Fredag igjen ...

Joda, Jeg er her fortsatt, men som alltid, så går svært lite av tida med til å sitte ved pc `n om dagen. Kun det mest nødvendige. Har de siste dagene vært skikkelig forkjølet, så da vet dere jo hvordan en nese som jevnlig er pusset - Ser ut. Mmm. Ganske så rød og sår, ja. Og for øyeblikket er jeg uten lukt og smak, men jeg merker at jeg er på bedringens vei.
På selve bursdagen hadde jeg den nærmeste familien på besøk, festen gjemmer jeg til sommer `n. Jeg serverte langtidsstekt elgstek med stekt sopp, gulrotpurè og fløtegratinerte poteter.
Var så fine disse primulaene, trodde først det var pelargonia som var kommet tidlig.
Spurte mamma `n min om hun ikke kunne lage en god, gammeldags bløtkake. Det er ikke så ofte man spiser det lenger, og så godt som en veldynket bløtkake med krem er. Med fare for en storbrann ble det fire lys i stedet for førti. Holder jo med tiår om gangen.

I november fyllte Albertines verden 2 år, og jeg hadde lyst til å gjøre litt rundt det. Men da satte vi jo igang med jula, og evt. feiring måtte vente til det nye året. Så forrige fredag inviterte jeg ett knipe gode og trofaste kunder hjem til meg for litt hyggelig samvær med litt mat og vin. I løpet av de drøye to årene jeg har drevet, med har jeg blitt kjent så mange gode og hyggelige damer. Ja, selvsagt noen menn også, men det er jo ikke til å legge under en stol at kvinnelige kunder er i flertall. Så da er det ekstra fint å kunne bli litt mer kjent, ikke bare over butikkdisken - men sitte ned sammen i hyggelig lag.

Bordet er dekket. Her skal jeg si at praten til tider var høylytt og latteren satt skikkelig løst. Man er jo ganske brukt på hvordan mixen blir når man ber inn sånn, men det var full klaff med en gang synes jeg. Det er selvsagt mange, mange til jeg gjerne skulle bedt med, men plassen rundt bordet begrenset det. Men siden dette ble såpass vellykket, så er jeg ikke fremmed for å gjøre noe slik senere en gang også, slik at jeg kan få invitert flere av damene mine.
Jeg er så utrolig glad i de store fatene mine, de kan varieres i det uendelige. Og så får man samlet ting litt.
Perleblomster, Perler, gammel sølvkanne, noen porselenskopper og sølvpokaler gjør nytten som bordpynt.
Og en av de messingkandelabrene som jeg sprayet hvite for to år siden, de har vært jevnlig i brukt siden.
Liker så godt tøyservietter, og disse fra House Doctor har jeg hatt i snart fem år. De slenges i vaskemaskien og blir like fine og hvite. Lette å Stryke og ikke så tykke. Jeg serverte hjemlaget mandelpotetsuppe med hvitløkskrutonger og bacon, pai med sopp og bacon sammen med salat, feta, oliven og tzatziki. Har lovet ålLegge oppskriftene ut, så de kommer til å ligge i kolonnen på høyre side så jfort jeg rekker det.
I det siste har jeg brukt disse kasserte sandkakeformene til å ha telys i. Fine fasonger.
Lyslenker er brukbare til så mye, ikke bare til jul. Effekten er ikke like stor som i mørket, men uansett. Disse er så fine, det er pærer med LED lys - de blir ikke varme. Så det er ikke brannfarlig for stoffer ol.
Kom også på at jeg ikke har vist dere forrige vinters prosjekt.
Dette er min "SEBRA-kontorstol" Forsåvidt god å sitte i, men ikke så lekker til resten av interiøret.

Da er det godt man har litt ubleket lin i hylla.
Og med en wienerfold i stolryggen med Knyting, er det lett å ta av for vask - samtidig som man kan få stoffet til å følge helt etter stolens konturer. Og her er det altså jeg sitter og blogger. Den gamle tallerkenhylla malte jeg ferdig i sommer, etter å ha slitt lenge med å få av alle lagene med gammel maling som satt som bare det. Alt fra malingsfjerner, varmluftspistol, Skrape og sandpapir.
Helt unødvendig, men akk så hyggelig med vertinnegaver. Fikk så mange fine blomster, og god vin. Dette var den ene buketten. Som dere ser, så venter jeg nå på våren - så jeg har skeiet ut med lavendelfarget voksduk på kjøkkenbordet. Ble lyst og vårlig, det. Så får bare snøen utenfor lave ned.
Dette var den andre. I tillegg fikk jeg tullipaner, hortensia og en kjempesøt liten dobbel, hvit ildtopp.
Den har jeg tatt med til kontoret - passet så fint i vinduet der, for det har ikke vindusbrett. Så tusen takk for alt dere kom med.

Jeg sitter nå her og hører på det store korslaget, mens jeg skriver. Og som østfolding, så er det obligatorisk å Heie på Team Åge. Etterpå følger "Nytt på Nytt" og "Skavlan". Målet for kvelden er å Holde seg våken gjennom begge - ikke sovne på sofaen, for så å våkne i natt frossen og stiv i nakken. Har forresten vært på messa forrige uke, og til uka kommer det allerede varer fra Lisbeth Dahl. Noen varer fra Jeanne d `Arc Living kommer også, noen søte kafègardiner i engelsk blonde blandt annet.

Ønsker dere alle en riktig fin fredagskveld og en deilig helg! Klem fra Albertine.

Kommentarer

På landet sa…
Gratulerer med overstått. Så fint hus du har, spisebordet ditt var jo kjempe stort,så praktisk. Nydelig dekket var det å.

God helg.
Christine sa…
Nyyydelige bilder. Følger ivrig med som ny blogger :)
Du er jo så inspirerende :)

Klem fra meg og God helg!
Christine sa…
Har du sydd stoltrekkene selv??? Di va jo heeelt nydelig!! HAr også veldig lyst å prøve meg på d... Hmm.. tør jeg?
Her var det mye å glede seg over - legger meg til som følger.
Ha en god kveld!
Cosmos sa…
Flotte bilder med mye inspirasjon. Nydelig dekket bord og blomstene var skjønne..

Ha ei god helg
Gratulerer med overstått! :))
Så koselig å se at du er tilbake! Jeg er ny blogger jeg da, men har vært lenge inne og tiittet og lest på mange andres blogger en god stund. Deriblant din. Og nå som jeg ser at du fortsatt er der, legger jeg bloggen din til inne hos meg jeg :)

Et helt nydelig borddekning forresten ;)

Ønsker deg en god helg!

Line
Hei
Gratulerer med vel overstått - jeg har ennå et par måneder før jeg fyller 4x10... Kjempefine bilder du viser, er det to spisebord du har satt sammen eller er bordet ditt så bredt og fint. Kjempelekkert er det i spisestuen din. God fredagskveld - hilsen Anita S
Hei på deg.

Så fine bilder du viser. ;o)
Er fast kunde i butikken din, men i det siste har det blitt lite. Jobber så mye for å få nok penger til å kjøpe meg mer stæsj. ;o)
Veldig hyggelige jenter i butikken din, men har vel aldrig sett deg der tror jeg?

Ha en fin helg.

Klem Simone
Kari sa…
Gratulerer med vel overstått! :-)
Har lenge planlagt at jeg skulle ta meg en tur innom butikken din, men dessverre har det alltid blitt for dårlig tid når jeg er på vei inn til Oslo.

Nydelige dekkede bord! Lysekronen er fantastisk. Selger du den i butikken, så kommer jeg med en gang... ;-)

Kari :-)
Livy sa…
God morgen Albertine!!
Gratulerer så mye med vel overstått!
Du har så nydelige dekte bord! Må være en fryd å være gjest hos deg! Så koselig med dametreff!

Håper du klarte å holde deg våken gjennom begge, jeg sovnet etter nytt på nytt(men det er veldig vanlig;) Og HURRA for team Åge!

Ønsker deg en fin lørdag! Klem fra Livy
naturglede sa…
Hipp hurra for deg! Gratulerer så masse. Dette var da et oppløftede, inspirerende og morsomt innlegg. Koser meg,ser og ser.Liker sånn du pynter og fikser. Jeg skal ha atten til middag idag, men gjør det nok enkelt i forhold til deg. Det er barn og voksne, så det blir gryte og ris. Godt det også da. Gleder meg. Ønsker deg all lykke videre med nye fine år både for deg selv og din herlige butikk. Klemsiklem.
Fridashus sa…
Flotte bilder. Morsomt å se bordet ditt pyntet på denne måten.. forrige gang husker jeg at det var barnebursdagsbord:o) Du er kreativ;o)

Ha en fortsatt god helg!
Så mange flotte bilder!! Sååå vakre dekkede bord!

Ha en strålende ny uke, Albertine!

Klem
Anette:)

Populære innlegg