Kontraster ..........


Det blir nesten ett psyskisk og fysisk sjokk, å komme hjem fra ferie på de sydligere breddegrader. Kontrastenen blir store, når vi kun har vært iført minimal påkledning i fjorten dager. På Gardermoen i natt var det 2 grader og overskyet. Da vi våknet i morges, snødde det store filler. Hallo! Jeg er jo helt klar for vår og varme. Har måttet flire litt over ungenes påkledning i dag; prinsessa er fornuftig og har satt på seg strømpebukse, langermet genser og vest utenpå. Prinsen derimot kom ned til frokost iført t-skjorte og shorts. Ferien begynte utrolig dårlig, da jeg mandagen i påskeuka våknet mørbanket og med feber. Kom meg på jobb både mandag og tirsdag, men lå som ett nødslakt ettermiddagen og kvelden. Feberen holdt stand, og skjærtorsdag og langfredag er litt borte i tåka. Kan nesten ikke huske at jeg pakket koffertene, alle måtte hjelpe til, og det bar vel egentlig innholdet preg av. Må innrømme at jeg gruet meg for avreisen på påskeaften, og vi kom oss av gårde. De første nettene sov jeg lite, frøs og svettet om hverandre, og hostet så det brant i brystet. Lå fullt påkledd under en parasoll og sov mye av tiden. Etter ti dager med feber, som tok absolutt alle krefter, skjønte jeg endelig at jeg måtte krype til korset og få tak i en lege. Han kom til hotellet, og kunne snart konstantere at jeg hadde en velutviklet bronkitt med mye slim i brystet. Så bar det rett på penicillin, først med sprøyte i "hekken", og med to timers søvn våknet jeg piggere enn på lenge. Samme runde de to neste dagene, samt tablettkur resten av oppholdet, gjorde underverker. Har ikke kunnet bade eller nyte spesielt mye "coco loco", men formkurven steg betraktelig. Og den siste uka har jeg kunnet nyte sol og sommer! Føler at batteriene er så og si fulladet, og det var deilig å komme hjem. Er ikke spesielt begeistret for stenharde madrasser og laken/teppe over. Fluffy puter og god dyne fungerer best for meg, uansett temperatur. Nå er det bare å få kommet gjennom berget med skittentøy som for øyeblikket opptar det meste av plassen på vaskerommet. Vaskemaskinen går kontinuerlig, problemet er bare å få det tørt, slik at snorene er klare for ny ladning. Det ligger en lapp på bordet; melding om pakke som var for stor for postkassa. Regner med at den er fra min hemmelige venn, og jeg skal hente den på posten i morgen. Det blir spennende, og jeg gleder meg. Har funnet lite inspirasjon på interiørfronten, nesten ikke en butikk å finne. Da er det enten moderne italiensk eller fargerikt og "glorete". Har studert en del vinduer hjemme hos de "innfødte", og det er mye laken, spikret opp foran vinduene, eller så er det hermetisk lukket med skodder. De må vel stenge sola ute. Nå må jeg få pakket ut resten, utpakkingskaoset har snart spredd seg til hele huset. Skal prøve å få oppdatert meg på hva dere har bedrevet tiden med, under mitt fravær. En aldeles super uke til dere alle! (I følge baksiden på VG, blir min uke preget av nedbør og nedbør) Grrrrrrr. Klem!

Kommentarer

Sånne greier har jeg også hatt på min maskein. Å heldigvis var jeg kjapp i fingeren. Jeg trykka jo, nyskjerring som jeg er å da kom det frem en dialogboks som telte nedover.....avbryt!!! Vet ikke hva som hadde skjedd om jeg ikke hadde gjort det.

Hekken!!!! Du kan jammen få sagt det. Har aldri hatt bronkitt men det hørtes ikke noe videre godt ut. Synes du har vært flink med tanke å koble inne autopiloten å komme deg på jobb, pakke reise og bare rett og slett eksistere. Godt at du er god nå. Ikke gjør som din sønn og spankuler med shorts og
t-skjorte...og hold hekken varm og god. Klem fra Elin:O)
HildeS. sa…
Den første kommentaren er virus så berre slett den med ein gang. Eg har hatt denne og fleire andre som seier trykk her eller der, og dei er det berre til å slette med ein gang. Forbaska skit.
Stakkars deg som var sjuk på turen, men godt at det fantes hjelp å få.
Du må ha ei fin ny veke:)
Aina sa…
Virus/spam er noe dritt, fatter ikke hvorfor folk er ute etter å ødlegge slik for andre:0(
Så synd med slik en start på ferien, godt du ble i litt bedre form og fikk ladet litt batterier til slutt.
Synes jeg ser for meg gutten i shorts ,fremdeles i feriemodus;-D

Ha en riktig flott uke, forhåpentlig med mindre nedbør enn spådd:0)
Huff, det hørtes ikke noe godt ut med bronkitt! Fint du fikk tak i en lege som gjorde at du ble i litt bedre form, slik at du fikk nytt litt av ferien også! Kjedelig å bli syk når man har ferie, og sånn kan det ofte bli også dessverre! Håper iallefall at du har fått kost deg litt ;) Og at du har fått ladet opp batteriene, er vel det beste med hele turen! ;)
Klem fra Beth
Disse virus-kommentarene er ikke hyggelige... hadde en del av de tidligere, la inn kode som måtte skrives før publikasjon av kommentar - da ble de borte...
Ikke morro å være syk på tur...
Kjenner igjen "berget" av skittentøy ja... men ingenting er som å komme hjem til sin egen seng da...

Ha en koselig dag og uke...
Mona. sa…
Nei,så kjedelig for deg......men godt du fikk en lege til å se på deg,til slutt......der er vi nok veeeeldig like......kremt ! Setter ikke min fot der,før jeg er "halvdau".....men sånn er det !! Og sprøyter hater jeg,enten det er i hekken....eller resten av hagen...hihihiiiiii :O) Da er "rumpetyggis" bedre,altså stikkpiller....hahaaaa ! Nei,fy,for en prat......men er man nordlenning,så er man...... :O) Du får ta vare på deg selv,på tross av berget med klær....de stikker nok ikke av,så du kan trygt la dem ligge en liten stund,og vente.... ;O)
Jorunn sa…
Velkommen hjem kjære Albertine!!!
Så koselig at du er tilbake!
Skikkelig kjedelig at du skulle bli syk før påske da... Men godt at du ble bedre og fikk slappet av og ladet batteriene!!
Tusen millioner takk for herlig gave i alongen! Du er vill og gal - og den passet helt perfekt her hos meg!! Million takk!!
God natt!
Klem
Therese sa…
Uff - så trasig start du hadde på ferien da. Godt at du kom deg til lege etterhvert og kunne nyte noe av ferien.
Ha en god uke du også, håper baksiden på VG er/var feil :o)
mali-mo sa…
Velkommen tilbake fra ferie! Så trasig med sykdom, bra du fikk legehjelp så du kom deg. Er ikke så flink å komme meg til lege jeg heller, venter og venter på små mirakler hver gang. Verste var da jeg hadde blodforgiftning i Spania, da ble det drama! Bra du er trygt tilbake i blogglandia!
Velkommen hjemn og godt å høre at du er på beina igjen. Hørtes ut som en stusselig første uke av ferien...

Dessverre ser det vel ut som baksida på VG hadde rett. Ikke vært mye til vær å skryte av her i det siste, eller hur? Vi får tro at våren og varmen kommer nå snart.

Hilsen Pulsatilla/hagen på landet

Populære innlegg