Høstfornemmelse .......


Du verden som tiden flyr, synes det ikke er lenge siden jeg skrev forrige innlegg, men det er jammen snart en måned siden. Regner med at de fleste av dere har hatt like mye sol og varme som meg. I hvertfall håper jeg det, for det er deilig å få ladet opp batteriene innfor høst og vintermørkret.

Nå har jeg sneket meg til en liten pause, for etter alle disse soldagene har heimen fått leve sitt eget liv, noe støv, døde fluer, rot og klær som venter på å komme inn i hyllene igjen. Dette har det ikke vært ork til å ta tak i når gradestokken har krøpet opp mot 30 grader. Min kropp har selv innført en slags siesta, og etter ett 40-års lag i går kveld/natt, er den nå i dvalemodus. Derfor fant jeg ut at å sitte helt stille, med fingrene på tastauret - det kunne jeg sagtens klare en liten stund.
Noen dager av ferien har jeg tilbragt med mannen i mitt liv, i Barcelona. Vakker by med arkitektoniske perler kvartal etter kvartal. Moro å se de lekne og fantasifulle byggene til Gaudi. Det var noe hett der vi dag etter dag vandret blandt alle de andre turistene. Bærting og tuting, bånn gass og bråbremsing preget de store gatene, så det var bare å komme seg inn i de trange smugene i det gotiske kvartalet. Der kunne man høre sin egen stemme og finne roen. Bare synd at det var så få utecafèer i de rolige områdene - for det finnes knapt noe bedre enn å sitte på en fortauscafè med en deilig kaffe med melk eller en halvliter øl, og bare se på livet, og alle de forskjellige menneskene som av ulike årsaker søker til samme by.

Vi ble egentlig litt skuffet over hvor søplete og møkkete det var rundt omkring. Hundemøkk ble ikke plukket opp av eierene, og i den varmen var odøren rimelig lei å takle.

Ellers har vi tatt noen dagsturer med båten ute i Skjeberg, lagt oss til på en øy og badet og badet. Det var utrolig 23 grader i vannet og selv jeg som sjelden (les nesten aldri) bader i Norge var uti opptil flere ganger pr. dag.

Nå har jeg vært tilbake på jobb en uke, og da Heidi fra Bryggerhuset var innom en tur for å få en dose kaffe - fortalte hun at den nye katalogen fra Green Gate var ankommet hennes postkasse. Og da jeg sjekket Albertines, så lå den jammen der.

Og her var det en del nytt og spennende, må jeg si. Det er mye sarte beige toner og temaer som "Gustaviansk vintage" og "Bohemian cottage". Nye spennende serviser og vakre detaljer.

Nå gleder jeg meg til å gå på messer, og jeg starter i Herning 15. august. Der skal Mona i Boligfryd og jeg tilbringe helgen i Århus, for der er det så koselig og mye spennende å se. Dessuten er det ikke så all verdens langt å pendle til messelokalet i Herning.

Vi gleder oss til å reise, bare det å spise på ett av de koselige spisestedene i Århus er ett høydepunkt. Er ute etter noen nye leverandører, og håper å finne noen skatter i Herning.

Jeg sliter litt med feil på siden, det kommer opp en gul trekant. Skjønner ikke hvordan jeg skal rette opp dette. Nei, nå må jeg skride til verket, huset kommer ikke i orden av seg selv, heller. Det hjelper jo ikke akkurat å skyve på det, og ingen trylleformel ordner dette raskt og smertefritt. Og hushjelpen - det er jo fortsatt meg.
Ho-ho. Hvor finnes du, menneske med hjerte av gull og en unik evne til å holde det albertinske hjem i sånn nogenlunde skikk? Du er ønsket 3 til 4 timer i uka - vi lover å rydde klart!
Dere ønskes en riktig flott uke, her er det meldt regn og torden fremover. Er redd jeg ikke rekker å titte innom dere i dag, jeg ligger noe etter med alle mine planer for dagen! Klem!!!

(Alle bildene fra Green Gate er fra deres katalog)

Kommentarer

Marte sa…
Jeg har også lyst til Barcelona - det ser ut som det er så fint der:)
Så fine bilder fra Barcelona :0) Jeg har også tidligere fått en sniktitt i høstkatalogen til GreenGate, og jeg kan love deg, jeg kommer garantert til å besøke butikken din når de nye varene kommer!! Den nydelige brune fargen er akkurat MEG :0)
Therese sa…
Hei og velkommen tilbake :o) Godt med ferie, men litt deilig og komme tilbake til hverdagen også. I alle fall når vi har hatt så flott sommer som i år.
Kunne godt tenkt meg en tur til Barcelona, har hørt mye posetivt om byen. Kanskje jeg burde ta det på en årstid som det ikke er fult så varmt? Slippe unna den værste odøren :oD

Masse flott i vente fra Green Gate skjønner jeg - sukk, det er vist bare å begynne å spare ;o)
Kari sa…
Åhhhh.. Så mye fint fra Greengate .. Sukk.. Her er det bare å spare ser jeg..

Ha en fin dag :)
ENGEL sa…
jeg vil oxo på tuuur!dette var fristende altså!å så masse flott i katalogen!!!!
Petunia sa…
La døde fluer i vinduskarmen og støvet ligge på hyllene. Nyt sommeren. Tenk hvor mange kalde og mørke måneder somligger foran oss nå. Du skal just få vasket huset...
Det ser ut som du har hatt en virkelig fin sommer:)
Anja Holt sa…
Husarbeide går ingen sted, det har jeg også erfart. Sommernatten er til for å nytes, og nyter man "for mye" får man heller ta en Paracet neste dag! *ler*

Velkommen tilbake!
Sisselle sa…
Green Gate i "mine"farger???!!tror pengboka kommer på slankekur nå!!;O)
Mye fint var det der ja !!!
Sukk! Så utrolig mye vakkert Green Gate som kommer nå. Her har jeg ikke funnet en eneste butikk som fører det merket! Merkelig at det ikke finnes her...eller er det jeg som ikke har lett på de riktige stedene? Uansett, ha en fin uke:)
MOLLY sa…
Velkommen tilbake!!! Masse ndeilige fristelser her ja;) Kos deg på messe!! Nå går flyttelasset vårt til Østlandet...juhuu:)
MOLLY sa…
Nydelige f. eks.!
Tone sa…
Så mye flott fra green gate, mulig det er en lommebok til som må på slankekur...Jeg synes du har en topp blogg håper det er ok at jeg lenker deg?
Klem Tone:)
Hyggelig å se deg tilbake her på bloggen! Kanskje vi sees i Herning :-)
Trivelige ting fra den nye Greengate-katalogen,men jeg håper de beholder litt av fargene sine også, jeg orker ikke at alt skal være grått, altså :-)
Det er så godt å ha deg tilbake igjen. Har savnet deg masse. Å for noen planer du har nå utover. Høres så spennende ut. Gleder meg masse til å høre mer om det:O) Ha en herlig fredag og kos deg masse i helga. Masse klemmmer fra Elin:O)
Anniche ♥ sa…
Hei Albertinemor :=)

Kos å se deg tilbake igjen , jaaa dagene bare flyr . Nå er vi tippet august - og jammen er høstfølelsen der med engang ;O)

Herlige feriebilder , kunne fint hatt en uke der ...men ferie har det vært lite av i det siste . Men har storkost meg i butikken jeg ja !!

Skal dere til Herning dere også , så kos!! Jeg og Christina fra Låvebutikken skal reise sammen med våre menn , og vi skal også bo i Århus denne gangen ...
Gleder meg masse nå. Synes Herning messen er super jeg !

Flotte Green Gate bilder også . Skulle ønske jeg hadde det ...",

klem
ninni sa…
hej va mycke fint du visar på din blogg.
ha det gott
ninni

Populære innlegg