Advarsel...

Advarsel til næringsdrivende...


Jeg har blitt utsatt for svindel i butikken, og ønsker å advare deg da dette ikke er første gang denne personen gjør dette. Damen utgav seg for å være psykolog, som ved siden av drev ett interiørstylingfirma. Damen og firmaet holder til i Østfold. Hun fortalte at hun stylet hjem for kunder som skulle fotograferes til ett kjent interiørmagasin. Og nå hadde hun ett hjem i Askim og ett i Trøgstad hvor de ønsket at min butikk skulle brukes. Hun var veldig målrettet og med mye støy og fart plukket hun ut varer som skulle brukes i hjemmene. Når det gjaldt betaling, så hadde hun først ikke med seg firmakortet, og så lurte hun på om hun kunne få det på fakturaer i stedet. Jeg sjekket på nettet, og det stemte med firmaet og org. nr. Så jeg tok sjansen.

Da ringte jeg interiørmagasinet for å spørre om det var tilfelle at det skulle avbildes hjem her fra Østfold i nr. 3, som damen hadde sagt. Dette stemte ikke, men de hadde hørt om damen, de hadde fått samme spørsmål fra en nettbutikk på en annen kant av landet. Hvor damen hadde fått med seg varer for ett større beløp, og brukt akkurat samme fremgangsmåte som hos meg. Interiørmagasinet tok da og sendte ut en advarsel på mail til de butikkene de hadde på sin liste, og i løpet av tre timer så hadde 8 butikker til meldt seg. Vet også om tilfeller hvor hun har prøvd, men ikke hatt hellet med seg. Inntil da hadde jeg trodd at hun kun opererte i ”nærmiljøet” som Østfold, Akershus og kanskje Oslo, men damen bruker også nettbutikker over hele landet.

Det er en søt og energisk dame på 45 år, ca. 160 cm høy med langt mørkt hår. Raus med godord og snakker som om hun har greie på ting, og det er lett å tro på henne. Hun tar føringen og lager ett kaos, hvorpå du ikke skjønner hva som traff deg. Og ettersom hun kom igjen og igjen, konkluderte vi med at hun måtte jo være seriøs. Det viser seg også at hun tidligere er dømt for svindel. Andre bedrifter i Askim har også hatt besøk av henne, hvor hun da har snakket som om hun kjente oss.

Jeg har nå gått til politiet og anmeldt dette, for denne damen må stoppes. Det er ikke bare interiørbutikker hun oppsøker, regner også med at hun er i klesbutikker, skobutikker, unnlater å betale hos frisører, tannleger, blomsterbutikker med mer. Og unnskyldningen virker å være at kortet ikke virker eller er glemt, for å få en faktura i stedet. I følge politiet er måten hun går frem på, vanlig når man skal lure/svindle noen. Og ifølge en dommer er hun meget profesjonell. Hun har også utgitt seg for å være bioingeniør ved Matforsk på Ås, så damen er allsidig….

Har du blitt utsatt for denne damen, så oppfordrer jeg deg til å anmelde saken til politiet. For jo mer de får på henne, jo større er sjansen for at hun blir tatt. Først følte jeg meg skamfull og ganske dum for at jeg hadde blitt lurt. Men fant ut at det faktisk ikke er kriminelt å tro godt om andre mennesker. Det er jo hun som er skurken, ikke jeg. Og det står faktisk ikke svindler i panna på folk. Som politibetjenten jeg snakket med sa, så er hun god og overbevisende. Jeg hadde opprinnelig tenkt å legge navnet hennes ut på bloggen, men etter å ha rådført meg med politiet, oppfordret de meg til å la det være. Så da får jeg prøve å få advart så mange som mulig denne måten.

Trenger du mer info, eller ønsker å snakke med meg. Så må du gjerne sende meg en mail.
ann-helen@albertinesverden.no

Ellers ønsker jeg alle en riktig deilig helg....  Albertine

Kommentarer

tinemor sa…
Oj oj
Ja, noen er frekkere enn lusa
Bra du advarer
Kommer hun til midtnorge er hvertfall jeg mere forberet nå
Tusen takk
Klem
Det var det frekkeste jeg har hørt på lenge!Og så ubehagelig for deg!Håper dette kvinnemennesket blir stoppet i tide..
Fy flate er det mulig! Sykt! Håper du/dere får tatt henne!
Klem fra meg!:)
Hold da kæft jeg var blevet tosset.
Er der ikke nogen der har filmet hende, så hun kan komme på forsiden af avisen.
Eller sæt et billede op af hende i samtlige butikker.
Hun skal stoppes hurtigst muligt.
Håber virklig i får fat på hende.
Mange Knus Fra Susi
ingjerd sa…
Noe så kjedeligt, men synes det er flott av deg å gå ut og informere.
Synd ikke noen har gjort det før....
Håper alt hun nå blir stoppet en gang for alle.
Livy sa…
Huff!! Dette var trist lesning! At noen kan være så frekke! Håper politiet får nok på henne til å få henne dømt.

Ønsker deg en fin kveld Albertine! Klem fra Livy
Guttemamma sa…
Æsj,så leit og dumt:-(
Håper hun blir stoppet FORT!!
Trøsteklem♥
Gitte Dahl sa…
Kjempeleit at du er blitt svindlet. Tusen takk for at du deler din erfaring med oss. Ønsker deg en ny fin uke, omgitt av ærlige mennesker.
Hilsen Gitte hos www.frudahl.no
Så kjedelig, virkelig skikkelig sleip denne damen.. så akuratt at arbeidshuset med fler hadde blitt utsatt av samme dame i går på deres blogg.. legger ved link..

http://arbeidshuset.blogspot.com/2011/04/svindel.html

Ønsker at damen blir tatt og får svi skikkelig..

Stor klem fra Her til Der
Hei!
Denne damen kjenner jeg til hun har vært i min butikk å fått ut en masse varer som aldri er blitt betalt for eller levert tilbake. Hun er lyst løgner og god til det, har all verdens historier og virker veldig troverdig i mitt tilfelle skulle Maison komme og fotografere hjemme hennes, he he. Hun sendte sin tennåringsdatter for å hente varene da hun selv sto fast i trafikken i oslo osv....... som dere skjønner skyr hun ingen midler. Hun bor i tilegg rett over min butikk ferdes i samme nærområde, er en pest å en plage for naboene men det ser ikke til å bry henne.Jeg er ikke fra stedet så jeg var et lett bytte, hun prøver seg over alt.
Jeg anmeldte saken men den ble henlagt av politiet selv om hun har en merittliste herifra og til himmelen. Nå må hun stoppes!!!!
Brocante sa…
Da syntes jeg at liiahvert skulle forsøke å få tatt et bilde av henne! Det skulle vel være mulig i alle fall distribuere bildet til kjente.... Så redder man i alle fall noen. Foreslår at butikker setter opp bilde på døra med teksten "Uønsket i butikke".
Damen må da ha et problem og en annen ting er jo at hun har medhjelpere - som muligens virkelig er hennes datter?
Det burde kanskje barneværnet i så fall ta tak i?
Laila sa…
Takk for advarselen. Har du navn eller bilder av denne damen, vil jeg gjerne ha tilsendt på mail. Man vet jo aldri om hun forflytter seg når hun ikke får det hun vil der hun er nå.

Trøsteklem
Turid sa…
Oj, noe så frekt. Man blir jo fristet til å gå ut med både navn og bilde, dersom det ellers blir vanskelig å få tatt henne. Fint du advarer videre til andre.

Klem, Turid
Anonym sa…
Huff dette var ikke hyggelig. Bra det ble oppdaget og at du advarer andre.Vi får være glad de fleste av oss er godtroende, men det har sin pris av og til. Men ærlighet varer lengst heter det! Lykke til videre med butikken og alt ditt. Fortsatt god vår. Stikker nok innom igjen når jeg er på "hjemlige trakter".
Grethe P.
Anonym sa…
Håper at mange nok anmelder damen til at politiet prioriterer å ta henne.
Jeg tipper det er samme dame som stjal identiteten til den ene dattera si og bestilte masse varer i hennes navn.
Datteren advarte om moren i lokal avisen.
Tro hva hun gjør med alle varene??

Hun er også dømt for bedrageri tidligere både mot eks-mannen og en rekke bedrifter, NAV, skaffet seg biler og mobiltelefoner, bensin osv - uten å betale.

Dama er ikke god, hun terroriserer alle som står i veien for henne med trusler i mailer og tekstmeldinger, samtidig er hun utrolig sjarmerende.

Psykolog?? - Psykopat er vel et bedre begrep...

Lene

Populære innlegg