mandag 29. mars 2010

God påske ...

Da var vi allerede inne i påskeuka, og flere av dere har kanskje tatt påskeferie.  Hjemme eller borte.  I dag tenkte jeg bare vise noen vårlige interiørbilder fra noen utenlandske magasiner.  Jeg bruker ikke så mye farge selv, i interiøret, men en liten fargeklatt kan gjøre susen.
Solgult kjøkken

Sukkertøypasteller

Sarte farger

Grønt skap

Grønt og grått

Gul Grønt

Puter piffer opp

Knall lampeskjerm - renesanse for stålamper nå.

Lilla og aprikos

Gul tapet - grått tilbehør
Lyst
Mønster på mønster
Avslutter med ett dekket utebord. Er nok en stund til vi kan dekke sånn ute - men det nærmer seg.

Ønsker dere alle en riktig deilig påskehøytid, deilig med noen fridager.

tirsdag 23. mars 2010

Nye liftgardiner ....

I dag kom de endelig, de nye liftgardinene jeg viste tidligere i vinter.  Så nå er de pakket opp og eksempler hengt opp i butikken.  Bildene ble ikke helt 100, for liftgardinene henger i vinduet - og da blir det gjerne litt motlys.  så dere får holde ut kvaliteten, eller manglen på sådan (på bildene/fotografen)
Liftgardin - 1700-talls modell med snor
Linfargede med koksgrått trykk og  brun/grå midtstripe - finnes i str. 100 cm - 120 cm - 140 cm
Venter på gardinlengder m knyting i samme.

Liftgardin - 1700-talls modell med snor.
Cremefarget med beige trykk og midtstripe - finnes i str. 100 cm - 120 cm 140 cm
Venter på gardinlengder m knyting i samme.

Det finnes også putetrekk, stolputetrekk m volang, tørkehåndkle, stoffposer og lampeskjermer i samme stil.

Liftgardin med knyting og trykk i koksgrått. Finnes i str. 100 cm - 120 cm - 140 cm, samt gardinlengder m knyting, puter, stolputetrekk m volang, lampeskjerm, tørkehåndkle og stoffpose.

Fortsatt fin tirsdag! Albertine.

søndag 21. mars 2010

Konfirmasjonsforberedelser ......

Rett før helga fikk jeg endelig dekket tre bord med litt konfirmasjonsinspirsajon.  Og håper at det kan være noen ideer å ta med seg. 

Hovedbordet er holdt i lilla, som fortsatt er en populær farge denne sesongen også. Det fine med lilla er jo at det går til både jente og gutt. Med litt hvitt og ett snev av rosa til jentene, og litt røffere med litt grått/sølv, lime eller grønnturkis.
Jeg har lagt det lekkert fasongformede speilet fra Lisbeth Dahl midt på bordet.  Speil gir en fordoblende fornemmelse som gjør det lille ekstra. Bland lys, både i farger og størrelser, det gir mer liv til bordet.  Og da kan man bruke flere forskjellige typer lysestaker også.  Sølv, fattigmannsølv, glass og metall - det meste kan blandes. Har også lagt på noen små silkeroser i flere lillanyanser, samt lillafarget godteri.


Her er konfirmantens sang rullet sammen og snurret en perlesnor rundt.  Har man få sanger, trenger man forsåvidt ikke noe sangomslag, kopier heller sangen på ett ark med en farge som passer til resten av bordet.
Her er serviettring og bordkort laget i ett, enkelt å lage i Word med bilde av konfirmanten og gjestens navn.

Her er det brukt ett matchende silkebånd og en tag med bilde og gjestens navn.
Her er det også rullet en sang, i en lysere lillanyanse med bare ett enkelt jutebånd rundt.  Kunne også brukt samme silkebånd ¨som på servietten.

Denne sesongen er jeg veldig begeistret for den mørke lilla Cameo-servietten.  Den er brettet som ett stående hjerte, og så har jeg lagt en mønstret kakeserviett under for å gi litt mer farge.  Her er det lagt på ett sangomslag med skrift i lilla, med en tag med bilde og gjestens navn.  Når man skal dekke til mange, er det ofte liten plass og det er lurt å tenke på hvor mye man skal plassere ut, og hvor det settes.

Her er det brettet "storseil" med to servietter, gir alltid ett flott inntrykk på bordet.

Neste bord er i rosa og grønnturkise toner, det passer fint sammen med sink.

Pynt på bordet er ett fint bånd og godteri i rosa.  På sinkbrettet er det strødd små perler og rosa silkeroser.

Her er det igjen brettet "storseil" med to servietter.  Det fine med denne brettingen er at det gir litt høyde til bordet.  Viktig at høyden varierer, ellers blir det fort for flatt og kan virke litt tamt.

Hm.  Dette bilder har av en eller annen grunn fått helt gale proposjoner.

I disse glassskålene har vi fyllt med rosa sand, en silkerose og ett telys.  Enkelt og effektfullt å sette rundt på bordet.

Her går det i blått og grått.

Her det det lagt grå chiffong på midten.  Den er ca. 30 cm bred og finnes i flere farger.
Pyntet med blått bånd og lyseblått godteri.  Ellers er det samme dekkingen som tidligere, bare i andre farger.

Det som er morsomt med å lage "storseil" med to servietter, er at det får så forskjellige uttrykk basert på farger og mønstre.

Lyseblått, marine og turkis

Sølv, grått og sort

Lørdag var det familiebursdag for åtteåringen.  Jeg lot den sorte chiffongen henge i  lysekrona, og brukte den grå linen på bordet igjen.  Det passet egentlig fint med grått inn i spisestua, blåfargen på veggene på gråere. Jeg prøvde meg på en ny kake denne gangen; OREOkake, men med Dots kjeks istedet (den blå). Mektig, men godt.  Oppskriften står på siden til høyre.

Til det grå var det naturlig å bruke en del sink, og nå som det er så mye løkblomster å få tak i - da er det bare å fråtse.  Ingen ting er så vakkert som perleblomster, masse perleblomster.

På sinkfatet ligger det en krans, og ettersom det snart er påske er fjærfatet lagt i med påske-egg.
De to sinkrosene fikk jeg en gang fra Anniche som hemmelig venn via "Gavealongen", begynner å bli noen år siden, men er veldig glad i dem, så de er framme hele tiden.

I stua går det i hvitt og fattigmannsølv.

Har sagt det mange ganger før, men store fat er utrolig anvendlige.  Er ikke den ting man ikke kan pynte de med, lage små og store stilleben, etter årstid og anledning.  Lett å flytte rundt, og kan plasseres på både små og store bord.

Da skulle dette være alt for denne gang, helga er omme og en ny uke tar om noen timer til.  Med ønske om en flott ny uke.  Klem Albertine


tirsdag 16. mars 2010

Barnebursdag ....

Da var den første og mest krevende feiringa over, selve barnebursdagen.  Tema var i år Lego Powerminers, og disse krystallsøkende figurene jobber i fjellet hvor de leter etter verdifulle krystaller.  Det finnes ikke noe ferdigtrykket utstyr, som papptallerkner og annet.  Så da måtte jeg gå på farger.
Grå lin på bordet gir fjellet farge. 
 Sort chiffong rundt lysekrona gir ett dempet lys, som i en gruve.
Den sorte chiffongen la jeg også på midten - for å gi litt følelsen av det knudrete fjellet.
Fargene som går igjen i Powerminers er; syrlig grønn, knall blå, orange og rødt.  Papptallerkene ser mye blassere ut på bildet enn i virkeligheten.  Orange ble brusen, med etikett med bilde fra innbydelsen og navnet på gjesten.  Blå og rød plastglass med litt saltstenger og ringer/skruer.  Greit med litt annet enn sukker, for det nivået blir skyhøyt med det som er. Og så ble det Powerminers BINGO, og det var populært.
På chiffongen midt på bordet har jubilanten plassert sine legoprosjekter; det er fjellbormaskinener, maskinener med lange kloarmer og jeg vet ikke hva.  Litt muffins i midten, vanlige med turkis melisfrosting og limegrønne nonstop og noen i sjokolade med smeltet melkesjokolade på.  Sammen med pølse i lompe og nonstop og seigmennene som lå utover bordet, utgjorde dette menyen.  Men 14 overaktive gutter på 7-8 år kan ta knekken på en stakkar, selv uten dette sukkerinntaket.  Du verden for ett støynivå og aktivitetshastighet det er på sånne små kropper.  Jeg hadde ekko i ørene i flere timer etterpå, og tenkte umiddelbart at det er godt at det er ett år til neste gang.  Man kan kanskje undres om det er noen vits i å styre sånn med borddekkingen når det skal komme en gjeng med gutter i sin beste alder.  Men det er det, de synes det er råkuult, og noe av det første de gjør - er å sjekke hvordan bordet er denne gangen.  De husker til og med hvordan det har vært pyntet tidligere.  Og det synes jeg er kjempemoro, at de legger merke til detaljene.

I butikken holder jeg på å planlegge årets konfirmasjonsbord, håper å ha de klare neste uke.
En fortsatt fin uke til dere alle!

tirsdag 9. mars 2010

Vaaren ....

Af Haab og Liv er alle Knopper fulde,
de tør ei briste, skjønt de gjerne vilde;
Thi vaaren kæmper end med Vintrens kulde.

De brudte straaler over marken spille,
og Blomsten svulmer i sit snevre Kammer,
og drikker Lyset længselsfuldt og stille

Dette er skrevet av Johan Sebastian Welhaven.  Kanskje skrev han det da han svermet for Camilla Collet.
Hvem vet, det blir kun gjetting fra min side.  Men det går ihvertfall mot vår, her i indre ØStfold skinner sola fra en skyfri himmel og det drypper så deilig fra taket.  Og da passer det fint med ett lite vårdikt, synes jeg.

Litt vår er det jo også i butikken nå. Det nærmer seg påske, så her er det litt av det.  Vi har tatt inn løv, som nå er grønt og skjønt.  Men sikkert ikke for allergikere.  Litt perleblomster gjør også susen.

Her er årets påskeegg i Albertines verden.  De brune er jeg allerede tom for.

Fra Bloomingville har vi fått denne lekre voksede linduken "Bon Appêtit"

Derfra kommer også denne søte vannkanna i sink. Har montert en wallsticker på;
"Le Jardin du roses" - rosehagen rundt kanna.

Mere sink fra Bloomingville; tøff krakk i sink.  Eller heter taburett? Sinkbøtter i flere størrelser, fine til årets sommerblomster ute. Men da må man selvsagt vente litt til, for da hjelper det ikke med vår, må nok bli sommer først.

Dørmatter med "Velkommen" på i to typer.

Jeg rundet 200 000 besøkende litt raskere enn jeg var forberedt på. For jeg hadde liksom planlagt en liten markering, men det kommer jeg tilbake til..  Holder på å ordne i stand til prinsens 8-års dag, han skal feire dagen med gutta i klassen på søndag.  Og temaet er LEGO Powerminers.  Så jeg prøver å lage litt følelse av at dette foregår i en gruve i ett berg langt under jorda, istedet for i spisestua. Det er visst viktig med verdifulle krystaller i rødt, orange, blått og grønt.  Så jeg klør meg i hodet og funderer på hvordan jeg skal komme ut av dette. Kommer tilbake med bilder senere.Ellers ønsker jeg dere en riktig deilig tirsdag og en fortsatt fin uke!  Klem fra Albertine

Noen av de mest populære innleggene mine...