Konfirmasjonsforberedelser ....

Heisan. Det ble jammen en pause på nesten en måned her.  Har hatt mye å henge fingrene i, og i går var det tid for konfirmasjon.  Jeg har ikke noen konfirmant selv ennå, men holdt selskap hjemme for både min niese og nevø. Men jeg ser på det som en generalprøve for siden, og det er jo greit. I tillegg får man jo ryddet en del som fort blir skjøvet og skjøvet på.
 
Ettersom dette skulle passe til både gutt og jente, gikk vi for fargene lilla og sart lime.

Serviettene; Cameo lunsj og middag i to lillatoner - brettet som "storseil"  Gir så flott høytidspreg med høye servietter, og så er det enkelt å brette.  Har laget sangomslag i samme stil som jeg hadde på innbydelsene.  Bordkortene henger på, og alle damer/jenter fikk med bilde av jenta og alle menn/gutter fikk med bilde av gutten.  Silkebånd i sart lime og den lyseste lillatonen.

De femarmede lysestakene jeg sprayet til 40-årslaget til mannen min for snart to år siden, er fortsatt i bruk.
Liker at det er noe som skjer i høyden, er ikke enig i at alt på ett bord må være lavt for at man skal se hverandre.  Se de andre gjestene gjør man, men trenger ikke sette høye ting rett foran noen.

De vakre blomsteroppsatsene er fra Lines blomster her i Askim.

Som dere kanskje ser, så har jeg byttet plass, så nå står sofaene i spisestua.  Slik at vi kunne få plass til langbord i stua.  Oi, en av serviettene har blåst overende, ble litt gjennomtrekk da jeg luftet litt.  Det blåser jo så om dagen. Selv i indre Østfold.

Det ble så koselig i spisestua med sofaene, så vi har bestemt oss for å ha det sånn en stund. I hvertfall nå i sommer, for det ble så sommerlig og lyst. 

Mamma bakte marsipankake, og jeg pyntet.  For det er jo mest moro.  Her er det ikke noe sirlig mønster men full blomstereng.  Brukte figurmarsipan fra Odense, den var hvit og fin; du ser kontrasten på de hvite rosene/prestekragene kontra marsipanlokket.

Og hva er vel selskap uten muffins, eller CupCakes som det så fint heter.  Pisker melis med eggehvitte og sitronsaft sammen med litt konditorfarge, gir veldig fin topping.  Akkurat den grønne ble litt for tynn, så den fløt litt utover.  Søstra mi var i USA i vinter og tok med hjem masse fin konditorfarge. Roser og prestekrager lagde jeg i marsipan.  Det var veldig populært hos ungene, og det ble ikke en smule igjen.

 
Ettersom jeg er mest påjobb og har liten mulighet til å nyte de vakre blomstene hjemme. Så har jeg tatt de med i butikken i dag, og dekket om litt på det lilla bordet.
Dekket også om det rosa bordet.  Lysrosa og lin er jo bare så vakkert sammen.
I løpet av mai kommer det litt søte barneklær i butikken.  Fra ett merke som heter MeMini, samt soldresser fra Green Gate.  Skal få bygget meg ett prøverom og laget ett hjørne først, så kommer det på plass.
I tillegg vil det komme litt til damer, som disse vakre kjolene fra Jeanne d`Arc Living, litt fra House Doctor og noen fine tunikaer/overdeler fra ett annet merke.  Blir ikke så mye, for det er interiør og ikke klær jeg holder på med.  Men skal bli moro å prøve noe nytt.  Så som sagt så må jeg få laget til ett prøverom og ryddet plass til klærne....

Ellers ønsker jeg en riktig fin uke, og snart er det jammen 17. mai også.  Har gått og tenkt at det er ennå en uke til, men neida - på mandag allerede.  Så jeg må ta frem bunaden, er redd jeg må ta frem symaskinen. Var litt ubehagelig småtrang i fjor .....

Kommentarer

Guttemamma sa…
Utrolig vakkert bord du har dekket,Albertine!! Dette skal jeghuske når den tid kommer..:-)
Vakkert hjem du ha også,så rammene ble jo de rette!!!
MÅ få kommet meg til butikken din snart kjenner jeg....
klem♥
Du er bare helt utrolig!!
Holder selskap for andre å du!!
Sånne som deg burde det vært flere av!!
Klem fra meg!
Du er jammen en veldig grei tante...også lekkert bord..:))Her i huset er vi akkurat ferdig med konfirmasjonen til minste jenta..det var en veldig flott dag..:)

Hilsen Mariann
Så vakkert du hadde pyntet til konfirmasjon! Kjempeflott ♥ Og den herlig pyntet kaken og muffinsene, så flink du er:o) Var kjempefresht med blomster i marsipan!

Jeg har konfirmant om to år og allerede nå suger jeg til meg tips fra dere som har arrangert i år:o) Har leget meg en egen mappe på skrivebordet som heter konf;o)) Hihi, snakk om og være tidlig ute med og tenke borddekning da... gleder meg allerede:o)

Så masse flott i butikken, likte veldig godt soloverallene fra GreenGate, de var nydelige:o))

Ha en fortsatt flott mandag!

Klem Line
Villa Minde sa…
Å så nydelig pyntet!! Utrolig koselig gjort av deg å stelle i stand alt dette for tantebarna - de er jammen heldige! :0) Marsipankaken tror jeg er noe av det lekreste jeg har sett.. Yummiee :0) Ønsker deg en strålende uke!
Hei på deg!
Kjempeflott bord Albertine. De muffinsene skulle jeg veldig gjerne ha smakt på ja...
Håper å få tatt en tur ned til deg om ikke altfor lenge.
God klem fra Connie :-)
H elle K sa…
Lekkert bord, og for noen lekre kakaer.
Kos deg og ha en fin uke.
Klem kristin
Utrolig NYDELIG! Du er flink! Nydelig pyntet kake og muffins!!!

Silje
Hei på deg... Har du finni kabelen til tlf nå?? hehe ;o)

Så utrolig fint du gjør det, å de lekreste kakene da. De så virkelig gode ut. ;o)

Atter en gang takk for premier til give awayen min. ;o)))

Ha en fin uke.

Klem Simone
wow - lilla muffins var dritrått!!!

tror jeg må på ebay på conditorfargejakt ;)

Veldig mange flotte bilder og kjempefint bord, det er så gæy med all matchingen og mixingen i forkant, nesten synd at selve dagen går så fort.

Memini er fantastiske klær til barn, har hatt masse fra dem til mine egne unger. Lykke til med salget av dem.

Ha en flott ny uke ;o))
Brabo sa…
Hei, hvor stor og hvor mye koster pannekakeoppskrift stickersen?
Camilla
Så snill du er! Hold selskap for andre! Joda, niese og nevø,men likevel da:) Snill er du ivertfall. ...Og flink!!! Dette ble jo grådig vakkert da. Jeg er imponert over at du har stoltrekk til alle de stolene.! Ved å gjøre det, blir alt så gjennomført med en gang.
Lure fargevalg, lilla er både til gutt og jente, samt in i tiden;) Jeg er litt der at jeg ikke synes ting skal opp i høyden fordi folk skal se hverandre. For det er jo viktig. Men synes likevel det liksom er så synd at man ikke kan ha oppsatser i høyden, fordi det gjør noe helt spesielt med et bord. Det gir absolutt prikken over i`en. Men her har du virkelig fått det til slik at folk ser hverandre også! Ved å ikke bruke så store og tunge oppsatser. Med eføy (er det det ? )som henger ned fra vasen.
Lekkert, lekkert! Du har fått til et helt perfekt konfirmasjonsbord, etter min mening. Dette skal jeg huske..da jeg har konfirmanter om tre, fire år.

God klem fra Line
Ps: Jeg simpelthen elsker det gulvet ditt i butikken!! ..og nå kommer det soldresser til barn fra GG ??: Yohooo..vesla må vel få en slik;)
charm design sa…
Å for en snill tante du er......og nydelige dekket bord som alltid.
Fikk masse ros for bord dekkingen med servietter og bordkort.Tusen takk for hjelpen.
Så nydelige klær du har fått i butikken,de må jeg inn å ta en nærmere kikk på.Skal bare en liten tur til Paris først.
Så nydelig dekket bord! Takk for inspirasjon:)

Kan jeg spørre om hvor den engelske peisen din kommer fra?

Klem fra Margit
Hej!
Tack för fin kommentar på vår blogg, det värmer! Oh så fint dukat inför konfirmation och underbara kakor och tårta. Tur att mina barn är små ännu så jag hinner å träna på bakning innan dess:-) Kram Åsa Strandflickorna i Lysekil
Kari sa…
Kjolene på siste bilde falt jeg helt for. Hvor kommer de fra og hva koster de?

Kari :-)

Populære innlegg