En solskinnssøndag ..........

Som alltid så sitter jeg foran tv`n på fredagskveldene. Må jo ha med meg "Nytt på Nytt", "Grosvold" og detektimen, og som regel sliter jeg med å få med meg alt, uten å sove på sofaen. Kluet er jo å sitte oppreist frem til kveldsnytt, først da kan jeg ta frem pleddet og se resten liggende. Det gikk fremragende denne fredagen, jeg fikk med meg alt. En av gjestene til Grosvold, husker ikke navnet, holdt på med doktorgrad innenfor postitiv psykologi, og hun snakket om å komme i "flyt". Det er når man er så oppslukt, og "i ett" med det man driver med, at man glemmer tid og sted. Dette var fint, og vi burde bli flinkere til å kjenne på den positive følelsen dette gav. De fleste av oss er det flere ganger i løpet av dagen, men vi legger ikke merke til det. Har tenkt litt på dette i løpet av helga og vet at jeg raskt er i "flyt" når jeg leser en bok, sitter og syr, og for ikke å snakke om når jeg er inne i bloggerenes verden. Tida flyr rasende fort, og glemmer klokka, hus, barna og det meste. Hører knapt lydene rundt og oppfatter ihvertfall ikke hvor de kommer fra. Svarer litt i ørska, og ofte blir det litt "go dag mann økseskaft". Jeg har derfor kommet til å blogging faktisk er ganske sundt, og når man ser bort fra hvor mange timer som går med, så er det bare å fortsette. Bare husk å kjenne litt på den gode følelsen denne oppsluktheten gir! Ute er det solskinn og blå himmel, så far og barna har gått en tur på lekeplassen. Jeg holder på med husarbeidet, rakk så lite før helga. Og sniker meg til en liten pause foran pc`n. Her er loftstua foreviget en kveld tidligere denne måneden. Her har vi en sofa (fra IKEA),tv`n, playstation og mors pc. Bak sofaen har jeg en bokhylle, som er umulig å holde i orden, og for å slippe å se det, så har jeg sydd ett forheng. Passet på da KID hadde halv pris på pelspledd, og skaffet meg ett hvitt til å ha i sofaen. Ellers vil jeg ønske dere alle en fortsatt fin søndag og en riktig flott uke. Klem.

Kommentarer

hannemor sa…
Å så deilig det ser ut å ha en loftstue, til tv og pc og avslapping! Hos meg er det så liten plass, så jeg sitter helst med laptopen i fanget i sofaen, og får med meg det som er på tv i tillegg! Har riktignok en stasjonær Mac også, den har jeg plassert på kjøkkenbordet for tiden, er så koselig å sitte der om kveldene med fyr i peisen! (o;
Et vakkert hjem har du, og en super butikk!! (o:
Anita sa…
Er så enig!! Blogging er sunt! Tar mye tid, men jammen får jeg gjort mye også fordi jeg blir så inspirert av alle dere der ute!! Blogge rsom regel når jeg ellers ville sett på tv og da tror jeg blogging er sunnere!!
Ha en flott uke!
Klem fra ANita
Karoline sa…
ja, visst tar det tid...men så kos det er !!!!
av og til skulle jeg hatt noen flere meter av stoffet ditt og lagt over hele stuen.....;) men slikt blogger manjo ikke, da skyvs alt til side og settes på en pen og ren og hvit flekk. håper noen, utenon elin kjenner seg igjen her.....hun tar pusten fra meg...men misforstå meg rett- hun er helt herlig, og koser meg ihjel med alle vaskehistoriene. skulle hatt mer sånt i meg...!
ha en fin kveld i stuen med eller uten rot!
klem fra karoline
Kine sa…
Så lyst og trivelig dere har det,det forhenget var jo bare supersmart:)
Lindas Hus.. sa…
Flott på loftstua,lyst og luftig.
Ja tiden flyr på blogg...
Ha en fin uke du også.Hilsen Linda.
Aina sa…
Ingen problemer med å komme i flyt jeg nei, gi meg en bok, film eller noe håndarbeid og jeg er helt på hmm svømmetur? ;0)

Loftstuen din var koselig, ser så romslig ut.
Har over 30 kvadrat loftstue selv men med skråtak og murpipe midt i, virker den så liten.

Måtte le da jeg leste om de mystiske forsvinningsnummerene til linkene dine, trodde du ville ha det slik jeg:0)

Ha en fin mandag!
Lena sa…
Så koselig du har det på loftet da!
Skal nok få orden på loftsstuen her også, men det er litt tiltak for tiden...lurt med forhen foran hyllen, jeg har også bokhyller som ser ordentlig rotete ut, kanskje jeg skal kopiere den ideen der:)
Ha en fin dag!
Sanna sa…
Hei ! Jeg så også på Grosvold på fredagen, og jeg la også merke til dama som snakket om "flyt" i hverdagen, og akkurat som deg fant jeg ut at jeg faktisk har en del "flyt" jeg også. Det er merkelig hvordan tid og sted kan "forsvinne" i bakgrunnen når man driver med noen man er intenst opptatt av. Jeg er litt sånn som deg og opplever dette når jeg blogger, men også når jeg lager mat, driver med hobbyting, vasker og rydder osv. Det er mange ting i løpet av en dag hvor man kan skli over i så kalt "flyt". Rart det der i grunnen å få et "navn" på følelsen...... Flotte bilder du viser av loftsstuen din. Det med gardin foran hyllen var et smart påfunn. "Det man ikke ser har man ikke vondt av" er det visst noe som heter.... Akkurat som jeg skulle sagt det selv ;o)
Karna sa…
Jeg så også det programmet, og da begynte jeg å tenke...Nå må jeg innrømme at jeg er ganske så ensporet, og det er helst når jeg leser interiørbøker/blader/blogger jeg er "i flyt" tror jeg. Heller sjelden det skjer på jobb må jeg innrømme...ehemmm....godt jeg er min egen sjef...he.he...

Lurt med forheng på skapet, er mye i mitt hjem som skulle vært skult...
Annettenett sa…
Ja, det er viktig å kjenne på og finne "flyten" i hverdagen, sant det:)
Så fin loftstue du har, den stolen der var råstilig da!
Katarina sa…
Hei Albertine :-)Angående din kommentar hos mg :
Ja, jeg drømme akkurat om det samme. Det var såå deilig å legge ut det innlegget og bare drømme seg bort litt..
Ang. spm om interiør butikker, så er det jo riktig mange,men jeg vil no si at de beste ligger måske litt utenfor selveste strøget.. Hilken stil liker hun?
MiaMaria sa…
Visst är det härligt att drömma sig bort i blogg världen...det håller en vaken i allafall... värre är det med tv:n då är risken större att man faller i sömn och det ganska så fort.

Fint du ha det i tv rummet och så fiffigt att ha skynke på hyllan.

HA´en skön vecka!
Miamaria
elin1976 sa…
Det er akkurat spnn som jeg har det når jeg vasker, syr eller holder på med et av mine prosjekter. Jeg koser meg jeg. For meg så gir dette energi. (å fud fader så med energi)
Flotte bilder av tv stua. Ser ganske behagelig ut den sofaen der...he he
Godt du likte veska. Jeg har en selv som jeg brukte på jobben i dag.
Nå er det wallander så nå skal jeg kose meg med dette. Ha en fin kveld og lykke til med gull topp bøkene. Skal være på utkikk etter her borte også. Hadde selv noen men har ikke peiling på hvor de har blitt av.
masse klemmer fra Elin:O)
Titti sa…
Hei
Hvilken fantastisk Blogg! du har nå gjort min kveld lysere og mer inspirerende;-) SÅ fant jeg ut at butikken din er ikke langt unna meg.. skal se jeg dukker opp for å ta de blå putene i litt nærmere øyesyn... etter at kjøkkenet får et strøk til med summertime blue i morgen.... Titti
Landlig sa…
Hei! For en flott blogg du har! Den er og har vært en kjempestor inspirasjon for meg og min nye blogg. Føler jeg har vært i "Flyt" modus i lang, lang tid nå, he he. Det er utrolig mye man må sette seg inn i som nybegynner i bloggverden!
Håper jeg får komme innom deg igjen!
Jeg har opplevd etter at jeg ble småbarnsmor at det virker særdeles forstyrrende på flyten - enten det gjelder jobbflyt som jeg egentlig ofte hadde før eller flyt med hobbyting. Så fort følelsen kommer snikende er man nødt til å avbryte og gjøre noe annet. Tror det er med på å skape den stressede følelsen jeg vet jeg deler med flere småbarnsforeldre. Men så får manvel prøve å få enviss flyt i barneoppdragelsen isteden :-)

Smart med forheng for hylla, har tilsvarende planer for kontorkroken på stua vår. Progres-permer og tusen papirer i bunker er ikke en ideel del av et fredfullt interiør. :-D
Emmeline sa…
Jeg skjønner godt at du kan komme i flyt av å være i denne loftsstuen iallefall. Jeg savner veldig en loftstue. Vi bor jo i et gammelt hus, men det er for stort til at vi kan bo i hele. Derfor bor vi bare i 2.og 3 etasje. Da har vi stort kjøkken, to store stuer og fem store soverom i tillegg til bad og gang og alt det vanlige, men likevel; Det hadde vært luksus om vi hadde hatt en ekstra stue som ungene kunne holdt seg på. Spørsmålet er bare om de hadde benyttet den noe særlig; de har jo STORE rom alle fire, men av og til føler jeg at om de kunne sittet på innsiden av huden min så hadde de sittet der for å følge med, hehehe...
Nei nok om det. Jeg likte hele rommet rett og slett. Flott farge på veggene, deilig sofa og ikke minst praktisk og greit med det hvite forhenget.
Det ser så ryddig og fint ut der med tven. Sånn ser det ikke ut hos oss desverre;)
Du må ha en fin uke Albertine. Jeg føler meg slett ikke i flyt modus for tiden. Det er lange dager på jobb og så kommer jeg hjem til rotete hus. Sukk!!!
Jaja. Du får kose deg med symaskinen i butikken. Jeg har sydd på mitt vanlige klovnevis, hehehe...Men det får duge. Det er iallefall bedre enn ingenting:)
Hei!
Ja sannlig har du rett! Det er nok sundt ja! Er man oppslukt av en ting og holder på med noe som virkelig gleder en, så må jo selvfølgelig det være positivt! Det var godt å høre, så trenger man ikke å få dårlig samvittighet for all den tiden man legger bak blogginger ;) Og det er jo så sant, timene bare flyr av sted når man sitter foran pc`en og blogger. Hadde jeg hatt 7 timer til rådighet så hadde det sikkert gått glatt ;)
Så fin loftstue du har! Selv har jeg kjellerstue, men det er noe vi har nedprioritert med oppussingen, noe må man jo ta etterhvert også! Faktisk må både vegger og gulv brekkes opp, fordi det er vannlekasje utenifra, så til våren skal vi drenere. Så da får kjellerstuen pent bare vente ;)
Ønsker deg en fortsatt fin uke!
klem fra Beth
Hespe sa…
Jeg er så enig med deg - det gjelder å holde seg oppreist i sofaen. Faller en for fristelsen til å lene seg tilbake, ja, da er løpet kjørt...! Har jeg først klart å kome meg over "kneiken", sånn ca rundt kl. 2200, ja da våkner jeg til.... :-) Synest de sene kveldstimene er de beste til å få unna ting i hjemmet, og ikke minst å surfe rundt, og kose seg i blogg verdenen.

Ha en fortsatt super uke!
Jorunn sa…
Det med flyt er interessant. Det er noe jeg savner å ha i det jeg gjør for tiden. Får håpe det kommer med lyset :)
Stakk innom for å ønske deg en fin kveld!! Klem fra Jorunn
Anne-Berit sa…
Flott loftstue,må være kjekt å ha.
Ellers så har jeg sluttet å sitte i sofaen å se på tv,blir sååå trøtt.Nei,jeg sitter i en god stol,men oppreist tross alt.Ha ei fin helg:)
Hei! Så koselig loftstue du har! Kjekt med to (fler) stuer! Men du var du på messen i lillestrøm? Fant du mye fint? Jeg var helt vill og tok inn 3 gang så mye som første gang-mye lettere denne gangen! Ser vi har mange av de samme leverandørene. Prøvde meg på Villa Collection og Ihr jeg nå som ny samt Green Gate! Gleder meg til varene kommer! Ha ei fin helg!
Ingrid sa…
Koselig loftstue dere har da! Fredagen er den store TV-dagen er i huset også. Så herlig å koble av og bli underholdt etter en uke på jobb..
Bo med barn sa…
Hei.

Var innom bloggen din for første gang idag, og tenkte jeg bare skulle si hei. Jeg er ny i denne bloggverdenen, og ser at det er en hel masse jeg har gått glipp av:-)

Kikket innom butikken din også. Kjempefin!! Jeg jobbet tidligere for Solberg og Hansen, og er veldig glad i varene deres! Hyggelig om du stikker innom meg.

Ha en fortsatt flott helg!

Hilsen Lena
http://bomedbarn.blogspot.com/
Mamma Millan sa…
Hej där, ville bara ta mig en titt!! Så fint du har!!

Populære innlegg