tirsdag 30. oktober 2007

Knask eller knep .......Vi feiret halloween litt på forhånd, pleier å ha festen fredagen før. Det kom 46 utkledde 8-åringer, klare for litt fart og spenning. Festen starter først når det er helt mørkt, og vi bor innerst i en blindvei, rett ved skogen. Så det er bilfritt og helt mørkt, slik at vi får det så skummelt som mulig. Vi startet med pølse i lompe, og rød saft. Saften hadde jeg i en stor bolle, og oppi la vi selvlysende plast edderkopper. Det stod bøtter med popcorn på bordene. Før om årene så har jeg pleid å lage orange edderkoppmuffins og spøkelses-sjokoladekake, men det går så lite kake at vi har kuttet ut. Det så bare kult ut. Med så mange unger er det vanskelig å finne på noen aktiviteter, de vil helst løpe rundt å skremme hverandre. Midtveis har vi spøkelsesjakt i hagene til naboene, med to lakenspøkelser, som har oppgaver til barna. Målet er å finne skattekista med gotteri. Etter jakten var det nystekte vafler og varm kakao, før de ble hentet. (Vaffelstekingen ble utført av husets pappa og nabopappa`n, mens vi mammaer gikk på spøkelsesjakt)
Her er jeg og nabo`n halvveis i festen, vi liker å kle oss ut litt, vi også.
I morgen kveld, er nok mange små som tasser rundt i gatene på kryss og tvers i hele landet. Da er det vel bare å ha litt gotteri i bollen. Prinsessa og jeg pleier å ha parykkene våre klare i glassverandaen, slik at vi fort tar dem på før vi lukker opp. Da skal jeg si at de sperrer opp øynene utenfor døra!
Ha en fin uke, alle sammen.

onsdag 24. oktober 2007

Snartur innom .......

Er bare en snartur innom. Dagene strekker liksom ikke til for tiden. Har ingen bilder fra butikken ennå, men jeg holder på. Har malt tak, montert og malt hyller. Skal få satt opp disk i løpet av helga. I dag kom de første pallene med varer, flere kommer i morgen. Er inne i sluttfasen på omtrekkingen av sofaen. Skal feste hjørner og sette på bånd langs kantene.

Her kan dere ta en nærmere titt på kantbåndet. Er uskikker på om tekstillim holder, eller om jeg bør bruke limpistol. Regner med at det blir noe klin med limpistolen, den renner jo. Opp i alt som skal gjøres med butikken, så har jeg selvsagt klart å si ja til å sy 20 swingskjørt, som skal brukes til en oppvisning med GREASE, for prinsessas turnforening fyller 50 år. Og det skal feires med turnshow. Fredag skal jeg ha over 40 unger i gården til halloweenfest. Det har blitt en tradisjon med prinsessa og nabovenninna og deres klassekamerater. (de går i paralellklasser) Da blir det langbord ute, under ett partytelt, pølser og rød saft (les blod), spøkelsesjakt med ekte spøkelser, vafler og kakao. Vi krysser fingrene for oppholdsvær. Skal prøve å huske fotoapparatetet. Ha en fortsatt fin uke. Og jeg må forresten innrømme at jeg ikke har fått tatt noen runde hos dere ennå. Men dere er ikke glemt!

onsdag 17. oktober 2007

Nesten julaften ..........

Mens jeg holdt på i lokalet i ettermiddag, ringte prinsessa og fortalte ivrig at det var kommet en pakke med mitt navn på. "Kan jeg åpne?" spurte hun ivrig. "Nei" nesten ropte jeg inn i røret. "Vent til jeg kommer hjem". Ja, jeg var jo like spent, jeg da. Det er jo alltid stas å få pakke, og som oftest er det jo jul og bursdag som gjelder. Også er det jo så deilig at man ikke har den minste anelse om hva man får. For etter at jeg ble voksen er det nok ikke så mange pakkene jeg har fått, som jeg ikke vet hva inneholder.


Det begynner jo bra, bare gråpapiret er borte. Elsker den sarte turkise fargen, og ikke minst prikker. Inni lå flere pakker i silkepapir, og nå kjenner jeg at det dufter lavendel.


Se på de vakre, små zinkrosene. For ikke å snakke om det vakre, vakre håndkle med frynser og broderi. Det skal jeg ha på kjøkkenet til jul. I posen ligger det lavendel, og der lå også de hvite lysene.

Og det er mer! Englepotpuri, englesåpe og engleskilt. Det skiltet hadde prinsessa veldig lyst på, så det spørs om ikke det må henge litt inne hos henne også.

Tusen, tusen takk hemmelige venn, uansett hvem du er. Jeg ble så glad for gaven, men klarer ikke gjette hvem du er. Så det blir spennende!

mandag 15. oktober 2007

Gammelt nytt ..........

Jeg har funnet frem noen litt eldre interiørblader om dagen, man tåler alltids litt repetisjon.
I Interiørmagasinet for april/mai stod disse søte strikkearbeidene.


Stylisten har visstnok brukt en genser fra HM og klippet den opp, og tilpasset den med nål, tråd og limpistol, men med litt strikkenyttige små fingre, kan man sikkert klare det på egenhånd. Når jeg blir stor, skal jeg prøve det. Ganske sikkert. Ellers har jeg svært lite å blogge om, eller forsåvidt utrolig mye. Men skal ikke plage dere med alle telefonsamtaler hit og dit, med utrolig mye interessant telefonmusikk, bestillinger på bestillinger, lite nattesøvn og bla, bla, bla.
Bruker fortsatt mye tid på planlegging, papirarbeid mm. Jeg kommer tilbake med mer, så fort jeg har litt tid, og sånt. Men uansett ha en fortreffelig uke, hele hurven!

Ja, forresten!
Må igjen takke for alle hyggelige og positive kommentarer, dere er bare så "goe" Ja, da orker man nesten gå gjennom ild og vann etterpå, selv når man har vannskrekk og er en skikkelig pyse. (kommentar fra prinsen på 5 1/2 år, for mamma er redd karuseller og store sklier på badeland.)

mandag 8. oktober 2007

Overtagelsesdagen ........

Tenkte dere kunne få en sniktitt inn i butikklokalet mitt. Har nå vært og skrevet under på kontrakten og fått utlevert nøklene. Det er en rar følelse, det å endelig ha kommet i mål med første steg.
Mye, mye igjen før jeg er i mål, men alt blir lettere når jeg har tilgang på lokalet hele døgnet.

I dette lokalet har det vært drevet butikk i mange, mange år. Her ser dere samvirkelaget - 1933, sjekk gulvet! Det ligger der ennå. Tenk på alle de som har gått over dette gulvet, opp gjennom alle disse årene. Fattig og rik, ung og gammel, glad og trist. Da jeg var liten var det en elektrisk forretning der. Husker da jeg var seks år, og hadde spart penger på sparebøssa. Da dro pappa og jeg hit og kjøpte en liten, rød SANYO kassettspiller med sort veske til å ha over skulderen. Jeg hadde også penger til en kassett, og kjøpte da VIKINGARNA vol. 4, tror jeg. Det var kun for at de hadde hvite dresser med slengbukser og rosa skjorte med kjempestore kragesnipper. Synes de var så fint kledd. Hadde ikke hørt om dem før, her var det bare utseende på coveret som telte. Kassetten spilte jeg faktisk til den var helt utslitt og røk. Har ledd mye av dette siden. Ha en kjempeflott høstuke!

fredag 5. oktober 2007

Høstfornyelse ............


Selv om hodet er fullt og dagene er travle, så finner man jo alltid tid til noen forandringer. I går, på vei hjem fra Tusenfryd (her er det høstferie, og noe må man finne på) stakk jeg en tur innom Åhlens og kjøpte meg nye liftgardiner til glassverandaen min. Det ble såpass rimelig, at det er ingen vits å sy selv. Lunt og trivelig synes jeg det ble, for jeg liker ikke de store, sorte flatene som vinduer uten gardiner i vinterhalvåret gir. Jeg klør i fingrene etter å få kurvstolene hvite, og testet litt med hvit beis på den ene. Dette tok så lang tid, og jevnt ble det ikke. Så foreløpig får de stå sånn, har planer om å spraye de istedet. Og da må jeg nok vente til sommeren. Det har vært meningen at mitt sofaprosjekt skal stå rett frem, under vinduene. Men nå tror jeg den starter i butikken, ihvertfall for en stund. Nå har jeg vasket huset, og prinsessa og prinsen har vært flinke, og ryddet rommene sine. Så da har vi tenkt til å avslutte høstferien på kino, den råttefilmen.


Siden gjestetoalettet er nyvasket, tenkte jeg dere kunne få en sniktitt. Tapeten har nå sittet på veggen i over 6 år, og jeg er like glad i den ennå.

Vil forresten takke for alle oppmuntrende og koselige tilbakemeldinger, jeg er helt overveldet. Skal skrive kontrakt og ta over lokalet på mandag, og det gleder jeg meg til. Ønsker alle en riktig god helg, og har som mål å stikke en tur innom dere i løpet av helgen.Klem fra meg!

Noen av de mest populære innleggene mine...