Selskapsmaraton ...

Dette skulle egentlig vært to innlegg , men jeg rakk aldri å få laget noe innlegg forrige uke . Forrige helg hadde jeg60 -års lag for mine foreldre hjemme . Vi rigget telt og satte det inntil garasjen . Da var værgudene ikke helt med oss , det blåste og regnet - så inntil gjestene kom måtte vi feste stropper fra bordet og til teltet. Hadde ikke vært så veldig tøft om det plutselig hadde kommet et vindkast og tatt med seg teltet .

I fjor høst fikk vi endelig flislagt gulvet i garasjen, og da ser alt så mye ryddigere og renere ut . Det ble noen runder med moppen , og utallige bøtter med rent vann før gulvet var rede for gjester . Blir mye skitt etter en lang vinter med salt og klin, og når det tørker sitter, så sitter det skikkelig godt. Ganske kuult når det dufter rent av grønnsåpe i garasjen. ;0)

Disse " veivesen - krakkene "som vi snekret for noen år siden er så kjekke og rommer mange .
De er massive og så tunge at de nesten ikke kan rikkes, men de tipper ikke om det bare sitter noen på ene siden, ei heller knekker om noen skulle føle for å danse på bordet .

Lørdag morgen var jeg ute i regnet med gummistøvler, saks og bøtte . Det er jo så masse Lupiner langs våre veier, og vakre  er de jo . Nå var de egentlig litt avblomstret, men innimellom fant jeg noen fine. Suplerte med rosa Pioner , må innrømme at jeg måtte kjøpe - for mine var da fortsatt i knopp . Vi brukte lilla voksduk med prikker fra Green Gate på bordene .

Som nevnt i ett tidligerre innlegg, så har jeg vært på jakt eEtter gamle servisedeler til mitt 40 -års lag, og da fant feg ut at vi like gjerne kunne bruke de nå også . Dette er en variant.

En vakker grønn ....

Disse er arvegods fra farmoren til mannen min, vi har 5 stk. Moro å bruke og veldig vakre...

Sommerlige og søte ...

En annen rosevariant ...

En annen grønn variant ...

En nydelig lilla som matcher duken. Mønstret heter visst Fasan, er usikker på om den virkelig finnes i lilla, eller om det er ett resultat av at en blå er kjørt mye i oppvaskmaskinen .

Vasene er de gamle norgesglassene med turkisskjær som jeg også brukte tidligere i sommer. Veldig kjekke for de er tunge og står veldig stødig på bordet. De hvitmalte messingkandelabrene er igjen på bordet. Så dette selskapet er fullt av gjenbruksdetaljer, noe som gir en egen stemning, og så er det fint for miljøet .

I garasjen står det ett gammelt pidestallskap som jeg det siste året har planlagt å pusse opp, men tiden har ikke strukket til, dessverre. Men nå var det jo kjekt å ha det der. .

Med litt gamle møbler ble garasjen fort beboelig .

Jeg har kommet over en gammel kjøpmannsdisk som jeg skal flytte over til butikken etterhvert . Men nå ble den brukt som bar.  Det er baksiden dere ser her, den har glass på sidene, fronten og på toppen.

Jeg får reklamere litt for de lokale bedriftene her i Indre Østfold . Velkomstdrinken var Martini Asti Spumante, og som alkoholfritt alternativ hadde vi denne; en fersken cider fra Askim Frukt og Bærpresseri . Frisk og leskende en varmt sommerdag .

Vi serverte tapas fra Hærland Catering, og det smakte fortreffelig .
Asparges m / kremost og røkt kalkun
Lefserullade m / kremost og røkt ørret
Kalkunwraps
Tortilla m / Løk og potet
Pastasalat

Kamskjell m / chorizo
Marinerte kyllingspyd
Hvitløksmarinert schampi
Og så lagde jeg noen paier med salat og loff til .

Litt frukt etter maten er deilig ....

Tenkte gi dere en nærmere titt inn i skapet, for her står kopp/skål og asjetter som jeg viste litt av ved en tidligere anledning . Så da var det bare for gjestene å hente seg kaffekopper og ting etter behov .

Etter endt feiring ble blomstene tatt med til butikken , Hvor de fikk pynte opp på bordene utenfor de neste dagene .

40 år og sommerfest

Så var det ny uke, og denne lørdagen var det min tur . Nå skulle de nådde 40 feires . ( fylte i januar )
Da var veldig kjekt at teltet stod klart  så det var bare å dekke bordene og pynte litt.. Denne gangen brukte jeg naturfarget lin på bordet ( metervare ) med blondegardinene over.

I taket hang jeg kvister for å illudere scenen under oliventreet fra Filmen Mamma Mia . Der hang jeg noen lykter, se bilde nedenfor . Jeg hadde bestilt tapas fra Pål Jørlø Selskapsmat, men klarte Å å glemme å ta bilder av den deilige maten. Mye spennende som f. eks . :
Basilikum og hvitløksmarinert kylling
Squashkaker
Scampi med koriander og lime
Gratinert champinion
Tomatpai
Bakt , fylt potet
Poteter i spekeskinkeslåbrokk
Vellagret gulost med chorizopølse
Løkterte
Krydrede kjøttboller m snev lam og tomatsaus
Pilaff med aubergine og tomat
Nystekt foccacia
Og så lagde jeg moussaka med gresk salat og tzatziki i tillegg .
Jeg lagde for første gang Pavlova, med marengsbunn fyllt krem / vaniljekrem, jordbær, blåbær og bringebær . glemte å ta bilde av den også, men godt ble det.

Nå ble norgesglassene brukt som lykter, noen til å henge med ståltråd, og noen som bare stod på bordet . Printet ut barnebilde av meg over på transparente ark , rev kantene og knytet det rundt glasset med et bånd. Da skinte det fint igjennom. Brukte store telys for de brenner i mange timer .

Tallerknene på plass. Brukte mine stoffservietter fra House Doctor, la bestikket inni og knøt det sammen med et linfarget fløyelsebånd .

Rosa peoner i sinkbøtter . Finnes det noe vakrere ?

Ettersom teamet var Mamma Mia, hengte jeg noen tekstiler på en snor med klyper. Planen var å spille soundtracket til Mamma Mia hele kvelden, men så ble jeg jammen boikottet . Hver gang jeg satte på cd ` n ble den byttet ut. Merkelig at ikke alle er like glad i sånn musikk som meg . ; 0) Men skikkelig moro ble det, var ikke i seng før kl. 04:00. Så jeg er fortsatt litt sigen i dag kjenner jeg . : 0 )
Til slutt tenkte jeg vise noen bilder av pionene mine Som nå endelig har begynt å blomstre .

Denne er fyllt og litt grønn i midten .

Denne er så vakker . Tror den heter Sorbèt. Ikke helt utsprungen, men det skjer fort. Fra knopp til blomst i løpet av et døgn, nesten .

Her er den utsprungen ...

Tidlig i våres trodde jeg frosten hadde tatt alle mine historiske roser,  men jammen gikk det bra. Den første har sprunget ut nå: " Louise Odier " - Austin rose . Vakker rosa farge, fyllt og dufter deilig .... De står med lavendel foran, vakkert  med rosa og lilla sammen . Og når lusa visstnok ikke kommer på rosene når de kjenner duften av lavendel , så er det jo bare en bonus ...

Da ønsker jeg dere en riktig fin uke . Håper sola skinner like vakker hos deg som hos meg .
Klem Albertine ...

Kommentarer

Så flott du hadde fått det til på festen! Kjempefint pyntet. Du kan det der;)
Morsomme detaljer du viser og forteller om som er kjempefint og lurt å ta med seg. Jeg noterer det i bakhodet til sommerfesten vår i august:)

Tusen takk for masse fine bilder og tips:)

God klem fra Line
ingjerd sa…
Herlig!!!! Digger Mamma Mia, Hellas og party i garasjen......Desverre har ikke jeg garage, men er godt oppdratt...... skal få tatt noen bilder fra mine grekofile foreldres garage og hage.....
Bordene ble skikelig lekre!!!!
Så utrolig flott du pyntet til begge festene, ja kan vel si til alle festene som holdes hos dere.. Jeg vil ha en slik garasje nesten ivertfall bare en som er min og med mine ting inni.. sa til terje nå må du få gjort noe med gulvet i garasjen og han var ikke uenig..
Jeg driver å planlegger 1 års dagen til lille Dylan.. har lyst til å finne på noe med litt stil samtidig som det er en barnebursdag... gleder meg til å sette planene ut i liv..

bare 1 mnd igjen.. 50 gjester blir innvitert så får vi bare se hvor mange som er på ferie..

Håper på mange flotte varme sommerkvelder ....

ha en vidunderlig uke..
Trude sa…
Flotte bilder, bestandig inspirasjon å hente hos deg for du er god på bordekking:)
Ha en fin sommer.
Heia.

Oyy så fint du har gjort i stand da. Godt lupinene holdt da hehe. Kjempefint ble det i værtfall. ;o)

Ha en super dag.


Klem Simone ;o))
Du verden, her går det for seg i et hvirvlende tempo!
Så gjennomført og nydelig du gjør det, både med mat og pynting!
Smart å bruke garasjen, og jeg skjønner at det må ha vært litt av en skrubbejobb!
Koselig å se blomstene. Selv har jeg måttet gi opp Louise Odier - hun fikk så lett svart- og strålesopp at hun smittet ut alle nabo-rosene. Dessverre, for vakker er hun.
Kos deg med din soppfrie dame! :)
Gina sa…
Hei!
Så lekkert du gjorde det til selskapene! Jeg skjønner at jeg har gått glipp av en opplevelse.. Men vi tar det vel igjen plutselig - får starte planlegginga av søskenbarnfesten snart :-)
God helg til deg og dine!
Klem fra Gina :O)
Ina Samdal sa…
Ser ut som du stelte i stand litt av en fest der! Kjempevakkert! En inspirasjon til alle som sliter med å se for seg et partytelt som noe annet enn småharry.

Håper festen ble like velykket som dekorasjonene!
Klem Ina

Populære innlegg