Fortsatt solskinn ........


Det har riktignok blitt noe kjøligere, men sola skinner fortsatt. Nå spørs det bare om det holder til lørdag. Forrige 17. mai hadde frøs jeg i bunaden tilogmed, og det håper jeg å slippe i år. Naboen hadde konfirmasjon på søndag, og jeg var kjøkkenhjelp. Det var rundt 27 grader i selskapslokalet, og jeg tørr ikke tenke på hva det ble på kjøkkenet etterhvert. Så i går tok jeg det pent, man blir jammen sliten også.

Jeg holder som sagt på med planleggingen av hagefest i juni, og har nå fått den lysende ideen om å spraye mine gamle 5-armede messinglysestaker. Fant to innerst i skapet, og skal jakte på flere i bruktbutikker, fant den som er usprayet for 20,00. Tenkte henge på litt prismer, og vips så er de som nye. Tok en gullkroner i sammme slengen, gull passer ikke helt hos meg.

Hjemme hos besteforeldrene til mannen min har det hengt en plakat i ramme over pianoet i alle årene jeg har vært i familien, og da leiligheten deres skulle selges fikk vi dette. Og det er jeg så glad for. På motivet er det avbildet Marie Antoinette og Mozart, han holder kanskje en privatkonsert på Versailles. Jeg har hengt det opp over sofaen på kjøkkenet.

I dag har jeg gjort om litt på borddekkingen i butikken.
Her er det sommer fra Villa Collection.

Fine farger sammen, lys turkis og lemmongrass (gulgrønn)

Det hersket kaos på bordene med konfirmantoppdekking, når noe var utsolgt ble det bare satt dit noe annet, kundene har plukket servietter og bordpynt der. Så det var ikke mye innbydende på slutten. Og for oss som trasker rundt og ser dette hver dag, så er det deilig med litt forandring, også.

Tekstiler fra Nyblom o Kollèn i bomull og kan mixes sammen, det er også fra denne leverandøren jeg får stolputer med volang. (slike som ble stjålet)

Regner med at dere tåler litt mer Green Gate, for det gjør jeg.Har fått inn noen kjempesøte regnmålere i metall med glassmåler og prismer. Fra Kayene.

Utover dette ønsker jeg dere en flott fortsettelse på denne uke, og en fin nasjonaldag hvis jeg ikke rekker å stikke innom mer!Kommentarer

Hei! Snill du er som hjelper andre da! Skal få min første bunad til 17mai! Gleder meg! Masse fint fra butikken din! Du er kjempeflink!
Ha en fin tirsdagskveld!
Hilsen fra møre!
Så masse fint du viser fra butikken din:)
Det er kjempelurt å spraye gamle messinglysestakar. Det gjorde me til bryllupet vårt i fjor sommar. Fretex har ein masse messingsaker til ein billig penge.
Ha ei fin veke.
Anonym sa…
Hei. Så mange fine bilder du har lagt ut. Må være artig å ha en butikk og stelle med. Jeg ville likt det. Synes ideen med å spraye gamle messingstaker var god. Og jeg som hev en sånn 5 armet en gang.......
Ha en nyyyyydelig dag...
Utrolig mye flott du har i butikken ! Og flott borddekking:0)
Hadde jeg jobbet i en sånn butikk eller drevet den , hadde jeg nok fyllt huset ganske raskt ja !
moren min drev blomsterbutikk og jeg gikk amok hver gang jeg var en tur innom, den tid er forbi,det ble for mye jobb og lite fritid !
Ideen med de lysestakene var lur, jeg har gitt mine til loppemarkeder opp gjennom tidene...
Men jeg fant på noe annet lurt,og det var å male de blå keramikk krukkene mine hvite og de ble flott !
Ha en fin uke videre :0)
jeg syns ideen med å spraye gamle messing staker og pynt i hvitt eller sart grå er utrolig bra! Har en del slike ting selv, som jeg kunne tenke meg å freshe opp... Messing er jo bare ikke særlig pent >.< Har blant annet en slik "nattbords" stake med hank jeg kunne tenke meg å fikse på :)

Så takk for ideen! Sprayer du bare rett på? Eller forbehandler du messingen på noen slags måte?

Ha en fin uke!
Randi sa…
Næmmen så smart. Jeg har en 5 armet messinglysestake som aldri kommer til å bli brukt. Spraymaling er det neste som må kjøpes inn...så mange planer å så liten tid!!
Mange herlige bilder hos deg. Fristende som alltid.
Klem
Anonym sa…
Kjempegod ide! Håper du tar mange bilder av oppdekningen på bordet så vi får se! Skal gifte meg til høsten, og er derfor på utkikk etter inspirasjon...og det med spraymalte messingstaker er ingen dum ide;)
Ønsker deg lykke til!!

Klem fra en høstbrud
Å så flott du har det i butikken din er. Skal feriere på østlandet i sommer så det spørs om vi ikke må ta turen over dammen for å inspisere og shoppe litt på butikken din. Vi skal være i staværn og det er jo ikke så langt. Vi skal kjøre litt rundt og har tenkt oss over på andre siden å se siden det er et sted som man liksom aldri besøker når man kommer fra vestlandet. Jeg gleder meg jeg:O)

Ser ut som du har full kontroll over festen...min går det smått med. Jeg vet hva og hvem men ikke hvordan. he he
Ha en fin fin uke. Klem fra Elin:O)
☆Therese sa…
Jeg har noen gamle messinglysestaker som nå er plasert i uthuset - kanskje de kan få et nytt liv med spaymaling !!? Det var en god idè - tusen takk :o)

Du har så mye fint i butikken din, blir helt shoppelysten ... ;o)
Ser på det 3. og 4. bilde fra butikken din (på høyre side) at du har de fine putene fra House Doctor. Du har ikke tilfeldig hvis dem i den minste str i "sitteputer"? Får ikke tak i dem her!! Vi kunne kanskje gjøre en bytte handel - du får penger og jeg får puter !? :oD
Magdalena sa…
Å hvor du er kreativ, her var massssse fint!!
og det der med å spraye messing er kjempelurt.... har sett på loppemarked du få messing for et par kroner, ingen vil ha den! (Har lagt messingen på loftet i tilfelle ....)
*ha det fint mot helgen og 17.mai...
Magdalena sa…
ååååhhh, så mange takk for malertipset.... :) :) ~~~
Anne Grethe sa…
Det var jammen lurt, å spraye de lysestakene! Har ikke tenkt på at det gikk an, engang. Ser ut som resultatet ble bra også!
God 17. mai!
Aina sa…
Takk for hilsenen, vi gleder oss masse. Du har så lekker butikk, alt du viser er fristende jo!
Forresten gleder jeg meg til hagefesten din, bilder av den vertfall;-D

Ha en fin 17.mai-feiring!
JEPP!!!Det blir over bukta til sommeren. Mannen var med på det bare han slapp å inn i interiørbutikker. Han kan drikke øl og jeg kan shoppe:O)
Hei.
Jeg har vært innom bloggen din maaange ganger, men har aldri lagt igjen en kommentar. Tenkte jeg skulle gi meg til kjenne og si at jeg har lagt deg til "blogger jeg leser-lista" mi på bloggen min. Stikk gjerne innom hvis du lurer på hvem jeg er. Synes du har en kjempekoselig butikk!
mali-mo sa…
Hei! Ønsker deg en fin 17 mai imorgen!
Så mye fint du viser fram. Spraylakke messingen? Ingen dum ide. Det fikk meg til å tenke på min bestemor, som malte alt kobberet, og så min mor i neste omgang, som skrek over ødelagt kobber. Blir det sånn med messingen også tro? Tror jeg skal prøve å spraye likevel. Neste generasjon finner nok noe å fjerne det med. Håper du får en fortsatt fin festdag:)
Bente sa…
Heisan:)
Så lurt å male de lysestagene!ble jo veldig fint.Sprayer du de,eller maler du de ?

Har jo også noen slike bortgjemt.Er det ikke snålt hvordan man forandrer smak,stil? For noen år siden var jo disse sååå fine...ja,det var den tiden jeg malte veggene okergule,begunderrøde,grønne og blå!!! ufff,takk og lov at den epoken er over:):)

Så flott butikk!Det må jo være deilig med en slik jobb:)
...og Greengate,det er jo så søtt...

Ha en skjønn uke:)
Klem fra Bente:)
Bente sa…
:)Tusen takk for tipset,det hørtes jo greit ut:)

Ha en koselig dag:)

Klem:)
Min Verden sa…
Tror kanskje at jeg skal ta meg en tur til deg. Kan kjøpe eplesaft samtidig :) Vi skal ha bloggtreff. Være med? Hanne

Populære innlegg