søndag 16. mars 2008

Lyset i det fjerne .........

I dag har det vært ett strålende solskinn her i indre Østfold, og man kjenner virkelig at det går rette veien. Og i blomsterbedene stikker nå nå små spirer av perleblomster, Allium og peon frem. Vi har brukt noe av dagen på den siste bursdagsfesten til den nyblivne seksåringen. Nå var det små venner fra barnehagen som var velkommen. Bildet øverst er fra en av de to familiebursdagene, lånte bare noen biler fra rommet hans og brukte fatet som rundkjøring. Og med blårutete duk og "Lynet Mcqueen"-servietter ble det helt greit for prinsen det også. Det var først i dag at vi satte opp bilbanen, for det er så mye jobb med montering og demontering mellom hver dukvask. Og det blir vasket noen duker med tre bursdager og to duker hver gang. Nå var det nok denne bursdagen han hadde gledet seg mest til, veldig spennende å få besøk av de han leker med hver dag.Menyen i dag bestod av pølse med lompe, muffins i turkis og gult, brownies og snickerskake. Bordet er dekket av nonstop og seigmenn, og kuvertboller med popcorn. Dette skylles ned med rød saft, i mengder.


I fjor glemte jeg hvor mye tørstere gutter er, enn jenter. Og det er ikke så rart, med det tempoet slike små kropper har, for ikke å snakke om lydnivået. Så det var bare å blande flere mugger med rød saft. Vi avsluttet med skattejakt, måtte finne kista med gullpenger. Jeg er ikke fan av å sende med gotteposer hjem, de kan spise så mye de orker i bursdagen i stedet. Opp gjennom årene så er det få unger som har spurt om å få en godtepose når de skal hjem, så jeg tror de er fornøyde for det. Ellers brukes dagene til å forberede 14 dagers fravær. Må passe på så ting er lagt til rette for de som skal jobbe og slite mens jeg nyter solen og varmen.
En av mine venninner har nettopp fyllt 40 år, og fredag var vi på Kulturhuset i Askim og så på Christine Koth. Hun herjet rundt i en og en halv time, og jeg lo og lo fra vi satte oss, til vi gikk ut igjen. Tilslutt måtte jeg bare skrike, for jeg fikk ikke luft. Var bare så støl i fjeset og fant ut at jeg faktisk hadde magemuskler, og de skal jeg si fikk trimmet seg. Fikk klem og greier. Hun er ett fyrverkeri av energi og humor. Vi koste oss med litt ost og kjeks, samt en del god rødvin (les mye). Ønsker alle en flott påskeuke, med litt jobbing og en del lading av batteriene. Vet ikke om jeg rekker noen flere innlegg før jeg reiser, men det finner dere jo ut etterhvert! Klem fra meg.
We have arranged the third birthdayparty for my sixyear old son. The first picture are from the familyparty, and the orthers are from the childrens party. With muffins, popcorn and brownies. On friday I saw a stand up-show with a faboules woman. I wish you all a happy easter holiday.

tirsdag 11. mars 2008

Vårfornemmelser ........


kom mailen med "gavealongen" for våren, og det var ønskelig med besvarelser på noen spørsmål, til hjelp for den hemmelige vennen! Jeg ble egentlig litt stresset, for jeg reiser til Gran Canaria 22. mars, på påskeaften, og blir borte i 14. dager. Så nå har jeg liten tid til å pønske ut noe, inniblandt jobbing, pakking og helligdager. Men spørsmålene er herved avlevert!
* Hva liker du best med våren?
Lyset, og at det sprier og gror i vinduskarmen og ute.
* Hvordan tar du våren inn i huset ditt?
Bruker mye løk; perleblomster, krokus og tulipaner.
* Hvilken farge synes du er mest vår?
Favorittfargen er lys turkis. "Green Gate-grønn" er heller ikke å forakte.
* Hvordan er en perfekt vårdag for deg?
En søndag i fullt solskinn, sitte ute på krakken med kaffekoppen med mannen, og se ungene i gata, løpe, leke og sykle ute på gårdsplassen. Fregnene spretter, og jeg blir litt rød på nesa.
* Kaffe eller te?
God nymalt kaffe er ikke å forakte, men lite slår en god kopp te med melk i!
* Hvilke planer har du for våren som ligger foran oss?
Gjøre klart for sommer og uteliv i hagen. Sette ut hagemøbler, planlegge plantering i krukker og bed. Håper på mye sol, slik at vi kan være mye ute. Rusle rundt for å se forandringene som skjer fra dag til dag.
* Liker du hagearbeid?
Absolutt! Ikke det at fingrene er så grønne, men er bare så fasinert av det som spirer og gror. Så mye vakkert som har ligget i dvale over vinteren, og som av solvarmen stikker hodet forsiktig opp. Og ingen ting er som gleden når man har nok blomster i bedene, slik at man kan koste på seg noen i vaser, og for ikke å snakke om bringebærene man har plukket selv, og serverer sammen med pisket krem til vaflene. Venter på at mine meter høye epletrær skal bli så høye, så jeg kan henge hengekøya i dem. Men da er jeg vel pensjonist!
Er ganske stresset om dagen, og føler ikke at jeg har så mye tid til overs, derfor er det ganske stille på meg om dagen. Prøver å lese kommentarer hver kveld, men når ikke målet hver gang.
Har bare litt mange jern i ilden, og må få klart en del før jeg legger meg på solsenga med en "coco loco"-drink, innsmurt i solfaktor 30, med hatt og solbriller. Ah! Hvor jeg gleder meg til litt total avkobling! Fortsatt fin uke!

Onsdag 12. mars ......

Heisan!
Vil bare informere om at butikken er stengt 12. mars. Da skal jentene og jeg inn til hovedstaden på kaffekurs. Det kommer mer senere, har ikke hatt tid til å sette meg ned foran pc`n de siste dagene. Fortsatt fin uke til dere alle!

tirsdag 4. mars 2008

Butikknytt .......

Skuffelsen over å ikke være eneste vinner, forsvant fort!;0) Ettersom det kom en ønskemail fra Emmeline om nye bilder fra butikken, så får jeg vel gjøre noe med det. Det er litt kaotisk for tiden, det er bare fullt og lite stemningsfulle tablåer. Kommer vel etterhvert, kunne bare trengt 50 m2 til og noen flere hyllemeter. Og enda er det mer som er i rest, og det er selvsagt ting som passer til det jeg allerede har fått. Irriterende når man har planlagt utstillinger, og så mangler halvparten. Alene er det ikke alt som har like stor utstråling som når man kan vise en helhet.Putene fra SIA kom i januar, og endelig kom blomsterpottene jeg hadde bestilt til. De er bare så lekre, at jeg kunne tenke meg noen selv. Men egentlig drukner jeg i potteskjulere. Fullt i skapet i garasjen og fullt i skapet på vaskerommet. Må nok kvitte meg med en ladning først, før mannen i huset får fnatt.

Har fått produsert noen påskeegg, og flere kommmer i løpet av uka. Holder på med noen bestillinger på hjerter og puter til konfirmasjoner og annet også, så produksjonen kommer litt pø om pø.
Tingene til barna er nå samlet i det gamle skapet, og det er veldig lyseblått og rosa. Skal gjennomføre to bursdagsselskaper for prinsen som fyller 6 år på tirsdag, så fredagen og lørdagen denne uka er fullbooket. Holder på med planleggingen, og funderer på meny og borddekking. Samtidig må det ryddes og vaskes, og vinduene burde aboslutt vært vasket. Men satser på at det ikke synes, etter klokken 17:00. Han gleder seg veldig, og måler biceps og bokser rundt. Store gutter er jo sterke, og kan banke de som ikke er greie! Ønske er å ha bilbanen på bordet, som i fjor. Bare at nå vil han ha to istedet for en. Er litt usikker på om det går, hadde jo vært hyggelig om det var plass til glass og tallerkner også. Fortsatt fin uke til dere alle, og håper at nysgjerrigheten er stagget noe, Emmeline! Klem. :0)
Emmeline wanted to see some pictures of the new stuff, that are comming to my little shop for this season. I have made some eastereggs for sale. I`m also planning two birthday partys for my son, friday and saturday this week, he will be 6 years on tuesday.

søndag 2. mars 2008

For en lykke, vinnerlykke ........


Denne uka har vært ganske snodig, og jeg har tydeligvis stjerner som virkelig står riktig på den astrologiske himmelen. Eller så står det idiot i panna mi! Mandag kom det en mail til meg fra "Microsoft award team" hvor det står: Amount won 1.000.000 (One Million GreatBritain Pounds) Snakker om universets mest heldige kvinne, og da trenger vel ikke den innebygde varsellampa blinke selv om man må oppgi en del personlige opplysninger, og kontakte Mrs. ett eller annet?!!??? Og ikke nok med det, hellet ender ikke her. Onsdag kan jeg igjen krone meg som vinnerdronningen, for jammen ligger det ikke en mail fra British National lottery og jeg er den heldige som er trukket ut, og der har jeg vunnet ikke mindre enn £1,200,000.00 (One Million Two Hundred Thousand British Pounds Sterling). Er det mulig, og jeg kan få det utbetalt akkurat som jeg selv ønsker. Må bare sende en mail med litt personlige opplysninger og kontakte en Mrs. ett eller annet. Dere er altså inne på bloggen til en mangemillionær, for må man ikke legge til en null til på pundet for å få norske kroner? Dette føltes for godt til å være sant, og er det noe jeg har lært av min far, så er det at ting som virker for godt til å være sant, er for godt til å være sant. Så jeg slettet disse mailene, men det virker som de fortsatt øyner håp, for jeg har fått to purringer fra begge.
After I`ve got "neoflags", I can see that there are some forreign readers also. So I will try to write some in english too. This week my stars must have a good posision, because I have receved mails from "Microsoft award team " and "British national lottery". And lucky me have won 1 000 000,00 and 1 200 000,00 without knowing, or it must be a sign that says FOOL on my forhead?!?!??! All I have to do is send them some personal informations and contact Mrs. something. This smells, so I deleted it. But remainding mails are still comeing in to my mailbox. Emmeline, wants to see the new stuff that I have bougth to my shop, and it will come soon. Takes å lot of time to unpack. Have a wonderful new week to you all!
Jeg ser at du etterlyser litt nytt og bilder fra varene som har kommet i butikken, Emmeline. Det kommer, det kommer. Har bare ikke hatt tid til å knipse noen bilder ennå, har hatt nok med å pakke opp og få plassert varene. Samt brettet papp og fått dette fraktet vekk fortløpende, da bakrommet er så lite og pappstablene rekker til taket. Men jeg lover å komme med bilder så fort jeg har noen. Ellers skjer det svært lite for tiden! Dere ønskes alle en fortreffende ny uke! Klem.

Noen av de mest populære innleggene mine...