Jul i det Albertineske hjem 1 .........

Jeg har begynt så smått med julestria jeg, også. Selv om fokuset har vært på å få klar julebutikken og julegateåpningen forrige lørdag. Som dere kanskje har sett, så har jeg julekalender i butikken, og i tillegg til ett tilbud hver dag, så gir jeg bort Ett selvlaget kremmerhus med julete til en kunde hver dag.
24 kremmerhus med blondesløyfe, Kant av kakeserviett og strut oppi med julete. Det ble sendt på mandagskvelden da disse skulle lages, samt Julekalenderen til ungene.

Jeg glassverandaen står Amaryllisen forventningsfull med lang hals. Nå håper jeg de står vakre og hvite på julaften. På vinduene har jeg klistret wallstickers av snøkrystaller.

Nå husker dere sikkert ikke til på tidligere bilder Herfra symaskinbord, stod så det ett gammelt med ett mørkt speil. Jeg Våres var Marit henne i butikken på auksjon, og fikk tak i denne søte lille sjenken til meg. Har tatt av dørene og malt den, og malt speilet også. Ble så mye Lysere der i hjørnet. Lyslenke m ed ledlys og prismer fra butikken, samt ett hjerte fra Walther og Co Og så ett par snøkrystaller på speilet.


Dette er sofakroken på kjøkkenet, og som dere ser så ble pepperkakehuset ferdig. Ikke på søndag som planlanlagt, for da gikk vi tom for pepperkakedeig. Manglet nok til baksiden av taket, og da får man jo ikke montert klart og pyntet, som ungene hadde gledet seg til.


Så mandag var det bare å kjøpe mere deig, steke og få det montert. Vi fikk det jo klart til 1. .. desember.
Og jumfru Maria og en ku har allerede flyttet inn via Julekalenderen.Ett vindskjevt juletre ble det også deig til.


Litt skjevt ble huset også, men det er jo egentlig litt Sjarmerende det også. Bak på taket ble det ett lite oppløft, skulle egentlig vært på, men jammen klarte jeg ikke å miste ett par deler i gulvet da jeg skulle klargjøre delene for montering. Ja, ja - sånt skjer selv den beste. ; 0)På veggen bak sofaen har jeg klistret opp "Hver dag rommer evigheten"I motsatt ende av sofaen står TV `n, jeg ønsket meg egentlig hvit TV der da vi kjøpte, men jammen ble jeg ikke nedstemt gitt. Tv-benken er "Liatorp" fra Ikea, som i utgangspunktet hører til framskap etter noe. Topplaten og Knøttene er egentlig brunbeiset, fikk menn i Våres jeg endelig malt det. Og så tok jeg av dørene, og sydde ett forheng i ubleket lin istedet. Ble mye mykere og lunere synes jeg.


Sist fredag etter skolen var slutt, dro ungene og jeg til Skogs, for å plukke mose og kreklingris. Kreklingris fant vi ikke, men ett par bitte små granbusker fikk være med hjem. Vi tok med rota, og har plantet dem i ett par bøtter. Hengte på noen små englevinger og de store tallene 1-4 i vasken fra Walther og coPå verandadøren henger lingardiner fra Jeanne d `Arc Living


Det ble også bakt ett stort pepperkakehjerte som henger på døra.

Så julen kommer snikende her også, litt etter litt. Ha en fin torsdag!

Kommentarer

Så koselig julepyntet hus med herlig pepperkakehus.
Fortsatt god adventstid.
Klem...Ellen
Anonym sa…
Hei!
Så flott julepyntet hus:D
Kan jeg spørre hvor du har kjøpt de wallstickersene med snøkrystaller???
De skapte en utrolig koselig stemming i vinduet!!!
Vil ha...

Hilsen Renate:D
renategodo@hotmail.com
Så nydelig pyntet hjem du har :))
Den lampa i hjørnet var flott, gir så vakkert lys :)
Flott pepperkakehus :)

Ha en fin dag
Klem,Kari
Love,love,love the paper cones!!!! how beautiful!!!
Maria Cecilia

Populære innlegg