søndag 30. september 2007

Det ordner seg for snille jenter ........

Noen ganger må man nesten klype seg i armen for å skjønne hva som skjer. JEG SKAL ÅPNE BUTIKK!!! I november åpner Albertines verden dørene, endelig. Nå har jeg etter ni harde måneder, ett langt og tungt svangerskap, fått tak i lokale som duger. Fredag bestilte jeg de første varene, og det ble så som så med nattesøvnen. Dette er skummelt og spennende på en gang. Nå er det mye som kommer til å skje utover, og timeplanen er rimelig full! Da skjønner dere kanskje hva jeg skal med min produksjon av hjerter og julestrømper. Skal prøve å holde dere informert utover, men kan ikke love noen jevn strøm.

I går var jeg på ett loppemarked, og dro med meg denne stolen, den er jo litt i samme familie som sofaen min, og må nok gjennom samme skjebne. Det ble noen sure miner på noen av de andre, for jeg kom først og prutet hardt. De ville ha gitt mye mer, men da var det for sent! ;0) Kjøpte også ett settebord og ett søt, rundt bord. Skal male de hvite og ha dem i butikken.


Denne søndagen brukes til å få vasket huset, og vi bidrar litt alle mann. Prinsessa og prinsen rydder rommet, far støvsuger og mor tar moppen, og kvalitetskontrollen på ryddinga.

Nå er rommet til prinsessa klart, vurderte å henge opp de rødrutet vintergardinene, men venter litt, da det gir litt julestemning. Noe jeg ikke er helt klar for ennå. Prinsessa fikk denne ørelappstolen til jul ett år, og for å få den litt mer tilpasset rommet, sydde jeg nytt trekk til den.På endeveggen har vi satt opp en hylle fra vegg til vegg, med plass til bamser og ting som sjelden er i bruk. Under hylla, sitter det en rekke med treknagger, malt i veggfargen. Denne fungerer til oppheng for alle "kle-seg-ut"-kjolene, bilder og diverse ting.


søndag 23. september 2007

Noen har tagget meg ........


Da jeg så denne kommentaren fra Helene, var det første som datt ned i hodet mitt - eventyret om geitekillingen kunne telle til ti: .......................I grisebingen lå det ei stor purke og sov da følget for forbi. "Svært til hastverk med dere da," sa purka. "Vi skal ta geitekillingen," sa kua. "Han teller oss," rautet kalven. "Og det får`n ikke lov til," brølte oksen. "Åssen gjør`n når`n teller da?" spurte purka.
"Jeg gjør bare sånn," sa geitekillingen. "En for meg, to for kalven, tre for det venstre hornet til kua, fire for det høyre hornet til kua, fem for oksen, seks for det venstre forbeinet til hesten, sju for det høyre forbeinet til hesten, åtte for det venstre bakbeinet til hesten og ni for det høyre bakbeinet til hesten, og ti for trynet til purka. 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10." "Å, nå telte han med deg også," rautet kalven.
"Det skal bli verst for`n sjøl," sa purka og brakk løs en planke i gjerdet med trynet sitt og satte etter de andre................... (Alf Prøysen)

Ja, det ble ett lite sidesprang. Fort gjort å la tankene vandre bort.

Jeg har altså blitt tagget av Helene
Og her er følgende regler:


 • Link til den som har tagget deg

 • Fortell 7 sannheter om deg selv; noen tilfeldige og noen rare

 • Tagg 7 andre bloggere på slutten av innlegget med en liste over navnene

 • Legg igjen en kommentar hos de "utvalgte" med beskjed om at de er tagget

Jeg får kaste meg ut i det! 1. Jeg har ...... sydd kostymer på NRK`s systue i 13 år

 2. Jeg har ...... bildilla, og ønsker meg en Ford Mustang V8 1966 mod. cab. (lys turkis)

 3. Jeg har ...... en tendens til å si ja til nesten alt, fra å hjelpe noen, til telefonsalg. (Øve: nei)

 4. Jeg har ...... et lidenskaplig forhold til iskrem. Mmmm...

 5. Jeg har ...... vært hekta på Marie Antoinette siden 1991, da jeg var på Versailles

 6. Jeg har ...... problemer med alt som ikke er symetrisk eller som ikke passer sammen

 7. Jeg har ...... alt jeg trenger i denne verden; fine barn og snill mann


Jeg tagger:
http://katarinasverden.blogspot.com/
http://bergtun.blogspot.com/
http://gunhild-somethingblue.blogspot.com/
http://vitthusmedvitaknutar.blogspot.com/
http://lantlif.blogspot.com/
http://blogg.hobbyboden.com/dengodefeen/
http://benthilde.blogspot.com/


Med dette ønsker jeg alle bloggere en flott uke!


Klem fra meg

fredag 21. september 2007

Hjemme hos .......


Tidligere denne uka fikk jeg disse bildene på mail av en venninne av meg. Hun studerer til interiørarkitekt i Dublin. Bildene er fra (www.beachstudios.co.uk) . Bare nyt!


Kjøkken


Spiseplass

Spiseplass - stue

Peiskos
Natti natt her?


Eller natti natt her?

mandag 17. september 2007

Stoffrester ..............


Jo Flere prosjekter samtidig, jo bedre. Tror det kan bli mitt motto fremover. For noen år siden fikk jeg en butikkbyste av venninna mi. Den har stått naken og forlatt nede i hallen, i påvente av at jeg skulle finne på noe lurt. Passet på å male foten og toppen, da jeg malte på sofaen, og det blir jo ganske mye stoffrester underveis mens jeg trekker om. Dette har jeg nå sydd nytt trekk av. Hadde planer om å sette på et lite tyllskjørt, slik at hun kunne stå der som en liten ballerina. Men noe tyll fant jeg ikke i kassene mine. Tror jeg må ha brukt det til ett underskjørt til prinsessa en gang. Småkappet skal jeg sy hjerter av. Ikke noe sløsing med brukbare materialer, her nei. Så nå kan den ønske velkommen inn, fra hjørnet sitt.
Til kaffen i går stekte jeg mørlefser, det var flere år siden sist. Lefsene med kanel og sukker smakte, ikke en smule igjen. Fortsatt fin uke, ja!
Må bare si at jeg får en ufattelig arbeidslyst av deres små og store prosjekter. Det smitter over, og flott er det!

søndag 16. september 2007

Regn, regn, regn .............


Er det noe som er sikkert, så er det at uken bare flyr av gårde. At høsten er over oss, trenger vi ikke lure på, for i dag regner det og blåser og blåser. Hadde store planer om å få vasket og satt vekk hagemøbler, badebasseng og krukker i dag, men det har jammen regnet vekk. Da er det fint å ha ett ubegrenset antall ting å henge fingrene i, inne. Ser det er noen av dere som ikke er klare for jul ennå. Jeg har tatt sjansen, for å i hele tatt få gjort alt jeg har planer om. Produksjon av julestrømper er i gang, og her ser dere to av variantene. Ettersom jeg stort sett bare bruker lin i det jeg syr, gjør det at motivene blir litt ujevne i billedkvaliteten. Det gjør jo at det ser gammelt og slitt ut. Har også prøvd en ny variant på hjertene. Er rart med det at det etterhvert som jeg lager noe, så finner jeg hele tiden nye ideer i de. Hodet og syrommet er full av ideer og kaos. Nå venter jeg så inderlig på den nye juleboka til Tilda, det er jo nesten så jeg ikke får sove om natten. Dere har kanskje lurt på hvordan det går med prosjekt "Omtrekking av sofa".

Her en en liten tilstandsrapport, og jeg sitter her å skriver med utrolig såre fingertupper, pekefinger og langemann på høyre hånd har to utmerkede eksemplarer av arten vannblemme! Det er utrolig hardt og tungt arbeid. Jeg har nå tatt av alle naglene, grunnet og malt treverket 3 strøk med halvblank maling av farge: egghvit 0502Y. Armlenene er ferdig trukket og det samme er fronten. Har begynt på ryggen, og her får man virkelig satt tålodigheten på prøve. Jeg er aboslutt ingen møbelsnekker, så skulle en av dere være det, så må dere lukke øynene for alt det som er fagmessig galt. Satser på at sluttfinishen blir grei, at at jeg får gjemt de groveste feilene. Trodde jeg hadde perler til ryggen, men de ble for små, bare 1 cm i diameter. Det så snuppete og rart ut, så jeg må ut på shopping igjen. Trenger også lengre stifter, de jeg har fester dårlig, da de ikke sitter langt nok inn. Funderer mye om dagen på hva slags bånd jeg skal dekke stiftene med, har ikke lyst på nagler. Her ser dere to av båndene jeg vurderer. Venter på den nye Stoff & Stil-katalogen, håper at dehar noe som kan brukes. Ellers ønsker jeg alle en riktig fin uke!

søndag 9. september 2007

Hagehelg ...........

Lørdag kom broren min med gravemaskinen, klar til å assistere. For ca. fem år siden plantet jeg noen epletrær, og de bare sturer og vokser ikke. Naboen plantet sine etter meg, og de har vokst masse og har epler. Nå viser det seg at det er så hard leire, så røttene ikke klarere å vokse. Så nå har vi gravd opp trærne, laget mye større hull og fyllt dem med masse matjord, som er løsere. Litt hønsegjødsel kastet vi ned i også. Nå har jeg vært ute og vannet, og håper nå at de vil trives og vokse seg store og sterke!

For noen år tilbake lagde, lagde jeg disse "minneboksene" til ungene. Kjøpte slike tredimmensjonale rammene på IKEA, og malte de hvite. Inni har jeg satt inn den første bleietypen de brukte, små sko, nyfødtbilde og fødselsannonsen innrammet i en bitte liten ramme, samt armbåndet fra sykehuset.

Mannen i huset har reist på rypejakt til Finnmark, så nå har jeg planer om å gjort masse her hjemme. Dessverre mest huslige sysler, men de må jo gjøres de også. Nå holder sistemann på å gjøre seg klar for sengen, og mor har planer om å sette på "Stolthet & Fordom" av Jane Austen. Lizzy og Mr. Darcy kan jeg se hvor mange ganger som helst. Noe min mann ikke er noe som helst enig i!

Ha en fin uke, alle dere bloggere; kjente som ukjente!

onsdag 5. september 2007

Storinnkjøp .........Dette er dagen da jeg jammen har brukt en del penger på meg selv. Jeg har i flere år, helt siden jeg jobbet på en systue, ønsket med denne praktfulle dama. Ho Laura er en god venninne, som stiller opp når noe skal bli helt slett. Jeg gleder meg som en unge til å få prøvd henne!

Var også innom Panduro en tur, og falt pladask for denne lille kofferten til 198,00. Har planer om å ha den nede på kjøkkenet med litt elementære sysaker, da jeg ofte ikke gidder sitte oppe på syrommet alene. Og den er jo så dekorativ, at den bør jo stå fremme til allmen beundring. I bakgrunnen ser dere den nye tapeten på syrommet. En vegg med denne Osborne & Little-tapeten, resten hvite vegger. I`m loveing it! Rommet ser foreløpig helt bombet ut, så det blir nok en stund til det rommet kan vises frem for offentligheten.
Ha en fin kveld, alle sammen!

søndag 2. september 2007

Enda en uke til ende .......


Har som mål å få ristet av meg denne sløve modus jeg har viklet meg inn i. Diverse prosjekter mer eller mindre påbegynt, ligger både her og der. Etter lang tid i dvale, har jeg prøvd å sveive i gang hjerte-produksjonen min. Og har i helga endelig fått festet bånd og perler. Jeg har hatt en løper til kjøkkenbordet som jeg har vært veldig glad i, men den har bare skapt trøbbel. Den er vrangsydd med ett blomstrete stoff med striper på ene siden og ett med bare striper på baksiden, og de lever hvert sitt liv. Ett av dem vokser, eller krymper, så det er håpløst å få strøket den pent. Har til og med sprettet opp og sydd rundt på ny, i håp om at det ville hjelpe. Alt til ingen nytte!

Og miljøbevisst som jeg er, så fikk jeg klippet 10 hjerter av dette, og har noe igjen også som kan brukes til ett eller annet.
Var noe optimistisk med første hjerte, og satte i gang med brodering. Pga. mønstret var det så vanskelig å se det jeg hadde merket opp, så jeg gav opp. Heretter blir det brukt sikk-sakk bånd langs kanten i stedet. I garnkurven ligger genseren til prinsen i huset, den har gråtasser på brystet og skulle egentlig vært klar i fjor høst. Det er godt jeg tok en stor størrelse, for ermene mangler fortsatt. Var litt vrient med fellinga i halsen, så jeg tok en pause. Og den har nå vart over ett år.


De siste årene har jeg sydd ganske mange engler (i slekt med Tilda, langt ut i), og prinsessa i huset synes det var så urettferdig at ikke hun kunne få en også. Til slutt måtte mor kapitulere, og hun fikk selv velge stoffer og tema. Hun ønsket seg en engleprinsesse som stod på skøyter. Så da var det bare å sette i gang, for krone og skøyter måtte jo lages på en eller annen måte. Ståltråd er en kjekk oppfinnelse.
I helga har vi hatt besøk av to nevøer, og da har vi kost oss. Tidligere i sommer var vi på besøk hos tanta til mannen i huset, og der fikk vi servert Mor Monsen. Det er en høyst undervurdert kaffekake, som alle liker. Så den bakte jeg en liten langpanne av i dag, lettvint og godt. Sløyfa korinter, da dette ikke er med i mitt standard-utvalg i skapet.
Ha en fin uke, dere!

Noen av de mest populære innleggene mine...