tirsdag 25. mai 2010

Forandring fryder ....

Nå sitter jeg her, stiv og støl etter en strabasiøs helg.  Har ikke akkurat holdt hviledagene hellig, men har fått utrettet mye, som det er umulig å gjøre uten å ha noen dager stengt etter hverandre.

Har malt gulvet i vinduet hvitt, og flyttet to av reolene som stod innerst i butikken frem til vinduet.  Så det danner en bakvegg i utstillingen.  Ettersom det nå går mot sol og sommer, prøver jeg å ha litt færre ting i vinduet.  Ikke så lett å se her, men til venstre på vinduet har jeg montert wallstickers; "Roser er røde...", ett par engler og noen skyer i hvitt og rosa.
Det andre vinduet har fått ny farge på bakveggen av panel.  Den er lysgrå og heter Fabrikk fra Jotun.  Ser litt stusselig ut i vinduet her på bildet, men fungerer ganske bra allikevel.

Helga før 17. mai har noen knekt og ødelagt beplantingen min i krukke, så da var det bare å plante nytt.  Fant disse fine og store oppstammede laubærhegg hos Rustad plantesenter, og plantet litt hvit Bacopa rundt.  Synes at det er viktig med ett pent og rydding inngangsparti.  Hyggelig for både kunder og forbipasserende.

Her er reolene jeg flyttet, sett fra innsiden.

Har fortsatt litt lilla på bordet, har blitt så glad i de forskjellige nyansene.

Tekstiler som hører til liftgardinene.

Som nevnt i ett tidligere innlegg, så har jeg nå fått inn litt klær.  Til barn og damer. Av gammel plank som mamma`n og pappa`n min fant på låven, har jeg laget hyller med hvite jernknekter. Stanga er gamle "hersestaur" som jeg har knytet fast med grov hamptråd.


Konsollbordet har jeg hatt siden jeg åpnet, men har nå gitt det ett par strøk med samme malingen som i vinduet "Fabrikk".  Matt og fin overflate ble det, så god som ny. Og jeg har fungert som elektrikker og montert disse to sølvfargede lampene fra House Doctor. Jammen ble det ikke lys i dem også.

Prøverom måtte jeg også ha ...

Som romdeler har jeg brukt en gammel dør, etter inspirasjon fra Marit i Grip dagen.  Har montert wallstickeren "HOME sweet HOME" på veggen. På speilet henger sølvballerinasko fra Lisbeth Dahl.

Døra har helt klart sett sine bedre dager, men den er i heltre og solid.  Fargen ser helt grå ut på bildet, men er lys grønnturkis.  Skrubbet den ren, men beholdt den slitte overflaten.  Tøffe knagger fra Bloomingville og klypepose fra Jeanne d`Arc Living.

Kjoler og mammelukker fra Jeanne d`Arc Living.

Ellers planlegger jeg selskaper i fleng om dagen.  i løpet av juni skal jeg ha 11 års bursdag, 40-års lag og dobbelt 60-års lag. Gleder meg til det, moro å lage fest og hygge.  Så nå håper jeg ar det snart blir skikkelig sol og sommer, samt at tuneflua ligger lavt. Ønsker alle en fin uke, og måtte sommeren snart ta tak, ikke bare lure oss.  Stor forskjell med 21 grader på dagen i går, til 6 grader og vind i dag. Klem Albertine.

fredag 21. mai 2010

Nr. 4 er på plass.....


Igjen er det fredag, og nå nettopp kom den hyggelige damen fra Posten med siste numret av Jeanne d`Arc Livings interiørmagasin.  Det passet jo fint å få det i hus før helga, nå som der er langhelg - så får man kost seg lenge og vel de de vakreste bilder, og en smugtitt i de vakre hjemmene.


Jeg har fått inn noen nye duftlys i butikken, og har nå fått testet noen av dem hjemme. De er laget av 100% økologisk plantevoks, med veke av bomull med lilla pappkjerne, helt uten nylon og bly.  Det finnes ikke parafin, petroleum eller animalske oljer.  Den er ei heller testet på dyr.
Det er diskrete og behagelige dufter, ikke slike man får hodepine av og kvalme.  Voksblandingen er tilsatt eteriske oljer eller duftoljer, og det fine er at de faktisk kan brukes som håndkrem eller masasjeolje.  Det blir best med de lysene som er tilsatt eteriske oljer, men fungerer bra med de andre også.  Den smeltede voksen gjør tørre hender myke og velduftende.Min favoritt for øyeblikket - Vanilje med chilli

Rosmarin og timian

Jordbær og rose
Har også lavendel, cotton, vanilje og sitron i hyllene.

Jeg fyllte jo 40 år tidligere i vinter og holder nå på å planlegge hagefest. Rammen rundt selskapet er tenkt en gresk øy, Mamma Mia, og jeg er inspirert av bryllupsfesten og rammen rundt den.  Så hvordan skal man kunne bringe en gresk stemning til ett telt i en hage i indre Østfold?  Ser for meg litt forskjellige tekstiler, med forskjellige farger og mønstre.  Og så vil jeg ha ett stort tre med hengende lykter i, har spart små syltetøyglass og lignende lenge nå.  Men med ganske nyplantede trær på rundt 130 cm går det dårlig.  Så da får man prøve å lage en illusjon av dette. 

 I stedet for papptallerkner og kopper, så har jeg trålet bruktbutikker og loppis etter gamle servisedeler.  Har kommet i havn med forskjellige kopper/skåler og asjetter, men sliter litt mer med å finne middagstallerkner.  Men fortsatt noen uker igjen å lete ennå.

Dette er noen av mønstrene jeg har funnet, så det blir litt sånn oldemor-romantisk.


Søndagen før 17. mai og jeg og hentet meg ett nytt oppussingsprosjekt. Skal male og trekke den om etterhvert, men den er ikke så ugrei sånn som den er heller.  Kunne egentlig tenkt meg ett vakkert stoff fra Designers Guilt, noe lekkert i turkis kanskje.  Skal tygge litt på det, plutselig en dag ramler jeg over drømmestoffet.

Som dere ser, så står spisestua fortsatt i stua, her er det dekket klart til 17. mai. Sofaen kan dere skimte helt bakerst. 

Det ble ikke så voldsom pynting på bordet denne gangen.  De små hvite nellikene fra konfirmasjonen stod like fint i glassene, så jeg var ute og hentet litt perleblomster og jeg satte langs kanten og med litt rødt sløyfebånd på bordet hadde jeg flaggets 3 farger.

Det samme på hvert kuvert - Norge i rødt, hvitt og blått.

Det var det hele for denne gang.  Ha en riktig deilig helg, fint med en ekstra fridag.  Jeg skal tilbringe deler av helga i butikken etter stengetid.  Skal gjøre om litt, male og ordne.  Forandring fryder.

mandag 10. mai 2010

Konfirmasjonsforberedelser ....

Heisan. Det ble jammen en pause på nesten en måned her.  Har hatt mye å henge fingrene i, og i går var det tid for konfirmasjon.  Jeg har ikke noen konfirmant selv ennå, men holdt selskap hjemme for både min niese og nevø. Men jeg ser på det som en generalprøve for siden, og det er jo greit. I tillegg får man jo ryddet en del som fort blir skjøvet og skjøvet på.
 
Ettersom dette skulle passe til både gutt og jente, gikk vi for fargene lilla og sart lime.

Serviettene; Cameo lunsj og middag i to lillatoner - brettet som "storseil"  Gir så flott høytidspreg med høye servietter, og så er det enkelt å brette.  Har laget sangomslag i samme stil som jeg hadde på innbydelsene.  Bordkortene henger på, og alle damer/jenter fikk med bilde av jenta og alle menn/gutter fikk med bilde av gutten.  Silkebånd i sart lime og den lyseste lillatonen.

De femarmede lysestakene jeg sprayet til 40-årslaget til mannen min for snart to år siden, er fortsatt i bruk.
Liker at det er noe som skjer i høyden, er ikke enig i at alt på ett bord må være lavt for at man skal se hverandre.  Se de andre gjestene gjør man, men trenger ikke sette høye ting rett foran noen.

De vakre blomsteroppsatsene er fra Lines blomster her i Askim.

Som dere kanskje ser, så har jeg byttet plass, så nå står sofaene i spisestua.  Slik at vi kunne få plass til langbord i stua.  Oi, en av serviettene har blåst overende, ble litt gjennomtrekk da jeg luftet litt.  Det blåser jo så om dagen. Selv i indre Østfold.

Det ble så koselig i spisestua med sofaene, så vi har bestemt oss for å ha det sånn en stund. I hvertfall nå i sommer, for det ble så sommerlig og lyst. 

Mamma bakte marsipankake, og jeg pyntet.  For det er jo mest moro.  Her er det ikke noe sirlig mønster men full blomstereng.  Brukte figurmarsipan fra Odense, den var hvit og fin; du ser kontrasten på de hvite rosene/prestekragene kontra marsipanlokket.

Og hva er vel selskap uten muffins, eller CupCakes som det så fint heter.  Pisker melis med eggehvitte og sitronsaft sammen med litt konditorfarge, gir veldig fin topping.  Akkurat den grønne ble litt for tynn, så den fløt litt utover.  Søstra mi var i USA i vinter og tok med hjem masse fin konditorfarge. Roser og prestekrager lagde jeg i marsipan.  Det var veldig populært hos ungene, og det ble ikke en smule igjen.

 
Ettersom jeg er mest påjobb og har liten mulighet til å nyte de vakre blomstene hjemme. Så har jeg tatt de med i butikken i dag, og dekket om litt på det lilla bordet.
Dekket også om det rosa bordet.  Lysrosa og lin er jo bare så vakkert sammen.
I løpet av mai kommer det litt søte barneklær i butikken.  Fra ett merke som heter MeMini, samt soldresser fra Green Gate.  Skal få bygget meg ett prøverom og laget ett hjørne først, så kommer det på plass.
I tillegg vil det komme litt til damer, som disse vakre kjolene fra Jeanne d`Arc Living, litt fra House Doctor og noen fine tunikaer/overdeler fra ett annet merke.  Blir ikke så mye, for det er interiør og ikke klær jeg holder på med.  Men skal bli moro å prøve noe nytt.  Så som sagt så må jeg få laget til ett prøverom og ryddet plass til klærne....

Ellers ønsker jeg en riktig fin uke, og snart er det jammen 17. mai også.  Har gått og tenkt at det er ennå en uke til, men neida - på mandag allerede.  Så jeg må ta frem bunaden, er redd jeg må ta frem symaskinen. Var litt ubehagelig småtrang i fjor .....

Noen av de mest populære innleggene mine...