søndag 27. januar 2008

En solskinnssøndag ..........

Som alltid så sitter jeg foran tv`n på fredagskveldene. Må jo ha med meg "Nytt på Nytt", "Grosvold" og detektimen, og som regel sliter jeg med å få med meg alt, uten å sove på sofaen. Kluet er jo å sitte oppreist frem til kveldsnytt, først da kan jeg ta frem pleddet og se resten liggende. Det gikk fremragende denne fredagen, jeg fikk med meg alt. En av gjestene til Grosvold, husker ikke navnet, holdt på med doktorgrad innenfor postitiv psykologi, og hun snakket om å komme i "flyt". Det er når man er så oppslukt, og "i ett" med det man driver med, at man glemmer tid og sted. Dette var fint, og vi burde bli flinkere til å kjenne på den positive følelsen dette gav. De fleste av oss er det flere ganger i løpet av dagen, men vi legger ikke merke til det. Har tenkt litt på dette i løpet av helga og vet at jeg raskt er i "flyt" når jeg leser en bok, sitter og syr, og for ikke å snakke om når jeg er inne i bloggerenes verden. Tida flyr rasende fort, og glemmer klokka, hus, barna og det meste. Hører knapt lydene rundt og oppfatter ihvertfall ikke hvor de kommer fra. Svarer litt i ørska, og ofte blir det litt "go dag mann økseskaft". Jeg har derfor kommet til å blogging faktisk er ganske sundt, og når man ser bort fra hvor mange timer som går med, så er det bare å fortsette. Bare husk å kjenne litt på den gode følelsen denne oppsluktheten gir! Ute er det solskinn og blå himmel, så far og barna har gått en tur på lekeplassen. Jeg holder på med husarbeidet, rakk så lite før helga. Og sniker meg til en liten pause foran pc`n. Her er loftstua foreviget en kveld tidligere denne måneden. Her har vi en sofa (fra IKEA),tv`n, playstation og mors pc. Bak sofaen har jeg en bokhylle, som er umulig å holde i orden, og for å slippe å se det, så har jeg sydd ett forheng. Passet på da KID hadde halv pris på pelspledd, og skaffet meg ett hvitt til å ha i sofaen. Ellers vil jeg ønske dere alle en fortsatt fin søndag og en riktig flott uke. Klem.

onsdag 23. januar 2008

Ting tar tid .........

Denne frøknen startet jeg på en stund før jul, men hadde svært liten tålmodighet med slike anorektiske armer og bein. Vrenging og stapping av pipestilker er ikke noe for meg. Men må innrømme at jeg har hatt litt dårlig samvittighet for denne frøkna som har ligget naken og med hodet først ned i en plastpose med stoffrester. Så la meg få presentere dere for frøken Thildfrid, litt svingfot, og lettere blek.
Ellers har jeg problemer med å finne ut hvorfor linker og koblinger på min side blir usynlige etter at de er klikket på. Jeg har hele tiden trodd at det kun blir sånn hos meg, men har nå blitt fortalt at det blir sånn hos dere også. I tillegg har Emmeline problemer med å i hele tatt komme inn på min blogg; jeg trodde bare at hun ikke ville være min venn lenger! ;0) Er det flere som ikke alltid kommer inn? Har prøvd å søke under hjelp på "Blogger", men finner ikke noe som passer mitt problem. Kan det være ett lyst hode der ute som skjønner hva som er galt, tro? Råd og tips mottas med takk.
Som tidligere nevnt så brukte jeg store deler av søndagen til å rydde vekk siste rest av jula, vasking og vinduspuss samt ny pådekking på bordet. Ettersom det er lite nytt ennå, så må man lage nye vrier av det man har. Jeg må bare si at dere ikke må venne dere til at jeg oppdaterer bloggen så ofte, som de siste dagene. Skjønner ikke hva som skjer, men blir nok litt inspirert av Emmeline og Elin. Der kommer innleggene på løpende bånd. Fortsatt fin uke til dere alle! Klem.

søndag 20. januar 2008

Utfordringer ........


Dette vil ikke bli en vane, at jeg leverer to innlegg i løpet av helga. Men ettersom jeg fort glemmer sånne utfordringer, så er det nok best at de gjøres med en gang.

Jeg har blitt utfordret av bestemorhuset http://bestemorhuset.blogspot.com/ til å svare på 31 spørsmål med ett ord!!
Så da er det vel bare å kjøre på


1. Hvor er mobilen din? - Kåpelomma

2. Skildre kjæresten din? - Overarbeidet

3. Håret ditt? - Farget

4. Moren din? - Barnevennlig

5. Faren din? - Hjelpsom

6. Hva er favorittingen din? - Lipgloss

7. Hva drømte du i natt? - Luking

8. Hva drikker du helst? - Pepsi max

9. Drømmebilen? - Ford Mustang

10. Hvilket rom er du i nå? - Loftstua

11. Eksen din? -

12. Din største skrekk? - Vann

13. Hva vil du være om 10 år? - Eldre

14. Hvem er du sammen med i kveld? - Familien

15. Hva er du ikke? - Sulten

16. Det siste du gjorde? - Oppvasken

17. Hva har du på deg? - Klær

18. Favorittboka? - Telefonkatalogen

19. Det siste du spiste? - Vaffel

20. Livet ditt? - Trygt

21. Humøret ditt? - Variabelt

22. Dine beste venner? - Jada

23. Hva tenker du på akkurat nå? - Dette

24. Bilen din? - Sort

25. Hva gjør du akkuratt nå? - Tenker

26. Sommeren din? - Uteliv

27. Sivilstatus? - Gift

28. Hva er det på tv`en din akkurat nå? - Av

29. Når lo du sist? - Idag

30. Når gråt du sist? - Husker ikke

31. Skole? - Ja
Mannen i mitt liv og jeg har i kveld måttet vaske opp for hånd, da vår ustabile og uerstattelige oppvasker har tatt kvelden. Det holdt nesten 7 år, og det er kanskje ikke mer enn man kan kreve av en maskin? Far skal se om han finner en ny kandidat i morgen, jeg tenkte at det var noe vi kunne gjøre på lørdag, sammen. Men den gang ei, for han vil ikke tørke mere oppvask. Hm! Jeg tilbudte ham jo oppvaskbørsten, til og med. Lite kubikk og turbo på den, mulig at det er årsaken til null-interessen.
Da er vi vel klare for en ny uke, alle mann? Med jobb, barnehage, skole, fritidsaktiviteter, husarbeid, matlaging, hobbyer og blogging. Fin uke til dere alle!

lørdag 19. januar 2008

Kveldsroen senker seg ........

Denne uka har jeg skjønt at det er behov for et ikke fullt så skinnende bilde av min nye bordlampe, og det er klart at jeg er behjelpelig med å bidra til oppklaring av hvordan den ser ut uten alt dette skinnet, som oppstod i forrige runde. Så der, mine damer - her er altså vidunderet med pæren slukket!
Og etter hva jeg kan huske, og det er forsåvidt ikke så langt tilbake, så ble det etterlyst noen bilder fra butikken. Har dette skiltet hengende ute på veggen når det ikke pøsregner, noe det virkelig har gjort de siste dagene. Nå må jeg bare si at det er ikke så ille mye spennende i hyllene en grå og trist januar måned hos Albertines verden. Det er siste innspurt på tilbudsbordet med julevarene, og i morgen har jeg tenkt å rydde vekk det lille som er igjen. Nå er jeg lei julen 2007, og har tenkt å få vasket skikkelig. Taktikken er da og ta med min mor, hun er en racer med gulvmopp og vindusnal. Tenkte gjøre klar for vårvarene som jeg skal bestille til uka på messa. Har fått litt nytt fra SIA, som jeg bestillte før jul.
Ellers har jeg flyttet syrommet, eller deler av det til butikken. Jeg har okkupert et kafèbord i hjørnet, og det er nå fyllt til randen av ting og tang. Kjekt å bruke de stille periodene til noe fornuftig, og her er ett par av de nye hjertene mine. Tenkte også vise dere mitt absolutte favorittserviser, det er fra House Doctor og heter "Emma Blue", har hatt det stående hjemme en god stund, og da jeg satte vekk nisseserviset følte jeg at tiden var klar. Det er så flott med de ovale asjettene og skålene. Ser i den nye katalogen for sommeren at de også kommer i andre farger denne sesongen. Koppen er god å drikke av, og som middagstallerkner bruker jeg de lyseblå med hvite prikker fra Green Gate. Vårlig og svalt, og til en fin pris. (Bilde er fra butikken)


Salget av te i løsvekt er veldig populært om dagen, og det er jo fint. Synes det er fint å ha litt fokus på det i vinduet også. Mange går jo turer forbi på kvelder og i helgene, og da er det jo kjekt at de ser at det er en del av utvalget. Hm! Nå begynner jeg å føle meg litt sigen, så nå tror jeg at jeg tar kvelden. Har vært innom en del av dere og ønsket god helg, skal ta en ny tørn i morgen. Det tar jo litt tid å lese igjennom alt, spesielt siden noen av dere produserer innlegg etter innlegg stadig vekk. Så forresten på ett program på svensk tv, de intervjuet Magnus Uggla, og han mente at en blogg med respekt for seg selv, la inn nye innlegg seks ganger om dagen. Ja, da skal man jammen ha mye på hjertet. Eller så må man hete Emmeline, for da treffer man på de snodigste ting! Keep on moving, girl! ;0D I mitt liv skjer det svært lite om dagen, og da blir man jo litt sen med innleggene. Men jeg leser alle kommentarene deres, prøver å svare, men det er ikke alltid at tiden strekker til. Ja, nå er det en snau halvtime igjen av denne dagen. Så jeg ønsker god søndag! Snakkes!

søndag 13. januar 2008

Uken til ende .........


I dag tar jeg det med ro. Var i 40-års lag i går, og det ble litt sent i natt. Koste oss med god mat, musikk, hyggelige mennesker og utrolig god rødvin. Ungene er borte, og da kan man jo passe på å sove lenge. Men neida, lys våken klokka halv ni. Lå og leste litt, før jeg listet meg ned og laget litt frokost og to kopper te. Hyggelig å overraske mannen i mitt liv med frokost på senga. Det var mange, mange år siden sist.
I løpet av uka fikk jeg byttet trekk på sofaene, men rakk ikke sy noen tepper til å sitte på. Håper jeg rekker det denne uka. Man må jo ha noen mål å strekke seg etter. Ettersom det er ganske så rolig i butikken nå på nyåret, har har jeg tenkt å ta med meg symaskinen dit. Kan jo sitte og pusle med litt småting innimellom kundene. Er jo begrenset hvor mye man kan rydde og tørke støv. Gleder meg til å reise på messa, se vårens nyheter, og få fyllt hyllene. Må bare få takke dere som har sendt meg denne utmerkelsen, det er alltid hyggelig å bli satt pris på. Mens jeg sitter her og prøver å velge ut noen, så finner jeg det nesten umulig. Det er så mange av dere som fortjener den, på forskjellig vis med de flotte sidene deres. Det er klart at det er noen man fester seg mer til enn andre. Men uansett føler jeg at dere alle fortjener den. Så ingen nevnt, ingen glemt! Jeg har vært veldig sløv med kommentarer i det siste, men jeg leser alle deres, og jeg er også innom og ser hos dere.
Har kostet på meg en ny lampe fra House Doctor, den gamle var 6 år og rimelig fra IKEA. Ble litt mye skinn, så det er jo ikke så lett å se den. Den heter Flora, og består av "sølv"blader som er festet til ett skjermskjellett. Skjør og utrolig vakker synes nå jeg.
Så forresten at konglekrokene til å henge juletrømper på er inne i I Gros Hage nå, hvis noen er interessert. Vel overstått helg, og en fin uke til dere alle!

søndag 6. januar 2008

Tilbake til hverdagen ............


Tenk at vi allerede er seks dager inne i det nye året. Og vips var man seks dager eldre, også. Har kommer gjennom vareopptellingen, det gikk veldig greit, har bare litt igjen å renskrive. Har ryddet og flyttet rundt på ting og tang i butikken, greit med litt forandring mens man venter på messe og nye varer.

Synes faktisk at jeg klarte å få litt vårlig stemning med vinterens varer. Så nå er det salg på julevarer, og gode tilbud på det meste annet også. Litt nytt på peishylla gjorde godt.


Jeg blir bare så glad, kriblende glad i hele kroppen av Green Gate. Det er bare så vakkert, søtt og flotte kombinasjoner med mønstre og farger. Rakk faktisk å få noe inn rett før jul. Men selv om det er rødt, synes jeg dette fungerer resten av året også. I dag har jeg kastet ut juletre, pakket ned julen, tatt ned gardinene på kjøkken og i stue. Tror de røde trekkene på sofaene forsvinner i morgen, til fordel for de hvite. Har hatt beige trekk på de siste seks årene (sommertid), men sist jeg var på IKEA, investerte jeg i hvite. Ny sofa for en billig penge. Ettersom sofaen står i "penstua", blir den jo ikke brukt til vanlig. Tenkte sy meg to små vatterte tepper i ubleket lin til å legge der vi sitter, det sparer jo litt. Så deilig å få det lyst igjen. Lot bare stjerna og staken stå igjen litt til. Det blir jo så mørkt, når de blir borte. Noen bilder kommer senere, rakk ikke få alt på plass. Pepperkakehuset gikk også i tusen knas, prinsen har ventet siden første juledag. Da annonserte han at julen var over, og ta det var tid for å knuse huset. Det ble nesten en bærepose full av "bygningsmateriell" Oi, nå holdt jeg på å glemme en ting. Vi har endelig fått snø, det lavet ned i går kveld. Kom ihvertfall 20 cm. Ungene har vært ute og lekt flere timer i dag, og far i huset har kjørt frem og tilbake med firhjulingen, påmontert plog. Vi har ganske stor gårdsplass, så det tar en stund å få den ren. Bare så synd at det er meldt plussgrader og nedbør i uka som kommer, så da regner det vel bort. :0( Nå skal jeg ta meg en runde hos dere. Ønsker dere alle en riktig god uke! Klem.

tirsdag 1. januar 2008

Nytt år!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ønsker dere alle ett fortreffende nytt år! Gleder meg til mye god lesing på bloggene i månedene som kommer. Ett ferdigpyntet bord fra Villa Collection er mitt bidrag til nyttårsbordet. Har brukt min ledige tid de siste dagene til å gjøre klar lister til vareopptellingen i morgen. Så jeg har ikke hatt tid til å stikke innom dere. Har egentlig ingen nyttårsforsetter, men nå må jeg begynne å trene litt igjen. Har spist alt for mye god mat den siste uka, blir jo nesten vanskelig å puste. Super uke til dere alle, tilbake til hverdagen!

Noen av de mest populære innleggene mine...