Tusen, tusen takk for i går...

Det var såååå koselig i går kveld, med jubileumsfeiring og afternoontea-party etter stengetid. 28 damer samlet ble det til slutt, så deilig at man har god plass.

Dekket bordene klare onsdag kveld, for det tar så lang tid. Og en time til klargjøring før 28 damer inntar lokalet, er ikke akkurat for mye når det skal gjøres både det ene og det andre. Så det mangler selvsagt lys og blomster.  Det var flere som synes at det så stusselig ut, og at duken var skrukkete og ikke lå pent på.
Legger man duken litt bulkete, så gir det litt volum og tilfører litt struktur til bordet. Og så kjekt hvis man ikke rekker å stryke, eller har en lei rødvinsflekk som ikke går vekk. Den vil da ikke synes...


Nå er det pyntet med mosekledde kvister. Dette var gran som var hogd ned for en stund siden, slik at alt baret var falt av. Her kan man jo bruke kvister fra frukttær, trollhassel, bjørk eller hva man måtte finne. Det blir selvsagt litt bøss, men er litt sjarm i det også, synes nå jeg da.  Og nå kommer den bulkete duken til sin rett. Tone Stenrud som drev Drøbak Blomsterbinderi har brukt to typer roser, litt eucalyptus (Poppel), disse velduftende grågrønne, runde bladene på kvister. Kjempefine til kranser og hjerter, tørker vakkert. Og Squrosa, en type barplante med myke, små nåler med en herlig grågrønn farge. Denne er også knallfin til å lage krans av, for den stikker ikke som einer. De er puttet opp i sukkerskåler, fløtemugger, kaffekanner og små glass. Bruke det man har, en morsom form, eller en lekker farge. Det er ikke bestandig man trenger sirlige dekorasjoner, ei heller trenger man å ha like.  Fellesnevneren er jo materialene, og da blir det jo litt likt uansett. Og så blir det så mye mer spennende, og ett godt samtaleemne ved bordet...


Til vanlig drikker man te og kaffe av digre krus, og da blir det ekstra koselig å drikke av pyttesmå kopper med sirlige og skjønne mønstre. Man sitter der med lillefingeren rett ut og sipper den deilige teen.  Den lille kaffeservietten er brettet som "storseil", det fungerer like fint på den lille kaffeservietten, som til en stor middagsserviett. Ett vakkert gammelt servise er man kanskje heldig å ha arvet. Hvis ikke kan man for en rimelig penge på bruktbutikker og loppemarked anskaffe seg det. Jeg har satset på søte, gjerne med blomster. Mange forskjellige som blandes. Liker man retro eller en spesiell farge, så går man etter det...Middagstallerkener, frokosttallerkener og asjetter kan brukes til mye annet også. Jeg fikk lyst til å lage etasjefat til kakene.


Fant  disse etasjefatholderene på Ebay, takket være en snill blogger som fikk meg i riktig retning.  Søk på "Cakestand handle", og så får du opp uendelig mange varianter. Jeg valgte en høyt ratet leverandør, for å være på den trygge siden.  Det kom på ca 180,00 inkl frakt for en pakke på fem. Lurt å holde seg under 200,00, så slipper du moms på pakka...


Det er veldig viktig at man krysstaper 6-8 lag med tape, jeg brukte maskeringstape. Både på baksiden og fremsiden av tallerkenen. Dette gjør det lettere for borret å få feste, samt at det minsker risikoen for at det sprekker.  Prøvde først med en drill med borr for fliser, men det var så og si umulig å holde drillen rolig. Brukte til slutt en søyleborrmaskin, og vi måtte være to. En som holder tallerkenen helt stille og en som borrer hullet, forsiktig...

Her er en variant med en sukkerskål på toppen, til blomster eller noe spiselig. Eller rett og slett brune sukkerbiter...

En annen variant...

På menyen stod det i tillegg til te, ost og tilbehør, samt kaker.
Gorgonzola og tynne pepperkaker. Fabelaktig godt...


Brie med jordbær og kiwi... 


En annen favoritt: Brie med akasiehonning, valnøtter og fiken... 


Rosa jubileums gulrotcupcakes
Gulrot Cupcakes – 12 st
3 egg
3 dl sukker (gjerne brunt)
3 dl mel
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
en klype salt
1,5 ts kanel
1 ts kardemumme
2 ts malt ingefær (kan sløyfes)
1,5 dl solsikkeolje
4,5 dl revet gulrot
100 g valnøtter (kan sløyfes)
Pisk egg og sukker til eggedosis, bland i oljen og det tørre, samt gulrøttene.  Fylles i muffinsformer. Settes de i muffinsbrett, holder de fasongen fint.  Stekes 15-20 min ved 200 gr midt i ovnen.
Cream cheese Frosting
125 g kremost, naturell, romtemperert
125 g mykt smør
250 g melis
2-3
dråper vaniljeekstrakt eller 1/4 skrapet vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker

Litt sitronsaft kan man også ha i...
Det er veldig viktig at smør og kremost er romtempererte. Ha alle ingrediensene i mixebollen, og pisk det i ca 4 min.  Vi hadde i litt konditorfarge, gulrotmuffins trenger jo ikke være orange. Sprøytes på de avkjølte muffinsene...
Brownies med Nutella frosting
Her må jeg bare innrømme at jeg jukset litt, for å spare litt tid. Så det ble Toro Browniesmix. Men frostingen er laget fra bunnen. Ble så fristet av Manuela fra Passion 4 Baking sin Nutella frosting: 
Til dobbel røre brownies i langpanne kan man lage 1 1/2 porsjon frosting. Denne porsjonen er til ca 15 cupcakes feks. 
250 g smør - romstemperert
150 g melis
2 ts vanilje extract
200 g mørk sjokolade
100 g Nutella
1-2 ss melk

Smelt sjokoladen i en bolle i microen, eller over vannbad. Avkjøles.  Pisk sammen smør og melis. Veldig viktig at smøret er mykt. Bland i resten av ingrediensene og pisk i 4 min. Jeg satte den litt kaldt før den ble sprøytet på trekantsnipper av brownies. Pyntet med 1/4 jordbær og mynteblad.
Jeg brukte Lindts 70% dark sjokolade, og byttet ut 1/4 med hvit sjokolade av samme merke. Her kan man selvsagt bruke den sjokoladen man selv ønsker.  Den er fabelaktig god, og kan også brukes til vanlig sjokoladekake, cupcakes og sikkert masse annet også...


En liten teaparty-goodiebag hører også med, med en håndlaget blondemedaljong...


God te, med jubileumsetikett, selvsagt: Cranberry - Tranebær-te: Fruktte med tranebær, eple, hibiscus og solsikkeolje.
Løvekos: Rooibos-te, lett krydret og mild te med søt sitrussmak, med gulrot, eple, sitronmelisse, sitron og appelsinzest.
Chai Massai: Rooibos-te: Smaksatt med østens krydder; som kanel, ingefær og kardemomme.
Sjokolade på pinne: Varm melk og  hell i en kopp. Rør i den varme melka med pinnen. Visp så har du varm sjokolade. En kremdott på toppen, og lykken er komplett. Og en Honningvaffel, grådig god...De vakre og holdbare rosene, som ble pyntet med på bordet, finnes i bunter på ti. Tok inn noen ekstra for salg denne helga. De er utrolig vakre, fargen er nesten magisk synes jeg. I de hvite pottene står det Squrosa, en type barbusk, med en herlig grågrønn farge. Finn i potte, eller så er den kjempefin å surre rundt en halmkrans eller som vi brukte den: små kvister sammen med rosene på bordet. I sinkbøtta står det Poppel eller Eucalyptus, som dere kanskje kjenner det som. De lukter helt herlig, og er kjempefine til kranser og hjerter, vi brukte dem stukket innimellom på bordet.


Fru Nielsen Interiør fra Trøgstad fortalte som sine redesignprosjekter, og her er hva hun viste oss.

Tusen takk til
 Tone Stenrud fra Drøbak Blomsterbinderi (som for øyeblikket er ute av drift) for all inspirasjon, hysterisk morsomme samtaler og hjelp hele dagen til ende.
Heidi Frøshaug fra Bryggerhuset i Trøgstad for all oppmuntring, moralsk støtte, design og produksjon av cupcakesomslag og toppers, god hjelp med baking av cupcakes og annet forefallent arbeid.
Heidi Nielsen fra Fru Nielsens Interiør for god innsats til klargjøring av butikken før kl 19:00 og inspirerende visning av det hun holder på med.
Simone Mellegård med bloggen Simones Country Home for god innsats med deling av kiwi, jordbær og annet forefallent.
Og selvsagt knallbra jobbing av jentene mine; Marit, Elin & Kaja!

Så tusen takk til dere som kunne være med å gjøre kvelden god sammen med oss, her i Albertines verden. Det ble en hyggelig stemning og mange gode samtaler en torsdag kveld i Askims gågate. Ha en knallflott helg, måtte vær og vind være med oss. Klem Albertine...

Kommentarer

Anonym sa…
Tusen takk for en kjempehyggelig og inspirerende kveld! Alt var helt nydelig, serviser, blomster, kaker. En bukett med kreative damer som hadde mye å lære bort. Til slutt gratulerer så mye med 5-års jublileet.

Bente

Populære innlegg