Når aftensolen senker seg ......

var det søndags kveld, og roen har senket seg over det Albertinske hjem. Etter en maratonhelg med innbakt hetebølge, skulle jeg ønske meg et par fridager ekstra. I uka som gikk har vi vært innom sommerfest i barnehagen, overnatting for førskolebarna i barnehagen, barnebursdag på fredag, familiebursdag på lørdag og turnstevne i Sarpsborg i dag. Jeg har i løpet av uka bakt og pyntet rundt 83 muffins, tror det blir en stund til neste gang. Nå skal jeg ikke klage, for jeg liker å ha mye å gjøre, og å ordne selskaper er jo noe av det morsomste jeg vet. Men når gradestokker kryper over 30 grader og man svetter oppover mens man helt rolig står og legger på rosa melisglasur på muffins nr. ørten - da føles det en smule i overkant. Forståelsen for at det på de sydlige breddegrader praktiseres siesta blir større og større. Hvem kan vel yte sitt ytterste i en sådan hete?Som de 8 forrige bursdager, så opprant også denne i strålende solskinn. Langbordet er dekket og klart for 11 frøkner, klare for fart og moro. De kom gående fra skolen med mørkerøde kinn og slappe skritt. En halvtimes trasking i fullt solskinn tar på, så jeg hadde satt klart mugger med saft og isbiter rett innenfor døra. Menyen med minipizza ble en suksess, ikke en smule igjen, ei heller en rosa muffins. Vi kom oss igjennom High school musical-bingo og alle vant en premie. De hadde danselek og Singstar med HMS. Hvor vakkert det lød, kan diskuteres - men sanggleden kan ingen ta fra dem.

For en liten stund siden fikk jeg forresten papirposene jeg hadde bestilt i januar på messa.

Jeg syr litt innimellom på oppdrag, og her har jeg laget en gave til ett brudepar.Og på baksiden har jeg laget ett felt hvor bryllupsgjestene kan skrive en liten hilsen.

Far i huset har anskaffet båt, og som vanlig uten å meddele resten av familien på forhånd. Så forrige lørdag måtte vi teste det nye vidundret, ja hva skal jeg si - en noe påkostet jolle på 19 fot. Spør meg ikke hva den heter, jeg intereserer meg svært lite for slike vannbaserte farkoster, ikke er jeg glad i vann heller. Men hva gjør man ikke for mann og barn. Vi tok vannveien under Svinesundbrua, og det var en del perler langs vannkanten. Denne knipset jeg på svenske siden, er nok bebodd av nordmenn for norsk vimpel svaiet i stanga. Her innbiller jeg meg at jeg fint kunne trives, selv båt kunne jeg tenkt meg å kjøre da.


Dette fant vi ut måtte være den gamle tollstasjonen fra forrige århundre. Vakkert hus på den norske siden, rett under brua. Hm. Der kunne jeg nok også ha trivdes ganske godt.

Ellers holder jeg på med siste innspurt til lørdagens hagefest, føler meg merkverdig i rute, så hva er det jeg helt har glemt nå, mon tro? Guffen følelse i grunn. Jeg tror jammen dette var alt for denne gang, håper jeg rekker å titte innom dere i løpet av uka. Men kan ingen ting love. Uansett ønsker jeg dere alle en ny strålende uke!

Kommentarer

tinemor sa…
Skjønner du har nok å sette fingrene i om dagen ja!!! Også i denne varmen!!!
Å innføre Siesta er nok ikke dumt nei! ;-)
Lekkre hus på din vei. Hadde ikke sagt neitakk til det gule jeg da.
Og den puten var en super ide!!!
Kunne ha vært noe for min bror. Han giftet seg i går, så nå er det forsent... :-(
Heidi sa…
Halloisen!!
Ja, skjønner at du også har hatt en travel helg! Kjenner meg igjen i beskrivelsen - og at svetten renner oppover er det jo ingen tvil om... Jentelaget her på lørdag gikk supert. Brura var strålende fornøyd og det var i grunnen alle gjestene også. Puh..
da er det bare å brette opp armene å gjøre klar til neste begivenhet..
Det har blitt dårlig med byturer på meg i det siste, så nå har jeg mye å ta igjen;o)
Ha en fin, fin uke!!!
Klem Heidi
Du har jaggu hatt en hektisk uke, og med denne varmen så er det litt av et slit ja! I går kom regnet hit til trøndelag, så nå blir det nok noen innedager.
Det med den puta var ikke så dumt! Kanskje jeg kan stjele den ideen til vi gifter oss i august?
Ønsker deg en fin uke, og håper at alt går bra neste helg!
Randi sa…
Jøss, skal si du er flink!! jeg har store problem med å gjøre noe som helst når gradestokken kryper opp mor 24 grader. Men hva gjør man ikke for de søte små.

Vakre hus du har knipset. Jeg kunne godt tenkt meg en båt og ligge på havet i...men kun i stille vær.

Ha en fin uke.
Therese sa…
Du har jammen meg nok å fylle tiden med !! Selv har jeg bare drevet slaraffen liv (etter arbeidstid vel og merke :o)).
Det går i High School musical hos oss for tiden også :o) Musikken går får fulle mugger på Snuppas rom - minner meg litt om Fame feberen jeg selv hadde for maaaange år siden - hi hi.
Ønsker deg en super uke, med og uten mange gjøremål :O)
Gamlå sa…
Hei hei. Skal si du er dyktig, alt det du har fått gjort!!! Kan tenke meg du er sliten ja. Koselig innlegg du har laget her. Masse fine blider og koselig lesning.

Ønsker deg en fin uke.
hilsen Gamlå
Trur du at du kunne tatt turen til Bergen å laget en sånn fest for min datter i august??!! tjihi jeg fikk noen ideer nå ja.. :) :)
Nydelige skjærgårdsbilder.. lekkert hus ved sjøen.. min mann`s drøm også om noen år, men jeg trivs så altfor godt midt i byn:)
Har min lille takterrasse jeg - som jeg kan titte utover byen, perfekt d.. men men kan jo endre seg!!:)
Ha en strålende helg, vi skal på hytten på Finse å male utvendig, rakk d ikke i høst, snøen kom så altfor fort.Vi hørs!
-jeanette-
Regina sa…
Hi
The yellow house looks nice.It's a dream.Beautiful cushion.I like it!
Beautiful table!!!!!!!!!!!!
Have a nice weekend!
Regina

Populære innlegg