lørdag 23. februar 2008

En dronning til inspirasjon ......

Helt ferdig med Marie Antoinette er jeg nok ikke. Alle de fine bildene jeg fant, burde jo kunne brukes til noe. Og kom til å huske en eller annen fransk blogg, hvor det ble laget smykke anheng av stoff. Klarte ikke finne den igjen, men her er mine to første forsøk. Ett av den franske dronningen og en med bilde av hennes søster.

Var en tur innom Kreative hender, og anskaffet kjede, perler og litt annet. Så med ett par, tre instrukser fra dem i bakhodet, satte jeg i gang med stor iver nå idag. (Da jeg egentlig skulle vasket huset, men hvor moro er det?) Det var ikke så enkelt som det ser ut som, mangler jo ett sett med hender som skal holde perler, kjede og tenger. Men fikk det sammen til slutt, og gøy var det også.
Ettersom det nærmer seg påske, så har også jeg kastet meg inn på produksjon av påskeegg. Dette er det første settet, og jeg skal endre noe. Blir det bra til slutt, har jeg planer om å selge dem i butikken. Og jammen er det ikke Marie Antoinette på dem også, usedvanlig kjekt med en dame som kan brukes som poteten! Ellers har det ankommet paller på paller fra House Doctor, Villa Collection og Lisbeth Dahl i butikken, så for øyeblikket er det rene kaoset av ting og tang på gale plasser, berg av pappesker som skal tømmes, brettes og fraktes vekk. Det skal pakkes ut og prises, og en ommøblering er på sin plass. Men venter så lenge som mulig med det, slik at det blir færrest mulig flyttinger. Må bare ha litt mer oversikt over hva jeg har bestilt, så miljøene kan skapes. Ellers har jeg begynt å vekke pelargoniane mine fra vintersøvnen. En av åtte hadde ikke klart vinterdvalen, men resten får nå komme frem i lyset, vårklipp og mer jevnlig vanning. Så nå krysser jeg fingrene for at jeg kan pryde vinduene i glassverandaen med kraftige "Mårbacka" i lyse rosa til sommeren.
Ellers ønskes alle bloggere en flott helg og en fin uke! Klem.

søndag 17. februar 2008

Den franske revolusjonen ..........


Denne helga har jeg oppdatert meg på fransk historie, den franske revolusjonen og spesielt Marie Antoinette. Den østeriske prinsessen som ble gift med arveprinsen av Frankrike bare 14 år gammel. Helt siden jag var i Paris i 1991, og besøkte Versallies har jeg følt en veldig dragning mot henne og hennes historie. Hadde en merkverdig følelse av å ha vært der før. Kanskje levde jeg på slottet på slutten av 1700-tallet, hvem vet. Har en gammel bok som heter "En dronnings bekjennelser", den er skrevet som en dagbok, men er usikker på om det bare er en roman med ett snev av sannhet, eller om det er deler av hennes historie. Tenk å bli sendt avgårde til ett fremmed land bare 14 år gammel, fjernt fra familie og de du er glad i, for å giftes bort til en du aldri har sett. Det er ikke rart hun gjorde mange overilte handlinger, ung og uerfaren som hun var, og hvem sier vel nei til en dronning. Men den gang var alt politikk, og av hensyn til landets beste var det bare å gjøre som man ble bedt om, ellers kunne det lett bli krig. Så allierte land var viktigere enn noe annet. Nå skal ikke jeg kjede dere med masse pjatt om dette, men jeg fant en vakker hjemmeside som er dedikert til henne http://www.ladyreading.net/marieantoinette/det1-en.html og hadde så lyst til å dele den med dere.

Med fare for å gjenta meg selv, så er det en fryd å gå innom blomsterbutikkene om dagen, selv Mester Grønn, hvor jeg flittig benytter meg av tilbudet; ta 3, betal for 2. Denne uka står det ranunkler på bordet, det er bare så vakkert. Det var blomstene jeg egentlig ønsket å ha i brudebuketten, men ettersom jeg giftet meg i August, og ranunkler er en vårblomst, så gikk det dårlig.


Ellers har jeg jo vært på kurs denne uka; grunnkurs - barista. Det ble en utrolig lærerik og spennede dag, lærte masse, fant ut hvor mye jeg ikke gjorde riktig, og har masse å trene på. Endelig skjønner jeg prinsippet bak det jeg gjør, og nå jobber jeg etter mottoet "øvelse gjør mester" Man blir jo ikke akkurat utlært etter ett kurs fra 10:00 til 15:00, men alt er bedre enn ingenting. Men moro var det. I mars skal jeg tilbake på ett kaffekurs, da skal jeg lære om kaffebønner og kaffesmaking. Gleder meg.
I kommende uke er det vinterferie her nede på østlandet, og tirsdag har jeg tatt meg fri for å ta med ungene en tur på Østfoldbadet, ett badeland som ligger i Askim, ikke langt fra Albertines verden. Ungene gleder seg masse, for selv om vi bor i nærheten så er det ikke så ofte vi er der. Vi har planer om å være der tidlig, for når det er ferie så pleier det å komme mange langveisfra. Dette tror jeg var alt for denne gang. Med ønske om en flott uke til dere alle! Klem.

søndag 10. februar 2008

Tidlige vårfornemmelser ........


Kalenderen viser bare tidlig februar, men i blomsterbutikkene står våren i flor. Tulipaner i alle regnbuens farger, små påskeliljer i potter begynner å titte frem, kvister er drevet frem med de vakreste blomster, og selvsagt gåsungene. Mannen i mitt liv fylte 40 år på lørdag, og som blomster på bordet valgte jag da kun perleblomster. De er bare så vakre, og enkle i sin prakt. Satte løkene rett i noen gamle tekopper, sammen med fjærkranser og sarte, lyesblå lys. Satte sammen kaffeservietter i blå/hvit rutete og middagsservietter med damask-mønster.

Vi hadde middag med foreldre/svigerforeldre på selve dagen, og inviterer søsken og venner til hagefest i Juni. Jubilanten ønsket seg stek og fløtegratinerte poteter, så det ble kalvestek med stekt sopp, gulrøtter, sukkererter og fløtegratinerte poteter. Og det smakte godt, om jeg så må si det selv.

Det er så kjekt med sånne løker, for de kan settes oppi hva som helst. Her har jeg brukt en gammel bolle, som rommet ganske mange av dem. Og så er det bare å sette de ut når de er avblomstret.

Noen tomme beger som det har vært lys i fungerer som vaser for øyeblikket. Men har planer om å fylle dem med stearin igjen ved en senere anledning. I dag skulle vi vært på Vinterfestival (turnstevne) i Fredrikstad, men prinsessas form er fortsatt ikke på topp. Feberen er borte, men etter en uke med feber og nesten ikke mat passer ikke helt sammen med fysisk aktivitet. Så vi blir hjemme, og det har ikke foregått helt uten tårer. Som ett lite plaster på såret har vi tenkt oss en tur på kino for å se "Alvin og gjengen". Forfilmen de viser på TV, ser jo morsomt ut. Jeg skammer meg nesten over at jeg ikke har vært innom dere, men tiden har ikke strekt til denne uka. Men det er veldig hyggelig å lese alle kommentarene deres, og jeg har prøvd å sjekke hver kveld. Ny uke og nye muligheter. Onsdag skal jeg på barista-kurs, slik at jeg får litt mer forståelse av kaffen jeg lager. For mine kunnskaper er liksom arvet, av noen som kjenner noen som har vært på kurs. Så det gleder jeg med til, kommer nok til å lære masse, og få en del aha-opplevelser. Målet er best mulig kaffe ut til kundene, og med lik kvalitet hver gang. En super uke til dere alle fra de indre skoger i Østfold! Klem.

tirsdag 5. februar 2008

Netthandel .............


I det siste har jeg handlet litt forskjellig på nettet. Denne vakre veska fra Veslehuset, og sydd av Elin. Det var ett heldig kjøp, og den er i daglig bruk. Har også kjøpt blå fat fra BoNordisk og Nigella Lawson. Synes de eggformene er så vakre, og hadde bollene fra før. De brukes utrolig mye, og er så lekre på bordet. Prinsessa har leseprosjekt på skolen om dagen, og det skal leses mye. Har vært litt vanskelig å finne lettleste bøker som fenger, men under loftryddinga i høst fant vi ett par "Gulltopp"-bøker etter søstera mi. Dette gikk unna, lette å lese og litt spennende også. Derfor vaker jeg som gjedda i sivet på Qxl, og har fått tak i flere brukte eksemplarer. Like pene er de også. Jeg leste aldri Gulltopp selv, her gikk det mer på Bobseybarna, og senere frøken Detektiv og Hardy-guttene. Og for ikke å glemme Fem-serien, utrolig spennende. Nå er jeg inne i min andre uke med syke barn, derfor har jeg ikke hatt tid til å sitte foran pc`n. Først prinsen forrige uke, langflat med feber til og fra i 7 dager, og idet han friskner til, er det prinsessa sin tur. Han gikk glipp av karnevalet i barnehagen forrige fredag, og nå er hun redd at hun ikke får vært med på karneval på skolen denne fredagen. Det har vært lite flyt i det Albertinske hjem de siste dagene, for å si det sånn. Nå er det er vel ørten nye innlegg hos flere av dere nå, så jeg får prøve å få tatt meg en tur innom. Ønsker dere alle en fortsatt fin uke!

Noen av de mest populære innleggene mine...