Gleden i de små ting .......


Lykke kan bety så mangt, forskjellig fra person til person. Og når man ser bort fra det selvfølgelige som at ungene og de man er glad i har det bra, så er det enkelte ting som forsåvidt er ubetydelige, men som gjør meg lykkelig. Dette er noe av det.

Jeg har vært så heldig å få en mengde gammel blonde av ymse art, og lengde. Gulnet og gammelt, men tenk på alt det kan brukes til. Noe er brodert med pyttesmå sting, noe er heklet, noe kort og noe langt. Den ene skatten etter den andre. Fant også en eske det har vært lavendelsåpe i liggende sammen med blondene, kjempesøt er den.

Oppi den ene posen fant jeg også en rokokkodame i porselen, med en skrue i bunnen. Kanskje den har hørt til en lampe, vakker er den uansett avskallet og fager.

Til og med ett gammelt "blusebryst", blondebesatt og nydelig. Skal legge det forsiktig i litt såpevann, det er litt gulnet og flekkete. Skal henge det på en kleshenger til pynt, tror jeg.


Og så fikk jeg denne,ved første øyekast grelle krakken, men da det broderte trekket var fordøyd, så jeg hvor vakre ben den hadde. Her skal malekost svinges og nytt trekk syes, så fort jeg får tid. Lykke kan også være å se at pionene nå stikker 15 cm opp av jorda, bare tanken på duftene og de eventyrlig vakre blomstene gjør meg ualminnelig lykkelig. Det er egentlig ett lite under hvert år, det å gå en runde i hagen om våren. Skudd på epletrær, plommetrær, syrin, vårgyvel og gresset som begynner å bli grønt. Mannen i mitt liv er ikke like lykkelig for dette, han er i gang med allergitablettene. Denne uka har gått så fort, og helga blir litt kort når man jobber lørdag. Det må være mange som er født nå på våren, for ungene går fra den ene barnebursdagen til den andre. Gaver skal kjøpes, klær strykes, henting og bringing til forskjellige tidspunkt. Hm. Lever på pølse med lompe og muffins. Ikke det at de klager akkurat.

Denne uka har jeg oppdaget mitt første tyveri, og det er sikker alltid verst. Jeg har noen kafèbord stående foran butikken, og på stolene ligger det putetrekk. To av dem var plutselig borte, og forbauselsen var stor. Håper den som har de, sitter godt med sin samvittighet. Fryktelig irriterende. Ser det står god påske på tavla, en stund siden bildet ble tatt. Ønsker dere alle en flott, ny uke. Klem fra de indre skoger i Østfold

Kommentarer

Så masse fint... Nydelig utenfor butikken din altså.. Er det virkelig sant..Stjeler de utenfor butikken din..Makan til frekke folk. FY!!
Ha ei fin uke Albertine:0)
Heisan! Tror ikke jeg har vært hos deg før men her var det mye øyesnop gitt. Superlekre bilder overalt:o)
Fryktelig iriterende med tyveri, helt utrolig hvor frekk folk er. Skjønner du er sint. En vil jo prøve å gjøre det så innbydende som en kan utenfor en interiørbutikk, ikke lett når pynten skal forsvinne.Nåja takk for titten her inne hos deg, legger bloggen på minnet og kommer nok innom igjen.
Ha det bra så lenge
-men hvor i alle dager har du vært og fått og fått da ? heldige du.
blondene var nydelige .
ser ut som det var masse fint.
Fuskeblusen var også super fin,
ser ut som den kanskje kan være fra århundre skiftet.
kanskje ca 1910 ?
hva tror du selv ?
min erfaring er at sunlight sepe "tar nesten alt ", uten å skade materialet slik andre ting kan gjøre.
Gleder meg til å se krakken ferdig for den blir nok vakker.
Lykke til.
lilleflittig sa…
Oooh stilige gamle ting! Oser av muligheter :)

Tusen takk for hyggelig kommentar hos oss! (Tålmodigheten finnes forresten i sofaen foran TVen, med bærbar PC ved siden av meg :p)

Ønsker deg en bra uke!
Karna sa…
Så mye fint, fine gamle blonder kommer alltid godt med, jeg har et "hemmelig" sted jeg finner mine gamle blonder, en gammel dame driver en ørliten butikk, som er åpen to dager i uken, og hun har maaange slike skatter.

Knall fin krakk også, den kommer til å bli lekker når du får tryllet litt med den.

Helt utrolig at det skal være nødvendig å stjele, her prøver du å gjøre det koselig for folk, og dette er takken...kjempe trist!!
silje-sin sa…
Så masse flott du har fått! Var innom hjemmesiden til butikken din også, der skulle jeg gjerne vært! SÅ mye fint:) helt utrolig at noen har stjålet putetrekkene, makan til frekkhet.. Ille at man ikke får ha ting i fred.. Ha en flott uke:) klem fra silje.
Emmeline sa…
Utrolig kjedelig med tyveri... Kan ikke skjønne hvorfor noen gjør noe sånt?? Men kanskje det er noen som drømmer om puter, som ikke har råd og tilslutt bar tar dem???

NEi jeg vet ikke, men like trist er det iallefall!!!

Disse skattene som du har fått tak i er jo bare unike, skjønner godt at du er glad for dem!!!
Ha en fin uke Albertine, godt du er tilbake det har vært stille hos deg en periode og du har vært savnet!
Magdalena sa…
kjære vene for et usmakelig tyveri...
Men DE blondene, holdt på å DÅÅÅÅÅNE... er SÅ svak for blonder..... Litt av en skatt du har!
hadde ikke lagt merke til at du driver butikk, selv driver jeg med nettbutikk :)
Ser deg igjen,- Magny
tinemor sa…
Ja, dette var vikelig skatter!
Som beriker liver og gjør en glad og lykkelig.
Men den stjelingen... uff.
At noen vil gjøre seg så smålig...
Tragisk. Og du som har ordnet det så kozt, -det er takka..
Synd noen skal ødelegge sånn for andre.
Du får sette på noen nye, og lime dem skikkelig fast!!! ;-)
Anonym sa…
Kjære Albertine ! Flotte "skatter" di viser frem denne gangen. Jeg er akkurat som deg - det skal liksom ikke så mye til for å glede meg. Noen vakre blonder og en pianokrakk liksom - det holder i masse vis ;o) Ingen skal klage på at vi er dyre i drift nei !! Hi, hi.... Har et lite spørsmål til deg bare. Jeg sliter fortsatt med å finne de serviettene du kommenterte på i bloggen min her om dagen. Har du dem fortsatt inne i butikken din ? Det er best om de har helt hvit bunn. Om du har de inne kunne du kanskje sendt meg en pakke mot betaling ? Jeg betaler så klart også porto... Klem fra Sanna ;o)
Min Verden sa…
Jeg likte den krakken godt :-) Blir litt overrasket over hva folk faktisk finner på at det går an å stjele. Putetrekkene? utrolig. God bedring til dem. Hmmm. hanne
Hei!
Så utrolig heldig du har vært som har fått disse blondene! De var jo kjempefine! Tenker du vil bruke dem til mye fint! Forstår godt at dette er lykke ;))
Tyveriet har jeg ikke ord for, tenk å gjøre seg til kjeltring for dette! Det er jo bare helt utrolig! Får ikke håpe du er like uheldig igjen!
klem fra Beth
Å fyttikatta du er heldige du! Å en slik rokokkodame har jeg ikke sett siden en eller annen komfirmasjon....å da stor den oppå en iskake å så veldig god ut( jentene begynte selfølgelig å krangle om hvem som skulle få denne ) Ha en fin fin dag. Klem:O)
☆Therese sa…
Så skjønne skatter du har funnet - de blondene kan bli prikken over i`en på litt av hvert. Og krakken kommer til å bli en "perle" (med nytt trekk - ha ha, og maling).

Håper de "sitter vondt" de som har stjålet puntene dine. Skjønner ikke at de kan ha noen glede av dem i alle fall. Noe samhvittighet bør de jo ha......
Hei hei.
ÅÅååå, men du er heldig som har fått slike skattar. Gamle blonder er noko av det vakraste som finns, synest eg, og tenk på kva historie dei kunne fortald. Rokokkodama er nydeleg den med, og alt saman:)
Krakken vert nok fin med nytt trekk og maling, men den har jo sin sjarm slik den er også,hehe.
Tjuveri er så trist, og eg skjønner ikkje at nokon kan bruke det med god samvit etter å ha tatt det. I nabobygda her var det konfirmasjon sist søndag, og der pleier ein legge kort til konfirmanten i postkassane, der hadde det vore tjuvraid og masse konvoluttar vart funne i vegkanten uten penger i. Fy skam, seier eg.
Ha ei fin veke, kos deg i den koselege butikken din:)
Grip dagen sa…
Forstår godt at du ble lykkelig over alle de fine blondene!

Som lita jente husker jeg lykken jeg følte da jeg lånte mammas boks med knapper eller hennes pose med gamle, arvede bånd og blonder...
Flotte skatter, spør du meg!

Tenker også at den krakken skal bli fin når den har fått en liten make-over... Formen var lekker! Det ligger nok mye arbeid i det broderte trekket... Men en kan bli tussete av slike farger og slikt mønster... Du får det nok flott til du, Albertine! Du pleier det!

Lykke til - og håper ikke flere ting forsvinner fra butikken din! Så irriterende, da.
Klem Marit
Så masse flotte skatter da!! Heldig du er :))
Jeg har også endel gamle blonder , men de blir mere brukt som pynt i glassklokker etc. Noe er blitt brukt i bildene mine..

Tyveri ja ... æsj! Det er noe drit .
Jeg har ikke opplevd det i butikken ennå- men derimot ble jeg robbet for kr 3800 av en blogger, fysj!!! At det er mulig, jeg blir så arg jeg -noen mennesker er helt uten sperre altså!

Ha en god uke , ps nydelig bilde av uteareal på bloggen din , klem !
Anonym sa…
Så mange fine ting du har fått! Og den krakken spesielt...:) Jeg finkjemmer Finn.no hele tiden, jeg...for å finne noe lignende...men foreløpig har jeg ikke lykkes...men jeg får bare fortsette letingen, og jeg ble veldig inspirert nå! Kanskje det er noen der ute som vet hvor jeg kan finne slikt? Gleder meg forresten til å se din krakk ferdig...:)
Du har en fantastisk butikk, og det er forferdelig synd at noen stjeler på den måten! Jeg er en gammel Askim-jente (vel, ikke så gammel da...i alder), og oppdaget butikken din da jeg var hjemme på gamle trakter for ikke så lenge siden. Det var forelskelse ved første blikk, så jeg må nok en tur til Askim snart igjen...:) Og takk for en fin blogg - masse ord og bilder til inspirasjon!
Lemi sa…
nei så surt da!! stjele putetrekkan dine! så frekt!
Linda sa…
Hei!For noen flotte skatter du har der.Tenk om de kunne fortelle en historie,eller kanskje de gjør det?
Ergelig med frekke tyver.
Ha en flott helg.Hilsen Linda :))
Så mye fint du viser fram! Porselensdamen er nok til ei lampe, men hva med å plassere den i midten på ei flott kremkake? Synd folk stjeler, håper du ikke får oppleve det mer.Her regner det idag og det er godt for oss som ikke tåler pollen. Inne har jeg det fint med duft at lasagne. Sånt blir en sulten av! Ha en fin dag:)
Halloisen! Flotte skatter du har fått! De blondene var jo bare kjempefine.Heldiggrisen !! Gleder meg til du har foretatt "make over" på den stilige krakken, regner med at du viser oss bilder.. Ser den for meg - råstilig!! Har blitt lite latte på meg den siste uka, dagene bare flyr, det går i hundre her.
Jammen frekke tjueladder gitt. La oss håpe de får som fortjent - blir skikkelig såre i rumpa...
Ha en superduper helg. Jeg for min del skal i den første av 5!!! konfirmasjoner denne sesongen, nå på lørdag og faktisk i Askim.
Snakkes !!Klem Heidi
Ann-Cathrin sa…
Så vakkert:) Tenk så mye fint du kan lage av de:) Så utrolig frekke folk!!! Jeg har en mor som har en kafe i Sarpsborg, og det er helt utrolig hva folk har tatt med seg der i fra. Hun kan nesten ikke ha pynt på bordene lenger...! Haq en flott dag!
hannemor sa…
Hei Albertine! Veldig lenge siden jeg har tatt meg tid til å besøke dere rundomkring, her har det bare vært så hektisk med butikkåpning. Så koseligt du har det utenfor butikken din!! Jeg har også stående et bord og to stoler, og mye blomster. I natt har det vært en kjekkas som sikkert ikke har vært edru på vei hjem fra byen og røsket plantene opp. Det er så sykt irriterende. Jeg har faktisk tatt inn denne planten hver kveld, men glemte det i går. Jaja, er jo ingen krise, men synes det er så respektløst. Og ta putetrekk er jo toppen på frekkhet.

Er så enig med deg i det du skriver om LYKKE!! Jeg tenker stadig over det, eller oppdager det vel og merke! Små, små ting, som bare gir meg en utrolig lykkefølelse!! Deilig å kjenne at en lever!!! ((:

Ha en flott helg du, jeg skal innom deg igjen!!

Klem fra Hannemor
Tulip sa…
Hei.
Så flotte blonder du har fått. disse blir nok fin pynt på litt av hvert tenker jeg.

Så frekt å få seg til å stjele puter på utsida av butikken. Dumt, men de putene ser du nok ikke igjen. Håper de får en vond smak i rumpa når de sitter på dem...hehe
God helg!
Tulip
Tyra sa…
Heisan!Nå har det skjønne kjedet kommet frem til den lykkelige eier!! Så flink du er!! Det er altså heeelt nydelig, og jeg har brukt det i heeeele dag, og fått masse hyggelige kommentarer.
Klem fra Cathrine
MiaMaria sa…
Hej!

Men så många vackra spetsar och vilken underbar pall.....

Men så fräckt att stjäla kuddarna, vilka människor det finns....

HA´det så gott denna söndag och njut!
Miamaria
Mamma har en lampe med en sånn rokokkodame på, skjermen er skjørtet og det er i tyll. Skal se om jeg får knipset et bilde av den og lagt ut så får du se hvordan den har vært opprinnelig.

Populære innlegg