fredag 27. juli 2007

Krakow neste............


I morgen er det avreise til Krakow, og nå er det aleneferie for mor og far. Deilig med litt tid for oss selv, ett avbrekk fra en travel hverdag. Her skal det pakkes for både små og store. Det blir jo ferie for ungene også, de skal overnatte hos farmor, og det er stas. Så her gleder vi oss alle mann.
I år har det vært mye lavendel i bedene, og har husket å ta inn en del for tørking.
(Glemte det nemlig i fjor) Ser at noen av dere har preget bildene deres med navn, regner med at det er et eget bildebehandlingsprogram, for jeg klarer ikke få det til.

mandag 23. juli 2007

Litt av hvert......Man blir jo vel aldri ferdig med ett hus. Vi har bygd selv og flyttet inn for litt over seks år siden.


For å holde kostnadene nede, var det kjekt å ty til loppemarked og bruktbutikker. Innredninger til baderom kommer jo fort på en formue, så jeg fant meg en gammel spisestue-sjenk og ett slitent lintøyskap, utrolig hva litt maling kan gjøre. På sjenken lagde vi ny topp av fliser og tok av dørene, her gjelder det bare å holde det litt rydding. Speilet er ett rimelig furuspeil fra IKEA.
Malt i samme farge, så fungerer det som en helhet, og jeg har blitt veldig fornøyd.


Endelig fikk jeg laget meg en gavel til senga, en huntonittplate kledd med dacronvatt og linstoff gjorde susen. Neste gang skal jeg bruke litt skumgummi også, det tror jeg gir ett bedre resultat. Men skumgummi har ikke vært lett å finne, og tålmodig leter er jeg heller ikke.
Lampettene er fra House Doctor og jeg falt pladask, nattbordene er to telefonbord, for det er vanskelig å finne nattbord som føles høye nok til en kontinental madrass.
Har brukt stryke-på-bilder fra Jeanne d`Arc Living både på gavel og på linputa jeg har sydd.

Regn, regn......
Hm, her sitter jeg midt på dagen. Hadde store planer om å luke i hekken i dag, med det slapp jeg jo, regnet da vi stod opp i dag. Burde ryddet opp inne og få støvsugd, loftstua er full av lego og jeg oppdaget nettopp av 5 av fiskene i akvariet lå på bunnen med buken i været. Har tappet ut vannet og må til å skrubbe, slik at vi kanskje kan beholde de resterende 6. Trengte en pause fra kaoset, som på en eller annen måte brer om seg med rekordfart. Ungene er inne, og mor er vel egentlig i feriemodus.

Lykken var stor tidligere i sommer da jeg så hvor mange knopper peonene mine hadde, endelig lønn for strevet. Men alt dette regnet har bremset noen av den gleden, reddet inn de jeg kunne i vaser. Denne typen har hatt helt enorme blomsterhoder og de har duftet så deilig. Nei, nå får jeg ta meg selv i nakken, på tide å leke husmor en stund.
I

søndag 22. juli 2007

Første gang..........


Ja, så var jeg i gang. Det føles skummelt og litt rart, men har vært nysgjerrig på dette med blogging. Har lest masse blogger de siste månedene, og nå fikk jeg lyst til å prøve selv. I dag har jo sommerværet nesten satt inn, og da var det på tide å ta ut vaffeljernet. Så deilig å kunne sette ut putene i utemøblene, og bare slappe av med en god kopp kaffe. Ungene har lekt ute i hele dag, og sovnet med det samme hodet traff puta. Deilig med sommerfeire, ikke noe hastverk i morgen tidlig. God natt!

Noen av de mest populære innleggene mine...