mandag 28. juni 2010

Selskapsmaraton ...

Dette skulle egentlig vært to innlegg , men jeg rakk aldri å få laget noe innlegg forrige uke . Forrige helg hadde jeg60 -års lag for mine foreldre hjemme . Vi rigget telt og satte det inntil garasjen . Da var værgudene ikke helt med oss , det blåste og regnet - så inntil gjestene kom måtte vi feste stropper fra bordet og til teltet. Hadde ikke vært så veldig tøft om det plutselig hadde kommet et vindkast og tatt med seg teltet .

I fjor høst fikk vi endelig flislagt gulvet i garasjen, og da ser alt så mye ryddigere og renere ut . Det ble noen runder med moppen , og utallige bøtter med rent vann før gulvet var rede for gjester . Blir mye skitt etter en lang vinter med salt og klin, og når det tørker sitter, så sitter det skikkelig godt. Ganske kuult når det dufter rent av grønnsåpe i garasjen. ;0)

Disse " veivesen - krakkene "som vi snekret for noen år siden er så kjekke og rommer mange .
De er massive og så tunge at de nesten ikke kan rikkes, men de tipper ikke om det bare sitter noen på ene siden, ei heller knekker om noen skulle føle for å danse på bordet .

Lørdag morgen var jeg ute i regnet med gummistøvler, saks og bøtte . Det er jo så masse Lupiner langs våre veier, og vakre  er de jo . Nå var de egentlig litt avblomstret, men innimellom fant jeg noen fine. Suplerte med rosa Pioner , må innrømme at jeg måtte kjøpe - for mine var da fortsatt i knopp . Vi brukte lilla voksduk med prikker fra Green Gate på bordene .

Som nevnt i ett tidligerre innlegg, så har jeg vært på jakt eEtter gamle servisedeler til mitt 40 -års lag, og da fant feg ut at vi like gjerne kunne bruke de nå også . Dette er en variant.

En vakker grønn ....

Disse er arvegods fra farmoren til mannen min, vi har 5 stk. Moro å bruke og veldig vakre...

Sommerlige og søte ...

En annen rosevariant ...

En annen grønn variant ...

En nydelig lilla som matcher duken. Mønstret heter visst Fasan, er usikker på om den virkelig finnes i lilla, eller om det er ett resultat av at en blå er kjørt mye i oppvaskmaskinen .

Vasene er de gamle norgesglassene med turkisskjær som jeg også brukte tidligere i sommer. Veldig kjekke for de er tunge og står veldig stødig på bordet. De hvitmalte messingkandelabrene er igjen på bordet. Så dette selskapet er fullt av gjenbruksdetaljer, noe som gir en egen stemning, og så er det fint for miljøet .

I garasjen står det ett gammelt pidestallskap som jeg det siste året har planlagt å pusse opp, men tiden har ikke strukket til, dessverre. Men nå var det jo kjekt å ha det der. .

Med litt gamle møbler ble garasjen fort beboelig .

Jeg har kommet over en gammel kjøpmannsdisk som jeg skal flytte over til butikken etterhvert . Men nå ble den brukt som bar.  Det er baksiden dere ser her, den har glass på sidene, fronten og på toppen.

Jeg får reklamere litt for de lokale bedriftene her i Indre Østfold . Velkomstdrinken var Martini Asti Spumante, og som alkoholfritt alternativ hadde vi denne; en fersken cider fra Askim Frukt og Bærpresseri . Frisk og leskende en varmt sommerdag .

Vi serverte tapas fra Hærland Catering, og det smakte fortreffelig .
Asparges m / kremost og røkt kalkun
Lefserullade m / kremost og røkt ørret
Kalkunwraps
Tortilla m / Løk og potet
Pastasalat

Kamskjell m / chorizo
Marinerte kyllingspyd
Hvitløksmarinert schampi
Og så lagde jeg noen paier med salat og loff til .

Litt frukt etter maten er deilig ....

Tenkte gi dere en nærmere titt inn i skapet, for her står kopp/skål og asjetter som jeg viste litt av ved en tidligere anledning . Så da var det bare for gjestene å hente seg kaffekopper og ting etter behov .

Etter endt feiring ble blomstene tatt med til butikken , Hvor de fikk pynte opp på bordene utenfor de neste dagene .

40 år og sommerfest

Så var det ny uke, og denne lørdagen var det min tur . Nå skulle de nådde 40 feires . ( fylte i januar )
Da var veldig kjekt at teltet stod klart  så det var bare å dekke bordene og pynte litt.. Denne gangen brukte jeg naturfarget lin på bordet ( metervare ) med blondegardinene over.

I taket hang jeg kvister for å illudere scenen under oliventreet fra Filmen Mamma Mia . Der hang jeg noen lykter, se bilde nedenfor . Jeg hadde bestilt tapas fra Pål Jørlø Selskapsmat, men klarte Å å glemme å ta bilder av den deilige maten. Mye spennende som f. eks . :
Basilikum og hvitløksmarinert kylling
Squashkaker
Scampi med koriander og lime
Gratinert champinion
Tomatpai
Bakt , fylt potet
Poteter i spekeskinkeslåbrokk
Vellagret gulost med chorizopølse
Løkterte
Krydrede kjøttboller m snev lam og tomatsaus
Pilaff med aubergine og tomat
Nystekt foccacia
Og så lagde jeg moussaka med gresk salat og tzatziki i tillegg .
Jeg lagde for første gang Pavlova, med marengsbunn fyllt krem / vaniljekrem, jordbær, blåbær og bringebær . glemte å ta bilde av den også, men godt ble det.

Nå ble norgesglassene brukt som lykter, noen til å henge med ståltråd, og noen som bare stod på bordet . Printet ut barnebilde av meg over på transparente ark , rev kantene og knytet det rundt glasset med et bånd. Da skinte det fint igjennom. Brukte store telys for de brenner i mange timer .

Tallerknene på plass. Brukte mine stoffservietter fra House Doctor, la bestikket inni og knøt det sammen med et linfarget fløyelsebånd .

Rosa peoner i sinkbøtter . Finnes det noe vakrere ?

Ettersom teamet var Mamma Mia, hengte jeg noen tekstiler på en snor med klyper. Planen var å spille soundtracket til Mamma Mia hele kvelden, men så ble jeg jammen boikottet . Hver gang jeg satte på cd ` n ble den byttet ut. Merkelig at ikke alle er like glad i sånn musikk som meg . ; 0) Men skikkelig moro ble det, var ikke i seng før kl. 04:00. Så jeg er fortsatt litt sigen i dag kjenner jeg . : 0 )
Til slutt tenkte jeg vise noen bilder av pionene mine Som nå endelig har begynt å blomstre .

Denne er fyllt og litt grønn i midten .

Denne er så vakker . Tror den heter Sorbèt. Ikke helt utsprungen, men det skjer fort. Fra knopp til blomst i løpet av et døgn, nesten .

Her er den utsprungen ...

Tidlig i våres trodde jeg frosten hadde tatt alle mine historiske roser,  men jammen gikk det bra. Den første har sprunget ut nå: " Louise Odier " - Austin rose . Vakker rosa farge, fyllt og dufter deilig .... De står med lavendel foran, vakkert  med rosa og lilla sammen . Og når lusa visstnok ikke kommer på rosene når de kjenner duften av lavendel , så er det jo bare en bonus ...

Da ønsker jeg dere en riktig fin uke . Håper sola skinner like vakker hos deg som hos meg .
Klem Albertine ...

mandag 21. juni 2010

Sommertid i Albertines verden ...


Siden sommeren i Norge er så kort, så har vi i Albertines verden sommertid fra mandag 21. juni til lørdag 7. august.  Og vi ønsker alle våre kunder en riktig deilig sommerferie.  Så er det bare å håpe at vi får mange solrike og varme dager og kvelder!

Tar ikke ferie på bloggen ennå, så det vil komme noen flere innlegg etter hvert!  Ha en knallfin uke! Albertine.

mandag 14. juni 2010

Jentebursdag ...

Fredag var det tid for prinsessas feiring med venninnene.  Denne gangen var de bare 6 stykker med jubilanten selv, og det var jo uvant.  Det var ingen ønsker om noen Hannah Montana eller annen temabursdag nå.  Sånn er det når man blir større, så da gikk vi for ett sommerbord istedet.  Hadde håpet vi kunne dekke bord ute, men det sprutregnet ute. Så  da ble det sommer inne istedet.

Linduk m volang på bordet, den passer til absolutt alt - og så synes jeg den blir vakrere og vakrere for hver gang den vaskes.  Gråskjæret på vasket lin er så fint.

Dekket med papptallerkner og kopper fra Green Gates sommerkolleksjon. Servietter med lilla ruter og roser.

Løp ut i regnet og klippet av litt syrin i hekken. Er så hyggelig at de er så store, at det kan tennes litt lys.  Brukte to sinklykter, og tok sjansen på en kandelaber.  Er det fest, så er det fest.
Litt småsnacks midt på bordet; marengs, taffelsticks, sjokolade og sånne små runde kjeks med en liten marengs"dutt".  De selges i poser på Europris og ganske gode, og veldig dekorative. Pleier å ha sånne til servering i lekestua, og der går de unna. 
Menyen bestod av taco og jordbær med is, vaniljesaus og brownies.  Ettersom de bare var seks, fikk jeg en ledig side på bordet, der satte jeg maten, slik at de kunne forsyne seg selv.
Til helga skal jeg ordne 60-årslag for foreldrene mine, så i går ryddet jeg garasjen og skrubbet gulvet.  Det er flislagt, men var skikkelig møkkete etter vinter`n. Så nå er det rent og pent, klart til å bære inn og dekke bord.  Sjekker jevnlig yr.no, for å sjekke været på lørdag.  Alt blir jo så mye koseligere med solskinn og varmt vær.  Ha en riktig fin uke.  Klem Albertine

fredag 11. juni 2010

Tre nye bøker i hylla ....

Onsdag kom endelig boka "Lantlig charm" inn i butikken, litt sent men godt.
Boka er skrevet av Anette Hjerpe - bildet og Katarina Nilsson


En smugtitt.  Måtte låne ett bilde fra Anettes blogg: Lantlif, for jeg fant ikke kabelen til kamera.

I tillegg kom det på torsdag to av bøkene til denne damen: Anna Õrnberg. En dame med mange jern i ilden. Hun er smykkedesigner og mye annet, og har skrevet rundt 20 bøker om innredning og annet.

og

Så her er det timer med lesing og mange inspirerende bilder.

mandag 7. juni 2010

Sommer .....

Jeg koser meg så vanvittig om dagen, endelig er det sommer.  Og sola har vært på plass i mange dager. Gress og løvtrær har vakker farge, og vegetasjonen rundt huset hjemme luner og gjør det intimt og litt bortgjemt.  I hvertfall bak huset.  Lørdag var det tid for familiebursdag, prinsessa fyller 11 år.  Og det koseligste jeg vet er muligheten til å spise ute.

Her er det dekke t under den overbygde terrassen.  Voksduk fra Green Gate på bordet.

Det andre bordet stod på plenen. Til venstre for lekestua står en stabel med paller og annet.  Dette er det prinsen i huset som samler. Han og far i huset skal bygge trehytte i løpet av sommeren.  Han planlegger flere etasjer, og da trengs det en del materialer.

Lekestua stod klar for fire år siden, og den ligger litt tilbaketrukket på tomta.

På bordet brukte jeg gamle norgesglass, disse er litt turkise i glasset.  Plukket lyselilla syriner og hundekjeks, som jeg satte oppi.  Lot selve metallringen på lokket sitte igjen, fjernet bare glassdelen. Passet så fint til voksduken, som i tillegg til rosa roser, også har små lilla blomster. Rimelig og vakker dekor på bordet.

På lørdags formiddagen var prinsessa og jeg ute og plukket lijlekonvall.  Da vi kom inn blandt trærne, kunne vi kjenne at det duftet skikkelig. Når de dukker opp, vet man at sommeren er på plass.

Fredag kom den en kunde inn med en så utrolig vakker hortensia, som hun hadde kjøpt på Mester Grønn. Helt lys, lys rosa med doble blomster.  Jeg skyndte meg dit etter at jeg hadde stengt butikken, var redd de ikke hadde flere igjen.  Men var heldig, gitt. :0)

Inngangsparitet søndag kveld.  Har nettopp tatt en runde med vannkanna, og ryddet inn putene ettersom værvarslet for mandagen ikke var helt stødig.  Våte puter er ikke så kuult. 

Det å jobbe i butikk er utrolig sosialt og hyggelig, og så kommer man i kontakt med så mye koselige mennesker, som man ellers aldri hadde blitt kjent med.  Det er ikke så altfor mange menn som gjester Albertines verden, så når de først kommer får vi ta godt vare på dem.
Vi har en kjekk, ung mann som pleier å kjøpe kaffe her.  Og så viser det seg at han maler bilder, fine bilder.
Så jeg har lånt litt av det ene vinduet mitt, slik at han kan få vist frem det han holder på med.
Nå blir det ikke så vellykket med fotograferingen, bilder gjennom glass er nesten umulig å få til.  Så dere får bære over med meg.

Han heter Christian Hafstad og har en egen blogg hvor han viser det han holder på med.  Så ta dere en titt.
Da tror jeg dette var alt for denne gang.  Ønsker dere alle en riktig deilig uke, sikkert en del skoleavslutninger og andre avslutninger som skal gjennomføres i disse dager.  Nyt sol og varmen! Klem Albertine.

Noen av de mest populære innleggene mine...