Bursdagsfeiring ......

Søndags kveld igjen. Uansett hvor mye jeg prøve å bremse tiden, er er det en umulig oppgave å få utført. Mellom utpakking av varer, lekser, konsert med barnegospel (prinsessa er med), foreldresamtaler, firtidsaktiviteter og hus og klær har vi hatt to bursdagsfeiringer to lørdager til ende. Nå er ikke jeg akkurat den som er lei å ha besøk, pynte og lage mat. Men det tar tid, og mulig det er alderen som tynger. Første pulje var den nå 7-årige prinsens klassekamerater, og av 9 energifyllte guttepjokker ble det jammen mye støy og fart.

Jubilanten selv var med og dekket bordet, og han lagde bordkort. For det var visst veldig viktig hvor de forskjellige satt i forhold til bursdagsbarnet.
Temaet for bursdagen var Star Wars, derfor orange og sort i fargene, og tallerkner, servietter mm ble kjøpt inn da vi var i Orlando.
Det er mulig jeg nevnte det i fjor, men hos oss er det ikke utdeling av godteposer. Synes at man heller kan spise så mye man vil i bursdagen. Legger Non-stop og seigmenn utover bordet, og istedet for popkorn som jeg pleier å bruke så fikk de potetringer/skruer i ett orange plastglass ved siden av. Greit at det ikke bare blir sukker også. Etter maten rømte far huset, da orket ikke han mer. He-he. Ikke at de var slemme eller noe, men løping runde på runde gjennom huset, mens de hylende skrek og slo ballonger i hode på hverandre. Prøvde å avlede med flasketuten peker på til pakkeåpningen, slik at de kunne fokusere på noe annet en staket stund, etterfulgt av litt mat og drikke. Men jammen husket de ikke at det var løping og ballongslåssing som var gøy før maten, så de fortsatte en stund til. Nå er det 1 år til neste gang, og greit er vel det også. ;0)
Bordpynten i år ble da lego-romskipene som vi hadde fra før. Og Star Wars sverdet som han selv fikk bygge da vi var i en Disney-butikk i Downtown Disney.


Det ble orange muffins med sorte M&M på, kunne kjøpes i løsvekt "over there". Der fant vi også Darth Vader som holder bursdagslyset, eller det var jo feil - "det er faktisk sverdet hans, mamma!"
Jeg har for flere år siden sluttet med to måltider i barnebursdagene, blir bare stress. De får istedet leke en times tid først, for det tar tid å utforske rommet, sjekke alle leker mm. Setter alt på bordet, både kaker og maten. Så kan de selv velge, ikke akkurat krise hva de får i seg i løpet av en to - tre timer. Det morsomme er at stort sett alle er "fornuftige" og velger maten først.

Nå i helga var det familiebursdag, og dere skal få slippe å se hele bordet igjen. Er så glad i fatene mine, spesielt dette store i irret kobber - fargen er bare helt utrolig. Og så rommer det så mye.
Kunne ikke dy meg, og måtte ta med den store fjæreskåla og ett par hjerter hjem. Er bare så forelsket i de, og så synes jeg at de fint kan brukes hele året - ikke bare til påske.

Her er årets påskeegg, holder på å lage noen flere til butikken. Men har så liten tid om dagen til sånt småpusleri.

Ellers var bordet enkelt dekket med det hvite penserviset fra Rosenthal, glassene fra Steninge Slott (kopi fra 1700-tallet), samt servietter i lyseblå og hvit rute.

Menyen bestod av bacon-pai med salat og loff, karbonader og potetsalat, samt taco. Lettvindt og kan ordnes i litt god tid.


Er veldig glad i å bake; suksessterte står alltid bordet. På vinterstid (om sommerene baker jeg bærterte istedet) baker jeg som regel denne rullekaka. Ser ikke spesielt god ut, men smaker knallgodt. Bunn av hasselnøtter og sjokolade, fylt med krem, banan og sjokoladebiter og krem og reven sjokolade på toppen. Samt Snickerskake (som ungene mine bare elsker) muffins og is.


Og så har jeg fått gaven fra min hemmelige venn, det er faktisk noen dager siden jeg hentet den på posten. Men jeg har hatt det så travelt at jeg ikke har hatt tid til å åpne den før i dag. Jeg har fått ett kjempesøtt sett med kopp, skål og tekanne i ett. Passer jo veldig bra til meg som både er veldig glad i te,og som selger den. Skal testes ut ved første anledning. Så tusen takk til deg, min hemmelige venn! :0)

Ønsker alle en riktig fin uke, og jeg ser at våren har kommet godt i gang hos flere av dere. Her er det fortsatt en del snø, og med en del minusgrader på nettene til uka ligger det nok en stund til. Tusen takk for alle koselige kommentarer, beklager at jeg er noe treg tilbake! Klem fra de indre skoger!

Kommentarer

Guttemamma sa…
Puh...,og som jeg kjenner meg igjen..Ukene flyr, denne uken har jeg to dager med konferansetimer (=all retting og forberedelser blir på kvelden..), mannen min har kveldsmøte på onsdag, foreldremøte bhg, to fotballtreninger, to skitreninger, en som skal i bursdag, pluss ha med og være med hjem....hjelp....
Huff, mener ikke klage,men klarer bare å se en dag frem i tid når ukene er sånn!
Herlig selskap du hadde stelt i stand, regner med at jubilanten var fornøyd! Og imponert av deg som har hvite trekk på stolene i barnabursdag..:-)
Fatet ditt er helt nydelig og det samme er pynten på..
ha en fin og travel uke,klem fra Anette
tinemor sa…
Nok å sette fingrene i ja, skjønner jeg.
Bra man ikke har fritidsproblemer....
;-)
Stilig pyntet bord.
Du er så flink til slikt.
Ønsker deg en super uke
Klem
Gratulerer med vel overstått feiring! Jeg har hatt noen guttebursdager jeg også (faktisk 12), så jeg har full forståelse for far som rømte huset...hehe... Det blir høyt under taket når disse gutta slår seg laus :-).
Jeg er SÅ enig med deg ang godteriposer. Har aldri hatt det jeg og ikke er det noen som har spurt etter det heller. Som deg legger jeg godis utover bordet og når bursdagen er over er ungene så kvalme at de sannsynligvis ikke hadde orket en godtepose engang....

Så søt tekopp/kanne du har fått!

Ha en deilig uke!

Klem
Ps....hvordan går det med de hvite stolene dine på guttebursdager? De klarer kanskje å få maten inn i munnen hos deg??...hehe....
Klem igjen
Ingrid sa…
Da kan du puste lettet ut etter gjennomførte bursdagsfeiringer.. her i huset er det barnebursdag til helga.
Fine bord du har dekket... det første var vel sikkert fint i ungenes målestokk, vel og merke! :)
Ha ei fin uke!
Cathrine sa…
å så vakker. flink vert du er:) koselig at du viser så flotte bilder og gratulerer med gutten din.
Therese sa…
Så flott pyntet bursdagsbord! Det falt nok i smak hos en gjeng gutter. Har selv en gutt på 6 år og det er BARE Star Wars som gjelder :)

Dagene flyr av sted hos de fleste tror jeg :o) Jeg skulle gjerne hatt noen fler timer i døgnet og dager i uka men men vi får nok gjøre det beste ut av den tiden vi har :o)

Forresten: tekannen/koppen du har fått er kjempesøt, fin farge også!

Ha en super duper uke!
Anonym sa…
hei, jeg har et lite tips hvis du ikke allerede har det "innabords". For å drøye ut tid på bursdager og ta tid og kos med gaveåpningen... bruker jeg å ha flasketuten peker på som gaveåpningslek. Alle gjestene sitter med hver sin gave og er utrolig spente når flasken peker på de og de får levere gaven sin. dette har vist seg smart av flere årsaker. som sagt, tar litt tid, bursdagsbarnet får sagt skikkelig takk og ikke minst åpnet gavene sine selv(!) og alle syns det er artig og koselig! Og at mor da får fullstendig oversikt er helt greit og! Inkala
Hei! Håper du har det bra! Så artig å se hva du gjør for disse barna! Herlig!
Masse nyheter hos deg nå?
Her tyter det over!
Ha ei nydelig uke!
Klem!
Du står virkelig på, så flink med bordpynting og baking!
Tiden flyr, kan nesten se ut som døgnets timeantall blir litt i færreste laget somme tider.. det er nok slik de fleste steder..
Ha en fin uke!!
charm design sa…
Skikkelig action helg skjønner jeg.Kanske du skulle vurdere å gi de godt posene i hånda på vei ut av døra.Da får de det store sukker kikke når de har kommet hjem...hi hi.ordentlig kult gutte bord du hadde dekket.Ønsker deg en fin uke.
naturglede sa…
For et herlig innlegg. Nå har jeg kost meg og mimret ei god stund. Mine gutter er for lengst voksne, og jeg har et barnebarn som fyller sju i april, men minnene kom. Det bordet var som om jeg skulle pyntet det selv. Neida, vi hadde ikke svart duk:) Men nonstop og seigmenn, popcorn og salte ringer. Litt av et liv med gutteselskap. Da de var ti år, orket jeg ikke mer. Etter det ble det bare de gode vennene som kom.( Joda, det var ofte en åtte, ti stykker det også.)Morsomt å tenke tilbake på.Den voksne bursdagen falt også i smak. Nydelig mat, kaker og oppdekning. Vakre englevinger og egg. Tror jeg må fikse meg noe sånt til påsken. Hyggelig og pynte. Gratulerer med ny teakanne, den var fin. Håper du rekker å kose deg litt i våren også mitt oppe i alt du driver med. Ha en strålende dag og takk for at du deler med deg:)
jess1 sa…
Flotte bursdager dere har hatt ser det ut som,har noen runder foran meg jeg også.Til helgen skal vi ha utebursdag til 20!! gutter på 9år,det blir nok en tolmodighetsprøve tenker jeg ;o) Må vel begi meg inn i internettets verden på jakt etter star wars bursdagsutstyr jeg også ser jeg,i mai har jeg en darth wader 7åring, så da ser jeg for meg at dette hadde vært toppen ;o)
Flott blogg du har,her vil jeg nok komme innom oftere ;o)
Løvetann sa…
Hei. Mange gode tips her. Men gjekk det bra med stolane dine???
Silkepapir sa…
Så flott bursdagsbord! Vi skal til pers denne helgen, 20 jenter på snart 7 år og stormende jubel;)

Var innom butikken din på lørdag, den var nydelig! Skal nok ta flere turer den veien selv om jeg handlet aaalt for mye.

Hilsen fra
Karianne
Anja Holt sa…
Du og du, det var jenta si som kunne dekke bord til enhver anledning!

Tipset om flasketuten peker på mht til gaveåpning. Genialt!!!
ENGEL sa…
kjære søte du!her var det jammenflott!!!!har akkuratfunnet frem pcn etter prinsessebursdag med 12 prinsesser på 4 år!litt kontrast til star wars bursdagen;)))sliten er jeg!blir bloggeinnlegg imorgen om jeg får tid!hyggeligå se innleggfra deg!masse flott som alltid!klæm
Hei. Fin blogg du har:) Butikken din ser jo helt fantastisk ut. Dit må jeg ta meg en tur. Lurer på om du har irret kobberfatet selv? Det ser veldig kult ut:)

Populære innlegg