Høstlig borddekking ....

var det søndags kveld, og jeg har innvilget meg litt tid foran pc`n. Denne helga har jeg hatt søskenbarnfest her hjemme, etter mange års snakk ble det endelig gjennomført.  Og siden det nå er høst, bør man jo bruke det som inspirasjon til borddekkingen.  Nå er jo ikke jeg spesielt glad i høstfarger, så jeg har brukt litt tid på planleggingen.
Favorittduken i ubleket lin passet jo godt, lun og varm i fargen.  Under bruker jeg hvite laken, ustrøkne og skrukkete - blir så uvørent og røft.  Ikke så høytidelig.  Hvitt og lin er noe av det vakreste jeg vet, rent og nøytralt.  Igjen fikk jeg brukt mine spraymalte messingkandelabre, beste investeringen jeg har gjort. (Bruktmarkeder til de nette summer fra 10,00 til 30,00)

For å få plass til alle rundt ett bord, så byttet jeg igjen rom - slik at spisebordet ble satt i stua og salongen i spisestua.  Praktiskt når man kan sjonglere litt.

Hoveddekorasjonene ble mine høye stettevaser.  Her har jeg satt hortensia i oasis, de er jo på sitt aller vakreste nå på høsten synes jeg.  Rundt kanten av oasisen har jeg satt små røde epler festet med ståltråd.  Og så var jeg en tur i blomsterkassene og klippet av noen lange lengder med eføy.  De er også litt preget av høsten med noe gule og halvvisne blader.  Det gir det ett mer høstlig preg.

Midt på bordet står det ett sinkbrett som jeg fylte med mose.  Er kjekt å ha naturtomt og skogen rett bak huset.  Det ble noen overraskelser i løpet av kvelden.  For denne mosen inneholdt alt fra biller til meitemark. He-he.  (Den ble satt ut etter at gjestene hadde dratt hjem.) Oppi mosen satte jeg rett og slett noen enkle telysglass, og det ble ganske stemningsfullt når lysene ble tent.

Jeg har fått en ny serviettleverandør som har de vakreste "brokade"serviettene. Denne lekre fargen heter Taupe, og passer perfekt til lin.

For å fylle opp litt imellom, la jeg mose i noen telysholdere og stakk inn en kvist med syrinhortensia.  Godt at det fortsatt er noe som blomstrer i hagen.

I sommer kjøpte jeg en brukt sofa som jeg egentlig skulle pusse opp, men så synes jeg at fargen er så fin at jeg venter.  For å piffe opp litt og for å dekke over noen flekker på seteputene, har jeg lagt over ett hvitt pelspledd.

I sommer bestilte jeg meg nytt salong bord, eller to rettere sagt.  Siden bordet kun er 90x90, så ble det nødvendig med to.  Det vi hadde fra før var egentlig aldri en favoritt, og jeg dekket alltid hele bordet med duk.  De kommer fra Nomi Import og heter noe så fornemt som "Chateau".  Er veldig fornøyd.

Rosene er nå i gang med siste blomstring og det er masse knopper.  Noen hadde sprunget ut, og jeg tok de inn.  Det dufter så deilig.

I flere uker har jeg hatt tre kvister med lilla allium, nå er de visnet og blitt helt bleke.  Men jeg synes de er så vakre, og har ikke hjerte til å kaste de ut.  Eneste aberet er at de drysser så fort man kommer nær bordet.

Ønsker alle en deilig søndagskveld og en flott ny uke.  Klem Albertine.

Kommentarer

Christina sa…
Nydelige bilder! å et flott dekket bord.
Ha en fin søndag.
Klem Christina
Så flott oppdekket bord, kjempefine blomster. Her er det hyggeli å komme på besøk.
Gog søndagskveld!
Klem Elizabet
MumsiMumsan sa…
Hei!
Så flott bord dekking. Kjente jeg fikk inspirasjon nå, skal dekke til ett 60 års lag om 2 uker, og jubilanten har ønske om høst stemning. Tusen takk :O)
Ha en flott uke.
Mumseklem Vibece :O)
Så koselig bordet ble.
Dere har det jo så flott hjemme.

Ha en fin uke
klem
Så koselig bordet ble.
Dere har det jo så flott hjemme.

Ha en fin uke
klem
Flott dekket bord! Skjønner at det er favorittduken, kjempefin!

Kan jeg spørre hvem som er leverandør av de liftgardinene med monogram som du selger i butikken og har bildet av her på bloggen? Nå som vi har flyttet er butikken din sååå langt unna:(

Klem fra Margit
H elle K sa…
Hei Albertine.
Så nydelig du har gjordt det, skikkelig lekkert. Ha en flott høst dag.
klem kristin
June sa…
Nydelig! Jeg liker også ubleket lin kombinert med hvitt. Bordet ditt er så vakkert! Veldig imponert over dekorasjonene i de høye stettvasene! Også syns jeg at alt står veldig godt til stolene dine!
Stua di forøvrig er jo bare SÅ fin også da! De nye bordene, den gamle sofaen med pelspledd....Herlige kombinasjoner av nytt og gammelt.
Lekkert! :))

Ha en fin septemberuke!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier
Martilie sa…
Så nydelig pyntet og vakkert dekket bord..

Tenker meg det ble et koselig treff! :)

Ha en flott høstuke!

Klem fra Tove
Gnagar sa…
Utrolig nydelig oppsats!

Populære innlegg