Feriemodus ...

var to uker av ferien omme, og flere av disse dagene har rett og slett regnet bort.  Planen var jo egentlig å være supereffektiv disse dagene.  Få gjort unna alt det jeg ikke rekker resten av året.  Rydde i skuffer og skap, luke i bringebæra, få orden på syrommet og få rydda skikkelig på vaskerommet.  Men arbeidslysten renner jo helt bort med regnet, mister helt piffen.  Og når først sola skinner, så vil man jo gjøre alt annet enn å rydde.  En uke igjen å få gjort alt på, før hverdagen er i gang igjen.  Tenkte vise dere noen bilder fra lekestua til ungene, for det er siste sesongen den vil se slik ut.  Den begynner visst å bli litt barnslig, så neste vår har jeg lovet en forandring. 
Lekestua er på ca. 9 m2, og er selvtegnet.  Det er full takhøyde, så det er romslig selv for en voksen.
Den er vinterisolert, og kan i prinsippet brukes hele året.
Har prøvd mange slags blomster i kassene under vinduene, men har funnet ut at pelargoniar fungerer best. Vanningen her kan variere veldig, enten for mye eller at det glemmes.  Pelargoniar tåler mye, og holder hele sommer`n. Store og fine blir de også, plantet kun i kugjødselkompost.
En titt inn.  Til venstre er butikken/kafeèn og til høyre vises litt av frisørsalongen.  Disken er en gammel og defekt underdel av ett syrelutet framskap fra tidlig nittitall.  Med litt maling og forheng gjør det susen.  Joda, prismekrone finnes også, samt varmekabler.  Kjekt når pappa er elektrikker.
Har sydd liftgardiner i smårutete rosa stoff.  Komfyr og kjøkkenbenk er to gamle nattbord som med noen malingstrøk og litt stæsj, har vært populært i over 8 år. Har vært lagd mye god mat på den komfyren, og da prinsessa var liten stod den inne på kjøkkenet.
Da sengehimmelen ble litt barnslig på prinsesserommet, flyttet jeg den ut hit.
Jernseng fra IKEA brukes som sofa, og til overnatting.  De to putene med blomstertrykk var en tekstiltrykkingsoppgave fra da jeg gikk på søm, tegning, form og farge i 1987.
Her er frisørsalongen, har brukt toalettbordet som hørte til nattbordene vist over her.  Her har jeg blitt frisert etter alle kunstens regler, hårruller som har sittet så godt, at jeg har vært redd at jeg måtte klippe de av. ;0)
Kassa-apparat må man jo også ha i en butikk, ellers går det dårlig.
Ettersom lekestua ligger litt lavere i terrenget, så har vi bygget brede trappetrinn i nivåforskjellen.  De kan lekes i, ellers vil det jo fungere flott som ett amfi.  Man kan jo spille teater med publikum sittende i trappa.
Bak i bildet skimtes tørkestativ og uteplassen til kjøkkenet.
Lunt og rolig på baksiden av huset, kun skogen.  Her er det sol om morgenen og sval skygge, til middag når det er veldig varmt.  (Det skjer dessverre ikke så ofte, men - men)
Potten i front inneholder en "Afrika-lilje".  De er så vakre, spørs bare om jeg klarer å overvintre den.  For den tåler ikke frost.  Stolputene innehar ett strekk som er ikke er helt fortrolig med, så de er dekket med hvite fleecepledd så lenge.  Planen er å sy avtragbare trekk i ubleket lin til å tre på de eksisterende - når jeg får litt tid til overs.
Ett lite stilleben i hjørnet. En forvokst Surfina, ett melkespann og en gammel rive - lånt av pappa.  En gammel trekasse som en gang har inneholdt "KARAT grønnsåpe", kandelaber og en malt trekrakk.

Har forresten glemt å vise frem regnkåpe fra MeMini til den lille prinsessa. Har dessverre få igjen, skal prøveå få tak i flere.  Mye og deilige med sveisede sømmer og myk fleece på innerkragen. Som dere ser med refleks og avtagbar hette.

Søte gummistøvler i samme stil med snøring og tynt fleecefor inni. Går opp til str. 35.

Har også fått inn deilig duftende kokoslys, støp rett og slett i en kokosnøtt.

Ny wallsticker - passer fint på ett gutterom.

Her er årets siste peon, nå må vi vente ett helt år før disse vakre, og duftende blomstene kan glede oss igjen.  Denne hvite dufter utrolig deilig og sterkt.
Da ønsker jeg dere alle en fortsatt deilig sommer! Klem Albertine...

Kommentarer

Anne Britt sa…
Heldig den som har en slik dukkestue og en så kreativ mor! Uff at ferien din regner bort. En trenger solskinn for å få overskudd, men man skulle aldri planlegge så mye "arbeid" i ferien. Hagen din innbyr til late dager.... Mange godbiter her,likte regnkappa, jeg - synd den ikke finnes lengre enn til str. 35....det måtte vært fint med et slikt plagg med fleecefor....Ha en god sommer videre da... Og ikke stress før hverdagen kommer...
Det der er den nydeligste lekestua jeg har sett - SÆRLIG eksteriøret! Tenk å være akkurat passe stor og akkurat passe gammel til å eie en lekestue, og attpåtil få en SÅ flott utgave av "arten"! Sukk... :)

Ellers er du nok ikke alene om å slite med å finne overskudd og arbeidslyst når dagene er regntunge. Prøv å tenke på at du faktisk har ferie - og at du ikke MÅ gjøre noe som helst egentlig! DU bestemmer over dagene! Kos deg! Det kommer alltids dager der man bobler over av tiltakslyst og kreativitet... men man trenger de "late" dagene også! :))

Klem
June
Nostalgi & Skriverier
Hei på deg.

Så utrolig fin lekestue da. Skikkelig koselig var den. ;o)

Har du elelrs fått inn noe nytt å spennende i butikken da? Må prøve å få tatt meg en tur en lørdag. Eneste muligheten jeg har til å komme innom deg.

Ha en superduper dag.

Klem Simone ;o))
Hei :))

Gud så flott lekehytte!!! Utrolig lekker , og så flott inni!!!! Og du har det kjempeflott rundt om i hagen og fint hus og uteområder!!! Likte gummistøvlene , kjempelekre ♥

Dere er kjempeflinke!!! Nå skaljeg ut å male hagehus ;p

Ha en fin dag :))
ENGEL sa…
åherlighetoghurramegrundt!!!Måtte smygtitte på lekehuset,for hadde miniengelen har sett den så hadde hun skulle hatt en slik!Dessverre er vår liten,men har da noen planer,og håper å få gjennomført dem snart.Nydelig plass dere bor på!HA en fortsatt strålende sommer,vi har heller ikke særlig mye sol,dessverre;)
Den lekestua er virkelig et interør-blad verdig!
Ikke bare er den utrolig flott utvendig, men du snakker om kreativt og sjarmerende inventar!
Jeg falt spesielt for komfyren. For, egentlig var den vel ikke så vanskelig å få til - bare man hadde tenkt ut løsningen.....
Veldig mye bedre enn alle variantene i gebrekkelig og heselig plastikk!
Hele lekestua var virkelig en travel prinsesse verdig, men det gjelder jo å følge med i utviklingen. Regner med at lekestua raskt blir forvandlet til en blivende og uforstyrret tenårings-hule. Singstar og sminkesaker...
Jeg har forresten hatt Afrika-lilje i mange år. Putter den i kjelleren, og "glemmer" den der. Vanner noen få ganger - det er lett å drukne den om kjelleren er kjølig. Om du har mulighet til det, er det lurt å sette den lyst og kjølig til driving i mars-april. Da blomstrer den tidlig. Jeg har ingen plass å sette dem til driving, og må vente på blomstene til august, men den som venter på noe godt....!
Ønsker deg sol og varme, og venter spent på forvandlingen av lekestua!
Klem fra Liv
Anonym sa…
Hei, kjempefin blogg - har du nettbutikk til alt det fine i greengate??? jeg bor i Trøndelag..

Hilsen Tove
Olstad sa…
Kjempe fint lekehus - superflott. Skikkelig god idee og lage kjøkken ting av gamle nattbord - du er flink.

Du de wallstikkersene med bokstaver i blått var kjempe fine. Sender du? Om du sender kan du sende meg en mail. line@bonordisk.no Dette må være perfekt for min gutt som skal begynne på skolen til høsten.
Evt kan jeg sende min far innom som jobber i Askim.
Fortsatt god sommer
For en fin dukkestue! Da virker vår veeeldig liten i forhold. Men det funker for vår lillemor på to år foreløpig heldigvis;)
Så morsomt med butikk og frisør-avdeling. Hehe. Også så gjennomført. Riktig så fint. Akkurat slik som du har gjort med komfyr og kjøkkenbenk der har vært min idè også til vår dukkestue her:)

Og jammen har vi ikke samme tanke når det gjelder trekk til hagestoler også!! Jeg har gammelt møblement nå, og har planer om å vente med å sy til vi kjøper nytt møblement. Men det har alltid irritert meg at slike hagestoleputer alltid selges i uvaskbare. Så der var sånn jeg fikk ideèn da rett og slett. Med fire barn i hus, så må faktisk alle stoltrekk hos oss kunne taes av og vaskes iblant;)

Håper du får gjort litt den siste uken din av alt planlagt da Albertine :)
Fortsatt god sommer.
Klem fra Line
Så flott lekestue og hage dere har...

Skulle gjerne ha sendt deg en mail jeg, men finner ikke adressen din noe sted. Kan du hjelpe meg?

Ha en fin dag!

Klem
Til anonym: Jeg har dessverre ikke nettbutikk. Liker aller best når kundene kommer over dørstokken. :0) Så beklager! Ha en fortsatt fin uke! Albertine
Så søt dukkestue! :)

Populære innlegg