søndag 27. april 2008

Gleden i de små ting .......


Lykke kan bety så mangt, forskjellig fra person til person. Og når man ser bort fra det selvfølgelige som at ungene og de man er glad i har det bra, så er det enkelte ting som forsåvidt er ubetydelige, men som gjør meg lykkelig. Dette er noe av det.

Jeg har vært så heldig å få en mengde gammel blonde av ymse art, og lengde. Gulnet og gammelt, men tenk på alt det kan brukes til. Noe er brodert med pyttesmå sting, noe er heklet, noe kort og noe langt. Den ene skatten etter den andre. Fant også en eske det har vært lavendelsåpe i liggende sammen med blondene, kjempesøt er den.

Oppi den ene posen fant jeg også en rokokkodame i porselen, med en skrue i bunnen. Kanskje den har hørt til en lampe, vakker er den uansett avskallet og fager.

Til og med ett gammelt "blusebryst", blondebesatt og nydelig. Skal legge det forsiktig i litt såpevann, det er litt gulnet og flekkete. Skal henge det på en kleshenger til pynt, tror jeg.


Og så fikk jeg denne,ved første øyekast grelle krakken, men da det broderte trekket var fordøyd, så jeg hvor vakre ben den hadde. Her skal malekost svinges og nytt trekk syes, så fort jeg får tid. Lykke kan også være å se at pionene nå stikker 15 cm opp av jorda, bare tanken på duftene og de eventyrlig vakre blomstene gjør meg ualminnelig lykkelig. Det er egentlig ett lite under hvert år, det å gå en runde i hagen om våren. Skudd på epletrær, plommetrær, syrin, vårgyvel og gresset som begynner å bli grønt. Mannen i mitt liv er ikke like lykkelig for dette, han er i gang med allergitablettene. Denne uka har gått så fort, og helga blir litt kort når man jobber lørdag. Det må være mange som er født nå på våren, for ungene går fra den ene barnebursdagen til den andre. Gaver skal kjøpes, klær strykes, henting og bringing til forskjellige tidspunkt. Hm. Lever på pølse med lompe og muffins. Ikke det at de klager akkurat.

Denne uka har jeg oppdaget mitt første tyveri, og det er sikker alltid verst. Jeg har noen kafèbord stående foran butikken, og på stolene ligger det putetrekk. To av dem var plutselig borte, og forbauselsen var stor. Håper den som har de, sitter godt med sin samvittighet. Fryktelig irriterende. Ser det står god påske på tavla, en stund siden bildet ble tatt. Ønsker dere alle en flott, ny uke. Klem fra de indre skoger i Østfold

fredag 25. april 2008

Og vinneren er .......


Da mine venner, er vinneren høytidlig trukket ut av prinsessa mi. Hun har ventet spent på dette siden i går kveld, og endelig kunne hun åpne valgte lapp. Men først må jeg bare få takke for alle hyggelige kommentarer, det er veldig hyggelig å bli satt pris på. Altså: vinner ble Cathrine og gaven er ett av mine håndlagde smykker. Håper det faller i smak! Ha en fin fredagskveld.

onsdag 23. april 2008

Vi feirer .......

Himmel og hav, regnet med at jeg rundet 50 000 besøkende til helga en gang, men nå har jeg allerede gått over. Man blir litt ydmyk, når man tenker på hvor mange det egentlig er. Nå ble jeg tatt litt på senga, uforberedt som jeg er. Ettersom det er overvekt av hverdager i løpet av ett liv, er det viktig å feire det som feires kan, ikke sant?

Hm! Hvordan gjør vi dette, mon tro? OK! I løpet av neste døgn, altså 24. april fra 00:00 til 24:00 kan dere legge inn liten hilsen. Så trekker jeg ut en som vil få en liten pakke i posten. Alle har lik mulighet; om du pleier å kommentere, eller bare er inne og titter helt anonym. Med ønske om solskinn til dere alle de neste dagene.

tirsdag 22. april 2008

Til inspirasjon ...........


Jeg må bare vise dere noen bilder jeg fant via bloggen til Stämningsfullt, de kommer fra en britisk side som heter House to Home . Deilig inspirasjon, bare for drømmer, eller gode tips hvis man skal bygge/pusse opp. De viser til og med lister over hvilke leverandører som har noe lignende. Selvsagt britiske leverandører. Så her er det bare å drømme seg bort en stund.
Frokostbordet er dekket


Søte detaljer

Grue over komfyren, sånne fliser vil jeg ha over min også!
Fine farger sammen; blått og muldvarp

Åh, for en vakker farge på skapdørene!


Her får jeg litt franske følelser!

Dette er jo en moderne versjon, men enkle nostalgiske elementer

Håper dere så noe dere likte, dere også. Nå skal jeg passe på å henge ut litt klær på snora. Er meldt regn fra torsdag, så nå må jeg utnytte den varmen som er. Ingen ting dufter så deilig som nyvaskede tekstiler som er tørket ute. Fortsatt fin uke til dere alle.

mandag 21. april 2008

Snev av sommer .......

For øyeblikket er det ikke noen som helst grunn til å klage på været. Plutselig kom sola og varmen. Så nå kribler det etter å begynne ute i hagen. Få vasket terrasser og utemøbler, raket og gjødslet plen. Men fortsatt er det frost om natta, så jeg får roe meg litt.
I vinterferien giftet min søster seg i all hemmelighet i Las Vegas, og vi ble snytt for feiringa. Så søndag hadde vi ett etterpålag for familiene hjemme hos meg. Uka som gikk, dreide seg derfor mye om planlegging og gjennomføring av dette. Hus måtte vaskes, vinduer pusses, bord dekkes, kaker bakes og smørbrød smøres. Heldigvis slapp jeg å gjøre alt selv, mamma og min søster hjelp til. Avbildet er voksenbordet, hadde tenkt å ta bilde før flaskene kom på bordet, men det rakk jeg ikke. Ungene var ute bak huset og plukket hvitveis til bordene, og så fant de en blåveis. Og det var stas.


Hoveddekorasjonen bestod av en blå klokke fra familien Campanula og eføy, med en perlegirlander snodd rundt blomstene. Det gikk jo mye raskere å plante sammen potteplanter, enn å sette ned stilker i oasis, som jeg først hadde planlagt. Effektfullt ble det også, når det riktig bugner. Det meste går jo i hvitt som vanlig, serviettene er isblå, nesten litt mot turkis. Ettersom veggene er gustaviansk blå, virker rommet så deilig kjølig og svalt.
Dekket to barnebord, ett for jentene og ett for guttene. Slik ble guttebordet til slutt. Klarte ikke her heller å få tatt bilde før flaskene kom på bordet, skikkelig irriterende. Her har jeg brukt "Emma blue" serviset fra House Doctor, passet perfekt til voksduken og serviettene. Mannen i mitt liv fylte 40 år i februar, og jeg gjorde klar innbydelser på torsdag. Det blir hagefest her hjemme i juni, og det er mye å planlegge. Tema er hvitt, både som dekor og antrekk, så det blir spennende å se. Holder på å planlegge menyen, tror jeg bestiller noe, så kan jeg heller kose meg med med det andre. Vil jo ikke være utslitt på selve kvelden, krysser fingrene for pent vær. Ønsker alle bloggere der ute en fortreffelig uke. Ser på værmeldinga at det ikke er alle som får like fint vær denne uke. Her snur det visstnok på torsdag. Får nyte de solstrålene jeg kan. Klem fra meg!

søndag 13. april 2008

Gavetid ..........

er jeg så møkk lei ukens vær; regn og snø om hverandre. Ho-ho! Jeg venter på solen og varmen. Og så har jeg klart å bli forkjølet oppå alt, nesa renner konstant og er helt rød etter all tørking.
Over til noe mer hyggelig og positivt. Nå har jeg endelig fått hentet pakken fra min hemmelige venn, og det var jo spennende. Her er pakken delvis åpnet, og jeg fikk noen søte blomsterbilder trykket på noteark.
Da jeg åpnet resten åpenbarte det seg to gamle, vakre asjetter med forskjellig mønster.
Neste pakke var så søtt innpakket, at jeg var nesten lei å bryte forpakningen. Tok forsiktig av notepapiret, det kan jo brukes til noe senere. Nålen med kamèen på var skikkelig fin, og jeg skal bruke den til noe. Vet bare ikke til hva, ennå.
Fikk også en grønnprikkete skje fra Green Gate, en liten hjertevase fra Sia og ett rosa duftlys. Så her var det mye fint! Men hvem min hemmelige venn er, aner jeg ikke. Må bare vente til Jorunn legger det ut. Uansett, tusen takk for vakker gave!
Hadde jo helt glemt at jeg hadde vært på nettshopping før vi reiste på feire. Det er jo alltid mange leverandører som har ting man ønsker seg, og plass/mulighet til å ha alle leverandørene selv, går ikke. Har handlet litt hos Boligfryd
Lenge har jeg ønsket meg fuglehus, og nå har jeg jammen det også. Tenkte henge det på veggen på terrassen hvor jeg har tak. Venter bare på våren. Termos i turkis til kaffen som SKAL nytes ute i sommer, uansett. Siden jeg har bollesettet og fatene fra Nigella i blått, synes jeg det var kjekt å ha de småskålene også. Og så kunne jeg ikke dy meg, da jeg så dørmatta. Den var bare så vakker, skal bare vente med å legge den ut. Er jo bare klin og møkk ute. Har hjulpet Heidi i Bryggerhuset litt med å komme i gang med bloggingen, og tirsdag kom hun med vakre, rosa ranunkler i butikken. Veldig hyggelig, men helt unødvendig. Bare koselig å kunne hjelpe til. Når det gjelder hjemmesiden til Albertines verden, så har jeg nå fått redigeringsansvaret selv. Må bruke litt tid på å lære meg dette, har klart å legge til litt tekst og sette inn litt bilder. Så skal prøve å få oppdatert litt oftere, men det er mye nytt å sette seg inn i. Hm. Det mangler en dag i uka, rekker jo ikke alt man planlegger. Nei, nå må jeg gi meg, må få unna frokosten. Vi skal ha middagsgjester kl. 14:00 og det er en del som skal gjøres innen den tid. Har ikke rukket å titte innom noen av dere etter at jeg kom hjem, og er redd jeg ikke rekker det i dag heller. Må forberede en del til butikken, har gått nesten tom for kortene mine, etiketter til kaffe og te og litt forefallent kontorarbeid. Men dere er ikke glemt, og jeg leser deres kommentarer altså. Uansett ønskes dere en flott uke, og VG`s bakside gir meg ikke så mye bedre vær denne uka, heller. Klem.

søndag 6. april 2008

Kontraster ..........


Det blir nesten ett psyskisk og fysisk sjokk, å komme hjem fra ferie på de sydligere breddegrader. Kontrastenen blir store, når vi kun har vært iført minimal påkledning i fjorten dager. På Gardermoen i natt var det 2 grader og overskyet. Da vi våknet i morges, snødde det store filler. Hallo! Jeg er jo helt klar for vår og varme. Har måttet flire litt over ungenes påkledning i dag; prinsessa er fornuftig og har satt på seg strømpebukse, langermet genser og vest utenpå. Prinsen derimot kom ned til frokost iført t-skjorte og shorts. Ferien begynte utrolig dårlig, da jeg mandagen i påskeuka våknet mørbanket og med feber. Kom meg på jobb både mandag og tirsdag, men lå som ett nødslakt ettermiddagen og kvelden. Feberen holdt stand, og skjærtorsdag og langfredag er litt borte i tåka. Kan nesten ikke huske at jeg pakket koffertene, alle måtte hjelpe til, og det bar vel egentlig innholdet preg av. Må innrømme at jeg gruet meg for avreisen på påskeaften, og vi kom oss av gårde. De første nettene sov jeg lite, frøs og svettet om hverandre, og hostet så det brant i brystet. Lå fullt påkledd under en parasoll og sov mye av tiden. Etter ti dager med feber, som tok absolutt alle krefter, skjønte jeg endelig at jeg måtte krype til korset og få tak i en lege. Han kom til hotellet, og kunne snart konstantere at jeg hadde en velutviklet bronkitt med mye slim i brystet. Så bar det rett på penicillin, først med sprøyte i "hekken", og med to timers søvn våknet jeg piggere enn på lenge. Samme runde de to neste dagene, samt tablettkur resten av oppholdet, gjorde underverker. Har ikke kunnet bade eller nyte spesielt mye "coco loco", men formkurven steg betraktelig. Og den siste uka har jeg kunnet nyte sol og sommer! Føler at batteriene er så og si fulladet, og det var deilig å komme hjem. Er ikke spesielt begeistret for stenharde madrasser og laken/teppe over. Fluffy puter og god dyne fungerer best for meg, uansett temperatur. Nå er det bare å få kommet gjennom berget med skittentøy som for øyeblikket opptar det meste av plassen på vaskerommet. Vaskemaskinen går kontinuerlig, problemet er bare å få det tørt, slik at snorene er klare for ny ladning. Det ligger en lapp på bordet; melding om pakke som var for stor for postkassa. Regner med at den er fra min hemmelige venn, og jeg skal hente den på posten i morgen. Det blir spennende, og jeg gleder meg. Har funnet lite inspirasjon på interiørfronten, nesten ikke en butikk å finne. Da er det enten moderne italiensk eller fargerikt og "glorete". Har studert en del vinduer hjemme hos de "innfødte", og det er mye laken, spikret opp foran vinduene, eller så er det hermetisk lukket med skodder. De må vel stenge sola ute. Nå må jeg få pakket ut resten, utpakkingskaoset har snart spredd seg til hele huset. Skal prøve å få oppdatert meg på hva dere har bedrevet tiden med, under mitt fravær. En aldeles super uke til dere alle! (I følge baksiden på VG, blir min uke preget av nedbør og nedbør) Grrrrrrr. Klem!

Noen av de mest populære innleggene mine...