30 dager igjen til jul .......

er det rett før jeg får hetta! Huset er i en støvete og rotete tilstand om dagen. Og ettersom jeg ikke rekker å ta over det hele på en gang, så er de ryddige og rene områdene like ille igjen før jeg rekker å ta resten. Dette er en skummel og ond, ond sirkel og jeg kommer ikke ut. Leter febrilsk etter en effektiv og pålitelig sjel som kan ta huset 1 gang i uka, men de vokser jammen ikke på trær. Det er også på tide å bli ferdig med alle mine prosjekter, for spisestua er nå i bruk som systue. Stua er i bruk som møbelsnekker-verksted. Stod opp kl 08:00 i dag og fikk endelig limt på båndet rundt alle kanter. Ettersom det ikke er plass til den i butikken, så har jeg satt den i glassverandaen. Og det er jeg jo egentlig veldig glad for. Stod forresten opp tidlig i går også, og fikk sydd 4 putetrekk før jeg skulle åpne butikken. To av dem ser dere i sofaen. Har hatt en lenestol fraIKEA, uten avtagbart trekk. Det er ikke noen bra kombinasjon med lyse trekk som ikke kan vaskes og små barn. Mandag våknet jeg 05:00, og fant ut at det var ett passende tidspunkt, for å få sydd ett nytt trekk. Tassende i nattkjolen fant jeg frem hvit lin, og satte i gang. Da det var på tide å vekke ungene, manglet jeg bare knytebånd på armlenene og bak i ryggen. Så etter at sofaen var ferdig, var det bare å få sydd ferdig stoltrekket. Ble ganske koselig synes jeg. Litt skjevt og ujevnt, ettersom jeg ikke hadde tid til å lage skikkelig mønster. Det får vi ta en annen gang. Noen av dere har vist frem hva dere har på veggene hjemme. For en 8-10 år siden var jeg en ivrig hobbymaler, var med i en maleklubb og storskoste meg. Men etter at jeg fikk barn har jeg ikke hatt tid eller inspirasjon til å male noe som helst. Tre av resultatene henger bak stolen. Hm, de hang jo ikke rett, ser jeg. Far og barna er på Lillehammer i helga, så nå skal jeg vaske stua, henge opp rene gardiner og bytte til røde trekk på sofaene. Snart jul, vet dere! Hvis det ikke blir for sent, så skal jeg prøve å legge ut noen bilder av stua i kveld. I går var det julegateåpning i Askim, og jeg hadde jo selvsagt bestilt litt snø, slik at det skulle dale, sånn litt pent når alle barna kom inn på torget i nissetoget. Og det kom, bare ikke sånn pent dalene. Det blåste og var kaldt, og etterpå ble det til regn. Det er så kjekt å ha butikken vendt ut mot det nyoppussende torget, så vi fikk med oss julesanger og tenning av den store grana. Så inne hos oss med duften av nymalt julekaffe, knitring i peisen og julesanger på CD`n, var det skikkelig julestemning. Fin søndag til dere alle.

Kommentarer

ENGEL sa…
lurer på hvor du tar all energien fra jeg???du er kjempeflink,og både stolen og sofaen ble helt nydelig skjønn!
Emmeline sa…
ååå hildrane du...Blir helt matt jeg, tenk å stå opp klokken 05.00 og begynne å sy trekk til stoler??
Den ble FANTASTIK FLOTT OGSÅ, du er helt utrolig! Et oppkomme av kreativitet og energi, og ikke minst; du er superflink til å sy. Ser din lekre sjeselong og tenker heldige jente som har fått alle disse talentene.
Dette med skittent hus kjenner jeg til, det er rett og slett et slit. Jeg har to tenåringer og to litt mindre, men likevel skulle man jo tro at det skulle være mulig å holde huset rent og ryddig??
Nei, den teorien knuses til pinneved hjemme hos meg--her FLYYYYTER det med bager og sko, våte håndklær osv. Jeg har en drøm om å skifte ut sofaen min, helst med hvite trekk, men så ser jeg hvordan den nåværende ser ut og bare tenker STØNN...
Jeg malte et bord for noen uker siden (og klistret tøffe ord på) og for noen dager siden satte jentene seg ned og lakkerte neglene i stuen, med det resultat at hele bordet er full av neglelakk som ikke kan fjernes..
Så da er det bare å sette i gang med å male...igjen!
Huff--nei her kommer all innestengt aggresjon ut i din blogg stakkars Albertine, men jeg ville bare si at det er kjekt å se at det går bra med deg og butikken.
Håper vi får se bilder fra julepyntet stue også...
Den historien om butikken som har utsikt til torget osv, gir meg assosiasjoner til Skomakergata... Bare med MYE kulere butikk, skulle gjerne vært gjest hos deg en sånn dag, må være toppers!! Ha en fortsatt god søndag...:0)
Berit T sa…
Du kan ta pusten fra en stakkar.
Snakk om energi!!!
Men jente du må roe ned, dette kjøret går ikke i lengden!

Klart det er travelt å åpne butikk rett før jul, det er jo den tiden som er kjekkest både hjemme og på butikken, men døgnet har bare 24 timer fremdeles!!
Håper du finner en som kan hjelpe deg med husarbeidet for det er ingen ting som er mer frustrerende når en ikke rekker over alt.

Håper du har fått slappet litt av også i helga da og ikke bare jobbet.
elin1976 sa…
Jammen skal si her er dama etter min smak.....jeg står jo opp på disse tider bare for å få kontroll på hus, hjem, barn og mann som skal på skole og jobb(selv om jeg ikke skal på jobb selv før kl- 16.oo)
Dette for å til enehvertid ha oversikt og kontroll....jeg er en persom som ikke fungerer særlig bra hvis det hoper seg opp med klær og støv. Jeg HATER rot og mener jeg lider av en fysisk sykdom som slår ut i sinne og irritasjon hvis det blir for rotete rundt meg. ha ha

Nå er det slik at disse to herligeste menneskene i værden som jeg tilfeldigvis lever sammen med ROTER VELDIG. Så jeg har valgt rett mann og fått rettd datter. he he. Ville ikke vært foruten så jeg lever med rotet jeg. Jeg plukker på håndklær, sokker, leker og bærer søppe. Passer på at de kommer seg til tannlegen, doktor og i diverse jobbmøter. Jeg er en vandrende filofax.

Hadde jeg hatt tilgang til et helikopter så skulle jeg ha kommet å tatt ditt hus en gang i uken .....å bare så du vet det så tar jeg oppå dørkarmene også når jeg tørker støv....he he
Ha en fin kveld. Vis bilder da:O)
Verkstedet sa…
oij, oij oij.....du og elin altså....jeg tiltrekkes visst av slike mennesker, jeg....har kjempekontakt med elin, må være at det er slik jeg vil være. men jeg er helt kaka etter jobb, altfor ofte blir det bare med tankern her i huset...
kjempeimpornert av butikken, tror jeg har skrevet det før, men da var min blogg nedlagt, er nå tilbake:) klarte ikke holde meg unna!
hilsen Karoline
Hjelp! Kan noen hjelpe meg. En av dere hadde link til en hjemmeside med en kopp cappucino med hvitt melkehjerte, hvor man kunne skrive sitt navn. Jeg holder på med en hjemmeside til butikken, og det hadde vært så kuult å ha en slik på siden med kaffe og te. MEN JEG FINNER DEN IKKE IGJEN. Farlig å tro at man husker. Hadde jeg bare lagret den under favoritter, men neida! Noen? Please!
Du har et veldig flott hjem, og den koseligste butikken jeg noen tid har sett!
Lille Trille sa…
Så kjekt å finne en ny blogg (ny for meg i alle fall). Synes du viser kjempefine bilder, og butikken din ser lekker ut. Håper det er greit for deg at jeg linker deg :-)
Ha en fin førjulstid!
- Lille Trille

Populære innlegg