God jul .............

Ja, så var julaften vel overstått. Her har det gått dag og natt de siste dagene, for å få gjort klart huset for julen, i tillegg til jobbing hver dag. Den 24. kommer uansett og det som ikke ble ferdig da, får ligge til senere. Vi var 14 stykker til bords i går, bordet var planlagt og dekket, ribbesvoren sprø, det hjemmelagde ølet litt søtt og godt, og sausen god. Skål og god jul, ja. Nissetallerkener fra Porsgrunn, tøyservietter med heklet kant, og riskremboller fra IKEA. Glassene til Aquavitten er fra ett glassbruk i Bergenstraktene tror jeg. Alle er forskjellige, og vakre. Bordkortene var struter av notepapir med mørkrødt fløyelsbånd rundt magen og samme bilde som på til/fra-lapper, og julekort med navnet på. Blomstene i år lå høyt på ett rede av hvite fjær. (Fjærkrans med to hvite fugler, juletrepynt) Det var tre hvite roser og brudeslør. Har hengt en julekule med hengende prismer over kanten. Mine Hadelandsnisser med røde luer må frem på bordet hvert år, de er så nøytrale at de passer uansett hva jeg dekker med. Jentene i butikken fikk en blomst til jul. Jeg hadde sydd hjerter, og jeg fikk fabelaktig hjelp av Miriam i "Den hemmelige hagen", som ligger i gågata i Askim til å lage en vakker vinterbukett. Det er moro å gi bort noe så vakkert. Julestrømpene hang klare på peisen lille julaften, og mamma og pappa fikk streng beskjed av prinsen og prinsessa om at vi ikke måtte fyre opp. De hang så fint på krokene sine, og tålte bra vekten av overfylte strømper. Det ble edelgran i år også, og det dufter så deilig i hele huset av bar. Da er det jul! Dagen i dag skal bare brukes til å slappe av. Ungene er i full gang med å leke med alle de fine gavene de fikk. Mor i huset hadde siklet på denne fra ett utstillingsvindu i hele høst, og jammen lå den ikke under juletre. Jeg må jammen ha vært snill! Det er veldig kjekk til korte overnattinger, hvor en koffert blir for stor. Mye lekrere enn en bag. Så jeg er bare så fornøyd, og for ikke å glemme de små gavene som barna hadde laget. Ser jeg har blitt utfordret av noen, har ikke glemt det, bare ikke hatt tid til å sette meg ned med det. Kommer senere. Litt fra butikken til slutt. Har byttet på i ett av vinduene, skal forandre resten 2. juledag. Det er ganske tomt i enkelte hyller, så jeg må flytte litt på ting og tang. Ønsker dere alle en fortsatt fredfylt julefering! Klem fra meg.

Kommentarer

Linda sa…
Hei! Takk for hilsen.Nydelig bord og oppsats. Her i huset var det pinnekjøtt og riskrem på menyen i går. Han far i huset var kokk,maten var nydelig.
Lefsene "dine" var på kakebordet,de smaker godt.Fortsatt gledelig jul.Hilsen Linda :))
Anonym sa…
Tusen takk for hilsen i min blogg. For et nydelig julebord!! Fikk en liten herskapelig følelse. Ønsker deg og dine en fortsatt god jul og et godt nytt år.
Anne-Berit sa…
Hei,og tusen takk for hilsen.For et fantastisk lekkert bord du har dekket,dette kan du,ingen tvil om det,helt nydelig.Håper du får en fortsatt herlig julefeiring.Klem fra meg:o)
Alt er såååå gjennomført !
Du er bare vanvittig flink Albertine :))

Vel overstått til deg også , og kos deg videre med julen .

Tomt i mine hyller også , kunne ønske vårnyhtene bare kunne flys rett inn !!!!
Masse å glede seg til iallefall.

Klem a
Jösses, vilken fin dukning! God Jul!
Klem
Two sa…
Å for eit herskalpelig bord du har dekka, fekk lyst til å setje meg ned der! Stemningsfulle bilder du har lagt ut.God jul vidare!
Lappesola sa…
For et fortryllende julehjem!

Klem fra Sol
Anne sa…
Jeg må si du har et flott hvitt julehjem. Jeg gleder meg til å besøke butikken din på nyåret. Ha en fortsatt god jul!
Hei! Tusen takk for julehilsen! Ønsker deg ei alle tiders jul! Og det var jo ett flott gjennomført jule hus og bord du hadde! Ser at du kan interiør! nyter bildene din alltid! Juleklem!:0)
MiaMaria sa…
Tack!

Vilken vacker dukning och underbara buketter....så ljuvligt.
Och resten av huset speglar en härlig jul....


Må så gott!
Miamaria
Emmeline sa…
Aaaah... Jeg har nå sittet og studert de vakre bildene dine fra din vidunderlige spisestue på julaften. Det var jo bare en FRYYYD for øyet, vakkert vakkert og vakkert! Nydelig fjærkledd oppsats og lekre detaljer i det sarte men nydelige interiøret. Det var bare HELT perfekt. Selv tok jeg ikke noen bilder av festpyntet bord. Har man pause så har man pause;) Men heldigvis så dukket det opp en dame fra det store intet som altså fulgte med på bloggen min ( helt utrolig) og hun ville kjøpe mine to blå sofaer, Så nå sitter vi her på en gammel liten tomannssofa og venter på at IKEA skal åpne den 3.juledag for da blir det nye sofaer hos Emmeline. HURRA!
Bra at du har tomme hyller nå, det betyr at salget gikk bra før jul og det må jo bare være helt perfekt. Da kan du jo lage noen nye vinterdekorasjoner mens du venter på vår og påske;)
Julehuset ditt er så vakkert og koselig! Jeg er veldig begeistret for hvordan du har det der hjemme!
Jeg har studert det flotte trekket som du sydde til den lenestolen i beige her tidligere, det du liksom svitsjet sammen på en måte, har du noen gode tips om hvordan man svitsjer sånn litt lett og ledig sammen et trekk?? Bør jeg lage noen modeller i matpapir først eller noe i den duren???
Jaja, du må kose deg med deilige fridager og nyte juledagene før det ruller i gang igjen. GOD JULEHILSEN FRA MEG:)
hei hei

Så utrolig flott festbordet ditt var, kjempefint julepyntet hjem:)

Fortsatt god romjul.

hilsen
Garden Angel sa…
Fortsatt God Jul ønskes deg fra meg;)
Kos deg videre!!!
PS:flott veske Albertine..!
elin1976 sa…
Guri for en nydlig oppdekkning av et spisebord. Spisestuen deres er noe av det flotteste jeg har sett. Fantastisk. Ville egentlig bare innom for å se hvordan det stod til og hvordan det gikk. Tenker du har det deilig med noen velfortjente fri dager. Ha en flott andre juledag. Masse klemmer fra Elin:O)
Emmeline sa…
Takk for gode sømtips Albertine, hva skulle jeg gjort uten inspirasjonen fra deg!
Nå har jeg sittet her på bloggen sammen med min søster og sett på forklaringen din og så har vi sett litt på de fine trekkene du har sydd og så har vi bare beundret spisestuen din en gang til. Flinke Albertine--Du er vel i butikken og fikser og ordner du, høres litt gøy ut det også!! Ha en fin kveld og takk igjen for inspirasjon:)
Aina sa…
Gått av banen for et lekkert pyntet spisebord, målløs av beundring!
Dette var SÅÅ lekkert, du bør være stolt og kry over deg selv:0)
Ha en fortsatt fin adventstid, venter i spenning på oppdekkingen nyttårsaften, du burde dekke på et par dager i forveien og legge ut bilder, så vi kan kopiere deg hihi..
Klem!
He-He. Det er ikke min tur til å ha nyttårsaften i år. Jeg kommer bort til dekket bord. ;0)
9na sa…
Det er bare en ting å si; Vakkert! God Jul!
Ann-Cathrin sa…
Hei:) Må bare si, for et vakkert hjem du har:)
Hei!
Det var et nydelig bord du har dekket, veldig innbydende og flott! Og for et stort bord! Må være deilig å ha så stor og god plass til å kunne invitere mange til bords! Det er virkelig min drøm! Jeg synes det er så morsomt å kunne invitere inn så mange jeg bare klarer, det blir jo alltid en så herlig stemning med mange til bords! Jeg har ikke fått kjøpt meg en spisestue enda, men håper på en litt stor.
Må få kommentere blomsteroppsatsen din også, den var nydelig!
Ha en fortsatt god julehøytid!
Juleklem fra Beth
Lille Trille sa…
Julebordet ditt er sååå nydelig :-)
Ønsker deg og dine en flott nyttårsfeiring i morgen, og et riktig godt nyttår.
Klem Lille Trille
Skjønner godt du ønsket deg den reiseveska - for den er jo bare super...

Ønsker deg et GODT NYTT ÅR...
Aina sa…
Krise!
Hvordan skal jeg NÅ få pyntet før gjestene mine kommer!?!
Neida, fra spøk til "alvor" du får ha en fin feiring og kose deg mye i kveld.
Ha et godt nytt og fortsatt krativt år.
Klem fra Aina.

....men jeg kommer til å dekke på med Hadelandsnisser og likens fat altså;-D
Metteflette sa…
Utrolig vakkert du hadde pyntet på julaften! Det fineste bordet jeg har sett!!!! Ville bare innom og ønske deg og butikken din et herlig og suksessfullt år! Stor klem fra Mette
Laila sa…
Så flott julebord du hadde dekket!!

Jeg lurte på de konglene på peisen. Slike har jeg lett etter i hele desember uten hell. Du skulle vel ikke tilfeldigvis ha noen for salg, vel??
Anonym sa…
Ååå.. så fint!
Else sa…
Kjempeflott hus du har. Etter å ha lett igjennom dusinvis av blogger den siste tiden kom jeg over det perfekte hjertet i vintage stil med jente på, som jeg trenger til en vintage heart swap jeg er med på. Kan jeg spørre om du har en (eller flere) slike å selge. Hadde blitt kjem,peglad for et positivt svar. :)
Else sa…
Det er det hvite med jente på som liger i lag med blomsten du ga til damene i butikken.
Anonym sa…
Hej !!
Det har var de vackraste bilderna jag sett pa lange !!!
Vilket underbart vackert hem !!!
Vilken dukning,WOW !!!!
Nu bara maste jag ga loss i vardagsrum och kok,for att andra lite,for gud vad lackert !!
Fortsatt sa har , du ger jattemycket inspiration,tack snalla......
Ha en bra dag,
monica

Populære innlegg