sommer og sol ........


SJARMERENDE GJENBRUK av Hanna Kristinsdóttir og Ellen Dyrop har nå endelig kommet i butikken. Masse flotte bilder og gode ideèr, og den koster 349,00.

Endelig føles det som sommer, og i følge værmeldingen på radio`n i morges så ligger det ett høytrykk over de sørlige delene av Norge. Derfor er det skinnende sol og over 20 varmegrader ute. Dette øker selvsagt også temperaturen betraktelig i butikken, men de nymonterte markisene tar av ganske mye. I tillegg surrer og går det en gulvvifte, slik at luften er litt i bevegelse. Siden sist har jeg kommet meg i gjennom maratondagene, og rimelig oppegående er jeg også.
Med første klasse har jeg da besøkt Vigelandsparken. Her kunne de løpe litt rundt, se, kjenne på og klatre i disse vakre granittskulpturene til Gustav Vigeland. Det var ikke lett å sitte i ro med matpakka, når det er så mye spennenede å utforske.


Neste stopp var Munch Museet, ganske nervepirrende for både guiden og oss voksne med ivrige barn som kom nærmere og nærmere bildene på veggen. For jeg regner med at ved berøring så hadde vel beskyttelsesveggene lukket bildene inne, alamen gått og alle sikkerhetsvaktene omringet oss. Men det gikk så fint, og ungene fulgte interessert med.

Senere den uka var jeg med 4. klasse til Skjeberg. Vi var på to helleristingsfelt; Solberg og Bjørnstad.Her er deler av de på Solberg.
Skipet som er hogd inn på Bjørnstad er nordeuropas største enkeltstående helleristning, hvis jeg forstod det riktig. Etterpå var vi på Kongsten utebad i Gamle Fredrikstad, en heller kjølig opplevelse i 14 grader og tilløp til regn. Men med 22 grader i det oppvarmede vannet, badet ungene allikevel. Vi voksne stod med kaffekoppen ene hånda og kjeksen i den andre. Det er koselig å være med på skoletur, så man får passe på så lenge ungene synes det er greit at man er med. Alle skoleavslutninger er gjennomført og over for dette skoleåret, og fra onsdag er det skoleferie.


Marit i butikken har satt wallstickeren "Velkommen til oss" kr 225,00 på ett gammelt melkespann, og har plassert det ved innkjøringen til gårdsplassen.

Det synes jeg ble veldig koselig. Hun delte den i to siden den var litt lang, og fikk ordene på to linjer i stedet.

Lørdag pyntet Marit og jeg bryllupsbord for en tidligere kollega. Hun er blomsterdekoratør og holdt på med oppsatser til bordene, til kirken og brudebuketten. Så vi fikk frie tøyler på bordene, og det er jo moro. Selskapet ble holdt på Einarbu, det er klubblokalet til Orienteringsgruppa, og ligger vakkert og landlig til inne i skogen før Trømborgfjella. Nå er jo ikke jeg så ille begeistret for furu, og det er selvsagt det på alle vegger og tak.. Men det passer jo forsåvidt på ei hytte i skogen. De rødrutete gardinene synes vi forstyrret, og vi hadde litt lyst til å ta de ned, men fant ut at de fikk henge.

Jeg er for gjenbruk, og hadde med de hvite lakenene og blondegardinene jeg brukte til 40-årslaget i fjor sommer. Også de hvitelakkerte kandelabrene ble brukt.

Bruden stod selv for blomstene, som tidligere nevnt.

Til jul hadde jeg slike stålhjerter fra Walther & Co i butikken, og på min hadde jeg nå surret remser med hvitt linstoff. Planen var å ha det i stuevinduet mitt hjemme, men først synes jeg det passet så fint hengende bak brudeparet. En blondegardin ble til overs, så den draperte vi bak hjertet. Så neste stopp for hjertet er stuevinduet.

Mens Marit festet på bordkortene, brettet jeg serviettene. Bra teamwork mellom oss damene.
Bordkortene var plisserte sommerfugler som hang på glasset med navnet på. De hadde bruden ordnet.

Ønsker dere alle en riktig deilig St. Hans feiring, og en fortsatt solfyllt uke! Klem fra Indre Østfold

Kommentarer

Smilla sa…
Blir sliten av å lese om alt du driver med! Ha en velfortjent hvil i bakken nå!
Tina sa…
Det gjør seg med de sjablongene. Melkespannet ble kjempefint!

Populære innlegg