Bryllupsdag ..........

I dag er det faktisk 12 år siden vi giftet oss, og vi pleier som regel å glemme den. Husker det lenge før, men akkurat selve dagen så er det blankt. Tenkte jeg skulle vise dere noe fra albumet, og når jeg blar i det nå, så ser jeg at jeg i dag hadde gjort en del annerledes. Men sånn er det jo med det meste - man utvikler seg og forandrer litt smak og stil. Det eneste jeg ikke ville gjort annerledes er kjolen, den synes jeg faktisk fungerer fint i dag også.

Velkommen! Innbydelsene "lagde" jeg selv, med motiv fra en plakat fra rundt 1900 i Paris tror jeg. De var forseglet med rødt seil bak.

Jeg malte trefigurer som bordkort, med herrene i mørk dress og damene med lang kjole.
(Beklager billedkvaliteten)

Kjolen tegnet jeg selv, og fikk god hjelp av en kollega av meg som er tilskjærer. Kjekt å sette bort mønsteret til noen som gjør det hver dag. Her ser dere noen tegnede forslag, samt mønsteret.

Kjolestoffet er i 100% Jaipure silke fra India, og har ett så vakkert skinn og struktur. Blonden er i viscose og bomull, og den farget jeg slik at den passet til kjolefargen. Her på bildet ser det nesten hvitt ut, men det var lyst grått. Skanneren klarte ikke å yte orginalen rettferdighet. Det tok noen timer å sy, og resultatet ser dere lenger ned.

En liten stund før bryllupet holdt vi på med en produksjon på systua, lurer på om det var Hamsun. Og der sydde vi antrekk til kjøkkenpiker, dette synes jeg var en god idè, og sydde slike til mine serveringsdamer (klassevenninner fra Kjole og drakt) Det var bare så fint da de kom inn på rekke og rad med fatene, da vi spiste.

Utdrikningslag er vel ikke noen man er så stolt av, men jeg hadde nå en gang ett. Her er jeg altså avbildet foran den lokale lille matbutikken, iført en varm og lekker krimpelinkjole, sigende strømper og gode sko, og for ikke å glemme en "strømpebukse"struts rundt armen. (Den har gummihansker som føtter!) Lekker håndveske og en kurv full av "strutse"egg som skulle selges. (Akkurat på denne tiden var det noen bønder i bygda som satset på strutseoppdrett) Dette er ikke akkurat så ille moro, stående i en liten bygd hvor alle kjenner alle - klokka tolv på formiddagen klinkende edru. Så her tar jeg noen smugslurker av vinflaska (gjemt i en pose), for å fatte mot!
Bordekkingen er holdt i hvitt, der har jeg ikke endret meg så mye. Serviettene ble plassert i glassene, for forrettene skulle settes inn før vi satte oss til bords. For egentlig synes jeg det er finest med serviettene på bordet. Dukene var jeg på Stoff & Stil og handlet i metervis for en rimelig penge, liker at det er likt. Husker mamma var noe fortvilet over at jeg ikke ville ha noe farger inn på bordet, ikke i blomsterdekorasjonene engang. Jeg synes at at med blå gardiner og stoltrekk, så var det mer enn nok farge i det rommet.

Sanghefte til kirken og sangomslagene lagde jeg, slik at det ble lik skrift og en slags sammenheng med innbydelsene. Hadde brettet omslagene på midten og lagt sangene løse inni, knytet sammen med en sløyfe. Den ble grønn for å matche de grønne bladene til blomstene, og for at mamma ikke skulle få fnatt over alt det hvite! Synes den vanlige A4 størrelsen som var mest vanlig, ble for store til bordet, er som så mye som skal plasseres.


For mange år siden kom jeg over en velbrukt utstillingsdukke, hun har fulgt meg som en trofast og taus leieboer. Hun fikk også nytt antrekk, og stod ved inngangen til spisesalen med meny og bordplasseringskart. Vurderer å skaffe henne nytt hår, akkurat for øyeblikket er hun iført min turkise parykk.

På vei inn i kirken - fjernet min far. Tror ikke han ville være like begeistret over å være avbildet her inne. Brudebuketten bestod av bringebærrøde roser fra knupp til utsprunget i en spiral ned knoppene innerst. Det ble også satt inn litt lilla "Bitterurt" for å skape litt kontrast. Ønsket egentlig ranunkler eller hortensia, men var visst litt utenom sesongen. Tiaraen var jeg heldig å fikk låne på kostymelagret, den ble brukt under innspillingen av Hamsun. Slør ville jeg ikke ha, for med en såpass stor og annerledes kjole, fikk hode og blomster tones ned. Derfor ei heller smykker, unntatt noen enkle perler som hang litt ned. Kan bli ganske slitsomt når kjole, hode og blomster slåss om like stor oppmerksomhet. Lurt å velge en ting som hovedelement.


Kjolen er tredelt, med ett blondetrukket korsettliv, skjørt med legg bak, for å gi inntrykk av en form for kø bak. Over hadde jeg en kåpe med Wateau-legg fra skuldrene, har dere sett filmen om Marie Antoinette, vil dere ha sett flere kjolen med det der. På hennes brudekjole også, faktisk. Jeg lot de store underskjørtene være, for på 90-tallet var jo de fleste brudekjolene ganske enorme, og det hadde ikke jeg så store sansen for.
Vi ble hentet i min bestefars gamle T-Ford på kirkebakken, og her luftet det litt. Godt med litt vind i skjørtene på en varm august-dag.

Bryllupsvalsen hadde vi trenet en stund på, hjemme på stuegulvet. Var på biblioteket og lånte cd (eller var det kassett ;0)) med vals på. Den satt som støpt på selve dagen, jeg bare hvisket En-to-tre En-to-tre, slik at han kunne holde takten.

Bryllupskaken er hjemmelaget, synes sjelden at de kjøpte smaker så godt. Mamma laget sukkerbrød, for det er hun super til. Men hun fikk en tidligere nabo til å pynte den, hun lagde til og med marsipanen selv. Jeg var helt bestemt på at jeg ikke ville ha rosa roser, så det ble ferskenfargede i stedet.

Dagen ble skikkelig vellykket, og jeg tror alle moret seg. Jeg hadde leid en trio som spilte og sang, og det ble danset og danset. Været var bare vakkert, nok mat og drikke - samlet de man er glad i. Med "noe" planlegging i forkant da, går det meste greit.
Det var hyggelig å sette seg ned med albumet, lenge siden jeg hadde sett i det nå. Minnene kommer strømmende på. Jeg sliter litt med å få dagene til å gå opp for tiden, døgnet mangler noen timer. Har derfor ikke fått tatt en runde hos dere, men har lest alle kommentarer ihvertfall. Har som mål å bli flinkere på akkurat det området. Ønsker dere alle en riktig fin uke!
Today is my weddingday - the 12. So the pictures are from the planning and the big day!
A beautyfull week to you all!

Kommentarer

Krusedull sa…
Gratulerer så mye med bryllupsdagen! Gøy! Vi har selv 1 års bryllupsdag i morgen, så jeg er helt i det hjørnet nå! Så kreativ og flink du var, mange gode ideer og fine ting! Kjolen var unik og flott! Nyt dagen og minnene! ; )
;-) Vi giftet oss på akkurat samme dag/samme år vi da! Foreskjellen er at jeg ikke er gift mer :-)

Gratulerer så masse med dagen!!

Gleder meg til å ta en tur inn i butikken din å se på alle høstnyhetene snart!

Klem Torunn
Gratulerer med bryllupsdagen!!!

kjolen din var utrolig vakker, nydelig brud:)

Vi har også vært gift i 12 år, utrolig hvor fort tiden går;)
Ha en kos dag:)
MOLLY sa…
Så gøy å lese!!!!!! Brudekjolen er FANTASTISK, og tidløs, så den kunne du glatt brukt idag, likte fargen, fasongen, ja hele kjolen!!!! Så fine dere var, og det er litt rart å se tilbake på....Har bladd meg gjennom litt av hvert nå når loft, og skap og skuffer er tømt...
Fant noen bilder fra sydenferie, da nr. 3 var seks måneder, og innbilte meg dengang at jeg var sylslank igjen etter to kjappe fødsler....hahahahahaha, snakk om selvbedrag, grøss og gru;=)

Nå tar vi bare med oss de gode minnene, og lar resten gå på bosset;)

Kos deg/dere på dagen din/deres!
Kari sa…
Gratulerer med dagen :)

For en fantastisk nydelig kjole !! ja den kunne du brukt idag og...
Brudeparet var nydelig og jeg ser dere hadde en flott dag :)
12 år..... Tiden går fort...

Jeg giftet meg i 1981, var gift i 21 år. Vi skilte oss og var borte fra hverandre i 5 år, men fant tilbake til hverandre og giftet oss MED hverandre nå i mai :))))
Livet kan være forunderlig og vi er såå takknemlig for at det ble oss to igjen :)
Måtte bare fortelle det, kom i det romantiske hjørnet hihi...

Kos dere idag og nyt hverandre !!!
Og husk å ta godt vare på hverandre og husk å pleie hverandre av og til, ikke glem å være kjærester... ;)

Klem
MeyBiMe sa…
GRATULERER med dagen :-)
Masse flotte bilder fra den store dagen!
Brudekjolen din var helt NYDELIG!!!!!
Den likte jeg veldig godt!!!
Ja det er mye som forandrer seg med smaken i stil ja.....
Men synes du kom godt ut av det :-)
Jeg tenker også på en del ting jeg ville forandret visst jeg skulle giftet meg i dag :-D
Jeg giftet meg for 10 år siden.
Ha en fin bryllupsdag da :-)
Bak en Sky sa…
Gratulerer med dagen! Kjolen din var nydelig da! Håper jeg også blir gift en dag!!;)
Ha en super dag!
MOLLY sa…
Glemte å si hvor kule de kostymedraktene til servitørene var:)) Du var nå superflink dengang da også, du;)
Monica sa…
Gratulerer så mye med 12 års jubileum! Kos dere masse. Ha en super dag
Therese sa…
Gratulerer så mye med bryllupsdagen :) Kjolen din var jo nydelig, da som nå. Jeg likte spesielt godt blondene på armene. Håper du og mannen får en koselig dag sammen :)

God søndag.
Litt av Mitt sa…
Gratulerer med dagen! Ja det er veldig koselig å sitte å bla i gamle minner :0) Kos dere på dagen!!
Jorunn
tinemor sa…
Gratulerer masse med bryllupsdagen!!
Nå har jeg sittet har og skikkelig kost meg med innlegget ditt.
Jeg elsker bryllup.
Kjolen din var aldeles nydelig!!!
Ha en hyggelig markering og god søndag!
Tilonino sa…
Hei og gratulerer med bryllupsdagen i dag. Flott brudekjole du hadde og fine serveringsdamer også.

Vi har også bryllupdag i dag, men vi giftet oss 1991.

Ha en fortsatt fin dag dere også :)
MiaMaria sa…
Hej!
Grattis på bröllopsdagen!!!!!!

Vilket jobb du lagt ner på ditt bröllop du är en fantastislk kvinna på det mesta tror jag.....

Och en vacker bröllopsklänning till en vacker brud.....

Ser att du även var flott på din möhippa......

Kul att du delar med dig...

Må så gott!
MiaMaria
Gartulerer så mye med dagen begge to. For en kreativ sjel....me like:O) Du er å blir en kunstner:O)
Lemi sa…
koselig å lese om bryllupet ditt. gratulere me dagen...
Fjordheim sa…
Gratulerer så mye med bryllupsdagen. Koselig å få ta del i det som skjedde den gangen for 12 år siden. Nydelig kjole du hadde sydd til den store dagen. Koselig å ha den. Servitrisene var også fine. Lykke til videre.
Ha en fortsatt flott kveld:)
Gratulerer med bryllupsdagen. Så flott kjole du hadde og så gøy at du laget den selv. Veldig flotte bilder. Takk for titten.

Jeg er veldig fasinert av 1700-tallet og spesielt draktskikken på den tiden. Da vi giftet oss for snart 5 år siden laget jeg alle klærne i stil fra ca 1750 til min mann og meg og alle brudepikene. Kjolen var ikke helt ulik din men i gullfarget silke fra Malaysia.
Tone sa…
Takk for kommentaren du la igjen på bloggen min! Gratulere så mye med bryllupadagen:)
Klem Tone
Gratulerer med dagen!
Artig å se bildene fra dagen deres. Vi giftet oss i 2001, og det er allerede mye som ville vært gjort annerledes i dag enn hva jeg valgte da, men vakkert var det, og veldig hvitt.
Berit sa…
Gratulerer så mye med dagen!!

Jeg er imponert over den kjolen, den var virkelig nydelig. Men du er jo så dyktig med alt at ble slett ikke forbauset at du hadde laget den selv.

Gjennomfort stilig til minste detalj, med mye arbeid i hver ting.

Dere må ha lykke til med de neste 12 årene!!
Karna sa…
Bøyer meg i støvet, å sy drakter til alle serveringsdamer i tillegg til egen kjole!! Er det mulig?

Bryllupskjolen din var lekker!!
ENGEL sa…
guri malla så vakker kjole å brylllup du hadde!ble helt misunnelig jeg nå!og gratulerer så mye med dagen!
Silkepapir sa…
Gratulerer med bryllupsdagen! Jeg bøyer meg i støvet for planleggingen og gjennomføringen. Du var nydelig, også alle detaljene da. Kjempeflott:)

Karianne
Fra en med bryllupsdag i disse dager til en annen ;0). Jeg har bryllupsdag i dag ;0). 14 år! Er en fersk blogger. Har regelmessig lest bloggen din en stund nå uten å gi livstegn fra meg, men når jeg nå har en egen blog er det vel på tide å si hei - og at jeg koser meg med å lese innleggene dine. Litt misunnelig på at du kan leve ut drømmen om en interiørbutikk *S*. På den andre siden har jeg en kjempefin jobb som lærer. Det braker løs i disse dager.

Har to blogger - en familie og rote-blog på www.noplacelikesweethome.blogspot.com - og denne - som skal ha litt mer interiørpreg.

Har linket til bloggen din jeg. Håper det er greit ;0).
Heisann...
Og gratulerer på etterskudd...
Dettte bryllupet kan det jo ikke være noen som glemmer - for jammen var det utrolig flotte bilder du viste her, og servitørene var jo bare knallfine, og brudekjolen...

Ha en koselig dag og uke...
Jorunn sa…
Gratulerer så mye!
Artig å se bilder fra din dag!

Jeg har noe til deg på min blogg :)
Bak en Sky sa…
Jeg har prøvd meg på mørlefsene dine!!De var knaill bra!!
Therese sa…
Litt sent ute men; Gratulerer så mye med dagen som var!!

Skjønner brylluppet var planlagt ned til minste detalj :o) Kjolen din var/er nyyyydelig!!

Populære innlegg