men det kommer om ca. 14 dager.  Jeg holder på med oppakkingen nå, og tok bare litt bilder av det jeg har fått ut av bobleplasten.

Eggeglass og Latte krus i "Tilly offwhite".  "Chloè offwhite" asjetter, smørbutt og Latte krus.

"Chloè offwhite" liten mugge og "Tilly offwhite" French bowl.

"Beige spot" kopp og skål

Latte krus i både "Chloè offwhite" og "Tilly offwhite"
Nedenfor "Paisley green" mugge, suppebolle og asjetter.


Forrige uke kom det noen paller fra Bloomingville.  Søtt lite kjøkkenbord med klaffer, hvite klappstoler og vegghylle med små skuffer og knagger under.  Den lille prismekrona er fra House doctor og på bordet ligger en dobbel taklampe i industrilook - i sink. Innerst på bordet står det noen enkle tørkerullholdere i sink, synes de bare er så fine.  På veggen under hylla har jeg satt opp wallsticker med "Creme brulee" Fungerer fint på panel, tar bare litt lengre tid - for man må jo få "lagt" stickersen ned i sprekkene også.

Nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg er noen stor husmor, men jeg synes det innimellom er veldig artig å prøve meg på litt.  Mormor hadde en del plommer, så jeg har våget meg på koking av plommesyltetøy.  Og etter råd fra min mormor har jeg blandet det med epler.  Har ett tre med glassepler i hagen, og moro å kunne lage noe av dem.  Det ble godt, men neste gang skal jeg ta litt mindre sukker enn det står i kokeboka.  Plommene og eplene var jp så søte i seg selv.

Ville bare minne om at Jeanne d`Arc Livings interiørmagasin nr 5 kommer i butikken 25. september.

tirsdag 8. september 2009

Langweekend i Berlin ....


Ich bin ...... Eh. Må innrømme at det ikke er stort igjen av tysken jeg lærte på ungdomsskolen. Som dere kanksje skjønner, så har jeg tilbrakt helga i Berlin. Mannen i mitt liv har vært på kurs/konferanse med en stor leverandør, og der er vi ledsager`ne så heldige å få være med. Så mens gutta sitter i varme konferanserom og pløyer seg gjennom den ene PowerPoint-presentasjonen etter den andre, og demonstrasjon av varer - så har vi damene vært på Sightseeing i den tyske hovedstaden.
Fredag morgen stuet vi oss sammen i en toetasjers buss - 70 damer, og fikk en innføring i Berlins historie og kjente merker og bygninger. Etterpå ble vi delt i grupper, og vandret gatelangs med egen guide. Været var eksemplarisk, og vi fikk se mange smug og bortgjemte butikker, som ikke hadde vært så enkle å finne på egenhånd. Alle damene møttes igjen til en deilig 2-rettes lunsj i ett område som het "Hackescher Markt".

Hotellet vi lå på, het "Park Inn" og lå på Alexanderplassen. Sentralt beliggende, og med to store kjøpesenter ved siden av; "Alexa" og "Galleria". Hotellet var nyoppusset, og moderne - med hele 39 etasjer.

På de siste hotellene jeg har vært på, har det vært en del nye baderomsløsninger.

Denne gangen var vask og dusj åpent ute i soveromsdelen, mens toalettet befant seg i det jeg trodde var garderoben.

Ved vinduet var det en sittegruppe, med to forskjellige stoler til. Det var duse og behagelige farger, og mye kuul belysning. Prøvde å stoppe gubben før han fikk lagt fra seg jakke og parkert kofferten, for jeg måtte jo ta bilder før det ble uryddig. Det eneste jeg fikk var ett oppgitt blikk, før koffert og jakke ble satt ned.

Selvsagt var det TV på rommet, men den var ikke akkurat mye på. De dubber jo absolutt alt, og det er grusomt å høre på. Det ble kun nyheter og vær på SKY NEWS som innimellom ble sjekket. Her var også safen og minibaren.


Del av muren som fortsatt stod. Grå og trist.

Ett annet sted i byen stod det også rester av den gamle muren, men her er den dekorert. Etter murens fall ble det invitert en del kunstnere for å dekorere muren. Nå i november er det 20 år siden muren falt, og de ble igjen invitert, denne gangen for å restaurere det de malte den gangen.

Spor etter krigens herjinger, var det fortsatt å finne. Mange av de bombede områdene hadde ikke blitt bygget opp før på 90-tallet. Enkelte steder var det fortsatt ikke bygget, men det var satt opp stillaser med presseninger med motiv av husfasader. Og ved første øyekast var ikke det så lett å se. Så det hvite høyhuset rett frem er altså ikke ekte, men kun pressening.

Etter krigens herjinger var det ikke mange av de gamle bygningene som stod. Dette er en av dem. Akkurat hva som var her, klarer jeg ikke huske.


Dette bygget var under 2. verdenskrig LUFTWAFFE`s, og Görings hovedkvarter. Nesten litt smånifs stemning der, og det var nesten så man følte at Görings gjenferd stod i ett av vinduene.

(bilde fra middagen på kvelden - Jørn Hoel var toastmaster)
Lørdag startet vi damene etter frokost med champagne og Jørn Hoel. Der skal jeg si at jeg følte at jeg var i mitt rette element. Særlig! Klokka kvart over ni på morran, trøtt og stram i fjeset, nettopp gjort unna frokosten og med rusten stemme - da er man liksom klar til å synge i kor med Jørn Hoel! Men etter litt Champis og litt oppvarming så låt vi faktisk ikke så gale. Det er ikke så ille lett å åpne seg og synge for full hals når du står sammen med nesten 60 ukjente damer. Så det var bare å gi F, og kjøre på. Vi øvde i 2,5 time, og fikk så greie på at vi skulle være en del av kveldens underholdning.


Etter lunsj var det klart for ny sightseeing, denne gangen fikk mannfolka være med. Vi hadde meldt oss på bytur kjørende i TRABANT, denne lille bilen med 26 hestekrefter som ble produsert i Øst-Tyskland fra slutten av femtitallet og frem til murens fall. Her var det ikke mye luksus. Det var kun det helt nødvendige, og man satt med knærne nesten oppunder haka. Det kjørte en bil først med guiden, vi andre kjørte etter med henne snakkende over ett høytaleranlegg. Vi holdt på å le oss forderva, det hompa, dura og smalt. Folk snudde seg og lo, og de tok bilder. Vi var nok ett lekkert syn der vi satt 4 voksne trøkka inn i denne lille bilen. Men moro var det i alle fall.

Så neste gang dere er i Berlin, prøv denne muligheten til en annerledes sightseeing. De har tilholdsted ikke langt fra "Checkpoint Charlie", og tvers over gata for gamle "Luftwaffe

Lørdagskvelden tilbrakte vi i ett gammelt vakkert hus, hvor vi ble servert en deilig 3-retters. Hadde selvsagt kamera med så og si tomt batteri, og bildene fra stedet ble få og dårlige. Måtte jo også ta hensyn til de som var der, kan jo ikke bare legge ut bilder her av andre mennesker uten tillatelse. Derfor ble det mye tak.
Det rare var, at da vi kjørte forbi dette huset med bussen, satt jeg og tenkte på at det hadde vært veldig moro å få kommet inn og få se. For gjennom vinduene kunne man se disse gedigne prismekronene og de vakre gardinene. Rett etter vi hadde kjørt forbi, tok bussen en u-sving, og jammen stoppet den ikke foran dette huset. Hah! Så var det jo dit vi skulle, a gitt.
Syngingen gikk forresten veldig bra, med middag og god vin innabords.
Det har begynt å komme litt av høstens nyheter, ramler inn litt stadig vekk fremover, nå. En del er julevarer, de blir bare sjekket, priset og pakket ned så lenge - frem til vi åpner julebutikken. Batteriet på kameraet er helt tomt, så jeg kommer tilbake med litt bilder senere. Ha en fortsatt fin uke!

Noen av de mest populære innleggene mine...