Kom mai du skjønne, milde?! ............

Sjokket over den iskalde nasjonaldagen har vel egentlig lagt seg, men nå kunne vel sol og varme komme tilbake. Det er alltid nedtur å måtte finne frem varmere klær, så jeg trosser vind og iskaldt regn. Knebukser, bare bein og kortermede tunikaer, for det SKAL være sommer, uansett. Dette er jo ganske urettferdig tenkt, når mange av dere bor steder hvor snøen ikke helt har sluppet taket ennå.


Bildet knipset jeg av glass-epletreet, da jeg hadde klippet plen i dag, jeg kan nesten ikke se meg mett på det, og så dufter det så deilig også.

I forbindelse med sommerens gavealong oppfordres vi til å skrive litt om vår stil og hva vi liker best. Jeg er veldig betatt av det lyse og sarte, spesielt en blanding av hvite nyanser, sart turkis og lys, lys rosa. Sink med patina og gammelt porselen med vakre blomstermønster. Prismer, sølv og glass. Er egentlig litt som skjæra, elsker det som glitrer. Pioner, historiske roser, lavendel og pelargonia i glassverandaen. Samler på alt av perler, vakre knapper, stoffrester og blonder. Kan jo få bruk for det en vakker dag. Det er egentlig mye som kan være vakkert; tegninger og vindskjeve kunstverk fra trollungene, hvitveis plukket av en brun og skitten hånd, perleblomstene som titter optimistisk opp på deg tidlig på våren, samt vakre små bilder og kort med en håndskrevet bakhilsen på. Livet er herlig og byr på det meste av opp og nedturer, derfor er det viktig å ta vare på de små øyeblikk, omgi seg med det man liker best og synes er vakkert, familiekamp i Ludo før leggetid og duften av rene klær som henger på snora.

Prinsessa fyller ni år om ca 14 dager, og tema for årets bursdagsfest blir altså High School Musical. Hun har observert at de har papptallerkner og servietter på Nille med gjengen på, og jeg har laget innbydelser og bingokort.

Tenkte jeg også skulle lage en spørrekonkuransse, men da må jeg vel se disse filmene selv, også.
Menyen skal bestå av minipizza, brus og rosa muffins. Tenkte prøve med på marshmellows dyppet i sjokolade, som en av dere viste før her. Og så litt popcorn da i kremmerhus med HSM på. Det tror jeg blir kult.
Jeg begynte sent på jobb i dag, langdag på torsdag, og har benyttet dagen til å rydde, stryke og klippe gresset. På soverommet har jeg ett lintøyskap i sort, som jeg forresten i dag morres bestemte meg for at skal bli hvitt i løpet av sommeren. Øverst står skoene og pompaduren jeg sydde til bryllupet vårt, sammen med bilder av oss. Det blir faktisk 12 år siden vi giftet oss i august, når jeg tenker etter, himmel som tiden går.
Marit i butikken sliter med ryggen om dagen og er sykmeldt, så jeg har fått Den Hemmelige Hagen til å lage en liten bukett til henne. Ble den ikke vakker? Det er ikke så mye som skal til, når naturen gir oss slikt vakkert materiale. Vi er vel så langt ute i uka nå, sånn at det ikke er uanstendig å ønske dere en god helg! Vi prekæs!

Kommentarer

Anonym sa…
Hei du.
Jeg visste du var kreativ, men dette tar kaka :) Leste om deg i "Lokal Avisa" og fant bloggen din på hjemmesiden til Albertines verden. Det virker som at alt står bra til med deg og dine:) Hils ungene dine fra meg... de husker meg nok ikke, iallfall ikke minsten, men jeg husker dem KJEMPGODT!! Deg også!!
Hilsen tidligere "Brekkeberte" Lena-Britt
Hei Lena-Britt. Du huskes av både store og små, det kan jeg love deg. Det er nok lite sang og musikk i barnehagen etter at du sluttet, med det regner jeg med at du tar igjen der du er nå. Ludvig begynner på skolen til høsten, så han gleder seg til besøksdager på skolen til uka og overnatting i barnehagen uka deretter. Veldig kosleig å høre fra deg. Klem Ann-Helen
Jorunn sa…
Så koselig med nytt innlegg inne hos Albertine! Så fint skrevet til alongen! Det liker vi ;o)
Tror det blir en superu bursdag, alt ligger til rette for det.
Mmmm og så kjenner jeg lukten av nyslått plen og epleblomster helt hit!!
God helg til deg!
Klem
Emmeline sa…
KOOOSELIG innlegg Albertine. Jeg skjønner at du har vært kreativ en hel mannsalder: Du sydde allerede pompadurer da du giftet deg? NYDELIG bukett til Marit i butikken også--hvis du leser dette så må du ha god bedring med ryggen Marit!!!
Koselige forberedelser til High School Musical bursdag. Den filmen har rullet og gått over skjermen her hos oss også, men har jeg sett den? Nope...Likevel kan jeg alle sangene etter uendelig spilling i bilen--hehe!
Lykke til med bursdag og kjekt å lese fra det Albertinske hjem:)
Gamlå sa…
Hei hei, som anonym sier du er kreativ, Flott innlegg. Hilsen Gamlå
Hei Ann-Helen!
Så koselig reportasje i Lokal-avisen. Kjempefin reklame også. Fint å kunne benytte nye innslag i media :O)
Jo da, var innom en snartur på onsdag for å dekke latte-behovet. Kjapp tur, hadde det travelt som vanlig...;O) - og det er det ganske riktig til helgen også. Kan du skjønne det...
Oda og jeg skal på Millitær Tatoo i Spektrum med korpset på fred.kveld og vi er ikke hjemme før langt på natt. Lørdag har jeg jo åpent i Bryggerhuset. Oda skal også feire bursdagen sin denne dagen. Hun har valgt å feire den på Østfoldbadet sammen med noen av venninnene sine. Heldigvis skal husbonden være med jentene, slik at mor kan jobbe uforstyrret i butikken...Lørdagskveld er vi bedt bort og så avrunner vi helgen med dobbel konfirmasjon på søndag.. Vips, så var den maratonhelgen også over...;O)
Vi, eller det vil si, snekker`n syr om den siste veggen på våningshuset vårt og bytter ut alle vinduene. Han ble ferdig med vinduene i går og nå står de der - vinduskarmer og lister - å skriker etter å bli malt. Lurer på når jeg skal få gjort det.., neste uke - ja jeg får prøve på det...Du får ha en superduper helg - forhåpentligvis solrik og varm :O)Klem fra Heidi
tinemor sa…
Har du vært i lokal-avisa? Så spennende da! Kan du ikke legge det ut her på siden din, så vi "ikke-lokale" og kan se?!?! :-)
Trist at været er blitt kaldt. Jeg hadde pakket bort alt vintertøy, men tror du ikke jeg måtte finne fram strømpebukser og lue til minstemann igjen... :-( Tragisk. Men det blir vel sommer i år å .
Så lekkre sko du hadde da du giftet deg, og kreativ som laget veske i samme stil! Stilig! Vi har vært gift 17 år i august. Hjelp! Jeg skjønner ikke hvor det blir av tiden.
Nydelige blomster å.
Ha en fortsatt fin uke.
Du har alltid så kjekke innlegg...jeg blir rett og slett glad av å lese bloggen din!
Høres ut som en "kul" bursdag til prinsessa. Akkurat sånn bursdag som prinsessa liker. Å sånne marsmekkows er knallgode. Man blir fort hekta på slike.
Jeg holder på å male gjesterom/ hobbyrom hvitt. Å du verden for en jobb. minimum 3 strøk måtte til for å dekke furuhelvete. Men nå er jeg øyeblikk ferdig med rommet og er så fornøyd. Tror mannen også er fornøyd for han sider iallefall ikke noe.
I helga skal jeg stelle det til men saker og ting og den jobben er jo den kjekkeste:OD

Ikke kjekt med problemer med ryggen. Snille sjef du! Her er det litt omvent. Sjefen har hatt samtlige og seg selv i spysyke denne uka så her må man bare brette opp armene å jobbe. Jeg skulle egentlig hatt fri i dag men må ned å jobbe noen timer til ekstrahjelpen kan komme. Men men det gjør ikke så mye....mer peng på meg:OD.
Ha en super dag og ei flott helg. Klem fra Elin:O)
MiaMaria sa…
Hej!

Här är det full fart som vanligt du är så i farten och kreativ till tusen.......

Vilken härlig födelsedag hon kommer att få......
Och så härliga ting du visar och buketten till Marit är toppen!

HA´en bra dag Albertine!
MiaMaria
Grip dagen sa…
Tenkte bare jeg ville stemme i på sangen "Kom mai, du skjønne, milde..." Håper gradestokken kryper litt oppover da.
Jeg ser også på kalenderen når jeg kler meg. Idag var det tunika valget falt på. Må innrømme at jeg fort fikk høneskinn på armene... Brrrr.
Likte navnet Den hemmelige hagen, som nabobutikken din heter.
En del av hyttehagen vår har fått det navnet.
Når vi overtok var det høy hekk på ene siden, og høye trær på de andre sidene. Jeg måtte gå krumbøyd der inne - ganske spennende. Nå er det lyst og luftig, men navnet har vi beholdt.
Jeg digger jo skilt, så jeg benytter enhver anledning til å henge opp "stedsnavn" på tomta.
Synes det er artig som dekor.

Vel, det burde være nok skriving for idag. Da gjenstår bare å ønske deg og dine ei fortreffelig, og forhåpentligvis MILD helg!
Klem Marit
Min Verden sa…
Buketten var nydelig - så heldig hun er som får den. Litt mindre heldig med sykemelding :( Det er ikke bra! Jeg tenkte det skulle bli fint i dag, men det har vært deilig inne i dag også. Fant frem stearinlysene igjen :) Fortsatt god helg. hanne
Bente sa…
Hei:)

Har gitt deg en Award:)

Så heldig jenta de er da,som har ei mamma som gjør så mye gøy ut av bursdagen...Da de store barna mine var små,laget jeg fiskedamm,(husker jeg ofret et laken og tegnet fisker ...hehe)og hadde fullt program,men de siste årene er det de store som hjelper til med de små,og finner på ting...litt deilig egentlig...

Tenker hun gleder seg:)

Ha en skjønn dag:)Klem:)
Tyra sa…
Hei, Albertine!
Så kreativ du er, altså. Og super ide med bingo-kort og innbydelser i High School Musical-tema!
Og så utrolig nydelig pompadur. Her har varmen virkelig kommet, hvertfall så lenge solen er fremme, og DA går jeg innendørs, for jeg nekter også å finne frem varme sokker og stilongs igjen, altså...
Ha en fortsatt superduper uke!
Hilsen Cathrine
mali-mo sa…
For en fantastisk bursdagsfeiring du legger opp til! Må være fantastisk å ha en så kreativ og oppfinnsommamma som lager så mye fint!

Koselig å smugkikke litt på bryllupsminnene!

Nydelig bukett til den sykmeldte forresten-noe alle bedrifter burde ta til seg! Omtanke koster ofte så lite, men betyr så mye.
For et vakkert innlegg. Likte skoene med brudebildene. Snart tolv og et halvt år da, det må der feire.Halveis til sølv!
Tenke jeg skulle gi deg en kreativbloggerhilsen, men ser du allerede har den. Det er jo ikke så rart sånn, en tusenkunstner du er. Stå på videre og nyt vårdagene:)
Hei!
Ja lukter det ikke herlig ute om dagen? Jeg skulle også gjerne ha et epletre, og planlegger faktisk å plante et om ikke så lenge. Synd det bare tar så innmari lang tid før det vokser opp og blir noen epler på det! Det er en herlig tid vi har nå, varmen og sola er super om dagen! Det er jo bare sååå godt! Jeg har brukt tørkesnora ute flittig, er litt ekstra kos å henge opp klær ute og kjenne den deilige sommerduften i sengetøyet etter at det har hengt på snora! Dere får kose dere med bursdagsfeiring! Det blir nok stas med bursdag og HSM som tema ja! ;)
ønsker deg en fortsatt fin uke!
Klem fra Beth
Ingrid sa…
Koselig å stikke innom bloggen din.. du er såå kreativ! :) Håper du får ei fin uke videre! Klem

Populære innlegg