Årets lengste dag ...........

Eller korteste natt. Stryk det som ikke passer. I dag kom også gaven fra min hemmelige venn, like spennende hver gang. Pent pakket inn med vakkert gammelrosa fløyelsbånd. Det ender rett oppi båndesken min, det kan jo brukes til noe senere. Jeg er nå den lykkelige eier av en gradestokk med nostalgisk motiv, servietter som passer perfekt il veggfargen i spisestua, samt en søt telysholder i fattigmannsølv til å henge. Tusen takk til min hemmelige venn, som jeg ei heller denne gangen klarer å gjette hvem er.

I dag tenkte jeg vise dere litt mer av huset, har vel vist en liten snutt tidligere. Opp gjennom årene så har jeg fått en del kommentarer på dørfargen, mange lurer på hvorfor i all verden jeg har malt den sånn. Først tenkte jeg på blå eller grønn, men de fleste med gulorange hus har jo det. Nå er denne turkise komplimentærfargen til gulorange, det vil si at de ligger tvers over hverandre i fargesirkelen. De fremhever hverandre og skaper litt mer spenning. Jeg elsker den fargen , og blir ikke lei den.

Så nå har jeg også malt døra på lekestua i samme fargen, den var nemlig lys grå og litt tam før.
Kommer til å vise innebilder av lekestua senere en gang.

Nå begynner det å "gro" seg til i hagen, selv med den tørken som var tidligere. Peonene står i full blomst, jeg vet faktisk nesten ikke om noe vakrere, dufter deilig gjør noen av dem også.

Dette er en av de tingene jeg absolutt ikke angrer på at vi tegnet inn da vi bygde huset. Den overbygde terrassen er gull verdt. Jeg hadde ikke lyst på en kjempediger terrasse, men flere små plasser rundt huset slik at vi kan flytte med eller fra sola i løpet av dagen.

Akkurat for øyeblikket er det så og si umulig å oppholde seg der, for her i indre Østfold er vi så "heldig" å få ødelagt noen uker av juni/juli med ett besøk av en overivrig knottart som heter "Tuneflua". Den er bitteliten og fryktelig irriterende for mennesker og dyr. Stikker ikke, men tar ett lite jafs av huden slik at blodet renner. De sirkler rundt ører, øyner og i hårfestet - i store svermer. Prinsessa kom inn en kveld her med 12 blodige stikk, det klør og hovner opp. Vi smører oss inn med Sitronella olje, slik at vi kan være litt ute. Må bare holde oss unna gresset. Lysekrona som pleier å henge over bordet her, henger fortsatt i garasjen. Skal arrangere sommerfest for de ansatte til mannen min 5 juli, og da tar vi i bruk garasjen og telt igjen. Så jeg planlegger atter en sommerfest, ikke hvitt tema denne gangen.

Været har vært skikkelig ustadig de siste ukene, og ved å følge nøye med på værmeldingene utnytter jeg enhver mulighet til å få hengt klesvasken ut. Har fått bestefaren min til å snekre ett gammeldags tørkestativ til meg.

Ved inngangsdøra blomster "dronning Ingrid" ivrig, ser at jeg må knipe av noen stygge blader.
Vanning, gjødsel og kjærlig omsorg gjør susen.

Jeg fikk forresten denne vakre buketten, da jeg hadde hagefesten. Det er flere enn meg som har oppdaget Den hemmelige hagen.
Har jobbet i dag, klippet plen og ryddet og laget middag etterpå. Deilig å koble av litt foran pc`n før jeg kaster meg ned på sofaen. Sikkert ikke noe å se på tv`n, aldri det på lørdager. High School Musical 2 dundrer på DVD i loftstua. Prinsessa ser på for ørt`ne gang, mens prinsen smugtitter under håndkle. Han er nydusjet og skal egentlig i seng, men regner vel med at liggende musestille og nesten usynlig, vil han ikke bli oppdaget. Ønsker dere alle en fortreffelig lørdagskveld, og en avslappende søndag.

Today i`ve got the gift from my secret friend in the "gavealong". You can also see some pictures of my house, and the childrens playhouse. The peonys are so beautyfull now. My daugther are seeing HSM 2 for the hundred time. A lovelig sunday to you all!

Kommentarer

Eli sa…
Hei for et nydelig hus du har,og hage akkurat min stil,titter innom fort bare for og ta en pause i pakkinga reiser til danmark i morgen.God sommer
Ann-Cathrin sa…
For et lekkert hus du har! Og så flott du har det ute!
Den dørfargen var bare kanonfin!!! Det ser i det heke tatt veldig fint ut hos deg!!
Tuneflua er hissig her om dagen også ;-)

Ha en flott sankthanshelg!

Klem Torunn
Magny sa…
kjære vene... akkurat nå føler jeg du er verden heldigste huseiger....
for dette var utrolig bra!!
... selv bor jeg i vertikaltdelt tomannbolig!
så fin pakke du har fått, kjøpte et sånt termometer hos annas rom nettopp.~
kos deg i ditt vakre hus~~~
Alex sa…
WOW !! lekkert allt og så flink du er ....som går i detaljer på komplimentære farger osv !!

I LIKE !!!

Og ute plassen er jo en drøm !!!
silje-sin sa…
Først og fremst: FOR et hus!!! Så lekkert! Og døra var bare helt perfekt! Nydelig hage hadde du også. Du steller og ordner så nydelig til. Jeg er ofte innom, men er dårlig til å legge igjen hilsen. Men om torsdagen skulle jeg det, skrev langt, med oppskrift og alt, og så var det en feil med blogger.. Herlig:) Flott hemmelig venn gave du hadde fått også. Her kommer ihvertfall oppskriften du spurte etter:

Marengskake:
4 eggehviter
50-75 g sukker per eggehvite (jeg brukte 60 tror jeg...)

Stekes ca 130 grader i minst en time (jeg anbefaler noe lenger)

Pisk krem, med 1 ss sukker per dl fløte, tilsett litt vaniljesukker.
Pynt med druer og hakket sjokolade.

Veldig enkelt som du ser, trenger nesten ikke oppskrift engang!

Ha en fortsatt fin helg, i det flotte huset deres;) klem fra silje.
Trønderpia sa…
I alle dager, det må være ett av de lekreste hus jeg noen gang har sett!!!
Og dørfargen var hel herlig, spør du meg!

Og uteplassen, blomsterbedene, lekestua, ja ALT i grunnen, er kjempeflott!
Du må virkelig bo i drømmehjemmet.

Nå skal jeg sette meg og se på bildene en gang til, kan ikke se meg mett på de.

Ha en strålende søndag!

Klem fra Vibeke
naturglede sa…
Det er alltid så trivelig å titte inn til deg. Så mye fint du har gjort de siste dagene. Nydelig med det hvite til selvskapet. Delikat og vakkert. Nå er det midtsommer, og jeg håper du får hygge deg masse på din flotte uteplass under taket. Jeg likte dørene dine, de minnet om min barndom:)
fru Pink sa…
Albertine! Huset er jo bare helt fantastisk! Og dørfargen er helt perfekt, så enig, så enig. Terrassen, dukkestuen; alt delikat og lekkert!

Må ta en tur innom butikken din i løpet av en Østfoldtur i sommer også!

Hehe, må le av den tuneflua altså, for noen fæle krek. Heldigvis er den ikke så grådig i Råde der jeg kommer fra, men husker det var best å holde seg unna gresset noen uker ila sommeren.

God uke til deg:)
Aina sa…
Hadde lyst til å skrive du har jammen alt, og så perfekt ;0)
For det er så lekkert inne hos deg, og det er det jo ute også.
Døren er stilig, som prikken over i`en, og hagen en drøm.
Overbygd veranda med de gardinene var kjempefint og praktisk, tenker du nyter sommerdagene der.

Hemmelig venn gaven var flott, liker den gradstokken:0)

Ha en fin uke.

Klem fra meg:0)
Gamlå sa…
Flott hus , FLOTT FLOTT FLOTT. Fargen på døren var bare prikken Ha en flott dag
Gamlå
9na sa…
Oi oi dette var flott, takk for titten. Og så heldig du er da, som har bestefar... som kan snekre til og med.. Men huff tunefluedritten, den kjenner jeg..
vivian sa…
Så koselig hus du har!!!
Synest dørene var utrolig tøffe!
Du kan dette ass!!!!! ;-) Ha en fin uke!!! Hilsen Vivian
Smilla sa…
Nydelig hus! Jeg er jo hjerneskadet av alle hvite bloggerne her inne, så jeg tenkte med en gang at jeg hadde nok malt huset hvitt, hvitt...men når jeg fikk tenkt meg om synes jeg det var flott akkurat sånn som det er!
Karna sa…
For et UTROLIG fint hus dere har, nydelig! Kjempe flotte terrasser, fine vinduer, fine utbygg..ja alt var jo like fint jo....og du kan gjerne komme hjem til meg og lage bed også...super fint!
Smilla sa…
6 og 9 år ja - Jeg gleder meg!! Men prøver å minne meg på å nyte tiden nå også.

Kjipt med de ekle fluene - Det har jeg ikke hørt om før. Er de lysegrønne? Fikk noen bitt i helgen nemlig.
Charlotte sa…
Utrolig flott hus dere har, drømmehus! Likte så godt den overbygde terrassen, blomsterbedene langs huset, samt det hjemmesnekrede tørkestativet. Skal vise mannen min terrassen og bedene, for sånn vil jeg også ha. Og så skal jeg spørre pappa veldig pent om han kan snekre et sånt tørkestativ til meg (han er nemlig veldig flink til å snekre alt mulig).
Ønsker deg en fin, fin uke!
Klem Charlotte
Charlotte sa…
Charlotte her igjen...

Er det greit at jeg legger bildet av tørkestativet ditt inn på min blogg? Tenkte nemlig jeg skulle hinte litt til pappa... hehe

Klem Charlotte
Therese sa…
Så flott hus dere har, verandaen i annen etg gjør susen syntes jeg :o)
Uteplassen er jo som en drøm......
Håper dere bli bvitt knotten snart da, så dere kan nyte utelivet (under tak - håper regnet slutter snart).

Peoner er nydelige, en av mine favoritter.
Ha en god dag og kveld.
Klem
Charlotte sa…
Tusen takk for at jeg får låne bildet, innlegg kommer seinere i dag.
Clogsene har kommet, og jeg bruker de hver dag. Er bare så herlige å gå med, pluss at jeg kommer noen cm høyere opp, og det takker og bukker jeg for.
Klem Charlotte
Tyra sa…
Heisann! For et storflott hus dere har! Og for et flott inngangsparti! Likte veldig godt den turkise fargen du har valgt.Det kan liksom ikke bli en grå velkomst der i gården, med de fargene som stråler imot en...SOLSKINN, uansett vær:0))
Og prinsessa di er virkelig heldig som har et så lekkert hus!
Kos deg masse i kveld, håper dere har finere vær enn vi, akkurat nå. Her i Tønsberg HØLJER det ned!
Klem fra Cathrine
mali-mo sa…
Åh, så nydelig du har det! Jeg syns den turkise døren din var kjempefin jeg. Og for en nydelig uteterasse du! Helt til å drømme seg vekk i :)
Emmeline sa…
Hei Albertine:)

Jeg har faktisk vært innom her mange mange ganger uten å legge inn melding...Men nå er jeg tilbake med egen maskin og kan kose meg på en helt annen måte...Dvs legge igjen hilsener og Nyyyyte synet av de lekre bildene du viser. Først og fremst:

Den utefesten i telt sier bare ALT om deg: GJENNOMFØRT TIL MINSTE DETALJ:) FANTASTISK FANTASTISK!!!!

Jeg blir helt varm om hjertet når jeg ser på bildene; tenk å ha en så gjennomført utefest--fryyyyd!
En ting er at bordet er dekket HELT nydelig...En annen ting er tildekking av reol, gulv og vegger i garasjen. Dette er jo det reneste amerikanske bryllup:) Ikke en cm er overlatt til tilfeldighetene og det er bare DEILIG å se på for oss som drømmer men ikke kommer så langt på gjennomføringen. Liftgardiner, lysekroner, blomster og stereoannlegg i en garasje:) DU ER FANTASTISK ALBERTINE:)

Så videre til det Albertinske koselige huset. Varm fin gulfarge og KNALLFIN turkis. Liker den veldig godt og syns at dette er en spenstig kombinasjon!!!
Den uteplassen du har der bak huset, med flagrende tekstiler og koselige møbler ser jo også ut som den reneste drømmeplassen:) Det vitner om en dame som har mer enn peiling på eksklusivt interiør---ikke rart at du er til stor inspirasjon for oss andre:)

Her er jeg i gang med å gjøre pest soverommet mitt litt bedre. Det vil si at det er MASSE arbeid med skraping og fjerning av tapet, masse søm med gardiner )( okey det er bare rette sømmer og det er jo ingenting for deg..men mye for meg) Lenge lurte jeg på om jeg skulle lage en fondvegg:) Men nå har jeg slått det fra meg og fikser bare et strøk hvitmaling utenpå det som var begynt å bli slitt. Det føles sikkert bra når jeg er ferdig!!!!

Ha en fin uke Albertine og takk for koselig hilsen på bloggen min!
Jorunn sa…
Sukk, for et NYDELIG hus du har!!!
Skjønner godt at dere trives der.
Jeg drømmer om EGET hus og stor hage jeg, spare spare spare!!
God natt!!
Jorunn sa…
Tittei,
Jeg har noe til deg på bloggen min!
Ha en finfin dag!
Klem
Vilken härlig present du fick, skoj med gavealongen. Jag blir helt stum när jag ser din terass, jösses, så snyggt och ombonat! kram!
Tilonino sa…
Fantastisk flott hus dere har. Nydelig i hagen din også. Som er se i et interørblad. Lekkert :)
Marianne sa…
Så flott dere bor! Nydelig hus, døra er jo knallfin. Dette var inspirende. Tuneflua er vi heldigvis forskånet for her i Fredrikstad, har hørt ryktene om den og de er ikke milde ;-)
Hilsen Marianne
Heisann...
Må jo bare si at dere har et nydelig hus da...
Morro med en annen og uventet farge på dørene... jeg malte vår dør i koboltblå for noen år siden, kan si at det har vært en del kommentarer ja - både positive og negative (de negative bryr jeg meg ikke om)...
Og verandaen - nydelig...

Ha en koselig dag og uke...
Hege sa…
Åh for et nydelig hus *sukk* Og kan ikkje skjønne at folk reagerer på dørfargen, for den var helt knæsj :)
Hvis eg nokken gang skal gifte meg så leier eg lett inn deg som arrangør. Snakk om gjennomført hagefest!! Til og med garasjen ser jo lekker ut :)

Ha en strålende sommer!!
Livy sa…
Hei hei!
Du og du for et nydelig hus dere har! Jeg blir helt stum jeg!

Liker så godt butikken din, og jeg er så glad for at jeg tok veien dit og fikk meg greengate serviset:-) Tusen takk for en kjempegod service også!

Jeg kommer garantert igjen!

Ha en fin helg!
*klem fra Livy*
Laila sa…
Nydelig hus og nydelig dør!! Herlig at du tør å bruke så sterke farger! Jeg fikk nesten lyst til å kaste alle spann med dekkvit maling og male gult jeg nå... Men siden vi bor ved kysten og alle husene her er hvite eller kremfargede, tror jeg vi får gå for det. Det er jo lekkert når husene går ton i ton også?? Men dørene våre har også en spesiell farge, de er ikke svarte, ikke blå, men svart/blå/grønne... Får også en del kommentarer på hvorfor vi valgte den fargen osv. Har du malt dem selv eller bestilt dem i den fargen? Vi må ta et strøk når overbygget kommer på plass, de dørene våre tåler visst ikke å stå ute. Hørt sånt tull? De sveller og er blitt kjempestygge på bare halvannet år.

Jaja, nå tar jeg av her. Skulle jo bare fortelle deg at jeg elsket huset, fargene, hagen, ja ALT hos deg er lekkert!

Ha en fin dag.
Livy sa…
Nå har skåla kommet:-) Like hel!
Tusen takk:-)
Neste gang lover jeg å gi meg tilkjenne;-)
Klem
Katarina sa…
Fantastisk flott hus og terasse!!!!:-):-)ME like
Hei!
Jeg må bare slå meg sammen med de andre her, for et fantastisk flott og stort hus du har! Og den husfargen din gjør seg så utrolig godt på huset ditt! Jeg gremmes hver dag over min farge på huset, den ligner på din faktisk. Men nå ser jeg det jo klart og tydelig at det er faktisk hus denne fargen passer helt dantastisk flott til! JEg tror faktisk at farge og form å hus henger litt i sammen. Det er ikke alle hus-fasonger som kler alle de ulike fargene. Slik er iallefall mitt hus. Jeg tror ikke huset mitt har så mange fargene å velge mellom jeg.. hihi.. Det er et arkitekttegnet hus jeg bor i, med "halv"etager, nærmest trinnvis, vanskelig å forklare. Vel, husets tak er mye lenger på den ene siden. Pussig fasong egentlig når jeg tenker etter.. hihi.. Vel, huset mitt kler iallefall ikke orange, det var det jeg skulle fram til. Vel, nå er verken huset mitt pent malt eller har pene kontraster med vinduer og dører. Dette er nemlig malt i en forferdelig rødfarge, det er virkelig ikke pent gjort i det hele tatt. Heller faktisk mot å male huset mitt rødt eller hvitt jeg da, vi får se hva det blir til. Huset ble malt i fjor, så egentlig kan jeg vel vente mange år med å male det, men det klarer jeg bare ikke.. hihi.. Huset for nok ny farge til neste år ja.. Dette ble mye malingssnakk, mn jeg ble så fasinert av hvor fin fargen var på det flotte huset ditt, med alle de flotte kontrastene. Døra synes jeg var nydelig!!! Og for en vakker uteplass du har? En drøm! Helt fantastisk! Ingen tvil om at dette kan du virkelig!
Må også få lov til å kommentere den fantastisk fine 40 års feiringen du hadde laget!! Noe så utrolig flott gjennomført! jeg synes det var helt utrolig fantastisk! Du har jo tenkt på ALT! Må si du har øye for detaljer!!
Håper du har en kjempefin sommer!!
Klemmer fra Beth
Hege* sa…
Jeg bare elsker den verandaen din!!! Den skulle jeg mer enn gjerne hatt... Det var utrolig stilig å henge ut gardinlengder... Gleder meg til å se mer:)
Og du- døra di er knallfin i fargen!!
Ha ei herlig helg!
Miss.T sa…
Heisann
For et lekkert hus og fantastisk hage !!! likte knallgodt den gangstien med brostein foran bedene dine..lekre blomster, lekker lekestue, lekker farge på døra.. JA alt var jo lekkert hos deg : )
Landliv sa…
Helt utrolig spesielt hus, og modig og frisk farge da! Så utrolig gøy å få til noe EGET som ikke bare er kopiert. Verandaen ser buet ut - også spesiell detalj. Her tenker jeg dere trives!!
You have a wonderful blog. I always like to look at you over.

Best wishes Christina from Germany - Heidelberg
Vibeke sa…
For et vakkert hus du har! Og alt er så gjennomført og flott. Lurer på om jeg får det slik noen gang jeg?! ;)

Populære innlegg