Julerengjøringen i gang ........

Finnes det noe mer kjedelig enn å ta ut ting og tang i bokhylla? Nå er det i allefall gjort, og spillene står pent stablet, etter størrelse i hyllene. Hm! Spørs bare hvor lenge det varer. Hadde store planer om å sortere bøkene etter farge, men de planene la jeg egentlig ganske fort på hylla! Det er egentlig ganske deilig, med hamskifte i stua etter årstiden. Lyse sofatrekk og lyse, gjennomsiktige gardiner har måttet vike for røde trekk og tykke gardiner, i en litt mørkere farge. Rommet forandrer helt karakter, og jeg føler igjen at stua er ny. Når jeg ser igjen de røde putene, så er det nok på tide med noe nye. Det er vel bare å sette seg ned foran symaskinen, det. Fyr på peisen og levende lys, det er premie nok etter en dag med hodet i vaskebøtta. Tok meg to timer fri midt på dagen, og reiste til Bryggerhuset i Trøgstad. Der var det åpent i helga, med utsalg av ting og tang. Kjøpte meg en søt, tovet pung fra "en Gry og Sif" og to vakre hjerter i fattigmannsølv, som jeg skal henge i ett eller annet vindu til jul. Vel hjemme igjen, så hadde mann og barn ankommet. Og jeg som hadde håpet å være klar før de kom. Men ble da ferdig til slutt. Dørene inn til stua lukkes nå, sånn at det holder seg frem til jeg skal julepynte. Trenger da forhåpentlig vis bare tørke støv og ta over gulvene. Ønsker dere alle en kjempefin uke! Klem fra meg. :0)

Kommentarer

Jorunn sa…
du er så effektiv at jeg mister pusten! hvordan har du tid til alt? men det er vel noe med det at når man koser seg og gjør noe man liker, så er det utrolig hvor mye man får gjort? stua di ble helt superfin og det samme med stolen du sydde nytt trekk til. ønsker deg en superfin adventstid albertine, kos deg masse.
klem fra jorunn
Anonym sa…
Stua di ble lun og fin, deilig om vinteren med litt varmere/lunere farger osv.
Jeg lurer nå også på hva du er laget av som rekker alt og som står opp kl. 0500 og syr trekk til stoler og jeg vet ikke hva!!!!!!!??
Sofaen din i forrige innlegg ble helt herlig - sukk.
Ha en fin dag, hilsener fra Therese
Karna sa…
Phuuu sier jeg når jeg leser om alt du får gjort før jobb....Sofaen som du har trukket om er UTROLIG fin, og den passet jo kjempe godt i vinterstuen din.

Jeg har fått en vaskehjelp, og håper derfor at jeg skal få vasket vinduer og skap når jeg slipper resten...deilig!

Koselig med rødt trekk til jul, og litt tykkere gardiner, jeg er ikke kommet lenger på mine lingardiner, så enda henger tynne hvite foran mine vinduer....

Ha en fin uke!
MiaMaria sa…
Det ser så himla mysigt och inbjudande ut. Härlig bokyllor, soffor och fotöljer. Jättefint!

Ha´det nu så gott i butiken!
Miamaria
Anita sa…
Så flink du har vært!

Klem Anita
elin1976 sa…
Hallo snuppa
Ja, skal si om ikke mor fikk orden på heimen. Å det ble veldig likekrt med de røde trekkene. Har vudert å kjøpe slike selv til sofaen i tvstua. Har det rutete trekket til Ektorpen men det hadde jo vært fint å kunne byttet til jul.
Stolene ved vinduet er også nydelige. Er det IKEA? De minnet ikke om Ikea for putene pleier ikke ligge slik i IKEA stolene. Nydelige.
Akkurat det bildet minner så om et jeg så for en tid tilbake i et interiør blad....du har vel ikke fått hjemmet avbildet i et blad tideligere?
Her går det mye i rydding, pleie av syke familiemedlemmer og klargjøring av småting til advent. Koser meg med det. Holder på å sy julestrømper til soverommet vårt i brunt og blått, litt sånn ala Green gate. Så julen på soverommet blir brun og blå. Elsker disse fargene i sammen.
Nei nå må jeg videre på runden.
Kos deg i butikken. Masse klemmer fra Elin:O)
elin1976 sa…
Jeg forstørra den opp til 140% på vanlig kopi maskin. Den klarer du å sy. Den er ikke vanskelig i det hele tatt. Det tar ikke lang tid i det hele tatt. Til og med kjolen og buksene er veldig lette å få til. Det tar lenger tid å tenge av enn å sy. he he
Det er venninna til Prinsessa som skal få denne fra Prinsessa til jul. Har laget klart en annen i rosa og hvitt til venninne nr. to. Enkelt og greit så er de gavene i boks. Ha en super kveld.
HEI!!!

Hvordan står det til hos deg ?
Er vel masse å henge fingrene i om dagen tenker jeg ja ...

Men må si at du imponerer med husvask og greier , for så langt er overhodet ikke jeg kommet iallefall!!
Men har vasket vinduer i tv stua,....tjihi ..og der har jeg nå innredet med røde gardiner (som i dag PLUTSELIG var 200,- billigere på Kid, grrrrrr!!!) og et vegg til vegg teppe. Ble så intimt og kos .
Klarer meg ikke uten rødt til jul jeg , kunne nok aldri levd uten litt farger ...iellafall ikke på denne tiden nei!!!

Må si at de bildene dine fra Butikken er bare så nydelige , og har vært innom og tittet og nytt et par ganger :))

Klem og MASSE lykke til med julesalget!
Uff , du skal nå bare IKKE beklage deg ..en smule flau for hele gaven ! Det var jo midt i åpingen min , og tiden sto litt på halve åtte ....men dette har jo du også kjent på kroppen i det siste ;))

Rosene er kjempe artige å bruke i en juledekorasjon , litt mose , en oasis, noe sølv , et lite hjerte ....voila.!!!

Ha en fin kveld min venn! Klem
Aina sa…
Så koselig det er hjemme hos deg, og det ble kjempefint med forandringer...mer julete;0)
KLem!
Emmeline sa…
Tudelu... Det går så det griner i det Albertinske hjem om dagene skjønner jeg. Dette var jo vidunderlig, med røde trekk og julestemning både på tekstiler og ellers. Du har det superkoselig.
Jeg lå her og tenkte på den stolen med det hvite trekket forleden natt. Hmm den er bare FANTASTISK flott rett og slett, likte så godt løsningen med de sløyfene foran på armlenene. Blir helt imponert over hvor flott den er faktisk! Tror jeg må ta meg et sånt omtrekkingskurs, der jeg lærer meg å sy nye trekk! Kanskje jeg kan finne en bok på biblioteket, jeg har ikke helt klart for meg hvordan jeg skal gå i gang med et sånt prosjekt, mønster?? Men hvordan lager man det? Med matpapir eller?? Greien er at jeg har en liten hvit sofa fra Ikea uten avtagbart trekk---og den trenger SÅRT et trekk! Men samtidig må jeg jo si at et pledd ikke er å forakte det heller:0)
Jaja--du kan iallefall være VELDIG fornøyd med denne storrengjøringen og ryddingen. Det ble kjempebra. Ha en fin uke!!
Grip dagen sa…
Du verden du er effektiv!
F�rst m� jeg skryte av lenestolen din. Den ble kjempelekker med hvitt trekk p�!
Og stua ble lun og juler�d!
Jeg skulle ogs� vaske litt i bokhyllene. Den dagen kom dattera hjem og sa se trengte b�ker de kunne selge p� skolen. Jeg tok det som et tegn...
Veldig mange b�ker forsvant, og hylla var mye lettere � vaske...
Marit
Verkstedet sa…
skal si du har fått unna mye. så deilig. jeg må henge i, men stikker av akkurat når advet begynner til københavn. må skynde meg å få frem litt til de jeg forlater i heimen fke.
ha en fin uke videre og håper og tror du koser deg i butikken.
hilsen Karoline
Anonym sa…
Heisann:)
kjempelenge siden jeg har vært "innom" deg, ser du har startet opp butikk, masse lykke til, den ser fantastisk ut.
Har en god venninne som har flyttet i nærheten av Askim, skal tipse henne om den herlige butikken din:)
Må si jeg falt pladask for trekket du har sydd til lenestolen , snakk om kreativ!
Etter å ha sett dine røde sofatrekk må jeg ha meg en tur på IKEA i nærmeste framtid;)
Kos deg med butikken framover,blir ikke lenge til jeg titter innom igjen!
Anonym sa…
Fikk ikke med adressene min, alt gikk litt fort hehe
Olstad sa…
Så effektiv du er. Virkelig smart med slike avtagbare trekk. Jeg har også en slik sofa i peisestuen. Hadde tenkt å vente til helt oppunder jul med å sette på det røde trekket men nå friser det å gjøre det litt før.

Jeg skal bare ta meg en tur til butikken din neste gang jeg er på besøk hos foreldrene mine. De bor nemmelig ikke langt fra din butikk.

Ha en superfin kvedl
Lemi sa…
hei hei! no har æ lest heile bloggen din, og du verden så mye fint du har laga og malt, og alt mulig! flott butikk, sku ønsk dn lå her :o)
fikk masse gode tips t innredning av hus og, går å drømme om å bygge snart..
du herved lagt t i linklista mi!

velkommen innom på besøk!
elin1976 sa…
TUSEN TAKK FOR DEN FLOTTE GAVEN.
Masse gode klemmer fra Ei veldig stolt Elin:O)
Anonym sa…
Du har en fantastisk flott blogg med masse lekkert! Har drømt meg helt bort her jeg! Butikken din er jo også bare en drøm - lykke til videre med den. Jeg titter snart innom igjen! Ha en flott helg!

http://blogg.hobbyboden.com/marihona
Emmeline sa…
Hei Albertine.
TUSEN TUSEN TAKK for UTROLIG koselig gave, som lå i min postkasse i dag! Det lekre hjertet har allerede funnet sin plass på en knagg her i gangen:)
Jeg ble SÅÅÅ glad for gaven og den var så forseggjort og delikat. Teen smakte helt vidunderlig...har aldri smakt sånn te før, og den falt virkelig i smak hos meg!!
Det var alt alt for mye, og det var virkelig prikken over ien for resten av dagen i dag er SÅÅ travel, og da er det så kjekt å ha noe å kose seg skikkelig med! Ønsker deg en deilig helg... Klem
litenIda sa…
Heisann!

Du har en utrolig flott blogg! Hjemmet ditt er kjempefint! Og butikken din.. *sukk* Skulle bare ønske jeg bodde litt nærmere..!
Og så mye som du får gjort.. Jeg er helt imponert, jeg!

Kommer helt sikkert tilbake igjen snart!

Ønsker deg en god helg!
Two sa…
Hei Albertine, du har en fin blogg ser eg, og her blir sikkert meir fint å sjå. Så kjekt å finne ein bloggar til med sydille, syr eg òg når eg vel og merke får tid!!! Likar godt at du har oppskrifter med, skal snart prøve mørlefsene dine, dei ser virkelig gode ut! Titter innom att snart! Helsing Juliann

Populære innlegg