torsdag 30. september 2010

Da var utgave 7 nettopp kommet innenfor døra, og den ble pakket opp med en gang.
Ha en fortsatt fin dag! Klem Albertine...

tirsdag 28. september 2010

 At høsten er her med full bredde, trenger man ihvertfall ikke lenger lure på.  Her var det 3 plussgrader i morges, og alt solskinn på dagen mottas med takk.  Så peisen i butikken er i gang, og det er egentlig ganske hyggelig.  Litt diskret knitring og flammer som  jobber hele dagen.  Vi har slitt ut en dvd, og er i gang på vår andre.  Det deilige med høsten er jo at man igjen kan tenne masse stearinlys rundt omkring, og kose seg med en deilig og varm kopp te.  Det går mye te i løsvekt om dagen, og to av de nye tesortene jeg har tatt inn passer fint nå på høsten:  Mexican Mango o Chilli - en sort te med mango og chilli. Og en grønn te som heter Myrtel ingefær - med sitronmyrt, sitrusskall, ingefær, sitrongress, appeslinbiter og kamomille. Da er det bare å kroe seg sammen under pleddet, og bare kose seg.

Elgen Albert pryder fortsatt veggen over peisen, en staselig og ilter herremann.

Engler, engler og engler. På liftgardiner, gardinlengder, putetrekk og lampeskjermer.
I linfarge eller hvitt.  Fine treesker "Herbs" med rominndeling og terrakottapotter - gråpatinerte.  Passer fint til å plante urtene i, da får de mer jord og plass. Og sjansen er større for at de lever lenger.  Finnes med plass til to - fire eller seks urter. 

Er så vakre farger og nydelig mønster på disse tekstilene fra Green Gate, synes jeg.


Letende etter noe, ramlet jeg plutselig over en ny blogg: My shabby streamline studio.
Hun har pusset opp denne lille og helt bedårende lille hytta.

Her er den malt hvit...

En litt nærmere titt ...

Her er alt hvitt og hver cm. er utnyttet til fulle...

I andre enden er det en hems og soveplass...

Vakkert speil...

Her hadde man sovet godt...

Blomsterkassa har hun selv laget, i ett gammelt innlegg viser hun steg for steg...

En nærmere titt på hemsen...

Til slutt en liten sniktitt på utstillingsvinduene mine...

For gutta ...

For jentene ...

Hele vinduet ...

Ellers ønskes dere alle en riktig fin fortsettelse på uka. Klem Albertine...
torsdag 23. september 2010

Mere nye barneklær ..

har det kommet mere høstklær fra MeMini.
Eskimo hel dress i tynn deilig ull/bomullsblanding, og søt tunika med brune prikker. Har brune ulltights som passer til.

Eskimo hel dress i ull/bomullsblanding.  Hettegenser i samme ullblanding.

Eskimo kåpe. Tunika med prikker.
Prinsessekjole i lys rosa ullblanding og tyllskjørt utenpå. Ulltights i striper som passer til.

Fortsatt fin uke til dere alle. Klem Albertine

søndag 19. september 2010

Høstlig borddekking ....

var det søndags kveld, og jeg har innvilget meg litt tid foran pc`n. Denne helga har jeg hatt søskenbarnfest her hjemme, etter mange års snakk ble det endelig gjennomført.  Og siden det nå er høst, bør man jo bruke det som inspirasjon til borddekkingen.  Nå er jo ikke jeg spesielt glad i høstfarger, så jeg har brukt litt tid på planleggingen.
Favorittduken i ubleket lin passet jo godt, lun og varm i fargen.  Under bruker jeg hvite laken, ustrøkne og skrukkete - blir så uvørent og røft.  Ikke så høytidelig.  Hvitt og lin er noe av det vakreste jeg vet, rent og nøytralt.  Igjen fikk jeg brukt mine spraymalte messingkandelabre, beste investeringen jeg har gjort. (Bruktmarkeder til de nette summer fra 10,00 til 30,00)

For å få plass til alle rundt ett bord, så byttet jeg igjen rom - slik at spisebordet ble satt i stua og salongen i spisestua.  Praktiskt når man kan sjonglere litt.

Hoveddekorasjonene ble mine høye stettevaser.  Her har jeg satt hortensia i oasis, de er jo på sitt aller vakreste nå på høsten synes jeg.  Rundt kanten av oasisen har jeg satt små røde epler festet med ståltråd.  Og så var jeg en tur i blomsterkassene og klippet av noen lange lengder med eføy.  De er også litt preget av høsten med noe gule og halvvisne blader.  Det gir det ett mer høstlig preg.

Midt på bordet står det ett sinkbrett som jeg fylte med mose.  Er kjekt å ha naturtomt og skogen rett bak huset.  Det ble noen overraskelser i løpet av kvelden.  For denne mosen inneholdt alt fra biller til meitemark. He-he.  (Den ble satt ut etter at gjestene hadde dratt hjem.) Oppi mosen satte jeg rett og slett noen enkle telysglass, og det ble ganske stemningsfullt når lysene ble tent.

Jeg har fått en ny serviettleverandør som har de vakreste "brokade"serviettene. Denne lekre fargen heter Taupe, og passer perfekt til lin.

For å fylle opp litt imellom, la jeg mose i noen telysholdere og stakk inn en kvist med syrinhortensia.  Godt at det fortsatt er noe som blomstrer i hagen.

I sommer kjøpte jeg en brukt sofa som jeg egentlig skulle pusse opp, men så synes jeg at fargen er så fin at jeg venter.  For å piffe opp litt og for å dekke over noen flekker på seteputene, har jeg lagt over ett hvitt pelspledd.

I sommer bestilte jeg meg nytt salong bord, eller to rettere sagt.  Siden bordet kun er 90x90, så ble det nødvendig med to.  Det vi hadde fra før var egentlig aldri en favoritt, og jeg dekket alltid hele bordet med duk.  De kommer fra Nomi Import og heter noe så fornemt som "Chateau".  Er veldig fornøyd.

Rosene er nå i gang med siste blomstring og det er masse knopper.  Noen hadde sprunget ut, og jeg tok de inn.  Det dufter så deilig.

I flere uker har jeg hatt tre kvister med lilla allium, nå er de visnet og blitt helt bleke.  Men jeg synes de er så vakre, og har ikke hjerte til å kaste de ut.  Eneste aberet er at de drysser så fort man kommer nær bordet.

Ønsker alle en deilig søndagskveld og en flott ny uke.  Klem Albertine.

fredag 10. september 2010

Fredag og endelig helg...

Enda en uke er snart omme, og dag kjenner man virkelig at det er blitt høst.  lindetrærne og lønnetrærne rundt torget foran butikken har nå fått mange vakre sjatteringer av grønntoner, orange og gult.  Jeg har tent lys og satt igang peisen, slik at det blir litt ekstra koselig å komme innom Albertines.  Det har kommet en pall fra Bloomingville, så det har blitt litt nytt i hyllene, blandt annet noen tunikaer i høstens farger; gammel/støvrosa, støvet lilla og marine.

På hylla over står vakre bokser fra Green Gate, samt nye vatterte tepper med hvit og linfarget bunn.  Det har også kommet nye bokser med lokk til vaskepulver - ovale cremefargete.


Har satt sammen to antrekk fra MeMini til jente. Tunika og stripete ulltights til de minste og bluse i jersey, vest i ull m rysjer og nydelig blårutete skjørt til de litt større.  Her passer jo de søte gummistøvlene i rosa perfekt, her med tøffe leggvarmere oppi.
Til de minste gutta er vestene cremefarget med beige krone og med blå/brunrutete bukser og cremefarget body med skjortekrage og knappestolpe.  Lyseblå skjorte, beige vest med brun krone og brun kordfløyels knebukse til de eldste.

Støvet gammelrosa tunika fra Bloomingville med støvet lilla sjal med broderi på kantene.

Gråbrun tunika med støvet rosa sjal med broderi.

Ellers venter jeg snart inn nye tekstiler.  Det kommer en ny engleserie her vist i hvitt med engler i sort/hvitt.
Det kommer liftgardiner, gardinlengder, putetrekk og lampeskjerm.

Den kommer også i linfarge, da med englebildet i duse farger.  Og det kommer også flere andre nye liftgardiner og gardinlengder.  Legger det ut så fort det er i hus.

Nå på høsten er det veldig fint å lage kranser.  Denne hjertekransen fant jeg i ett svenskt interiørblad. Her har de brukt olivenkvister og kastanjer.  Har slike stålskjellett i høydene 38 og 45 cm.  Med litt ståltråd kan man enkelt lage vakre kranser av tuja, tyttebær/blåbær lyng eller andre spennende materialer. Kanskje rognebær hadde vært effektfullt, ikke så holdbart - men lekkert ved inngangen hvis man venter gjester.

Jeg er litt gressenke denne helga, for gemalen er forsvunnet opp på fjellet for å jakte på ryper.  Håper det blir oppholdsvær, selv om det ikke ser slik ut - for jeg hadde planer om å høstrydde litt ute. Fjerne rusk og rask og tufse planter i krukkene.  Da ønsker jeg dere alle en riktig deilig høsthelg. Klem Albertine.

lørdag 4. september 2010

Nyheter i hus ...

Endelig har det kommet inn høstnyheter hos Albertine.  Vakre barneklær fra norske MeMini. Her får dere en liten sniktitt.

Høstens farger er sart rosa, dueblå, creme og brunt.

Helle Tunika/kjole

Ruffledress - sart rosa m rysjer på brystet. Deilig og myk.
Sanna kjole/tunika - babycord m blomsterprint
Appi kjole/tunika - ruter i grå/beige m brodert monogram

Pia kjole - brunrosa strikket kjole m rysjer på brystet.

Anita vest - støvet brun m rysjer på brystet

Crown vest - støvbrun m blå krone

Og så har vi fått smykker fra norske HJERTER.

Det er nå 70% på det resterende på salgsstativ og salgsbord.  Ellers ønskes dere alle en riktig deilig høsthelg!
Albertine...

Noen av de mest populære innleggene mine...