Den franske revolusjonen ..........


Denne helga har jeg oppdatert meg på fransk historie, den franske revolusjonen og spesielt Marie Antoinette. Den østeriske prinsessen som ble gift med arveprinsen av Frankrike bare 14 år gammel. Helt siden jag var i Paris i 1991, og besøkte Versallies har jeg følt en veldig dragning mot henne og hennes historie. Hadde en merkverdig følelse av å ha vært der før. Kanskje levde jeg på slottet på slutten av 1700-tallet, hvem vet. Har en gammel bok som heter "En dronnings bekjennelser", den er skrevet som en dagbok, men er usikker på om det bare er en roman med ett snev av sannhet, eller om det er deler av hennes historie. Tenk å bli sendt avgårde til ett fremmed land bare 14 år gammel, fjernt fra familie og de du er glad i, for å giftes bort til en du aldri har sett. Det er ikke rart hun gjorde mange overilte handlinger, ung og uerfaren som hun var, og hvem sier vel nei til en dronning. Men den gang var alt politikk, og av hensyn til landets beste var det bare å gjøre som man ble bedt om, ellers kunne det lett bli krig. Så allierte land var viktigere enn noe annet. Nå skal ikke jeg kjede dere med masse pjatt om dette, men jeg fant en vakker hjemmeside som er dedikert til henne http://www.ladyreading.net/marieantoinette/det1-en.html og hadde så lyst til å dele den med dere.

Med fare for å gjenta meg selv, så er det en fryd å gå innom blomsterbutikkene om dagen, selv Mester Grønn, hvor jeg flittig benytter meg av tilbudet; ta 3, betal for 2. Denne uka står det ranunkler på bordet, det er bare så vakkert. Det var blomstene jeg egentlig ønsket å ha i brudebuketten, men ettersom jeg giftet meg i August, og ranunkler er en vårblomst, så gikk det dårlig.


Ellers har jeg jo vært på kurs denne uka; grunnkurs - barista. Det ble en utrolig lærerik og spennede dag, lærte masse, fant ut hvor mye jeg ikke gjorde riktig, og har masse å trene på. Endelig skjønner jeg prinsippet bak det jeg gjør, og nå jobber jeg etter mottoet "øvelse gjør mester" Man blir jo ikke akkurat utlært etter ett kurs fra 10:00 til 15:00, men alt er bedre enn ingenting. Men moro var det. I mars skal jeg tilbake på ett kaffekurs, da skal jeg lære om kaffebønner og kaffesmaking. Gleder meg.
I kommende uke er det vinterferie her nede på østlandet, og tirsdag har jeg tatt meg fri for å ta med ungene en tur på Østfoldbadet, ett badeland som ligger i Askim, ikke langt fra Albertines verden. Ungene gleder seg masse, for selv om vi bor i nærheten så er det ikke så ofte vi er der. Vi har planer om å være der tidlig, for når det er ferie så pleier det å komme mange langveisfra. Dette tror jeg var alt for denne gang. Med ønske om en flott uke til dere alle! Klem.

Kommentarer

Therese sa…
Så fint, nå lærte jeg litt om Marie Antoinette. Kan ikke mye om henne, for en skjebne.
Ranukler er en av mine favorittblomster, de er skjønne.
Ha en fin uke og en koselig fridag med barna.
Aina sa…
Det to for tre tilbudet av ranukler benyttet jeg meg av også, de var kjempefine, til og med mannen min stoppet opp og syntes de var kule;0)
Artig med en liten historie oppdatering, er glad jeg ikke var i hennes sko jeg!

Så kjekt med barista kurs, sikker på at kaffen din er kjempegod, skulle så gjerne ha vært i butikken din og drukket en kopp eller tre!

Dere får kose dere i ferien, her er den allerede over.
Og ha en flott uke!
Spennende denne om Marie Antoniette - kom til å tenke på at det er jammen lenge siden jeg har lest noen om henne - takk for linken, skal innom der en tur...
Håper dere får en flott vinterferie...

Ha en koselig dag...
Hilde sa…
Mmmm..Den kaffen så god ut, altså ;-)
Håper dere får en koselig tur på Askimbadet til tirsdag!
Tusen takk for intressant lesning om Marie Antoinette - Stakkars jentunge!!
Ønsker deg en flott uke!!
Hei!
For en fin historie du hadde å by på i dag! Kanskje du skulle få en til å bringe deg tilbake i tiden(reinkanasjon), kanskje det viser seg at i ditt tidligere liv har hatt en forbindelse med henne? Dette var spennende ;) Om du tror på slikt da selvfølgelig. Men det er nok mer mellom himmel og jord enn det vi kan forstå. Det tror iallefall jeg. Jeg må nesten fortelle deg at om lørdag fikk jeg en pakke i posten som var kjøpt hos deg! Så morsomt, og en nydelig gave!
Ønsker deg en alle tiders vinterferie!
Klemmer fra Beth
Therese sa…
Hei igjen :-)
Jeg vet ikke hvor de fine koppene med tulipaner kommer ifra, desverre. Kunne godt tenkt med dem selv også.
Randi sa…
Så flott innlegg om Mari Antoinette , her lærte jeg masse nytt.

Tar gjerne en kopp cappuccino jeg ja :))

Ha en super vinterferie uke.

Randi
Emmeline sa…
Hei Albertine:)

I dag har jeg forsøkt å besøke deg på jobben( okey skamme skamme men sånn er det iallefall) men uansett så er det helt umulig å åpne bloggen din derfra. Får opp virusvarsler på min skikkelige maskin, men fra hjemmemaskinen
(den som ikke bryr seg med litt sykdom i maskineriet)går det heldigvis bra!!!
Skal si du fordyper deg i historie for tiden, Så bra!!
Spennende historie om Marie Antoinette:) Jeg vil gjerne drikke kaffe hos deg og ikke minst nå etter barista kurset. På jobben hos meg er det iallefall noen som trenger mer enn et lite barista kurs før de setter på kaffetrakteren. Jeg forsøker alltid å komme sette på kaffe først sånn at jeg ikke skal dø av jordmorkaffesjokk...men de er ivrige i tjenesten der ja, GRUSOM kaffe er ikke bra!!
Du må kose deg med vinterferie:)
Her har mann og barn fri, og de styrer på og roter som noen galninger her hjemme...Dermed er jeg heller litt ekstra på jobben og tar vinterferien min der, hehe!
Har vært inne på butikksiden din, og den butikken din er virkelig veldig veldig fristende:) Ha en fin mandagskveld... Jeg skal hekle litt, ellers kommer jeg ALDRi til å bli ferdig med evighetsteppet mitt!!
Trude sa…
Kaffe...ja takk,den så jo bare god ut!Flotte blomster,blandt mine favoritter.Var inne på butikkens nettside nå,ser jo veldig bra ut dette.Håper det går fint der også. Vi høres
Pulsatilla sa…
Hehe, jeg har ikke følelsen av noen som helst tilhørighet til Versailles, jeg har også vært der og for et sted - jeg så selvfølgelig mest på parken og var der den ene timen hver 14 dag da alle fontenene er på. Men når jeg er på den engelske landsbygda, da føler jeg at det treffer noen tråder :-)


Håper dere får en koselig dag på badet i morgen og ikke må stå for mye i kø!
Hei frøken !

Historie og greier , rekker du overalt du ?? Så filmen for ikke så lenge siden ...flott!! :))

Kos dere masse og nyt dagene - her er det varetrykk , men ikke like fult vareuttrykk om du skjønner , hahaha!! klem fra en medsøster ......
Tonje sa…
Jeg har alltid vært så fasinert av henne og hennes historie..og jeg glede meg utrolig mye til filmen kom ut...nå har jeg kjøpt den på DVD og ser den om-og-om igjen...miljøet rundt er så vakkert og de kreasjonene de bærer...sukk!
Ønsker deg en fin uke=)
Lene sa…
Hei, Albertine.

Jeg hadde også min periode i min ungdom hvor jeg var helt hektet på denne damen og leste masse om henne. Men så fint med litt oppfriskning, og fin side du linker til :)

Og så mååå jeg jo bare kommentere ranunklene!! Disse var utrolig flotte, og en variant jeg ikke har sett før.

Så kult med baristakurset. Vi kommer på kaffebar hos deg hele gjengen etterhvert ;) Vi er jo en hel gjeng av damer med sansen for detaljer, så en skikkelig proff en, gjør nok stor suksess som vertinne ;)

Skriften min heter papyrus, og jeg har gått inn og overstyrt fontvalget i html kodene. Det er desverre ikke alle som kan se den, fonten må eventuelt være installert på pcen - og denne er ikke standard, iallefall ikke på eldre pcer. Her i huset funker den kun på laptopen min. Går jeg inn på bloggen på andre pcer, er det blogspots standardfont som vises.

Ha en fin kveld :)
Anonym sa…
Håper det går greit at jeg legge den flott bloggen din til i min blogg. Hilsen Silje
Olstad sa…
Så fine ranunkler du har kjøpt hos mester grønn. Jeg løper dit i morgen evt kjører bil da...

Så morsomt med Barista kurs. Jeg har ennå ikke vært i butikken din. Men snart skal jeg jo ha permisjon og besøke mor og far stadig (som bor i indre østfold) da kommer jeg å ser hvor mye fint du har.

Hastalavista
elin1976 sa…
Høres ut som meg det....jeg får også dragning mot spesielle historier. Jeg har alltid vært fasinert over Tesar familien. Sånne ting er så spennende synes jeg og ialle fall når det har skjedd og ikke bare er oppdiktet. Har alltid elsket historie og hadde kanon karakterer i dette faget....har lest snorresagaen 3 ganger og kunne sittet og snakket om denne boka i timesvis....syyyyyyyyyyyk? Har nettopp sett en dokumentar om Marie Antoinette. Den gikk på NRK tror jeg.
Her har denne dama også tatt vinterferie. Det er så deilig. Så i dag skal prinsessa sove lenge og mor skal kose seg med kakebakst, sying og vasking(!)
Her tror jeg det blir kino utiver i uka. Vi har ikke mindre enn 13 kinobilletter liggende som vi har fått i gaver. Må få brukt dem opp.
Badelandet gikk konkurs her enda jeg fikk inntrykk at dette var et veldig populært sted så vi må helt til Lyngdal for å bade...så det dråpper vi.
Det er kjekt å kunne ta med ungene på slike ting uansett badeland eller ikke. Håper været blir fint i dag for da vil jeg ut i hagen og rydde litt. Har planer om å få pyntet litt utenfor bare denne tåka forsvinner. Vi har hatt tykk tåke liggende her i flere dager og den er så tykk at man kan ikke se 10 meter forran seg....blir jo ikke akkurat inspirert til å gjøre noe i hagen da.
Ha en super dag og ei flott uke videre. Masse klemmer fra Elin:O)
Millas hem sa…
Hej! Kul att hitta till din blogg, jättefin. Tänk, så många man besöker:)Det är så inspirerande!
Underbara ranunkler!
Kram Camilla
MiaMaria sa…
Hejsan! Här sitter jag i Norge på ett kontor och väntar på att få åka hem.....
Visst är ranunkler vackra och i brudbukett skulle de också vara så vackra.
Kaffet ser så mumsigt ut kul att få lite kurs....barista. Förstår att du lärt dig en hel del.

HA´det så gott!
Miamaria
Bo med barn sa…
Hei.

Så gøy med baristakurs! Kos dere i vinterferien.

Hilsen
Lena:) som nå har oppdatert litt igjen

Populære innlegg