Litt her og litt der .......

Noen ganger, eller kanskje litt for ofte har jeg litt mange baller i lufta. Og da gjelder det å ha tunga rett i munnen. I over ett år nå, har jeg hatt planer om om å få tatt ett toppstrøk på kjøkkeninnredningen. Og da mannen torsdag reiste på motorsykkeltur, følte jeg at tiden var inne. Han skulle jo ikke ankommet hjemmet igjen før på lørdag. Eksistrende farge var lys Toscana, og den syntes jeg nå var for gul.
Fant derfor ut at jeg skulle gå for egghvit. Da ble det selvsagt ikke bare ett strøk, må bli tre strøk for å dekke skikkelig. Torsdag jobbet jeg sent, var ikke hjemme før nærmere halv ni. Da orket jeg ikke å starte, flatet vel rett ut på sofaen etter å ha lagt ungene. Fredag våknet jeg med skikkelig energi, fikk ungene av gårde på skolen, reiste og trente og fant umiddelbart frem skurebøtta vel hjemme. Med skikkelig sterkt salmiakvann gikk jeg i gang med å vaske innredningen, hendene var som blåbleke rosiner etterpå. Mens alt tørket, tok jeg en liten matpause og fikk med meg litt Dr. Phil.
Nå er jeg ikke av dem som bruker ruller og annet for å få glatte og perfekte overflater. Neida, jeg liker at penselstrøkene syntes, så jeg sjonglerer mellom bredde 2,5 og 7. Dette gjør at det selvsagt tar noe mer tid, spesielt balanserende på gardintrappen med utstrakt fobi for høyder, selv 93 cm over gulvhøyde. Dette gjør selvsagt ikke noe godt for mine armer, som selvsagt slår krøll på seg utfor natten. Ikke spesielt godt når man våkner av at armene er harde som stein, og nesten gløder. Da er det ikke lett å finne noen behagelig hvilestilling. Til slutt er det bare å kapitulerer, liste seg ned i medisinskapet for å finne det sterkeste smertestillende på lager. Takk og pris for de brusetablettene jeg fikk da jeg var syk på Gran Canaria, de virker fort. Selv vekten av ett halvt glass vann og en brusetablett var smertefull å bære. Selvsagt rakk jeg da ikke å bli ferdig før mannen i mitt liv kom hjem. Det skal jo tørke mellom strøkene også. Ikke skjønte han vitsen med å bytte farge heller, den var jo så fin den vi hadde. Men akkurat det er det for sent å endre på nå. ;0) I morgen reiser han på rypejakt i Finnmark, og er egentlig borte til søndag. Men nå har vi lest i VG i helgen at det er lite ryper, så plutselig er han nok hjemme igjen. Så målet er å være helt ferdig før han kommer hjem derfra. Alt er så mye lettere når man er hjemme alene, ingen som bryr seg med hvor jeg setter penselen.
Foreløpig har jeg ikke noen bilder fra denne happeningen på kjøkkenet, men lover det senere. Samtidig holder jeg på med en ny pute og hjerteproduksjon, dette tar jo tid. Og endelig kom papiret jeg hadde bestilt til kortene jeg lager, for nå var utvalget i butikken særdeles tynt.


Nå er det tid for høstrunden i gavealongen, og vi skulle fortelle litt om hva høsten er for oss. Som regel syntes jeg det er ordentlig godt med høst etter en lang og aktiv sommer, med mye uteliv. Nå føler jeg vel egentlig ikke at jeg fikk nok sommer, så gleden over høsten er vel ikke like stor i år. Men uansett synes jeg det er litt deilig med mørkere kvelder, masse levende lys og en god kopp te. Slutt på alle repriser på tv, klar for ny runde med Nytt på Nytt og noen andre. Spesielt CSI, som sluttet så guffent før ferien. En annen ting som trenger seg frem om høsten, er lysten til en real rundvask. Vinduer man nesten ikke kan se ut gjennom, flueskitt over alt og lille Petter Edderkopp som har vært i full jobb i hele sommer. Tid for å ta inn og klippe ned pelargoniane, for så å sette de til vinterlagring. Vaske og rydde vekk hagemøbler, rake og rydde i hagen. Tid for krysantemum og høstlyng. For ikke å glemme - en real hårklipp! Lysten til å være kreativ blir også sterkere, planer for søm, klipp og lim er utallige. Her er det bare å sette av tid.
Har en utfordring fra Emmeline om lamper, den er ikke glemt. Har bare ikke hatt tid til å ta bilder ennå. Uansett ønskes dere alle en riktig fin høstuke! I`l be back!
Bildene denne gangen, er inspirasjon fra noen av mine leverandører. Ett par av dem er nye hos meg. Mens vi venter på at det kommer inn nye varer i butikken.

Kommentarer

tinemor sa…
Det ligger noe til deg inne hos meg
;-)
tinemor sa…
Spennende med ny maling på kjøkkenskap da.
Men en slitsom jobb. I now!
Jeg har det nok litt som deg.
Jeg er også glad i høsten, bare man har hatt skikkelig sommer! Høsten kom litt brått på i år syns jeg.
Men innekreativiteten er ikke noe å si på. Masse planer.
Flotte bilder.
Lykke til med kjøkkenet!
Og ha en fin uke, selv om mannen er borte.
Randi sa…
For en jobb du holder på med, blir sliten i armene bare av å lese jeg...stakkars deg. Men gleder meg til å se resultatet.
Vi holder på å male spisestuemøblene våre, bordet er i trehvitt, men stolene er blå....så der må det til noen strøk. Ikke ble det så jeg pusset de først heller, jeg var så ivrig etter å starte at jeg kastet meg over maling og stoler så for jeg fikk kloa i det. Først da jeg var i gang med stol nr 4 så kom jeg på det...*hulk*...men med ett lag grunning og to strøk capuccino maling så får jeg bare be om at det går bra.
Din mann skulle vært med oss på fjelltur han, da gikk vi opp en flokk med 4-6 ryper. Det var litt av ett syn! første gang jeg har sett en så stor flokk. Shila var spinnvill etterpå...snuste i hvert kratt hun kunne finne.

Nei han må komme til Trøndelag for å finne stor rypa ;-)

Ha en flott dag
Hoi her har du arbeidslyst!! Innredning på kjøkken kan ikke være enkelt å male!! Gleder meg til å se!! Går vel å venter på varer du også!! Gleder meg virkelig til høstkolleksjonen fra GG jeg!! Masse lekkert!
Ha ei fin uke med eller uten mannen!!
Klem fra møre!
charm design sa…
wow som du står på......blir sikkert kjempe lekkert med eggehvit.Henger meg på den der om å få gjort noe når man er hjemme alene....arbeidsro i heimen er fantastisk.Og mannfolk er jo som levende eksempler på bygg maker reklamen......det er jo så fint som det er.så hvorfor gjøre om.
Gleder meg til å se hva dere har funnet hos de nye levrandørene.ønsker deg en fin uke
ENGEL sa…
JEG GLEDER MEG TIL Å SE KJØKKENET!!!masse flott på bildene.du er nå alltid like effektiv!når du syr slike hjerter,lager du en mal først?jeg har så lyst å prøve,men har ikke sydd med maskin på 12 år!!!
Hvitrose sa…
Heisann:)
Du er tøff som tør å skifte farge på kjøkkenet!Har leika med samme tanken selv..har ikke vært helt fornøyd fra beg av,men syns det er litt fælt å begynne å male et ganske nytt kjøkken.
Vårt er antikk elfenben.fin farge,men den skifter farge etter lyset.
Kunne tenkt meg noe som ikke er så gult jeg og.
Håper å få se bilder når ditt er ferdig da:)så kanskje jeg får mot nok til å ta mitt:)
Masse fine inspirasjonsbilder du har lagt ut også!!
Så fort mannen min står opp så skal han få lese innlegget ditt. Jeg hater den glatte overflaten etter en overfylt rulle med maling men elsker penselstrøk både på vegger og møbler. Da ser det ikke så "perfekt" ut. Vil ha det litt sånn jeg. Ikke for perfekt men ikke shabby liksom. Jeg gleder meg veldig til å se hvordan det blir jeg. Å ja jeg vet det tar tid. Stod å mala tv stua med pensel på 7 centimeter. he he. Men er glad for jeg gjorde det nå. Ha en fin fin torsdag. Klem fra Elin:O)
ENGEL sa…
takk for beskrivelsen!den var nøye ja,hehe. men jeg fatter poenget;)(har litt søm fra grunnkurs;))
Pulsatilla sa…
Ser ut som det kommer mye fint i butikken utover høsten :-)

Lykke til med prosjektene, det hørtes litt slitsomt ut å gå over kjøkkeninredningen må jeg si, selv om vår også kunne vært moden for et strøk snart. Har også kostemalt kjøkkneinredning, vi har i gammel stil så det passer ikke med helt glatte flater synes jeg.
Gamlå sa…
Heisann litt av et arbeidsjern du er:) Gleder meg til å se bilde av kjøkkenet og jeg er sikker på at det blir lekkert!!!
Ha ein fin kveld
Gamlå
tinemor sa…
Det ligger noen awarder til deg inne hos meg
;-)
mali-mo sa…
Jeg syns du er knallflink! Maling av kjøkkenskap hørtes spennende, men krevende, ut. Gleder meg tilå se resultatet, det blir nok flott tenker jeg. Syns du har en sånn gjennomført og behagelig stil.

Ønsker deg en god helg!
Synnøve sa…
Hei! jeg har lest bloggen din lenge før jeg selv fikk meg blogg. Jeg synes du har en super fin blogg.Derfor ligger det en award inne på bloggen min til deg. Ha ei fin helg med maling av kjøkkenskap
charm design sa…
Blir spennende å se bilder når du blir helt ferdig.Det er klart man må gjøre sånne ting når "gubben"er borte.Da får man det akkurat som man vil.Min mann har gitt opp,han tør ikke reise bort over flere dager lengre.
Høres ut som om de pleddene virkelig kan være noe for meg.
Nei nå får man følge med på tv,det er den gull rekka med program i kveld.
Maling av kjøkken-skap har jeg lysr til å gjøre i høst også, er så lei trehvit innredning (vi flyttet inn i barndomshjemmet til mannen min!) har jeg mye å gjøre...he,he. God helg, klem Tone
Hei,

Takk for hilsen hos meg:) Kommer til å stikke innom butikken flere ganger, ingen grunn til å vente på neste EU-kontroll ;)

Skjønner godt at dere venter på nyhetene, fra de bilder som er lagt ut på diverse blogger fra leverandørkataloger ser det ut til å være MYE som må på ønskelista!

Fortsatt lykke til med maleprosjektet og god helg!

Heidi
Karna sa…
Håper det går bra med deg, og at armene har fått hvilt seg litt...er jo for seint å snu når en har begynt så...

Er litt motløs på disse grønne stolene, aner ikke hvordan jeg skal gripe fatt ryggen...så nå holder jeg på å sy løse trekk, de ble ikke særlig pene, men MYE bedre enn den hersens grønnfargen iallefall...selv om den skinner igjennom ALT virker det som...

Nydelige bilder du viser, har fått sånn sansen for den vaskede grå fargen....hmmmm...kanskje det er noe som kan males her i heimen også...hi,hi...

God helg!
☆Therese sa…
Hm - ja du har satt deg selv i arbeid !! Kjenner meg litt igjen, samboeren min jobber i offshore og dermed er tid for mine gressenke aktiviteter rett som det er ;o)

Har selv malt kjøkkeninnredning (flere ganger - det var dette med å finne rette fargen hi hi) og det er litt av en jogg. Lykke til videre hos deg, håper armene dine er bedre slik at du kommer i mål.
CosiFanTutta sa…
Nydelige bilder! Gleder meg til å hvordan kjøkkenet ble med nytt strøk maling :o)
Jeg lo godt av historien om smarte damer, hehe!
Ha en fin, fin helg! I'll be back :o)
Grip dagen sa…
Din luring... Jeg leser ivrig om maling av kjøkken og er kjempespent på bildene... Jeg scroller nedover siden... Men finner jeg bilder? Å nei da!
Du holder oss på pinebenken...

Jeg kommer til å gjøre det samme. Jeg logget meg nettopp på for å skrive at jeg pusser opp stua. Men viser jeg bilder?
Nubb. Stua er ikke "bloggifisert" enda!

Det er ikke så mye igjen av helga, men håper du koser deg fordet!
God helg!
Klem Marit - som også har mange baller i luften for tida!
MiaMaria sa…
Hej!

Här slits det och det är lika bra att passa på när mannen är borta.....
Köket blir säkerligen toppen!

HA´nu en skön söndag!
MiaMaria
Juno sa…
åå, for en nydelig blogg du har da!!!
de der søte eporselensknappene skal jeg bestille noen av med en gang, de var så utrolig søte:)
Tusen takk for inspirasjonen jeg fikk da jeg var her inne:)
Litt av en jobb du har begitt deg ut på, men jeg er sikker på at resultatet blir kjemepflott :))
Er så leit at man skal få så vondt av å gjøre nnoe, men sånn har jeg det og. Verker og hovner opp i alle ledd bare jeg går over med vaskefilla ....
Men........... hva gjør man ikke for å få det fint rundt oss hihi..

Ha en fin dag, så gleder jeg med til å se bilder ;)
Torilpia sa…
Kjempefine puter ..
.. og blogg :o)
Håper det er greit jeg linker deg!
mvh Toril :o)
Tulip sa…
Wow så effektiv du har vært!! Regner med du er fornøyd med resultatet, selv om mannen ikke syntes det var nødvendig å skifte farge! Du får vise frem hvordan det ble, for nå er jeg spent!

Moro å lese om bryllupet dere hadde på 90 tallet!
Lekker kjole!
Jeg skal også male min kjøkkeninnredning, men jeg er temmelig usikker på fargen.. Jeg veksler mellom eggehvit og grå..

Jeg syns det er finest med penselstrøk, men pleier å bruke rulle først og pensel over for å får strøkene. Da går det litt raskere...
Torilpia sa…
Jeg har også noe til deg inne på bloggen min :o)

http://torils-reise-shopping-side.blogspot.com/2008/09/awarder.html

Ha en fortsatt fin dag :o)
Mina sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mina sa…
For en fantastisk blogg!:) Ønsker deg en koselig høstkveld!
Hei Ann-Helen!

Jeg blir full av beundring av alt du klarer å få gjort. Hadde trengt noe av den energien jeg også nå kjenner jeg...

Kommer innom en tur i morgen håper jeg. Du får ha latten klar ;O)

Jeg har en award til deg på bloggen min :O)

See U !

:-)
charm design sa…
Hei og hå,ligger en overaskelse til deg på bloggen min.ALLTID så utrolig gøy å lese innleggene dine.
elisabeth sa…
Nå drar vi over fjellet for å konfirmere konfirmanten hahaha, lang setning det der;) Ønsker deg en knallfin helg:)
Jeg var innom nettsiden for butikken din og så mye flott der. Jeg tror jeg skal lure med meg familien en tur på Østfollbadet, så mor i huset kan ta seg en tur innom butikken din:)
Vilken fin blogg! Hit kommer jag gärna igen.
Ha en bra weekend!

Lina
med nätbutiken C´est la vie Home
Olstad sa…
imponert over hvor mye du får gjort. Så spennende med nymalt kjøkken jeg håper vi får se.

Fine Green Gate ting du viser. Det er så flott.
Alven sa…
Gleder meg til å se resultatet :-)Ha en ny fin uke :-)
ENGEL sa…
hallo????er du travel for tiden?savner innlegg skjønner du;)spesielt fra kjøkkenet;)
Sussen sa…
Så nydelige bilder! Håper vi får se mer fra kjøkkenet ditt! Spennende:-)
Klem, Sussen

Populære innlegg