Valentines fotografering 14. februar...


Jeg lagde Sarah Bernardt-kaker før jul, for første gang. Og det ble knallgodt. Hadde tenkt å legge det det ut på bloggen da, men glemte hele greia.  Jeg har fått helt dilla på å lage Nutella-frostingen til Manuela med Passion4baking, og brukte en vri av den som fyll. (Byttet ut litt av den mørke sjokoladen med hvit sjokolade og brukte kald  kaffe istedet for melk) Fant ut at de er jo like gode nå, som til jul.

Albertines Sarah Bernardt
Mandelbunn:
1 pølse kransekakemasse. Her skulle jeg selvsagt lagd min egen, for det ville nok smakt enda bedre da. Men tidsnøden slo til, og da var det et greit alternativ i grunn. Kjelve den 3-4mm tynn og stikk ut sirkler. Jeg brukte et lite likørglass. Stekes ved 175 gr i bare noen minutter. Følg med. Avkjøles på rist.

 

Trøffelkrem:
250 g smør - romstemperert
150 g melis
2 ts vanilje extrakt
150 g mørk sjokolade
50 g hvit sjokolade
100 g Nutella sjokoladepålegg
2 ss sterk, kald kaffe

Smelter sjokoladen i microen i ca 2 min. rører og avkjøler. Pisk smør og melis til det er helt luftig og fint. Kjempeviktig at smøret er helt mykt. Ha i alle de andre ingrediensene og pisk i 4 min til det er fluffy og lekkert.  Som regel må jeg da la det stå litt kjølig i kjøleskapet. Men pass på så det ikke står for lenge. Ha det i en sprøytepose og en litt stor tip.

 

Sjokoladetrekk:
For at det skulle bli litt barnevennlig, så brukte jeg 1 plate lys kokesjokolade. Smeltet det med en klikk smør, da jeg ikke hadde Delfiafett. Smeltet det i microen.
Dyppet alle kakene i den smeltede sjokoladen og lot de stivne på bakeristen før jeg la de i små bokser med lokk, slike man bruker til å fryse ned bær. Enkle å ta opp når man har besøk, tinte i løpet av en time.


Det ble kjempegodt, og de forsvant fra kakefatet før jeg fikk sukk for meg.

Ha en strålende ny uke. Her snør det svære kjærringer i dag, og det ser ikke ut til å stoppe med det første. Klem Albertine...Kommentarer

Anonym sa…
Dette må prøves Ann-Helen. Det så godt ut
Anne Britt sa…
Vet du, jeg lagde også Sara Bernard denne julen for første gang.Jeg brukte også ferdig mandelmasse, og den var lettvint å lage,selv om den var omstendelig. Jeg vet helt sikkert at jeg skal gjøre dette neste jul også. Det var morsomt. Og så ble de spist!
Tove Steinbo sa…
Dette ser helt nydelig ut! Man får nesten vann i munnen!

Visste du at blomster kan benyttes både i mat og bakverk, og til å pynte med?

Gå inn på min blogg og se vakre blomsterbilder, og litt om blomster og farge symbolikk.
God søndag ønskes av Tove
Mine favoritter! Så lurt å bruke ferdig kransekakemasse, har ikke tenkt så langt.... Ser kjempgode ut:-)
Fin helg videre!!
Siri

Populære innlegg