Første desember ..........


Julen begynner å krype inn i det Albertinske hjem. (Hadde sansen for den, Emmeline)Fredagskvelden ble mer eller mindre tilbrakt i vaskebøtta. Tok en pause under Detektimen. Nå var det kjøkkenet sin tur, vegger, tak, lister, gardiner og generell rydding. Ettersom julekalenderen og pepperkakehuset skulle opp, var det like greit å ta det andre først. Jeg var nogenlunde ferdig kl. 01:00 i natt, og da var det på tide med litt søvn, skulle jo jobbe i dag. Julekalenderen er hjemmelaget (i 2000), en luftballong i pappmasche, dekorert med decopache. To nisser i kurven under holder orden på tauene med numrerte pepperkakehjerter. På hvert hjerte henger det en liten pakke, og her er det egentlig ingen spenning. Prinsessa og prinsen vet hva de får, for inni er det to små sjokoladekuler og en figur til julekrybba. (Har 24 bittesmå figurer, nei forresten 23 - ett esel er blitt borte.) Vi bruker pepperkakehuset som stall, og de får åpne annenhver dag, og hver dag setter vi en ny figur foran huset. Det var visst litt nedtur i dag, for denne gangen kom det en sau først. Og det var visst ikke så kult! Får skrive det bak øret til neste år. Da tenker jeg vi starter med en engel! I år ble huset nesten for stort, men barna synes det var kjempekult, og prinsen måtte til og med ha med ett bilde av huset og seg selv, slik at de andre kunne se hvor stort det var. De små kameratene ble visst ganske imponert, mye godis på også, ja. Og slikt fenger jo når man er 5 år, og er tøffere enn toget! Huset har "ekte" vinduer, jeg knuser bringebærdrops, og legger i hullrommet til vinduet før det steker. Det smelter og når det er avkjølt blir det hardt og fint. NB! Må passes, brenner seg fort. Avkjøles helt før det fjernes fra bakepapiret. Bruker samme teknikk på store hjerter som vi henger i vinduet, stikker ut ett lite hjerte inni, og fyller det med bringebærdrops. De kan være irriterende vanskelig å få tak i. Disse kjedebutikkene fører jo stort sett ikke sånt lenger. På peisen kan dere skimte tidligere års Tilda-nisser, de er det eneste av julepynten jeg pleier å ta frem tidlig. Forrige helg var jeg inne på nettbutikken til I Gros hage. Der fant jeg disse kjempesøte konglene med krok, til å henge julestrømpa på peisen. Sendte en bestilling med en gang, og onsdag kunne jeg hente dem på posten. Kult!
Ja, da hadde jeg vel egentlig ikke så mye mer på hjertet. I helga har jeg som mål å få tittet innom mange av dere. Har hatt liten tid til å prioritere det i det siste, men prøver ihvertfall å få lest deres kommentarer før jeg legger meg om kvelden. Ha en deilig søndag og en flott ny uke!
Klem fra meg.

Kommentarer

Helene sa…
For en flott ide til kalender (den var helt ny for min del) Du har virkelig jobbet med den og pepperkakehuset. Bærre lekkert. Ikke skjønner jeg hvordan du rekker det, når du akkurat har startet opp med egen butikk. Har ditt døgn mer enn 24 timer :0)
Ønsker deg en flott lørdagskveld.
Garden Angel sa…
Hei Albertine!
Så utrolig koselig du har gjort det til jul!!!
Stilig adventskalender:)
Ønsker deg og dine en koselig første adventshelg!
Lemi sa…
wow så mye flott! bringebærdrops til vinduer, så lurt! d trur æ at æ må prøve.. vi bruke gelatinplater, får så fine ruter da..
og ballongkalenderen va jo kjempeflott!
du e kreativ du!

ha ei god helg!
Anonym sa…
Det er noe av det flotteste jeg har sett. Elsker pepperkakehjerter og der kan man bruker 24 av dem på en gang. Utrolig fin.
Det pepperkakehuset også, en bragd!
Nydelig julepyntet hjem :)
mimmi sa…
Det er noe av det flotteste jeg har sett. Elsker pepperkakehjerter og der kan man bruker 24 av dem på en gang. Utrolig fin.
Det pepperkakehuset også, en bragd!
Nydelig julepyntet hjem :)
Hei! Så nydelig julehjem du har! Blir så inspirert av det! Du må være ett arbeidsjern:0) Går det bra i butikken din?? Jeg elsker kaffe så jeg lurte på om du sender til kunder også? Ha en alle tiders advent!;)
Pulsatilla sa…
Der var kongleknaggene, ja :-) Glad du likte dem! Imponert over hvor mye du rekker - med ny butikk og alt. Så fint du har det. - I butikken også, jeg har vært innom og tittet (og handlet litt). God 1. advent til deg
Marie sa…
Kjempekoseleg innlegg! Imponerande pepparkakehus! Masse, masse anna fint!

God første søndag i advent :)
ENGEL sa…
så trivelig du har det til jul!
kalenderen var jo bare helt nydelig da!smart")
du er visst dyktig på baking også du,ikke bare interiør!ha ei flott helg!
HEi Engel. Du må åpne profilen din, sånn at vi kan nå deg.
Two sa…
Oj, du har jammen stått på, for her var det mykje flott. Stilig med luftballongen, den nissevrien har eg ikkje sett før. Og peishylla di er berre nydelig og stilig. God søndag!
Linda sa…
Hei!For en flott julekalender du har laget,pluss pepperkakehus.Flott
ny pynt til peisen.Nydelig peis.
Ha en fin adventssøndag.Linda :))
Emmeline sa…
Heisann Albertine.
Ser du freser på i vanlig trippeltempo, mens vi andre har nok med å få vasket så kjører du i gang pepperkakehuspressen og produserer det mest utrolige skjønne pepperkakehus ever. Jeg ble så inspirert av deg, spesielt det artige opplegget med å knuse bringebærdrops og ha til vinduer. Må innrømme at jeg fikk VELDIG lyst til å prøve når jeg leste, men er nok litt skeptisk til om mine bakeevner strekker til med sånne bringebærvinduer?? Hadde iallefall hatt lyst til å prøve. Ser at pepperkakehuset ditt både er stort og flott, kunne godt ha ønsket meg noen knallfine nærbilder...Du får se om du vil vise litt mer for oss som lett blir revet med av pepperkakehusdrømmene våre!
Adventkalenderen var også både knallorginal og knallfin.. Kjempegøy!!! Konglene var også fine, jeg har jo akkurat fått meg en peis og kan for første gang henge opp sånne julestrømper hvis jeg hadde hatt noen--men jeg er nok en av de få som IKKE har strømpetradisjon og ei heller noen julestrømper på lager, kanskje det får bli det neste prosjektet????
Her er stemningen litt sånn smådårlig fordi vi IKKE har funnet julepynten i dag, ungene har leitet overalt...mens jeg og mannen har vasket hus fra topp til tå mens vi ventet på 1 søndag i advent gjestene våre. De ble nok litt overrasket over at huset ikke var pyntet slik det pleier---men i morgen skal jeg lete selv, og jeg krysser fingre for at det ikke er en galning som har kastet mine tre kasser med julepynt i containeren når vi pusset opp?? Det vil være en katastrofe! Jaja, nok om det..Kos deg videre på søndagskvelden i det koselige Albertinske hjem:)
kjempeflott adventskalender. Du har det så koselig:)
Hei vennen !

Takk for hyggelig stopp;)))

Så flink du er , og det er nesten så jeg skulle tru du var i slekt med ho "elin" i vest , hehe! Dere er like arbeidsjerne iallefall!

Går det fint med butikken?
Herlig å se at det er litt jul i hjemmet ....(kremt)
Kos deg videre , og imponerende pepperbakst på alle måter!!

Klem
Anonym sa…
Hei.. jeg har vært innom bloggen din en del ganger, men denne gangen måtte jeg registrere meg og legge igjen en liten hilsen til deg.. Du har en utorlig kosli blogg.. har kost meg med alt det fine du viser fram her. Utolig fin adventskalender du har laga.. å det pepperkakehuset ditt var jo kjempelekkert.. Ønsker deg ei fin adventstid. Klem fra Trondheim
elin1976 sa…
God morgen.
Sitter her å studerer det flotte og koselige kjøkkenet deres.
Fantastisk. Skikkelig julestemning. Å jeg måtte ta meg en tur i Gtos hage for sånne kongler vile jeg også ha. Men var det igjen neeeei ikke en eneste en var det. Så da må man finne på noe annet smart.
Kansje jeg kan få mannen til å lage noe smart til meg.
Her går det mye i jule pynting, jule gaver, ja generelt masse med jul i. I går fikk jeg vært å kjøpt noen julegaver på en lokal blomsterbutikk som er her vi bor.
De hadde juleåpning i går og jeg bare måtte dra dit.
Jeg og hun jeg er tante til reiste av sted med penger i lomma og et kjempesmil rundt munnen
( hun er 22)
Vi hadde en plan. Vi hadde avtalt gave. Jeg skulle kjøpe smykkestativ til henne og hun to lysestager i fattigmannsølv til meg.....men vi fant mer....en fantastisk glassklokke på for.
Vi kjøpte to stk. En til henne fra meg og en til meg fra henne på pakkelappen kommer det til å stå "fra nissen".
he he he he.
Kan tro mange lurer på hvorfor vi to får gaver fra nissen....kansje vi har vært veldig snille dette året.
Tror nesten ikke at vi to skal gå på handle tur mer i tiden før jul. Vi har nemlig samme smak og vi har veldig lett for å kjøpe gaver til hverandre. ha ha ha ha.

Ønskre deg en fantastisk dag på jobben. Så blogges vi. Kelm fra Elin:O)
Hei Frodi! Det var koselig at du la igjen en kommentar, hyggelig med hilsner. Jeg var også en bakgrunnstitter lenge, men det er mye morsommere delta. Ha en fin uke!
Olstad sa…
åhhh så hyggelig du har det jeg må inrømme jeg er riktig så imponert av energien hos deg. Hvor tar du det fra.

Ønsker deg en fin uke regner med at det er full fart i butikken på denne tiden.

Kos og klem
Anonym sa…
Kjempeinspirerende blogg!
Du er virkelig dyktig!
Så koseleg du har det på kjøkkenet ditt.
Her var det skikkeleg JUL:o)
Imponerande pepperkakehus, og eg skjønar godtat poden tok med bilete og viste rund. Eg trur jammen meg eg hadde gjort det same:o)
Lille Trille sa…
Kjøkkenet ditt ser kjempekoselig ut, skikkelig julete :-)
Bringebærdrops-vinduer høres kjempelurt ut...det må prøves.
Er virkelig imponert (som de fleste andre her inne) over alt du rekker over, med egen butikk og alt.
Ønsker deg en koselig desember-uke.
Lille Trille
Tilonino sa…
Så koselig kjøkken du har. Kalenderen din var kjempefin. Har ikke sett den varianten før. Ha en fin uke.
Janicke sa…
Så koselig du har det! Og de "julestrømpekonglene" fikk meg til å storme inn i Gros nettbutikk - men du har antagelig gjort god reklame, for hun er utsolgt...
Ha en fin dag!
MiaMaria sa…
Oj här var det så mysigt..kalender och pepparkakshus...så härligt!

Ha´det så himla gott!
Miamaria
Anita sa…
Så fint kakehus! Så fin kalender! Det med drops er veldig fint, men alt jeg prøver å henge opp av pepperkaker her blir raskt myke og så faller de ned!! TIps???
Kjempekoselig på kjøkkennet ditt!!

Klem Anita
Grip dagen sa…
Fint og julepyntet på kjøkkenet ditt!
Imponerende pepperkakehus! Ungene må vel få stjerner i øynene av å se slikt?! Jeg er forresten ikke eldre enn at jeg også blir helt satt ut når jeg ser slike fine ting...
Ballongnissenene var da også søte. -Og jeg som trodde nissen brukte reinsdyr... Heh...
Julehilsen Marit
Laila sa…
For et fint pepperkakehus!!
Imponert...
De konglene var jo bare supre, vi har også sånn peis, og jeg har lurt på hvordan jeg kan feste strømpene. Får se om jeg kan finne noen sånne...
Karna sa…
Fantastisk flott adventskalender, super ide å "bygge" en julekrybbe av det de får i pakkene.

Kjempe koselig hus dere har!
Emmeline sa…
Sjette desember Albertine: Jammen på tide med et nytt innlegg. Jeg ønsker meg et nærbilde av pepperkakehus med spesialvinduene:) Please, eller pliiiiis som mine barn ville ha sagt:)
Anne sa…
Hei, er det slik at du har åpnet butikk? Er bare sånn vosj innom her, men mente jeg så et bilde av en butikk som kanskje var din? Hvor ligger i så fall den? Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min! Ønsker deg en fin adventstid!

Populære innlegg