søndag 27. desember 2009

Piken med svovelstikkene .......

Fortsatt god jul til dere alle. Rakk aldri å lage noe nytt innlegg, eller å ta runden med julehilsen. Men hadde store planer om det utover dagen på julaften. Nå er det sånn at noen er født litt mer uheldig enn andre, og jeg har en Tendens til å komme opp i de merkligste situasjoner. Så julaften kl. 11:30, så fant jeg ut at jeg skulle fyre litt i pesien i stua - slik at det skulle være godt og varmt senere når Gjestene skulle ankomme. Og på en eller annen måte klarte jeg å fyre opp fyrstikkesken som jeg hadde i handa, og den brente seg fast i fire av fem små fingre på høyre hånd. Au-au-au. Så vanvittig vondt Brannsår er - Stakkars dem som forbrenner store deler av kroppen. For jeg holdt på å svime av, av bare noen forebrente fingertupper. Og så utrolig kvalmende det lukter av brent hud. Var alene hjemme sammen med ungene, og ville ikke skremme dem. Så jeg hoppet rundt, med handa skvulpende i ei skål med vann og isbiter.


Fikk tak i min søster, som Rakk Apoteket, for mitt medisinskap hadde selvsagt ikke noe passende. Prøvde en salve jeg hadde med noe Eukalyptus i, men da sved det jo bare enda mer. Så da ble det bandasjer, og lindrende salve. Det er liksom drømmen det, bare ha en venstrehånd å Bruke, som aldri gjør noe fornuftig ellers - Når det er fem timer til huset fylles. Så med høyre handa i en kopp med vann, god hjelp av ungene til å blande riskrem, Rydding og mannen skrelte poteter, gulrøtter og Delte opp ribba, så kom vi i havn. Og jul ble det, ribba ble sprø og fin og alle mette og Fornøyde.

Her følger noen bilder av det julepyntede huset


Spisestuen er dekket og klar lille julaften


Krans av granbar med rødt fløyelsbånd i vinduet. Det føltes lunere, når gardiner, vinduer og snøen er helt hvitt. Men det å ta bilde ut mot lyset fungerer jo ikke.


Sinkfat med sølvjuletrær, krans og lys.

Høye blomsteroppsatser med masse brudeslør og hvite roser.
Nå er jeg ingen Blomsterdekoratør, og se ikke så Noye på utførelsen.


Joda, det ble fyr på peisen også. Endelig fått opp speilet også, etter å ha ventet noen måneder. Det var så Tungt, så vi gav nesten opp, men lille julaften klarte vi det!


Sinkbalja Jeg hadde blomster i - i sommer, fungerer nå som vedsamler.


De gamle skapdørene som jeg har brukt i vinduet i butikken, har fått midlertidig ny plassering i stua.


Juletreet er pyntet og behørig vannet.


Tett på ....


Vet ikke om dere husker den brunbeisede stolen med grønt plysj-trekk som jeg kjøpte på ett bruktmarked i fjor. Nå har jeg endelig fått malt og trukket den om. I stedet for knapper i ryggen, har jeg knytet sløyfer av cremefarget bomullsbånd. Ble ett litt mer røft og uvørent uttrykk av det, synes jeg. Mangler båndene rundt alle stifter, det kommer vel på etterhvert. Det var meningen at jeg skulle ha den på kontoret, men nå synes jeg at den passet så godt i kjøkkenet ved tv-kroken. Så da får vi vel se. Har noen andre kandidater som jeg kan male og trekke om også - når jeg får litt tid til overs, vel og merke.


Jeg liker å ha en rød tråd når det gjelder gaveinnpakningen. Og i år funderte jeg lenge, men endte med dette grålilla papiret fra Panduro. Fant også silkebånd hos Søstrene Grene som passet fint til. skrev ut til og fra-lapper som passet i fargene.

Det er ganske Slitsomt å skrive med pekefinger på venstre hånd, så nå gir jeg meg for denne gang.
Ønsker dere alle en fortsatt fin romjul! Juleklem fra Albertine.

mandag 21. desember 2009

fredag 4. desember 2009

Jul i det Albertinske hjem 2 ...

Helt fra vi er små, har det å lage noe til jul hvert ganske sentralt. Med Laging av julepynt hjemme på kjøkkenbordet, skole juleverksted på og andre steder. Dette er Derfor så innebygget at det bare fortsetter og fortsetter. dessverre blir det ikke tid til å gjøre så mye lenger, noe menn må jeg bare få ut.

I butikken har jeg hatt noen advenstaker i vasken til vanlige kronelys, men de fleste kunder vil i år ha kubbelys til advent. Men de er så vakre, så noe må de jo kunne Brukes til. Da kom jeg på at jeg hadde sett noe hos Bloggen til svenske landtlif - Anette i fjor eller året før.
Så før jul i fjor eller da for to år siden fant jeg denne enkle syvarmede lysestaken på IKEA. Ganske simpel egentlig med den sorte sokkelen i plast. Menn skjult gjør den jo helt klart susen.
Ja, nå får dere det inn med teskjeer. Beklager det, men ivrig til å fotografere og dokumentere som mannen er, så må man jo Bruke dem også. Så dere får bære over med meg.

Mosen plukket ungene og jeg forrige fredag, og det var godt vi plukket masse. Utrolig hva den kan Brukes til.
Og vips ble det vakker Julestemning i vinduet i loftstua. Du verden!
Nyvasket rom, vaskede og nystrøkne gardiner. En ualminnelig Snerten julebelysning, noen snøfnugg i perler dinglende over. Nå har det jo faktisk kommet noen fnugg ute også, så julestemningen bygger seg opp.


Her er Spisekroken på kjøkkenet. Liftgardinene sydde jeg i fjor, og de fungerer fint i år også. Blir så lunt og godt med det ublekede linstoffet til lyse vegger.

I ett eller annet interiørblad forrige uke, leste jeg at det gikk en A Henge Amaryllis opp ned. Jeg gjordet som det stod. Surret litt bånd nederst rundt stilken, slik at den ikke krøller seg. Og så fylte jeg opp med litt vann. De skal visst kunne Henge i 14 dager hvis man passer på å etterfylle litt vann. De var bare knopper da jeg hang til opp til forrige helg, og nå henger de vakre i full blomst. Nå ser jeg jammen på min syvarmede lysestake bare har seks lys , så jeg har altså en seksarmet lysestake, jeg. Du verden!

Englestaken begynner å bli noen år gammel, det menn er like koselig å ta den fram år etter år. Kostet på meg noen nye tall, så blir det hele litt mer glamorøst her i heimen. Man er jo som skjæra, jo mer det glitrer, jo bedre.
I butikken har jeg også noen runde skåler med litt høy kant. Den har jeg fyllt med mose, hyasinter, litt blåbærris langs kantene og ett lite sinkhus fra Walther og Co Så deilig å kunne finne så mye vakkert ute i naturen. Nå har jeg også lest at hvis man setter Slike blåbærris i vann nå, så kommer det snart små blad og blomster. Nå har mine ligget uten vann en uke, så da funker det vel dårlig.

Og så har vi adventskalenderen vår, har vist denne før - men nå er det jo Jul igjen. Selve luftballongen var en skoleoppgave jeg hadde da jeg gikk på Tekstilforming VK1, og i mange år lå den på loftet hos mamma og pappa. Så før jul da prinsessa mi bare var seks måneder stod det i ett eller annet ukeblad ett aplikert bilde med noen nisser i en luftballong. Da kom jeg til å huske denne hvite luftballongen som lå på loftet. Det bar rett hjem til barndomshjemmet, og den ble med meg hjem. Lagde oppheng og limte på masse bilder av engler og Nostalgiske nisser. Plasserte ett par nisser i kurven og henge på Pepperkaker med tall. Dermed var kalenderen klar til bruk året etter. I fjor falt den i gulvet en helg vi var borte, og Jeg var redd den var helt ødelagt. menn forrige helg Fikset pappa `n min den. Så nå er den klar for mang en juli til.

Den ble litt tung i år, og det morsomme er at det ser ut som om nisser titter ned og lurer på hva som gjør at de ikke stiger høyere. Kanskje de vurderer å Kaste av noe av lasten, hva vet jeg. Ha en fortreffende helg !
Førjulsklem fra de indre skoger. Albertine.

torsdag 3. desember 2009

Jul i det Albertineske hjem 1 .........

Jeg har begynt så smått med julestria jeg, også. Selv om fokuset har vært på å få klar julebutikken og julegateåpningen forrige lørdag. Som dere kanskje har sett, så har jeg julekalender i butikken, og i tillegg til ett tilbud hver dag, så gir jeg bort Ett selvlaget kremmerhus med julete til en kunde hver dag.
24 kremmerhus med blondesløyfe, Kant av kakeserviett og strut oppi med julete. Det ble sendt på mandagskvelden da disse skulle lages, samt Julekalenderen til ungene.

Jeg glassverandaen står Amaryllisen forventningsfull med lang hals. Nå håper jeg de står vakre og hvite på julaften. På vinduene har jeg klistret wallstickers av snøkrystaller.

Nå husker dere sikkert ikke til på tidligere bilder Herfra symaskinbord, stod så det ett gammelt med ett mørkt speil. Jeg Våres var Marit henne i butikken på auksjon, og fikk tak i denne søte lille sjenken til meg. Har tatt av dørene og malt den, og malt speilet også. Ble så mye Lysere der i hjørnet. Lyslenke m ed ledlys og prismer fra butikken, samt ett hjerte fra Walther og Co Og så ett par snøkrystaller på speilet.


Dette er sofakroken på kjøkkenet, og som dere ser så ble pepperkakehuset ferdig. Ikke på søndag som planlanlagt, for da gikk vi tom for pepperkakedeig. Manglet nok til baksiden av taket, og da får man jo ikke montert klart og pyntet, som ungene hadde gledet seg til.


Så mandag var det bare å kjøpe mere deig, steke og få det montert. Vi fikk det jo klart til 1. .. desember.
Og jumfru Maria og en ku har allerede flyttet inn via Julekalenderen.Ett vindskjevt juletre ble det også deig til.


Litt skjevt ble huset også, men det er jo egentlig litt Sjarmerende det også. Bak på taket ble det ett lite oppløft, skulle egentlig vært på, men jammen klarte jeg ikke å miste ett par deler i gulvet da jeg skulle klargjøre delene for montering. Ja, ja - sånt skjer selv den beste. ; 0)På veggen bak sofaen har jeg klistret opp "Hver dag rommer evigheten"I motsatt ende av sofaen står TV `n, jeg ønsket meg egentlig hvit TV der da vi kjøpte, men jammen ble jeg ikke nedstemt gitt. Tv-benken er "Liatorp" fra Ikea, som i utgangspunktet hører til framskap etter noe. Topplaten og Knøttene er egentlig brunbeiset, fikk menn i Våres jeg endelig malt det. Og så tok jeg av dørene, og sydde ett forheng i ubleket lin istedet. Ble mye mykere og lunere synes jeg.


Sist fredag etter skolen var slutt, dro ungene og jeg til Skogs, for å plukke mose og kreklingris. Kreklingris fant vi ikke, men ett par bitte små granbusker fikk være med hjem. Vi tok med rota, og har plantet dem i ett par bøtter. Hengte på noen små englevinger og de store tallene 1-4 i vasken fra Walther og coPå verandadøren henger lingardiner fra Jeanne d `Arc Living


Det ble også bakt ett stort pepperkakehjerte som henger på døra.

Så julen kommer snikende her også, litt etter litt. Ha en fin torsdag!

Noen av de mest populære innleggene mine...