Konfirmasjonsforberedelser ......

Rett før helga fikk jeg endelig dekket tre bord med litt konfirmasjonsinspirsajon.  Og håper at det kan være noen ideer å ta med seg. 

Hovedbordet er holdt i lilla, som fortsatt er en populær farge denne sesongen også. Det fine med lilla er jo at det går til både jente og gutt. Med litt hvitt og ett snev av rosa til jentene, og litt røffere med litt grått/sølv, lime eller grønnturkis.
Jeg har lagt det lekkert fasongformede speilet fra Lisbeth Dahl midt på bordet.  Speil gir en fordoblende fornemmelse som gjør det lille ekstra. Bland lys, både i farger og størrelser, det gir mer liv til bordet.  Og da kan man bruke flere forskjellige typer lysestaker også.  Sølv, fattigmannsølv, glass og metall - det meste kan blandes. Har også lagt på noen små silkeroser i flere lillanyanser, samt lillafarget godteri.


Her er konfirmantens sang rullet sammen og snurret en perlesnor rundt.  Har man få sanger, trenger man forsåvidt ikke noe sangomslag, kopier heller sangen på ett ark med en farge som passer til resten av bordet.
Her er serviettring og bordkort laget i ett, enkelt å lage i Word med bilde av konfirmanten og gjestens navn.

Her er det brukt ett matchende silkebånd og en tag med bilde og gjestens navn.
Her er det også rullet en sang, i en lysere lillanyanse med bare ett enkelt jutebånd rundt.  Kunne også brukt samme silkebånd ¨som på servietten.

Denne sesongen er jeg veldig begeistret for den mørke lilla Cameo-servietten.  Den er brettet som ett stående hjerte, og så har jeg lagt en mønstret kakeserviett under for å gi litt mer farge.  Her er det lagt på ett sangomslag med skrift i lilla, med en tag med bilde og gjestens navn.  Når man skal dekke til mange, er det ofte liten plass og det er lurt å tenke på hvor mye man skal plassere ut, og hvor det settes.

Her er det brettet "storseil" med to servietter, gir alltid ett flott inntrykk på bordet.

Neste bord er i rosa og grønnturkise toner, det passer fint sammen med sink.

Pynt på bordet er ett fint bånd og godteri i rosa.  På sinkbrettet er det strødd små perler og rosa silkeroser.

Her er det igjen brettet "storseil" med to servietter.  Det fine med denne brettingen er at det gir litt høyde til bordet.  Viktig at høyden varierer, ellers blir det fort for flatt og kan virke litt tamt.

Hm.  Dette bilder har av en eller annen grunn fått helt gale proposjoner.

I disse glassskålene har vi fyllt med rosa sand, en silkerose og ett telys.  Enkelt og effektfullt å sette rundt på bordet.

Her går det i blått og grått.

Her det det lagt grå chiffong på midten.  Den er ca. 30 cm bred og finnes i flere farger.
Pyntet med blått bånd og lyseblått godteri.  Ellers er det samme dekkingen som tidligere, bare i andre farger.

Det som er morsomt med å lage "storseil" med to servietter, er at det får så forskjellige uttrykk basert på farger og mønstre.

Lyseblått, marine og turkis

Sølv, grått og sort

Lørdag var det familiebursdag for åtteåringen.  Jeg lot den sorte chiffongen henge i  lysekrona, og brukte den grå linen på bordet igjen.  Det passet egentlig fint med grått inn i spisestua, blåfargen på veggene på gråere. Jeg prøvde meg på en ny kake denne gangen; OREOkake, men med Dots kjeks istedet (den blå). Mektig, men godt.  Oppskriften står på siden til høyre.

Til det grå var det naturlig å bruke en del sink, og nå som det er så mye løkblomster å få tak i - da er det bare å fråtse.  Ingen ting er så vakkert som perleblomster, masse perleblomster.

På sinkfatet ligger det en krans, og ettersom det snart er påske er fjærfatet lagt i med påske-egg.
De to sinkrosene fikk jeg en gang fra Anniche som hemmelig venn via "Gavealongen", begynner å bli noen år siden, men er veldig glad i dem, så de er framme hele tiden.

I stua går det i hvitt og fattigmannsølv.

Har sagt det mange ganger før, men store fat er utrolig anvendlige.  Er ikke den ting man ikke kan pynte de med, lage små og store stilleben, etter årstid og anledning.  Lett å flytte rundt, og kan plasseres på både små og store bord.

Da skulle dette være alt for denne gang, helga er omme og en ny uke tar om noen timer til.  Med ønske om en flott ny uke.  Klem Albertine


Kommentarer

Hei!!!

Flott blogginnlegg med tips og til inspirasjon for oss som snart skal arrangere en selv.

Fortsatt god helg!!!

Hilsen
Marianne
henger meg på... Ja supert blogginnlegg:)
Guttemamma sa…
Masse gode idder,så utrolig flink du er!! Og vakkert hjemme hos deg også!!
Litt tidlig..men litt travel uke på meg så derfor;god påske til deg og dine!!
klem
Anne Britt sa…
For et hav av gode ideer og vakre bord! Beundrer de flotte, vakre bordene. Selv for en kløne som meg, må det gå an å kopiere dette...
Helt enig med oven :) Kjemepsupert blogginnlegg. Her var det mye fint! Jeg har ingen konfirmanter enda, men uansett så er det mye tips å bruke her når man skal dekke til fest.
Helt enig med deg i dette med store fat..hvor anvendelige de er. Jeg har nylig anskaffet meg et nydelig og stort sinkfat. Jeg bruker det for det det er verdt :D

Kjemegøy å se bilder av butikken altså! Veldig artig. Likte så godt det bildet du har tatt mot disken. Man får et mer inntrykk av hvordan det er der, og ikke minst hva som er der.
God reklame. Hehe..jeg får mer og mer lyst til å ta meg en tur..selv om det ikke akkurat er "rett rundt hjørnet" for meg;)

Ønsker deg en strålende mandag og start på en ny uke!
Klem,Line
Noe så lekkert, alt sammen. Jeg fikk lyst til å gjøre noe i lillatoner. Yngstemann fyllet tretti, og det skal vi feire. Gøy med litt mandig pynt, som det grå også. Tusen takk for nyttige og vakre tips. Ønsker deg en flott ny uke mot vår:)
H elle K sa…
Flotte bord og skikkelig lekkert hjemme hos deg også.
Insperasjon til mange dette.
Kos deg i uken .
Kristin
Nicoline sa…
Hei !
Så mange flotte bord du har dekket, du gir masse inspirasjon!
Jeg har ingen konfirmant, men har ei venninne som jeg skal hjelpe litt. Og hun skal tipses om bloggen din, hun kommer til å elske dette.
Også tøft bord til barnebursdagen. For tiden er jeg i påskemodus og lager masse påskegaver.

Ha en fin mandagskveld!

Nicco
Roseny Crisp sa…
Maravilhoso muito elegante!
Abraços
♥♥♥♥
Wonderful very elegant!

Kramar
Cecilie sa…
Hei. Hvor har du fått tak i det blå godteriet som du har pyntet med? Kunne ha tenkt meg sånne til bryllupet vårt. :)

Populære innlegg