torsdag 24. februar 2011

Nyheter på vei...

Da var det allerede torsdag i vinterferien her på østlandet, og her er vi hjemme hele uka. Har tatt fri i dag og i  morgen for å være litt sammen med barna. I dag skal vi "sydover" til Sarpsborg, jr. har ett gavekort fra Toys`R us som han fikk til jul, og nå skulle han gjerne sjekket hva som finnes i hyllene.  I morgen skal vi en tur til Oslo, og besøke min gamle arbeidsplass - NRK. De gleder seg til å titte på kostymelagret, og systua, og så er de spente på om de ser noen kjendiser.


Nå er ikke jeg den meste sportsivrige her i dette landet, men selv jeg har registrert at det er VM i Oslo.  Så da Marit i butikken spurte om vi ikke skulle benytte de tomme utstillingsvinduene til litt VM-relaterte ting, var jeg ikke lei og be.  Så søndag dro vi inn litt effekter.
Juletreet uten belysning fungerer som skog, en gammel spark, ett par gamle ski, gamle, rustne skruskjøyter, en gammel koffert, vattert teppe fra Green Gtae og puter fra House Doctor gir nostalgisk vinterstemning.

I det andre vinduet plasserte vi en gammel kjelke, ryggsekk, selbuvotter, gammel avis fra 1952 mm.


Vanskelig å se, ble så gjenskinn i glasset.  Men en Radionette radi i lekkert grønnturkis, røde epler, gammel metall-matboks med rød syltestrikk, og termos med ekte kork.  Heklet teppe fra Bloomingville og vattert teppe fra Green Gate.  Lattekrus fra Green Gate og stor huslykt fra Walther & Co.

Gamle ski, beksømstøvler, bål med kaffekanne og brukket skistav...


Det har kommet inn ny ladning med smykker fra Hjerter, men fortsatt en del i rest.  Enkle hjerter med kort lenke, det lyse rosa finnes også i hvit.  De passer kjempefint til konfirmanter, og det finnes søte armbånd som passer til...

Ingen nyhet, men nytt i Albertines verden...  Perler med englehjerte.

Kjedet til venstre hadde egentlig gått ut, men er tatt i produksjon igjen. Kjedet til høyre er nytt for våren.

Dette er også nytt, blanding av sølv og gull.  Er veldig mye finere på, enn når det ligger nede.

Litt nye armbånd, det hvite og rosa passer til smykket jeg nevnte ovenfor...

Flere armbånd er kommet...

Da jeg fyllte 40 i fjor, ønsket jeg meg gavekort hos Galleri Graff i Askim.  For jeg ønsket meg veldig ett bilde av Bjørg Thorhallsdottir.  Bildet til høyre er fra henne og heter "Ventende engel". Det store til venstre er fra Ana Luisa Rèbora, hun er opprinnelig fra Mexico, men bor deler av året på ett småbruk i Eidsberg.  Og da pleier hun å ta en tur innom Albertines verden.  Nå er jeg egentlig ikke så opptatt av engler, men har plutselig to stykker i ramme.  Vet ikke helt hvor jeg skal henge dem ennå, passer fint på soverommet som jeg har malt (dere har ikke sett det ennå, mangler litt finnish), men da er det ikke så mange som ser det.  Passer også fint i fargene i stua.  Så foreløpig står de bare der.


Tidligere denne måneden giftet en fetter seg, og vi andre fettere og kusiner spleiset på gave.  Brudeparet ønsket seg i utgangspunktet gavekort på ett plantesenter, men de skal ikke ta over gården før om ett drøyt år. Og da kan det jo bli trøblete med ett gavekort. Pengegaver i konvolutt er ikke like spennende, og da fikk jeg en idè, for liggende i skapet har jeg små plastplener på 20x20 cm som jeg pleide å bruke til påske.  Sedlene rullet jeg til stengler og festet silkeblomster på toppen.  Pakket inn i cellofan og blonde ble det da en riktig gave ut av det. Man tager hva man haver...

En fortsatt fin uke til dere alle. Og riktig god helg. Klem Albertine...

tirsdag 15. februar 2011

Interiørmagasin no 2 ...

har utgave no 2 av Jeanne d`Arc Livings magasin kommet inn døra. Teamer denne gangen er barnerom, french chic, tulipaner og brødbakst.  Vakre bilder som alltid...

Har fått mail i dag om at barneklærne fra MeMini er ankommet lager i Norge, og vil sendes ut i butikkene snarest.  Jeg gleder meg til å få de i hus.
Skal legge ut bilder, så fort klærne kommer.  I tillegg venter jeg på ett nytt merke; Aya Naya.


Det er ikke så mye nytt i butikken ennå, men man får pynte og dekke med det man har så lenge. Så det ble ett vårlig vinterbord denne gangen.


Rett oppi julestresset kom det en container jeg hadde ventet på siden i høst.  Der var dette vakre serviset.Det finnes tre størrelser; asjett, middagstallerken og dekketallerken. Forskjellige mønstre som er vakre å kombinere.Det finnes også store, gode tekopper med skål, kaffekoppene med skål venter jeg fortsatt på. Det finnes kakefat m stett, og avlange serveringsfat. Samt en vakker mugge...


Ny "trakt"lampe i gyllenbrunt metall.  Minner om tuten på en gammel grammofonspiller.


Også lamper i resirkulert blekk...


Tar også med de søte "bestemorskjermene" i porselen, som man kan velge ledning til... De er fra House Doctor.

Forløpig har det bare kommet en ny gardin med brodert tekst og ranker i samme farge.  Påsydde blonder.  Finnes som liftgardin i breddene: 100 - 120 - 140, og så knytelengder. Florlette og sommerlige...

Regner med at dere har hørt om smykkemerket SoB fra den norske designeren Børre Olsen. Til jul ønsket jeg meg armbånd derfra, og var så heldig få å to stykker. 

 Her i nærheten er det Askim Gullsmie som fører disse smykkene.  Er jo så kjekt, bare snurre de rundt armen og kneppe igjen knappen.  Vårkolleksjonen 11 ligger på nettsiden til So B, så det er bare å ta en titt.

Dagens tips...
I slutten av januar hadde jeg julebord for jentene mine.  Ettersom det er så travelt før jul, er det like greit å vente med det til etter stresset har lagt seg.  Jeg hadde booket kveldspa på Son Spahotell, noe som innebærer 50 minutters valgfri massasje, tilgang til basseng og supermoderne treningsfasaliteter, samt en fabelaktig 3-retters middag etterpå.  Vi fikk massasje samtidig, men i hvert vårt rom - slik at ingen måtte vente. Hotellet er bare to år gammelt, minimalistisk lekkert og med en vannvittig utsikt utover sjøen.  De har også en spasuite, hvor man kan være opptil 6 personer samtidig.  Der er det to massasjebenker, slik at to kan få massasje samtidig, det er ett stort boblekar med utsikt utover sjøen, og en steambadstu med lysterapi.  Man booker da rommet for to timer, og så rulerer man. Passer fint til en venninnegjeng, eller kanskje en duomassasje med mannen i ditt liv, etterfulgt av en bedre middag.  Apropos middag, så var det ikke noen kjempestor meny, men det var utsøkte råvarer en lek av smaker og teksturer. Tror jeg aldri har smakt bedre mat.  Jeg må også skryte litt av servicen der, helt fra jeg booket spa og middag, gjennom spaavdelingen og til avslutningen i restauranten.  De var så imøtekommende, hyggelige og hjelpsomme.  Så dette kan absolutt anbefales.  Jeg skal ihvertfall dit igjen.  Son ligger jo sentralt i forhold til Oslo, Rygge lufthavn og Moss/Horten ferja.  Ikke var det avskrekkende dyrt heller, og man lever lenge på den gode følelsen. Overrask din kjære med en spa-aften hvis noe skal feires.
Det skulle være alt for denne gang.  Ønsker alle en fortsatt fin uke. Klem Albertine...

fredag 11. februar 2011

Ny bok på gang...

Når sommeren er nærmere kommer det en ny interiørbok/inspirasjonsbok i Albertines verden. Det er Franciska Munck-Johansen, kjent fra bloggen Franciskas Vakre Verden som står bak den vakre boken Sanselig sommer. Den inneholder et utvalg av de beste sommerartiklene hennes, i tillegg til vakre bilder og idéer fra utvalgte interiørbloggere. Boka er ment som en hyllest til sommeren, med vakre bilder og herlige sommeridéer, fra de mest inspirerende interiørbloggerne. Gå på oppdagelse i eventyrlige hager, vakre rom og herlige sommerhjem, og drøm deg bort til deilige late sommerdager.


Boken er på hele 200 sider med mer enn 450 fargebilder, i flott kvalitet med stivbind og illustrert omslag.
Forsiden...

En sniktitt på de første sidene...

Ja, dette var kontrast til snøværet utenfor.. Men man kan jo alltids begynne å glede seg litt, når man ser disse vakre utebildene...  Glede seg til å flytte ut i uterommet, rusle barbent i gresset, ett glass vin på terrassen, sommerfugler, fuglekvitter, lune plasser i hagen, bugnende krukker med vakre sommerblomster, mygg, klegg og tuneflue. ;0)

Det vil også være sider med gode ideer til ting man selv kan lage, inspirerende og kreativt.
Boka koster 399,00 og vil du være sikker på å få den - er det bare å sende en mail til:
ann-helen@albertinesverden.no
  Så holder vi av ett eksemplar og gir deg beskjed når den kommer i butikken.

Ha en riktig deilig helg, alle sammen. Albertine...

Noen av de mest populære innleggene mine...