Mamma Mia .........

Uka som gikk, forsvant egentlig uten at jeg rakk å kjenne etter. Første skoledag for prinsen og innkjøring på SFO er unnagjort. Endeløse lister med varer som skal bestilles fra leverandørene, og skikkelig hjertebank hver gang en handel er i havn. Det er så mye som skal til for å fylle hyllene til jul, og ganske skummelt i grunn. Treffer det jeg har valgt ut, mon tro? I utgangspunktet liker jeg ikke det uvisse, men at det meste er forutsigbart. Sikkert derfor jeg planlegger så mye, hele tiden. Men akkurat butikkdrift er jo ett sjansjespill fra ene enden til den andre. Så da får jeg heller leve litt "farlig", da. Var på messa på torsdag, handlet en del og spiste lunsj sammen med Heidi fra Bryggerhuset. Det var koselig, selv om Latten kostet hele 50,00, og det var jo nok for 1 cl espresso og 3 dl melk.For øyeblikket er jeg litt tussete, har vært og sett Mamma Mia to ganger på kino denne uka, og tar den gjerne en gang til. ABBA-fan har jeg vært siden jeg var 7 år, og mimet med en spade som microfon sammen med venninna mi. Til min store sorg var hun blond og jeg mørk, så jeg endte opp som Annifrid hver gang. Tilbake til filmen; så vanvittig kuult å se alle disse "store" skuespillerene spille så hemningsløse og frie, samt synge av full hals. Akkurat passe banal og full av kliseer, og med disse plutselig sang og danseinnslagene. Jeg har ledd av full hals og sittet med klump i halsen, mens tårene har rent. Selvsagt uten å ha husket papirlommetørklær i veska, og da blir det så som så med mascaraen etter hvert!
Har lastet ned soundtracket til filmen på iPoden min, og igjennopplever kortversjonen av filmen gjennom det. Siste gangen hadde jeg med prinsessa, og hun syntes også den var kjempefin. Hun går og nynner Honey - honey av full hals. Vakkert greskt landskap, deilig turkist interiør, blandingen av mønster og farger, og ett frydefullt dekket bord. Så nå gleder jeg meg bare til DVD`n slipper! Sist jeg hadde samme runddansen, var med Phantom of the Opera. Har sett den 4 ganger som musikal i London og to ganger på kino, samt ett utallig ganger på DVD - på full guff! Jeg kan bare si at hvis du ennå ikke har sett den, er en smule begeistret for ABBA - SÅ LØP OG SE DEN!

Jeg har fått en utfordring av Emmeline som jeg skal få innfridd snart, har bare ikke rukket det i helga. Har også fått en award av noen av dere, har ikke rukket å se på det ennå, men skal ikke glemme det. Har bare ikke hatt nok timer de siste døgnene. Skriver litt innimellom kundene i dag, og har nettopp vært vitne til ett guffent opptrinn med noen av våre nye landsmenn rett utenfor her. De hadde tydeligvis en liten disput, og med noe håndgemeng falt den ene rett i asfalten. Den lyden som hodeskallen mot det harde underlaget gav, gjorde at jeg nesten besvimte. Men det gjorde i allefall offeret. Det var helt grusomt, og jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. Han våknet til slutt, og har sikkert en skikkelig hodepine, samt en gedigen "donald"kul. Nå har ambulansen nettopp hentet ham. Huff og huff, det er vanskelig å få ristet det av seg . Med ønske om en fortreffelig uke til dere alle! Bildene regner jeg med at er fra Universal

Kommentarer

Anja Holt sa…
Jeg er sikker på at vareutvalget treffer midt i prikk, og dette med antall timer per døgn som er for få kjenner vi alle til nå.

Ekkel opplevelse, men jeg sier nå en ting: bry deg kun om ting du kan forandre selv.
Uff, jeg har enda ikke kommet meg på kino og fått se den filmen!! Alle sier jo at den er sååå fin. Jeg gleder meg til å gjøre jule-shoppingen hos deg, du treffer helt sikkert riktig denne gangen også :0) "Problemet" når man handler hos deg er jo å velge hvilke ting man kan ta med seg hjem, har ikke pengebok til å ta med hele butikken hjem vet du ;0) Ekkelt med han som datt i bakken da, kan tenke meg den lyden var skrekkelig!
Mamma Mia-fimen var en stooooor opplevelse, ikke sant. Man var jo nesten rusa når man kom ut av den for første gang. Da så jeg den i Oslo - med et surround-anlegg med trøkk i ryggen. Thank you for the music og sjarmerende skuespillere *S*. En stor estetisk opplevelse i tillegg.

Jeg har også sett den to ganger. Når den kommer på dvd kommer jeg til å kjøpe 4 stk. En jeg kan spille, en til hver av ungene mine (som de kan ta med seg ut av redet) og den siste i tillfelle min egen blir ødelagt.

Har hatt soundtrack-cden i bilen hele sommeren.
PS. Jeg var også alltid Annifrid. Brunette med blond venninne ;0).
Kari sa…
Er helt sikker på at du har handlet de riktige varene :)
Skjønner at det må være vanskelig å plukke ut ting til butikken din...

Mamma Mia ja :-))) En herlig film !! Jeg tror jeg satt med et smil under hele filme, klarte ikke å sitte i ro med rockefoten hehe.. Og dette med disse flotte voksne damene da som slo seg løs *ler*. HERLIG !!!

Litt av en opplevelse du hadde utenfor butikken.. Så ekkelt :(

Ha en fin kveld
Linn sa…
Hei!
Jeg er helt enig med deg, Mamma Mia er en helt herlig film! Utrolig hvor mange følelser den fikk liv i på den lille stunda.
Men jeg har ikke sett Phantom of the Opera, kanskje det blir den neste filmen jeg må se;)
tinemor sa…
Litt av en opplevelse utenfor butikken. Slikt er ikke gøy. Skjønner kvalmen din ja. Blir satt ut avslikt.
Mamma Mia -filmen skal jeg se på fredag. Gleder meg .Mamma har sett den alt, men MÅTTE være med nå å. Hun bare elsker deg! Så jeg tror nok den faller i god smak til meg å.
Klem
borghild sa…
Jeg var også og så Mamma Mia i går, og den var bare herlig!!! Selve innholdet og storyen er jo så som så, men det spiller absolutt ingen rolle når sangen og dansen begynner!;-) Ha en fin mandagskveld! Klem B:-)
Fru H sa…
Det er ikke rart at denne filmen er en publikumsmagnet. Har begynt å tenke på neste års bursdagsfeiring, som bør feires siden det er et rundt tall. I stede for alle hjemmesnekrede sanger, så tror jeg at jeg skal satse på Abba-sanger istede:)
Heidi sa…
Hei, hei!

Takk for sist og koselig lunch på messa. Ja, en trenger en pust i bakken etter noen timer i lettere trav fra den ene leverandøren til den andre ;O)

Jasså, så du har fått sett filmen to ganger du....
Det vil jeg også.... Den er jo bare heeeelt råbra:O)

Tror det må være den mest fornøyelige filmen jeg har sett noen gang.
Nå jobber hjernen..., må jo finne på noe "ABBA-greier" utover høsten...

Ha en super uke! Kanskje vi snakkes.
Klemz
Heidi sa…
Kanskje vi snakkes denne uka skulle det stå... Litt kjapp på labben.
Og det gjør vi nok når jeg tenker etter. Må ta blodprøver i morgen så da kommer jeg nok innom ;O)
See you!
Farmendamen sa…
Hei
Oj det hørtes ikke hyggelig ut, men man skal jo bry seg med sine medmennesker også da...så jeg skjønner at du synes det var vanskelig.
Jeg har handlet hos deg, det var et kaffeserviset fra House doctor og jeg er stadig innom butikken din og er derfor ikke urolig for at du ikke skal ha noe som faller i min smak til jul.
Kom gjerne innom meg på bloggen.Jeg er ganske ny blogger og usikker på alle "termene" med awarder og givealong etc.Burde vært laget en handbok i terminologien for oss nybegynnere..
ENGEL sa…
enig med deg,filmen er knallbra!!!ligger masse låter og snutter på you.tube til opplysning;)skjønner du har det travelt for tiden,men det var hyggelig at du kom med innlegg!ønsker meg bilde fra butikken i ett nå;)
MOLLY sa…
Har så lyst til å se denne filmaen altså...mmmm, kanskje jeg må ta med hele bøtteballetten og gjøre akkura det;)
Ha en fin kveld!!!
Bare innom som snarest og takker for en FANTASTISK sommergave.Som jeg ble UTROLIG glad for. Kommer tilbake når hverdagen faller litt mer på plass. Er fortsatt på ferie i Lofoten. ha en fin uke.
Grip dagen sa…
Vi samla 3 generasjoner og så Mamma Mia på kino. Kjempegøy!
En blir i et herlig humør av filmen. Den traff meg rett i hjertet!
For et par helger siden innviterte jeg foreningen min med på hyttetur. Vi spillte Mamma mia- CD'n på full guffe. Du kan jo tenke stemningen i hytta da...
Fantastisk moro!

Både jeg og jentene mine synger stadig på disse sangene. Favorittene er Schoolbag in hand og The winner takes it all. HERLIG!

Ha ei fortsatt fin uke, Albertine.
Klem Marit
Tyra sa…
Heisann!
Jeg er 110 % sikker på at varene du har valgt ut vil sitte som et skudd! Du har jo en utrolig god smak når det kommer til dekorasjon og stemningsskapende interiør, så der kan du sikkert bare senke skuldrene og puste ut og bare glede deg til varene kommer! Bloggen din sine julesider ifjor var faktisk den største inspirasjonskilden min i fjor, så jeg gleder meg VELDIG til å se bilder fra både hjem og butikk når vi kommer så langt...
Som "gammel" ABBA-fan vet jeg hva du snakker om, har også vært og sett filmen noen ganger. Gleder meg stort til den kommer på DVD, for ikke å snakke om når musicalen har premiere i Norge 19. mars neste år.
Og 3. juli neste år drar jeg til Sverige for å være der når det nye ABBA-museet åpner i Stockholm. Jeg gleder meg som et lite barn!
Akkurat sånn travelt og livet bare suser avsted er det her også. Nå i dag har jeg kunne sitte ned og slappe av. Se frokost tv og nyte å ha fri. Godt der ikke er slik hele tiden for da hadde jeg meldt pass.
Hørtes skummelt ut med han som datt i bakken. Jeg har hørt den lyden da prinsessa sprang barføt inn i garasjen og mannen hadde nettopp lagt epokcy på gulvet. Hun var borte i nesten 5 minutter. Det dunket glemmes ikke.
Våkner enda på nettene at jeg ser hun detter og så høres lyden.
ekkelt.
Mamma mia har jeg enda ikke fått sett. Men den skal så kjøpes på DVD. Vet ikke om jeg rekker det heller liksom. Prinsessa har sett den med venner og mannen vil ikke. he he
jeg får nok mamma meg mia hjem i postkassa så kan jeg sitte her å nyte i fred og ro:O)
HildeS. sa…
Mamma Mia er berre rett og slett herleg. Eg har sett filmen to ganger, og ser han gjerne fleire.
ha ei fin helg.
Janickes sa…
Jeg har ennå ikke sett den (ikke SATC heller, for den saks skyld..) men min søster har sett den 4 ganger, og vil ha meg med en gang til! Så da må den være bra, da...

God helg!
Heisann...
Sommeren slutta litt brått i år synes jeg - skolestart og jobb, lurer på hvor ferien egentilig tok veien...
Har enda ikke sett FILMEN... må nok få sett den en av dagene - tror jeg...

Ha en koselig søndag og uke...
tintin sa…
Er så enig med deg ang. Mamma Mia. Har sett den 2 ganger selv og kunne godt tenkt meg å se den flere ganger og klabert DVD kommer til å bli kjøpt inn så fort den er ute på markedet! Jeg har også vært fan av abba siden barneskole alder og jeg var også den som endte opp som Annifrid, min bestevenninne skulle alltid være Agnetha for henne var penest :-) så for å unngå krangel og sure miner var jeg Annifrid.
BROCANTE sa…
Enig - en riktig koselig film. Så teaterstykket i London for flere år siden også. Som alle andre er jeg også ABBA fan.

Populære innlegg